nedjelja, 20. prosinca 2020.

DODATNI DOKAZI U PREDMETU T09 0 KTA 0034144 13

Danas je opšte poznato da je narko mafija Darka Šarića, prala novac preko Bobar banke i poslije mojih dopisa Interpolu preko više posrednika, pronađeno je oko 2 miliona dalara, poslatih iz SAD u Bobar banku a nešto kasnije je razotkrivena i opšta pljačka od više stotina miliona maraka, počinjena preko iste banke, koja je inače bila u suvlašništvu i pod kontrolom vlade RS. Na sve to dodajem činjenicu da je jedan od šefova mafije, dodik milorad, javno pred kamerama, objavio formiranje "CRNE KNJIGE" i naložio pripadnicima mafije, borbu protiv onih koji su upisani u tu knjigu te dodao da "MORAJU TO DA URADE". Time se objašjava i ovo monstruozno prikrivanje ubistva i mnoge nerješene likvidacije...

KANTONALNOM TUŽILAŠTVU KANTONA SARAJEVO

DODATNI DOKAZI U PREDMETU T09 0 KTA 0034144 13

Vaše tužilaštvo od 2012-te, vodi predmet "T09 0 KTA 0034144 13" o čemu sam dobio "Obavjest KT Sarajevo po T09 0 KTA 0034144 13" prije više od 7 godina ali na žalost, niko se nije usudio da procesuira odgovorne za krijumčarenje i ubistvo osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo.
To u suštini i ne čudi. jer je u pitanju zločin i monstruozna krivična djela, iza kojih stoji komandni kadar, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji je spreman da ubije svakoga, uključujući i tužioce iz Republike Srpske, koji su im laka meta.
Prvi prilog na koji ukazujem je "Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020." kreiran prije više od pola godine i kako se vidi, osim meni, upućen je i Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Iako sam istovjetan sadržaj sa prilozima slao i tada i ranije više puta MUP-u, nije bilo nikakve zakonite reakcije a ni prethodnih nekoliko mjeseci, uprkos više moji dopisa.
Služba predsjednika je reagovala na moj "Zahtjev predsjedniku republike i vladi" iz koga se vidi na šta se odnosi dostavljena dokumentacija.
U samom početku, pominjem da se radi o ubistvu osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo 23.07.2009. godine, prilikom krijumčaranja iz Sarajeva u Bobar grupu.
Kamion kojim je dovezena roba je prije prolaska kroz Istočno Sarajevo, krenuo sa područja pod nadležnošću Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Pošiljalac robe je "Asa auto" a prevoznik "Haak trans" sa sjedištem u Sarajevu.
Danas je opšte poznato da je narko mafija Darka Šarića, prala novac preko Bobar banke i poslije mojih dopisa Interpolu preko više posrednika, pronađeno je oko 2 miliona dalara, poslatih iz SAD u Bobar banku a nešto kasnije je razotkrivena i opšta pljačka od više stotina miliona maraka, počinjena preko iste banke, koja je inače bila u suvlašništvu i pod kontrolom vlade RS. Na sve to dodajem činjenicu da je jedan od šefova mafije, dodik milorad, javno pred kamerama, objavio formiranje "CRNE KNJIGE" i naložio pripadnicima mafije, borbu protiv onih koji su upisani u tu knjigu te dodao da "MORAJU TO DA URADE". Time se objašjava i ovo monstruozno prikrivanje ubistva i mnoge nerješene likvidacije.
Osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo je stradala u trenutku, kada je tehnički neispravan kamion, skretao sa puta u firmu "Univerzal" a potom su saučesnici krijumčara i kriminalistička policija, uklonili materijalni dokaz sa ubijene devojčice, oprali kaiš benzinom i sakrili ga iz svih istražnih radnji.
Izgled ovog materijalnog dokaza je opisan u prilogu "Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015." Osnovnog suda u Bijeljini a konkretno kaiš dječjeg ruksaka je dvostruko presječen, veći dio nedostaje, dok je ostatak opran jakim hemijskim sredstvom sa ciljem da se ukloni trag masti i ulja od kamiona, koji je potom pobjegao sa mjesta ubistva.
Pošto se radilo o kriminalu u koji su umiješani moćni pripadnici mafije, došlo je do velike opstrukcije i fašističkog terora nad pripadnicima porodice, te sam "Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017." o tome od Tužilaštva u Bijeljini, dobio tek 2017-te godine a u tom izjašnjenju tužilac pismeno tvrdi da o oštećenjima materjalnog dokaza "NEMA SAZNANJA" jer ih policija nije evidentirala. Radi se o inspektoru Marković Dragoslavu a svjedoci toga (ili saučesnici) su inspektor Stanko Stanišić i Siniša Vrućinić.
U skladu sa zakonom sam o tome obavijestio MUP i zatražio od njih izjašnjenje da li nešto znaju o tome ili ne u kom slučaju bi morali ponovo pokrenuti istražne radnje, no ne samo da su izbjegavali odgovor, nego su 22.05.2019. postali pripadnika u civilu da me napadne u zgradi Policijske uprave Bijeljina, vrijeđa, gura, vuče i prijeti ubistvom ako ikada više dođem da tražim neka svoja prava.
Posljednjih godina, bilo je više pokušaja kriminalnih krugova da me ubiju, tako što su angažovali svoje doušnike da me kontaktiraju i pokušaju odvesti na udaljenu lokaciju i pošto to nije uspjelo, evo došlo je do toga da budem napadnut u zgradi MUP-a a policija, koja je bila prisutna, (nekoliko uniformisanih službenika) niti je reagovala, niti otkriva o kome se radi.
Umjesto toga, ponovo su angažovani doušnici, koji se šalju u moje dvorište da mi lupaju na vrata i pokušaju ubiti no to nije tema ovog dopisa.
Više je nego jasno da kriminalistička policija Republike Srpske, smišljeno prikriva ubistvo osmogodišnje devojčice, jer je MUP umiješan u šverc narkotika i spremni su da me ubiju kako bi zaštitili počinioce. Podsjećam i da je bivši ministar sigurnosti, Mektić Dragan, saopštio da MUP RS, kontroliše promet narkotika na teritoriji entiteta, te bi bilo kakav rad na ovom predmetu u Republici Srpskoj, predstavljao opasnost i po živote okružnih tužilaca.
Stoga materijal o ovome i dostavljam Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu s obzirom da je krivično djelo započeto, odnosno krijumčarena roba utovarena na području pod nadležnosti Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu a čije osoblje kriminalci iz MUP-a Republike Srpske ne mogu tako lako ugroziti.
Osim izjašnjenja okružnog tužioca u Bijeljini da nema saznanja o materjalnom dokaz ubistva, koje policija nije evidentirala i zapisnika o predaji predmeta, Osnovnog suda u Bijeljini, prilažem i fotografije materijalnog dokaza "Ručni rad policije - dokaz ubistva" i to u vrhu, načinjene direktno od strane službenika MUP-a, neposredno poslije ubistva a ispod je nekoliko fotografija, koje sam lično snimio, poslije prijema.
Prilog "Ručni rad republike srpske - ubijena djevojčica" pokazuje smrtonosnu povredu, načinjenu osmogodišnjoj djevojčici istovremeno kad je presječen kaiš na materijalnom dokazu ubistva "dječjem ruksaku" koju si zločinci iz kriminalističke policije RS, pokušali predstaviti kao pad sa bicikla, smišljeno prikrivajući pomenuti materijalni dokaz ubistva...

PRILOZI

Obavjest KT Sarajevo po T09 0 KTA 0034144 13
Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020.
Zahtjev predsjedniku republike i vladi
Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015.
Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.
Ručni rad policije - dokaz ubistva
Ručni rad republike srpske - ubijena djevojčica

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902