nedjelja, 20. lipnja 2021.

OTVORENI POZIV TUŽILAŠTVU BIH DA ZAUSTAVI DJELOVANJE MAFIJAŠKOG KARTELA

Otvoreni poziv Tužilaštvu BIH da zaustavi djelovanje mafijaškog kartela
Možete samo zamisliti koliko su bijesni i iznervirani pripadnici kartela, zbog prethodnih neuspjelih pokušaja likvidacija da se nisu mogli suzdržati pa sam napadnut u zgradi policije, pred više svjedoka uniformisanih službenika, koji ne samo da nisu spriječili napad ni sačinili zabilješke o tome, nego kompletan MUP, konstantno krije ime tog službenika. S obzirom na okolnosti, napade na mene i nisu činili pojedinci, nego je kompletan MUP teroristička organizacija, koja se samo pretvara da je državni organ a u stvari nema nikakve veze sa zakonom...

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

NA RUKE GLAVNOM TUŽIOCU TUŽILAŠTVA BIH

Na osnovu Krivičnog zakona BIH, član "Terorizam" i više drugih krivičnih djela iz KZBIH I KZRS, podnosi se :

OTVORENI POZIV TUŽILAŠTVU BIH DA ZAUSTAVI DJELOVANJE MAFIJAŠKOG KARTELA

Više puta sam upozoravao da pripadnici mafijaškog kartela ne samo da pokušavaju mene ubiti i predstaviti to kao "zadesnu smrt" ili "samoubistvo" nego da su u životnoj opasnosti i brojni svjedoci iz MUP-a, sudske policije i pravosuđa i evo sada nakon nekih smjena i kazni od UDT-a, izrečenih poslije mojih dopisa, zvanično je objavljeno da je "preminuo" tek smjenjeni predsjednik suda a prethodne godine je okružni tužilac "izvršio samoubistvo". Obojica su bili dobro upoznati sa kriminalom koji opisujem a jedan od njih i direktno umješan i sada ako se nastavi sa ignorisanjem mojih upozorenja a vjerovanjem dokazanim lažovima i zločincima iz policije o "samoubistvima" samo je pitanje ko će naredni stradati iz navedenih razloga, odnosno "prirodnom smrću" ili od "korone".
Ja ću dakle biti prisiljen da zahtjevam od takozvanog MUP-a RS da radi posao za koji je plaćen i između ostalog postupi po dopisu Predsjednia Republike, prestane štititi kriminalce te pokrene istražne radnje protiv izvršilaca krivičnih djela u svojim redovima, čija sam im imena i dokaze dostavio a ne namjeravam da izvršim "samoubistvo" ni iz kojih razloga. Pitanje je zašto se pripadnici komande policije pretvaraju da su "slijepi i gluvi" i ne reaguju na obilje dokaza monstruoznih zločina, nego glume "profesionalizam" u banalnim slučajevima koji sami režiraju uz pomoć svojih doušnika i provokatora.

Opšte je poznato da je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, preuzelo na postupanje predmete o ubistvu Dženana Memića i Davida Dragičevića, odnosno prikrivanju tih zločina a to su istovremeno i najpoznatiji primjeri djelovanja pripadnika kriminalnih klanova unutar istražnih organa sa ciljem da sabotiraju krivične predmete i pomognu izvršiocima zločina.
Na žalost postoji još mnogo takvih primjera a ja konkretno, imam veliki broj dokaza o teškim krivičnim djelima pripadnika policije, kojima su u tome pomoć pružali i neke osobe iz pravosuđa a takođe su u pitanju prikrivanja materijalnih dokaza sa ciljem proglašavanja ubistva za zadesnu smrt uz napomenu da su ti dokazi mnogo jači nego u prethodno navedenim ili bilo kom drugom slučaju te očekujem i pozivam Tužilaštvo BIH da formira predmet o ubistvu djevojčice Ivone Bajo i višegodišnjim pokušajima mafijaškog klana da i mene likvidira zbog razotkrivanja dokaza o tom zločinu i pratećim krivičnim djelima.
Tokom više godina kontinuiranog kriminala, pripadnici mafijaškog kartela su dakle, prvo ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo 23.07.2009. prilikom šverca narkotika u Bobar grupu, koje je organizovao i vršio MUP Republike Srpske a u narednim godinama su više puta pokušavali da i mene ubiju.
Osim toga bilo je i više pokušaja zastrašivanja, prijetnji, lažnih prijava za izmišljena krivična djela, koje su služile kao izgovor za pokretanje "posebnih istražnih radnji" i prikupljanje podataka, koji su onda korišteni za planiranje i pripreme likvidacije, što je kulminiralo otvorenim fizičkim napadom na mene 22.05.2019. od strane službenika MUP-a u zgradi Policijske uprave Bijeljina i prijetnji ubistvom.
Možete samo zamisliti koliko su bijesni i iznervirani pripadnici kartela, zbog prethodnih neuspjelih pokušaja likvidacija da se nisu mogli suzdržati pa sam napadnut u zgradi policije, pred više svjedoka uniformisanih službenika, koji ne samo da nisu spriječili napad ni sačinili zabilješke o tome, nego kompletan MUP, konstantno krije ime tog službenika. S obzirom na okolnosti, napade na mene i nisu činili pojedinci, nego je kompletan MUP teroristička organizacija, koja se samo pretvara da je državni organ a u stvari nema nikakve veze sa zakonom.
No prije toga, kada brojni pokušaji odvlačenja u zamku preko angažovanih doušnika i provokatora nisu uspjeli, mafijaški kartel odlučuje da protiv mene montira nelegalne predmete, pred nenadležnim organima u Istočnom Sarajevu te da me odvuku na tu teritoriju gdje bih bio laka meta ekipama plaćenih ubica. Jedna od njih je pokušala likvidaciju Slobodana Vasiljevića u Šekovićima ali je pohapšena zahvaljujući tome što je njihov višegodišnji zaštitnik Rajko Čolović neposredno prije toga smjenjen.
O ovom djelovanju posjedujem neoborive materijalne dokaze, uključujući i dokumente republičkog tužilaštva "RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15" i Vrhovnog suda, "Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018." koje prilažem.
Nema nikakve sumnje da su za pokušaj mog ubistva, najviše bili zainteresovani pripadnici kriminalističke policije, koji su sa ubijene djevojčice Ivone Bajo, skinuli materijalni dokaz ubistva, njen dječji ruksak koji je oštećen tako što je kaiš dvostruko presječem predmetom koji je ubio djevojčicu a onda su ostatak kaiša oprali benzinom, kako bi uklonili tragove masti i ulja potekle od kamiona koji je dovezao narkotike a o čemu nisu izvijestili Tužilaštvo u Bijeljini, sve sa ciljem da prikriju ubistvo i krijumčarenje.
Direktno odgovorni za prikrivanje su inspektori Marković Dragoslav i Stanko Stanišić te tehničar Vrućinić Siniša. To se može vidjeti iz pdf fajla "Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima" koji sadrži fotografije materijalnog dokaza ubistva i dokumente Osnovnog suda u Bijeljini te Okružnog tužilaštva Bijeljina sa opisom stanja dokaza i izjašnjenjem tužilaštva da policija to nije evidentirala, odnosno nije izvjestila tužioca tako da o tim činjenicana tužilaštvo nema saznanja.
U planiranje i pripreme mog ubistva su potom uključeni, bivši glavni okružni tužilac u Istočnom Sarajevu Rajko Čolović kao i bivši predsjednik suda u Sokocu Borovčanin Luka.
Nakon neuspjelog pokušaja ubistva 27.09.2018. i mojih brojnih dopisa Visokom sudskom i tužilačku vijeću, (Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.) prvo je smijenjen glavni okružni tužilac Čolović o čemu sam obavješten dopisom "UDT DI 009312 19 od 27.01.2020." te je disciplinski kažnjen javnom opomenom, sudija, (UDT 18065-18 od 30.12.2020.) zbog napada na moja prava i prikrivanje ubistva a nedavno je pošto je ostao bez pozicije predsjednika suda, kako je objavljeno, bukvalno odmah nakon toga preminuo gospodin Luka Borovčanin.
Detalji o uzrocima nisu navedeni no ja osnovano sumnjam da se tu uopšte ne radi o prirodnoj smrti, posebno imajući u vidu da sam više puta pismeno upozoravao na veliku opasnost po život za sve svjedoke krivičnih dijela koja sam razotkrio.
Događaj kada je izvršen razbojnički teroristički napad na mene 27.09.2018. bio je tema i sudskog postupka u Bijeljini, (Rješenja 80 0 Pr 100636 18 Pr) u kome je sud konstatovao da ja nisam ni na koji način prekršio zakon te da su to učinili pripadnici MUP-a i sudske policije.
Osim toga su izvršili veći broj krivičnih djela, uključujući napad na moje zdravlje i život, falsifikovanje dokumentacije i potpisa drugih osoba a u pozadini svega je smišljeno lažiranje nadležnosti od strane organa u Istočnom Sarajevu za koje su direktno odgovorni bivši glavni okružni tužilac te bivši predsjednik suda. Instrukcije i naloge o tome je uniformisanim pripadnicima MUP-a davao - signalisao rukama, inspektor Dejan Minić, koji se nalazio na ulaznim vratima iza mojih leđa te pobjegao u drugu prostoriju kada sam se okrenuo i izgovorio njegovo ime a nema nikakve sumnje da je u sve bila umješana kompletna komanda MUP-a.
U dokaznom postupku službenici sudske policije su se "branili" odnosno "objašnjavali" sopstveno kršenje zakona time da ne znaju ZKP-u ni kako trebaju postupati prema odredbama člana "Naredba za dovođenje" a slubenik MUP-a se "branio" takođe izjavom da ne zna zakon niti zna bilo šta o nadležnostima sudova i tužilaštava. Naravno, za vrijeme samog događaja nisu tako govorili te je jasno da su instruisani od strane komande da glume "naivce" i kriju se iza neznanja, kako bi nalogodavci ostali u sjenci. No uprkos tome u samom predmetu 80 0 Pr 100636 18 Pr ima dovoljno materijala za dokazivanje odgovornosti više lica, od Rajka Čolovića iz OJTIS-o, preko načelnika sudske policije Danka Borovčanina do Dejana Minića i Milana Neškovića iz PS Bijeljina II, kao i drugih saučesnika iz kriminalističke policije u Bijeljini koji žele da me ubiju jer sam razotkrio njihove zločine vezano za ubistvo Ivone Bajo prilikom krijumčarenja narkotika koje su organizovali i štitili.
Pošto ni sudska policija ni MUP-u ni Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ni sud u Sokocu, nisu dostavili nijedan dokument, kojim bi opravdali razbojnički napad na mene i kompletan predmet 80 0 Pr 100636 18 Pr je postao dokaz teških krivičnih djela, nakon čega sam napisao i poslao više krivičnih prijava protiv više lica za terorizam i druga krivična djela.
Također sam poslao dio dokaza na adresu MUP-a i predsjednika Republike, nakon čega je reagovala služba predsjednika, (Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020) i zatražila reakciju MUP-a no i poslije skoro godinu dana ne dešava se ništa, osim nastavka pokušaja mog ubistva i prikrivanja zločinaca od strane kompletnog MUP-a.
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je sa druge strane, jednu od mojih prvih krivičnih prijava vezano za pokušaje ubistva, poslalo u rad Tužilaštvu u Republici Srpskoj no tužilac Dragica Glušac, koja je zadužila tu krivičnu prijavu, nije htjela da izvrši ni jednu jedinu radnju o tome sa obrazloženjem "da bi to šikaniralo osobe koje sam prijavio".
S obzirom da je bivši glavni tužilac Rajko Čolović, nesporno lažirao nadležnost što se jasno vidi iz sadržaja dopisa "RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15" a da je mafijaški kartel već ranije falsifikovao čak i sudska rješenja, što je uostalom upravo predmet moje krivične prijave koja se dodjeljuuje u OJTIS odlukom od 01.06.2015. postoji realna mogućnost da je bivšem predsjedniku suda u Sokocu Luki Borovčaninu podmetnut neki drugi dokument - falsifikat a ne originalna odluka RJT.
Tako danas dakle ne postoji izjava gospodina Luke Brovčanina, vezano za njegova saznanja o krivičnim djelima koja sam prijavio i naravno više je nije moguće ni dobiti i nije uopšte isključeno da je gospodin Borovčanin ubijen - otrovan ili na neki drugi prikriveni način, upravo zato da ne bi mogao otkriti imena kriminalaca, koji su u pozadini organizovanog krijumčarenja narkotika preko zemalja Balkana.
Posebno je to aktuelizovano i diglo prašinu unutar narko mafijaškog kartela u RS i BIH, nakon saslušavanja Darka Eleza u Srbiji te izručenja BIH-i, hapšenja kriminalnog klana Veljka Belivuka, Slaviše Kokeze i afere o stotinama miliona opljačkanih evra preko carine sve uz njegove ortačke veze sa brojnim saučesnicima u BIH. Ja o djelovanju narko mafije i njihovim pripadnicima u policiji pišem godinama a u zadnjih mjesec dana je opširne detalje o tome počeo objavljivati i Slobodan Vasković, dugogodišnji novinar sa najvećom mrežom informatora iz tajnih službi, od Balkana do SAD. Nema sumnje da je dobio podatke i odobrenje pisanja i temama o kojima ranije nije smio, tako da se o mnogo čemu možete informisati na njegovom blogu uključujići i imena pripadnika kartela. Takođe i privremeno suspendovani, (zbog pisanja o kriminalu u MUP-u) inspektor Borislav Radovanović, objavljuje tekstove o vezi policijskih striktura Republike Srpske i Srbije sa transportima narkotika i likvidacijama a posebno se ta pisanja intenziviraju u zadnjih mjesec dana.
Brojne kriminalne grupe su prethodnih godina angažovane da me namame u zamku i likvidiraju preko doušnika i provokatora a dio njih je pokušavao da me isprovocira, navede i snimi da upućujem prijetnju nekom sudiji ili državnom tužiocu za šta je novim zakonom iz 2017-te predviđeno kao kazna do 12 godina zatvora. Kao posljedica tih aktivnosti je što veoma dobro znate, došlo do reakcije bivše zamjenice predsjednika VSTV-a, gospođe Jukić, zbog prijetnji koje su joj upućene. Iako je i samo VSTV, 2017-te izdalo posebno saopštenje o tome, cio slučaj su zataškale takozvane "tajne službe" pošto su oni i pokrenuli te projekte ubacivanja svojih ljudi među pokrete i narod sa zadatkom da ih navedu na pisanje ili izgovaranje riječi koje se "slučajno" snime i onda koriste za pokretanje postupaka protiv onih koji smetaju kriminalcima iz policije. A da je sniman čak i predsjednik VSTV i sudije u telefonskim i privatnim razgovorima, koji se onda koriste kao sredstvo ucjenjivanja, mogli smo se uvjeriti iz medija kada su objavljeni neki - najmanje kompromitujući snimci ali dovoljno da se podnese ostavka i izbjegne nastavak plasiranja neugodnih dokaza.
U nekim od ranijih dopisa sam takođe upozoravao da je neophodno da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, preuzme rad po mojim prijavama ne samo zbog toga što su krivična djela izvršena na području više tužilaštava, nego i što su u velikoj životnoj opasnosti, okružni tužioci i sudije iz RS, koje bi radile na tim predmetima.
Ne radi se samo o sumnjivoj smrti gospodina Luke Borovčanina, nego i o tragičnom stradanju pripadnika tužilaštva u Istočnom Sarajevu Dragana Ninkovića, koje je policija odmah, nezakonito proglasila za "samoubistvo".
Ta smrt je takođe izuzetno sumnjiva, posebno jer je uslijedila samo nekoliko dana nakon mog pismenog zahtjeva tužilaštvu, vezano za teme o kojima je navedeni gospodin Ninković zasigurno imao saznanja.
Sličan slučaj je i sa bivšim vlasnikom Bobar grupe, gospodinom Gavrilom Bobanom, čija smrt je takođe izuzetno sumljiva jer se desila istog dana, koji je bio krajnji rok do kog je Bobar banka, trebalo nadoknaditi desetine miliona koji su opljačkani.
Sve ove sumljive smrti su direktno povezane sa krivičnim djelima za koje imam dokaze a podsjećam takođe i na koincidenciju da je bivši gradonačelnik Bijeljine Mićo Mičić, preminuo nakon što je izgubio izbore, kao i da je glavni republički zdravstveno sanitarni inspektor, gospodin Desimir Miljić, obješen pored rijeke, neposredno pred uvođenje vanrednog stanja što su sve veoma neobične "koincidencije" ili što je vjerovatnije bar u većem broju slučajeva da su u pitanju ubistva, koja su pripadnici kartela unutar policije, organizovano i smišljeno predstavili kao samoubistva ili prirodne smrti.
Stoga očekujem i upućujem javni poziv Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da na osnovu ovog i ranije dostavljenog materijala, formira predmet i uz neoborive dokaze teških krivičnih djela, pokrene istražne radnje uključujući i saslušavanja svih svjedoka kako bi spriječio vrh mafijaškog klana da ubije još neke svjedoke ili saučesnike.
Samo iz dokumenata koje šaljem ovom prilikom a to je manji procenat onoga što posjedujem, vidljiva su teška krivična djela za koje pripadnici mafije nemaju nikakva objašnjenja.
Iz materijala poslatog predsjedniku Republike, (Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima) vidljivo je da je kriminalistička policija, uklonila materijalnih dokaz sa ubijene djevojčice, oprala ga benzinom i o tome uopšte nije obavijestila tužilaštvo niti sud, što se nedvosmisleno može zaključiti iz dokumenata tih organa.
Iz dopisa Republičkog tužilaštva i Vrhovnog suda RS je vidljivo da nikakav predmet, odnosno krivična prijava protiv mene nije dodijeljena u rad tužilaštvu, odnosno da Vrhovni sud nije prenio nadležnost iz Bijeljine na sud u Sokocu a to su bivši čelni ljudi tih organa pokušali lažno predstaviti i potom obmanjivali druge pripadnike tužilaštva i suda, krijući dokaze o nadležnosti čak i od njih.
Konkretno, okružni tužilac Jovana Tomaš je imenovana u tužilaštvo tek dvije godine nakon otvaranja nelegalnog predmeta protiv mene a bivši predsjednik suda Luka Borovčanin je čak lažirao prisustvo tužioca Stanka Nuića, lažno napisavši da je bio prisutan i da mu je uručen kompletan spis, (Zapisnik o izjašnjenju 12.03.2018. po 89 0 K 058509 17 KPS) a sve sa ciljem da bi o nadležnosti bila obmanuta sudija Branka Malović, koja navodnu odluku o prenosu nadležnosti iz Republičkog tužilaštva, nikada nije ni vidjela na stranu to što čak i da je postojala takva odluka, sud u Sokocu ne bi mogao postupati bez odluke Vrhovnog suda o prenosu nadležnosti.
Dakle, iako je gospodin Borovčanin Luka zvanično preminuo a ja sumnjam da je u pitanju nešto drugo a nikako prirodna smrt, ostao je kao svjedok i Stanko Nuić, vezano za lažiranje podataka o vraćanju dokumentacije, što je jasno vidljivo iz zapisnika, koji gospodin Nuić nije potpisao jer naravno nije ni bio prisutan, niti njegov potpis pa čak ni njegovo ime ne postoji na kraju zapisnika.
Svjedoci toga su i zapisničar Tanja Delić te dva pripadnika sudske policije iz Bjeljine Goran Maksimović i Jovašević Vjekoslav i svi su kao i Stanko Nuić i mnogi drugi u životnoj opasnosti te ih je sve potrebno što prije saslušati.

PRILOZI

RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15, Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018., Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima, Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018., Rješenja 80 0 Pr 100636 18 Pr, Zapisnik o izjašnjenju 12.03.2018. po 89 0 K 058509 17 KPS

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902