subota, 20. kolovoza 2016.

SUDIJA OTIMA DOKAZE I PRAVA

OSOBA VAKIČIĆ ŽELJKA KOJA JE OD STRANE MAFIJE IMENOVANA NA POZICIJU SUDIJE DA BI ŠTITILA INTERESE FAŠISTIČKOG REŽIMA, NAREDILA JE SUDSKOJ POLICIJI DA ODUZME LAPTOP PRIJE ROČIŠTA, KAKO BI SPRIJEČILA DA SE IZVODE DOKAZI KRIMINALA PRED SUDOM. TO RAZBOJNIŠTVO NIGDJE U ZAPISNICIMA NIJE ZAVEDENO ALI NIJE USPJELA DA GA PRIKRIJE. KADA JE RAZOTKRIVENA, U SVOJU ODBRANU KAŽE DA "LAPTOP NIJE ODUZET, NEGO SE PRIVREMENO NALAZIO NA PORTIRNICI". KAKVE JE TEK LAŽI, FALSIFIKATE I GLUPOSTI PISALA U PRESUDAMA TA KRIMINALKA NE MOŽETE NI DA ZAMISLITE...

SUDIJA OTIMA DOKAZE I PRAVA

obrazac zahtjeva za pristup informacijama

 

OSNOVNOM SUDU BIJELJINA

NA RUKE PREDSJEDNIKU SUDA

PREDMET: Zahtjev za pristup informacijama iz
                       nadležnosti Osnovnog suda Bijeljina


                    Molim Vas da mi u skladu sa članom 14. stav 2. Zakona o slobodi pristupa informacijama ("Službeni glasnik RS", broj 20/01), odobrite pristup informaciji iz nadležnosti Osnovnog suda Bijeljina.

Veza : 080-0-Su-16-000025(-4) od 03.05.2016.

Skrećem pažnju da moje pitanje , citiram: „5) IMENA SVIH OSOBA KOJE SU BEZ MOG PRISUSTVA U 2 NAVRATA VRŠILE UVID U DISK U PREDMETU 80 0 P 039222 12 P“ nije ispravno shvaćeno jer mi je odgovoreno da „niko nije bez vašeg prisustva koristio navedeni računar, (laptop)“.
Moje pitanje se odnosilo na preglede diska (DVD-a sa programskim instalacijskim paketima) koji sam priložio kao dokaz u predmetu 80 0 P 039222 12 P sa namjerom da lično pomoću laptopa dokazujem svoje autorstvo.
To je prvo pokušano da mi se onemogući oduzimanjem tog laptopa BEZ IKAKVOG PISMENOG TRAGA U SPISU, a potom pošto sam zahtijevao da se to unese u zapisnik, laptop mi je vraćen ali potom je između ročišta vršen pregled tog DVD-a bez mog znanja, prisustva i mogućnosti da aktivno učestvujem u postupku.
Nadalje postavlja se pitanje na koji način je Sud u odgovoru „080-0-Su-16-000025(-4) od 03.05.2016.“ došao do podatka da je laptop bio privremeno na portirnici „DO DAVANJA ODOBRENJA POSTUPAJUĆEG SUDIJE ZA KORIŠTENJE RAČUNARA NA ZAKAZANOM ROČIŠTU“, jer to meni niko nikada nije saopštio niti postoji takvo objašnjenje u zapisnicima.
Naprotiv sudija Vakičić Željka je glumila neobavještenost i iznenađenje kada sam saopštio da mi je oduzet laptop i naravno bez opaske da je potrebno donijeti neku odluku i da je naredila da se laptop „PRIVREMENO ZADRŽI U PRIZEMLJU“.
Stoga očekujem od Osnovnog suda u Bijeljini sledeće informacije:

1)  KO SU OSOBE KOJE SU IZVAN ROČIŠTA I BEZ MOG PRISUSTVA VRŠILE UVID U DVD DISK NA KOME SU SE NALAZILI INSTALACIJSKI PAKETI MOJIH PROGRAMA I U KOJE VRIJEME, KOGA DANA SE TO DEŠAVALO ?
2) DA LI JE SUD U SVOM ODGOVORU „080-0-Su-16-000025(-4) od 03.05.2016.“ IZNEO NEČIJE USMENO OBJAŠNJENJE I ČIJE O RAZLOZIMA „PRIVREMENOG BORAVKA LAPTOPA“ U PORTIRNICI ILI SE TO ZASNIVA NA OPISU U NEKOM SUDSKOM DOKUMENTU, ZAPISNIKU I SLIČNO TE AKO JE TO SLUČAJ U KOJEM ?
Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902