nedjelja, 25. travnja 2021.

INFORMACIJE O SMIŠLJENOM POKUŠAJU UBISTVA

Razotkrivanje imena lica koja su umješana u ove razbojničke i gestapovske postupke su bitna i zbog daljih krivičnih postupaka, kako bi se onemogućili svi odgovorni bilo iz sudske policije, MUP-a, tužilaštva ili suda da učestvuju u istražnim radnjama za krivična djela u kojima su oni izdavali naloge a sada se kriju...

INFORMACIJE O SMIŠLJENOM POKUŠAJU UBISTVA

VRHOVNOM SUDU REPUBLIKE SRPSKE

PREDSJEDNIKU VRHOVNOG SUDA REPUBLIKE SRPSKE

Veza "Zabilješka SP 1774/18 od 27.09.2018.

U skladu sa zakonom o slobodi pristupa informacijama, Ustava RS i prava iz ZKP-u, postavljam slijedeća pitanja na koja očekujem konkretne odgovore te.
ZAHTJEVAM
Da mi, odmah ako imate saznanja ili nakon prikupljanja informacija od aktera, dostavite na lični mejl `Zdenkobajo@gmail.com` odgovore na pitanja :
1. Ko je sudskom policajcu Lazić Milanu saopštio LAŽ da je Osnovni sud u Bijeljini zatražio svoje izuzeće, vezano za predmet protiv mene za "povredu ugleda suda" te da je navodno Vrhovni sud Republike Srpske nadležnost dodijelio Osnovnom sudu u Sokocu.
2. Da li su sudski policajci Petričević Dragiša, Jelačić Srebrenko i Radić Dragan, obavijestili komandu Okružnog centra sudske policije u Bijeljini da tražim hitnu medicinsku pomoć, zbog ozbiljnog gušenja izazvanog polenom ambrozije a pogoršanog nakon razbojničkog napada službenika s leđa na mene.
3. Ko je konkretno iz komande sudske policije Okružnog centra u Bijeljini, obaviješten o mom zahtjevu za hitnu medicinsku pomoć i da li je sam odlučio da mi to onemogući ili po nalogu neke druge osobe izvan sudske policije i konkretno ko je ta osoba.
4. S obzirom da je sudski policajac Jelačić Srebrenko, posvjedočio pred sudom u predmetu "80 0 Pr 100636 18 Pr" da je čuo kako tražim hitnu pomoć zbog gušenja, zbog čega to nije navedeno ni o dokumentu "Potvrda o predaji lica od 27.09.2018." niti u službenoj zabilješci "1774/18 od 27.09.2018." nego je lažno napisano da je sve proteklo bez problema.
5. Sudski policajci Lazić Milan i Jelačić Srebrenko su pred sudom posvjedočili da su me presreli bez naredbe za dovođenje ali to nije navedeno u službenoj zabilješci "1774/18 od 27.09.2018.". Da li su to učinili svojevoljno ili po nalogu komande, odnosno jesu li sami sastavljali zabilješku ili su natjerani da potpišu ono što je sačinio načelnik, odnosno osoba iz komande.

Nadam se da Predsjednik vrhovnog suda ima mehanizme da se sudski policajci Lazić Milan, Jelačić Srebrenko, Petričević Dragiša i Radić Dragan ispitaju a da o tome nemaju saznanja osobe iz komande u Bijeljini a koje bi mogle uticati na njihove iskaze ili im čak ugroziti i život. Razotkrivanje imena lica koja su umješana u ove razbojničke i gestapovske postupke su bitna i zbog daljih krivičnih postupaka, kako bi se onemogućili svi odgovorni bilo iz sudske policije, MUP-a, tužilaštva ili suda da učestvuju u istražnim radnjama za krivična djela u kojima su oni izdavali naloge a sada se kriju.

U Bijeljini
08.03.2021. godine

Podnosilac zahtjeva : Bajo Zdenko
Adresa : Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

Drugi podaci za kontakt : Zdenkobajo@gmail.com
Potpis : Zdenko Bajo