četvrtak, 20. kolovoza 2020.

POLICIJA TREBA SAMA UKLONITI ZLOČINCE IZ SVOJIH REDOVA

Kriminalistika policija je kako se može vidjeti iz pismenog izjašnjenja sudu, prikrila činjenice o materijalnom dokazu ubistva i o njima nije ni na koji način obavijestila tužilaštvo, pošto im je cilj bio prikrivanje tog zločina, kako se ne bi razotkrilo višegodišnje krijumčarenje preko Bobar grupe i pljačka preko Bobar banke. Umjesto toga, kada sam dostavio ove dokaze i zahtijevao razjašnjenje, utvrđivanje činjenica i istražne radnje po tom novom dokazu, pripadnici mafijaške mreže iz kriminalističke policije i saučesnici odgovorni za krijumčarenje i ubistvo Ivone Bajo, intenzivirali su aktivnosti na pokušajima mog ubistva, koristeći više doušnika i provokatora koji su me trebali namamiti u klopku...

MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE

DIREKTORU POLICIJE / UPRAVI KRIMINALISTIČKE POLICIJE

POLICIJA TREBA SAMA UKLONITI ZLOČINCE IZ SVOJIH REDOVA

Ovaj dokument sa prilozima se upućuje Uredu ministra unutrašnjih poslova, direktoru policije i upravi kriminalističke policije jer je očito da je svako pismeno obraćanje organima u Bijeljini besmisleno.
Više puta sam prethodnih mjeseci i godina, ukazivao pojedinim organima ministarstva unutrašnjih poslova na teška krivična djela, koja su izvršili njihovi pripadnici, citirajući odredbe ustava i zakona, koji ih obavezuju na reakciju ali to nikada nije učinjeno.
Naprotiv, planirana je razbojnička akcija članova terorističke organizacije, među kojima su i pojedini pripadnici policije a koja je imala kao krajnji cilj moje ubistvo, što se uprkos brojnim pokušajima nije desilo, zbog moje opreznosti.
Nedavno je u javnom obraćanju na jednoj televizijskoj emisiji, ministar unutrašnjih poslova, izneo više veoma interesantnih i poučnih stavova a zasnovanih prije svega na zakonima. Iz svega sam izdvojio 3 djela i u tekstualnom obliku kao prilog "Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020." poslao organima ministarstva unutrašnjih poslova a prije svega ističem tekst - UPOZORENJE KRIMINALISTIČKOJ POLICIJI I POLICIJSKOJ STANICI BIJELJINA II. Naveo sam da imaju rok do 15.08.2020. da počnu raditi po zakonu i dostave mi podatke na mejl, što je očekivano ignorisano i nastavljeno je sa konstantnim prikrivanjem zločina i počinilaca.
Iako je dakle ministar, javno pozvao građane da se obrate policiji, ukoliko imaju bilo kakav problem, gdje su ugroženi, policija nije reagovala po zakonu ni ovaj put a podsjećam, što je evidentirano u sudskom predmetu "80 0 Pr 100636 18 Pr" da me je policija okrivila za remećenje javnog reda i mira sa obrazloženjem da sam `pozivao policiju u pomoć`.
Iz obrazloženja sudskog rješenja tog predmeta je utvrđeno, kako ja lično nisam uopšte prekršio zakon, nego da su to učinili državni službenici ali svejedno... za pojedine pripadnike policije je kažnjivo i protivzakonito pozivati policiju da rade posao za koji su plaćeni narodnim novcem.
Ali da ne ponavljam, ranije već iznošene podatke, nego samo da potkrijepim tvrdnju iz naslova, podsjećanjem na činjenicu da je Visoko sudsko i tužilačko vijeće, uklonilo pripadnika terorističke organizacije, bivšeg glavnog okružnog tužioca u Istočnom Sarajevu, Rajka Čolovića, (UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.) koji nije postupio po njihovom nalogu, da mi dostavi eventualno rješenje o prenosu nadležnosti.
Iz priloga "Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018." se to jasno vidi, jer se u dokumentu pominju neophodne odluke potrebne za formiranje predmeta pred nenadležnim organima. To nije bio prvi zahtjev VSTV-a, što se vidi iz priloga "Vstv 01-07-10-28-121-2018 od 30.07.2018." a koji dokument sam dobio početkom avgusta 2018-te. Članovi terorističke organizacije, Čolović Rajko, Borovčanin Luka i ostali su tada definitivno shvatili da je njihov plan da na prevaru formiraju fiktivne predmete, navedu me da povjerujem u nadležnost i svojevoljno dođem na nišan ubicama te potom zatvore spise poslije "smrti" optuženog, propao a oni su razotkriveni u čemu sam ja postao veoma opasan svjedok njihovog kriminala. Odlučili su da me ubiju po svaku cijenu uz asistenciju saučesnika iz kriminalističke policije u Bijeljini i načelnika sudske policije, Borovčanin Danka, što su pokušali realizovati 27.09.2018. neposredno poslije kolektivnih odmora.
Čolović i Borovčanin naravno nisu mogli dostaviti rješenja o dodjeli nadležnosti jer su to lažirali sa osnovnim ciljem da pripreme uslove za moje ubistavo ali su bar mogli pismeno da se izjasne i potvrde, kako tog rješenja nema i da su eventualno načinili grešku. Poslije ignorisanja ovih dopisa iz VSTV te neuspješnog pokušaja likvidacije o čemu sam detaljno u desetak dopisa obavjestio VSTV-e uz priložene dokaze, uslijedilo je razrješenje Čolovića a Borovčanin i ostali pokušavaju odglumiti "nepažnju" i "neznanje" kako bi izbjegli odgovornost, istražne radnje i zatvorske kazne a organi MUP-a u Bijeljini, aktivno prikrivaju i štite pripadnike terorističke organizacije koji su saučestvovali u pokušaju ubistva.
Istovremeno se prave predstave za javnost u kojima se "otkrivaju mreže narko mafije" sa 200 grama "praha, koji asocira na kokain" i "8,4 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu". Sa druge strane, dokaze o monstruoznim zločinima i 3 PAKETA, narkotika koji su "NESTALI" iz skladišta Bobar grupe poslije ubistva Ivone Bajo, niko iz kriminalističke policije "ne vidi", kao što "NISU VIDJELI" ni materijalni dokaz ubista, KOJI SU UKLONILI SA MJESTA ZLOČINA I OPRALI BENZINOM.
Po istom principu, kako je razriješen glavni okružni tužilac u OJTIS, Čolović Rajko, Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da sankcioniše sve svoje službenike, koji su izvršili krivična djela na koja sam ukazao i dostavljao dokaze a oni to nisu u prethodnom periodu opravdali i nevezano da li su izvršavali bilo čije narede, uključujući i kriminalca Čolovića, morali su te naredbe odbiti, kako je ministar i pojasnio u svom obraćanju. Dio dokaza dostavljam i uz ovaj dopis.
Kriminalistička policija je godinama aktivno učestvovala u planiranju i pokušajima mog ubistva i toliko je iznervirana time što nije uspjela, da su poslali službenika u civilu da me napadne, vrijeđa i prijeti ubistvom čak u glavnoj zgradi policijske uprave Bijeljina pred više uniformisanih službenika.
To je za mene bilo NN lice a poslije detaljnije pretrage došao sam do nekih naznaka da se možda radi o osobi M.S. koja vizuelno podsjeća na lice koje me je napalo i prijetilo ubistvom, no to suštinski i nije toliko bitno, jer je bilo više svjedoka, uniformisanih službenika, koji su ga poznavali i vidjeli napad ali su odbili da otkriju njegovo ime.
Taj direktni fizički napad i prijetnje ubistvom su se deseli 22. maja 2019. a prethodni razbojnički teroristički napad, kriminalistička policija iz Bijeljine je izvršila direktno i neposredno, preko inspektora Dejana Minića, koji se umiješao u "prekršajni postupak" za koji je sud utvrdio u postupku 80 0 Pr 100636 18 Pr da ja nisam prekršio zakon nego državni službenici, te je ugrozio moje zdravlje i život, naloživši policijskim službenicima da mi ne ukažu hitnu pomoć i falsifikuju dokumentaciju i ne samo da nije navedena činjenica da mi je zdravlje bilo ugroženo toliko da sam tražio medicinsku pomoć, nego je prikriveno i da sam sve prisutne upozorio da je cilj moje odvlačenje u Istočno Sarajevo, gdje je čekao tim ubica sa ciljem da me likvidira.
Vidljivo je da taj podatak nije naveden ni u prilogu "Zabilješka 15-01-3-052.7-2045-18 od 27.09.2018." niti u "Izvještaju o prekršaju 15-01-3-53-18 od 11.10.2018." a ni u "Zahtjevu za PPP 15-01-3-211-30-1619-18.".
Ni načelnik sudske policije Borovčanin nije dozvolio da se to opiše u prilogu "Zabilješka SP 1774-18 od 27.09.2018." (a ni činjenica da je smišljeno poslao službenike bez primjerka naredbe), nego se tek pominje u dokazu "Žalba PS od 11.11.2019. na rješenje 80 0 Pr 100636 18 Pr" pošto sam tu činjenicu detaljno razotkrio i dokazao u sudskom postupku odnosno potvrdili su je i svjedoci.
Osim toga, svjedok sudski policajac J.S. je potvrdio u Zapisniku od 02.10.2019. sa pretresa 80 0 Pr 100636 18 Pr na strani 11 što se vidi u prilogu "Svjedok J.S." da je čuo kako sam tražio medicinsku pomoć u Policijskoj stanici Bijeljina II, što ih definiše kao saučesnike u krivičnom djelu, pošto su izložili moj život opasnosti i u teškom stanju me odvukli kao metu plaćenim ubicama. Skrećem pažnju da moje pitanje nije tačno interpretirano u zapisniku jer sam pitao konkretno za sudsku policiju da li je čuo kako od njih tražim hitnu pomoć. Svjedok J.S. je očito instruisan da prikrije ulogu načelnika Borovčanin Danka, izjavio da je moje zahtjeve za hitnu pomoć, čuo u policijskoj stanica što je tačno ali ZA ŠTA UOPŠTE NIJE PITAN.
Onaj koji je smislio ovakvo djelimično istinito svjedočenje je zaboravio da je i sudska policija dužna ukazati hitnu pomoć ako je tražena a imaju obavezu saznanja o tome navesti u svojoj dokumentaciji. Dakle... svjedok Panić Srećko je lažno svjedočio pred sudom, instruisan da zaštiti inspektora Minića i sve ostale, počev od načelnika Borovčanin Danka do saučesnika mafijaškog klana iz Istočnog Sarajeva a oni su Paniću i kompletnoj PS Bijeljina II, uzvratili tako što su odgovornost za krivična djela pokušali svaliti sa sebe, samo na njih.
Moguće je da policijski službenici nisu znali da su predmeti protiv mene montirani, odnosno da je falsifikovana nadležnost, koja nikada nije dodijeljena ni od Republičkog tužilaštva, niti od Vrhovnog suda ali pošto je to danas razotkriveno, njihovim ćutanjem i prikrivanjem informacija, direktno pružaju pomoć kriminalcima, koji ne samo da su pokušali mene ubiti, nego stoje i iza ubistva i prikrivanja ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, koje se desilo prilikom krijumčarenja u Bobar grupu, 23. jula 2009. godine.
Tog dana je Kriminalistika policija iz Bijeljine preko službenika, Dragoslava Markovića, Stanka Stanišića i Siniše Vrućinića, (čija imena sam razotkrio i dostavio dokaze o tome) uklonila sa ubijene djevojčice, "Materijalni dokaz ubistva" - dječiji ruksak, čiji je kaiš, dvostruko presječen, prilikom smrtonosnog ranjavanja te su isti kaiš, oprali jakim hemijskim sredstvom što se vidi na slikama, kako bi uklonili tragove masti i ulja potekle od kamiona korištenog za krijumčarenje a onda te činjenice nisu evidentirali. Ali da su postojale, vidi se i iz dokaza "Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015." ali i iz fotografije koju je načinila kriminalistička policija a da tužilaštvo o tome NEMA SAZNANJA, pismeno su se izjasnili u dokazu "Izjašnjenje OJT Bijeljina po 80 0 K 065467 17 Kpp 3".
Kriminalistika policija je dakle kako se može vidjeti iz tog pismenog izjašnjenja sudu, prikrila činjenice o materijalnom dokazu ubistva i o njima nije ni na koji način obavijestila tužilaštvo, pošto im je cilj bio prikrivanje tog zločina, kako se ne bi razotkrilo višegodišnje krijumčarenje preko Bobar grupe i pljačka preko Bobar banke. Umjesto toga, kada sam dostavio ove dokaze i zahtijevao razjašnjenje, utvrđivanje činjenica i istražne radnje po tom novom dokazu, pripadnici mafijaške mreže iz kriminalističke policije i saučesnici odgovorni za krijumčarenje i ubistvo Ivone Bajo, intenzivirali su aktivnosti na pokušajima mog ubistva, koristeći više doušnika i provokatora koji su me trebali namamiti u klopku a kada to nije uspjelo, odlučili su lažirati nadležnost u Istočnom Sarajevu i navesti me da "svojevoljno" dođem na nišan ubicama. Zločinci nisu očekivali da poznajem odredbe Ustava, KZ, ZKP-u, ZOS-a, ZOT-a, ZOVSITV-u, bolje nego mnogi tužioci, baš kao što bolje poznajem ZOP-a i ZOJRIM-u, mnogo bolje od policijskih službenika a na žalost bolje i od komandira PS, koji podnoseći Zahtjev za PPP-a, piše takvu besmislicu da je prekršaj, POZIVANJE POLICIJE U POMOĆ. I sve to, prikrivajući činjenicu da sam ukazivao na to da je nadležnost protiv mene lažirana te da je cilj odvlačenje na udaljenu lokaciju i ubistvo. Zašto je sve to prikriveno u dokumentima sačinjenim od 27.09.2018. do 12.10.2018. zaključno sa poslednjim "Zahtjev-om za PPP 15-01-3-211-30-1619-18." više je nego jasno. Saučesnici u pokušaju mog ubistva i ubistvu Ivone Bajo su htjeli eliminisati sve činjenice i tragove svojih zlodjela a istinu sam trebalo po njihovom planu da odnesem sa sobom u grob, koji su mi namjenili sa svojim ortacima iz tima za likvidaciju koji je čekao na putu između suda u Sokocu i tamošnje autobuske stanice...

PRILOZI

Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020.
UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.
Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.
Vstv 01-07-10-28-121-2018 od 30.07.2018.
Zabilješka 15-01-3-052.7-2045-18 od 27.09.2018.
Izvještaj o prekršaju 15-01-3-53-18 od 11.10.2018.

Zahtjev za PPP 15-01-3-211-30-1619-18
Zabilješka SP 1774-18 od 27.09.2018.
Žalba PS od 11.11.2019. na rješenje 80 0 Pr 100636 18 Pr
Svjedok J.S.
Materijalni dokaz ubistva
Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015.
Izjašnjenje OJT Bijeljina po 80 0 K 065467 17 Kpp 3

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902