utorak, 15. lipnja 2021.

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VSTV-U

Zahtjev za informacije VSTV-u
Ponovo upozoravan da su pripadnici mafijaškog klana, posebno naoružani zločinci iz tajnih službi i kriminalističke policije, koji su umiješani u brojna ubistva, krijumčarenje narkotika i druga krivična djela, spremni ubiti svakoga pa i nevine pripadnike MUP-a da bi ih spriječili u razotkrivanju njihovog kriminala...

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE VSTV-U

Istovremeno se dopis u skladu sa njihovim ovlaštenjima dostavlja :

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

DODATAK NA VIŠE KRIVIČNIH PRIJAVA ZA VIŠE KRIVIČNIH DJELA


U skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, pravima iz Ustava i Zakona o krivičnom postupku :

ZAHTJEVAM

Kopije izjašnjenja, odnosno odgovora po mojim pritužbama svih pripadnika pravosudnih organa - tužilaštava i sudova protiv koji sam ja, (Zdenko Bajo) podnosio te pritužbe od 01.06.2015. do danas, da mi se dostave na mejl `Zdenkobajo@gmail.com` jer sam zbog njihovog neodgovornog i nezakonitog postupanja, godinama bio izložen životnoj opasnosti a koja i dalje traje.

OBRAZLOŽENJE

Više puta sam pismeno upozoravao da je od strane mafijaškog klana, osim meni, ugrožen život i brojnim svjedocima krivičnih dijela, uključujući sudije, okružne tužioce te službenike sudske policije i MUP-a.
Naročito sam na to upozoravao poslije tragičnog stradanja 30.06.2020. gospodina Dragana Ninkovića, pripadnika OJTIS-u a što je policija, iako nenadležna da daje pravne kvalifikacije, odmah i bez istrage, proglasila za "samoubistvo".
To je ista ona policija za koju sam pred sudom dokazao da laže, falsifikuje dokumentaciju i potpise, da je napala na moje zdravlje i život, saučestvovala u pokušaju ubistva 27.09.2018. koja me je fizički napala 22.05.2019. preko službenika u civilu i zaprijetila ubistvom u zgradi PU Bijeljina ako ikada više dođem tražiti bilo kakva prava i koja je umješana u brojne likvidacije, pljačke, krijumčarenje narkotika itd.
I onda, nakon takvih mojih brojnih dopisa u kojima sam upozoravao svjedoke na opreznost, nedavno je objavljeno da je preminuo gospodin Luka Borovčanin a s obzirom da se to desilo bukvalno odmah, nakon što je ostao bez moćne pozicije predsjednika osnovnog suda u Sokocu, osnovano sumnjam da se ne radi o prirodnoj smrti i opet upozoravam da su i životi drugih pripadnika pravosuđa u opasnosti.
U medijima se ne može pronaći ništa što bi objasnilo uzrok smrti gospodina Borovčanina a poznato je da ako eventualno nije prirodna smrt, ubistvo se može između ostalog, izvesti i otrovima, vakcinisanjem, pa i elektromagnetnim zračenjem. Prikrivanje ovakvih informacije dovodi u ozbiljnu opasnost sve druge građane a pravno gledano to je ogroman gubitak jer je bivši predsjednik suda, gospodin Luka Borovčanin, bio izuzetno dobro informisan i mogao je svjedočiti o brojnim krivičnim djelima i počiniocima ali i nalogodavcima. Njegova smrt je dodatno sumnjivija ako se uzmu u obzir poslednji događaji, hapšenja pripadnika mafije u regionu, izručenje Darka Eleza u BIH te akcija istraga o pravosudnoj korupciji i hapšenjima sudija. Neovisno da li je u tim istragama bio sudija Borovčanin Luka, dovoljno je samo to da šefovi mafijaškog klana pomisle na takvu mogućnost i da narede zločin, kako bivši predsjednik suda ne bi progovorio kao svjedok ili osumnjičeni u zamjenu za povoljniji status.
Ja sam konkretno prikupio, dostavljao i objavljivao mnogobrojne dokaze kriminala a u pozadini svega je ubistvo osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, koje se desilo 23. jula 2009. prilikom krijumčarenja narkotika u Bobar grupu a koje je organizovala i izvršavala kriminalistička policija sa saučesnicima te su nakon toga pokušali ukloniti tragove ubistva i sakrili dokaze od tužilaštva i suda o čemu sam poslije dužeg vremena dobio dokumente koji to dokazuju, (Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima).
Neposredno nakon preuzimanja dokaznih predmeta i sačinjavanja dokumenta u kome je konstatovano stanje materijalnog dokaza ubistva, pripadnici mafijaškog klana iz kriminalističke policije i njihovi saučesnici, odlučuju da protiv mene montiraju nelegalne predmete na području Istočnog Sarajeva, (prvo "T17 0 KT 0006630 15" pa "89 0 K 058509 17 KPS") gdje su falsifikovali nadležnost, nakon čega je očigledno tadašnji glavni okružni tužilac, Rajko Čolović, otvorio predmet montirajući uz njega dopis Republičkog tužilaštva "RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015." a koji nema nikakve veze sa bilo kakvom prijavom protiv mene i zbog čega, upravo i tražim sva izjašnjenja sačinjena nakon tog datuma.
Protiv više aktera sam nakon toga podnosio krivične prijave i pritužbe, uključujući i gospodina Luku Borovčanina no s obzirom na okolnosti, nije prikladno da sada pominjem bilo kakve detalje o tome.
Već sam ranije više puta dostavljao dokaze i VSITV-u i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine o tome da su predmeti u Istočnom Sarajevu pred tužilaštvom i sudom, (otvoreni protiv mene) - montirani, odnosno, lažirana je nadležnost a za to sam pribavio i dokaze iz Republičkog tužilaštva, (RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015.) i Vrhovnog suda Republike Srpske, (Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018.) te smatram da o tome već imate saznanja, tako da to takođe neću dodatno obrazlagati.
Dakle, svi akteri koji su radili na tim predmetima a protiv kojih sam podnosio pritužbe, odavno vrlo dobro znaju da su sve radnje bile protivzakonite no vjerujem da su neki od njih bili obmanuti i prevareni, posebno tužilac iz Istočnog Sarajeva, koja je imenovana tek 2017.
Način rada i kriminalne metode pripadnika mafijaškog klana sam opisivao više puta a najdetaljnije u dopisu "Kako zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama" koji i sada prilažem kao i neke druge dokumente, (MUP je nastavio da štiti mafijaške klanove, Obavjest i zahtjev sudu u predmetu 80 0 Pr 100636 18 Pr, Prijava protiv terorista iz komande sudske policije, Upozorenje direktoru policije i načelniku PU Bijeljina, Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije, Zahtjev i obavještenje sudu u Sokocu i sudskoj policiji, Zahtjev i krivična prijava direktoru policije i načelniku PU Bijeljina). Poslednji od navedenih je nastao samo nekoliko dana pred smrt gospodina Luke Borovčanina a mnogima iz MUP-a odgovara nestajanje svjedoka njihovih krivičnih djela.
Nadalje, skrećem pažnju da je Visoko sudsko i tužilačko vijeće, smijenilo bivšeg glavnog tužioca u Istočnom Sarajevu, UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.) dok je jedan sudija, disciplinski kažnjen, (UDT 18065-18 od 30.12.2020.) poslije mojih pritužbi a ono što ih povezuje je učešće u napadima na moj život i garantovana prava, odnosno planiranje i pomoć u pripremi pokušaja ubistva.
Sa druge strane, komande sudske policije i MUP-a, uporno i dalje prikrivaju počinioce teških krivičnih dijela, čak i one koje sam lično vidio i imenovao, odnosno imam dokaze za izvršena krivična djela, kao što je recimo inspektor Dejan Minić, 27.09.2018. te Marković Dragoslav, Stanko Stanišić i Vručinić Siniša za prikrivanje materijalnog dokaza ubistva djevojčice Ivone Bajo.
MUP dakle prikriva počinioce zločina i poslije pismenog dopisa predsjednika Republike od 13.05.2020. i dostavljenih dokumenata, koje i sada prilažem iz kojih se takođe jasno vidi, kakav su gnusan zločin izvršili i da bi izbjegli krivičnu odgovornost, spremni su počiniti bilo kakvo novo krivično djelo.
U kakvu je zločinačku organizaciju pretvoren MUP ali i sudska policija, dokazao sam u predmetu "80 0 Pr 100636 18 Pr" a da i kolege iz MUP-a Federacije BIH, imaju iste inkvizitorsko gestapovske metode, mogli smo vidjeti nedavno u medijima i na video snimku, kada su 2 bahata policajca nasilnika u Mostaru napali mladića, šamarali ga, tukli i šutirali nogama jer je bio pred svojom zgradom za vrijeme zabrane kretanja a što je još 22.12.2020. Ustavni sud BIH okarakterisao kao nezakonito, odnosno doneo odluku da naradbe o nošenju maski i zabrani kretanja predstavljaju kršenje ljudskih prava i sloboda. Uprkos tome, krizni štabovi i komande policije nastavljaju sa napadima na narod i instruišu gomile kriminalaca pokupljenih sa ulice i postavljenih u uniforme policije da terorišu građane. Nije to uošte ni čudno jer sudionici ratnih zločina i sami izvršioci iz perioda 1991 - 1995, kao i ratni profiteri, danas komanduju jedinicama policije i tajnih službi ili su na uticajnim političkim pozicijama.
Osim pismenih dopisa, čak sam u sudskom postupku u predmetu "80 0 P 097102 18" još prije više od 2 godine, usmeno upozorio sudiju Mičić Ljubišu u prisustvu pripadnika Pravobranilaštva RS i daktilografa na opasnost od mafijaškog klana, koji je kako sam rekao `spreman ubiti svakog sudiju ili okružnog tužioca, koji ih ugrozi svojim odlukama`, odnosno zakonitim postupanjem, koje bi otkrilo dokaze njihovih krivičnih dijela.
Kako će ovaj zahtjev informativno biti istovremeno poslat i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, apelujem na VSITV-e da i Tužilaštvu BIH, dostavi sve dokumente iz kojih se vidi izvršenje krivičnih dijela u skladu sa obavezom prijavljivanja krivičnog djela iz ZKP-u.
Sa druge strane apelujem i na Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da hitno sasluša sve okružne tužioce i sudije, protiv kojih sam podnosio pritužbe, posebno pripadnike tužilaštva u Istočnom Sarajevu i suda u Sokocu, jer smatram da su u životnoj opasnosti od mafijaškog klana, čak i ako su neki ranije saslušavani jer su smrću g. Borovčanin Luke značajno izmjenjenje okolnosti.
Potom sugerišem, ukoliko se prihvati taj prijedlog i uzmu izjave da se to javno objavi u medijima, naravno ne sadržaj izjave, nego samo podatak da su izjave date, kako bi se zločinci odvratili od daljih ubistava s obzirom da im to ništa ne bi donijelo.
Na kraju, ponovo upozoravan da su pripadnici mafijaškog klana, posebno naoružani zločinci iz tajnih službi i kriminalističke policije, koji su umiješani u brojna ubistva, krijumčarenje narkotika i druga krivična djela, spremni ubiti svakoga pa i nevine pripadnike MUP-a da bi ih spriječili u razotkrivanju njihovog kriminala.

PRILOZI

Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima, RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015., Kako zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama, MUP je nastavio da štiti mafijaške klanove, Obavjest i zahtjev sudu u predmetu 80 0 Pr 100636 18 Pr, Prijava protiv terorista iz komande sudske policije, Upozorenje direktoru policije i načelniku PU Bijeljina, Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije, Zahtjev i obavještenje sudu u Sokocu i sudskoj policiji, Zahtjev i krivična prijava direktoru policije i načelniku PU Bijeljina

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902