nedjelja, 10. svibnja 2020.

SUPER HEROJI U BORBI PROTIV KORONE

Super heroji u borbi protiv korone
02.05.2020. u 18:34, izlazi članak, gdje formalna predsjednica, kaže kako je epidemiološka situacija poslednijih dana zabrinjavajuća, da je broj zaraženih koronavirusom porastao, iako to nije niko nije očekivao, imajući u vidu "preduzete" mjere. I na kraju dodaje da je postalo jasno da je trebalo rigoroznije kažnjavati one koji krše mjere. Sve u svemu, izgleda da predsjednica misli da suzaista preduzete sve potrebne mjere. Vjerovatno nije pogledala ovaj snimak... pa eto nadam se da će sad shvatiti, kako je došlo do širenja zaraze i koga treba kazniti...

SUPER HEROJI U BORBI PROTIV KORONE


Na pratećem video prilogu su prezentovane fotografije događaja opisanih u tekstu iz kojih se može jasno sagledati na kome je odgovornost za širenje zaraze među zdravstvenim radnicima i za više smrtnih ishoda...

Na prvoj slici vidimo naša 3 superheroja, koji se golim rukama bore protiv smrtonosnog virusa a ovo je samo jedan od mnogobrojnih članaka objavljenih, kako se vidi 15.04.2020. u 12:14.
A poručuju nam, kako se vidi iznad slike, da su razgovarali u Beogradu i pozvali vjernike da se suzdrže od okupljanja za predstojeće vaskršnje praznike.
Na samoj slici vidimo da ih je troje... nije mnogo, imaju razmak između sebe ali niko od njih nema ni masku ni zaštitne rukavice.
Možemo reći da je to poprilično neozbiljno ali ajde, pošto znamo da su hrabri da im oprostimo.
A opet, možda ova slika nije od tog dana nego sa nekog susreta od ranije, pa da vidimo, postoji video snimak tog susreta kako su izgledali.
Znate kako se kaže... "ako laže koza, ne laže rog"...
Ovde na ovom snimku vidimo da nijedan od ova dva superheroja, nema masku ni zaštitne rukavice a kao što je poznato, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, svaki dan ide uzduž i poprijeko zemljom a njegov kum je bio jedan od prvih zaraženih i takođe, jedan član njegove porodice je zaražen korona virusom.
Poznato je takođe da nijedan od ove dvojice superheroja nije htio da se testira.
Idemo dalje...
Istoga dana 15.04.2020. u 19:54 na aerodrom u Banjalici slijeće avion sa medicinskom zaštitnom opremom iz Kine.
Kako piše dalje u članku, avion su dočekali, srpski član predsedništva, Milorad Dodik, premijer Višković i ministar Šeranić.
To jasno pokazuje da je Milorad Dodik, odmah iz Beograda gdje nije bio zaštićen ni na koji način, došao u Banjaluku i ko zna koliko je ljudi sreo u tom danu.
Narednog dana dolazi novi avion iz Mađarske, 16.04.2020. Dakle, ministar spoljnih poslova i trgovine, kako kažu u članku, Dodiku simbolično uručuje zaštitno odjelo.
Idemo onda nekih 10 dana kasnije, 26.04.2020. Zatler je uručio zaštitnu opremu a prisustvuje i Dodik.
Dalje se u članku kaže da je zaštitna oprema namjenjena istitutu za javno zdravstvo RS u Banjaluci i naravno primopredaji je opet došao da prisustvuje Milorad Dodik.
Ovde je potrebno istaći da je Milorad Dodik član predsjedništva Bosne i Hercegovine, nema nikakvu funkciju u republici Srpskoj, nikakvog razloga nije bilo da prisustvuje bilo kom od ovih događaja a posebno ne da ide u Beograd.
Bilo je logično i pametno u ovim okolnostima da je komunikacija obavljena telefonski ili na neki drugi način, umjesto da se ovako širi zaraza i dovode u opasnost životi drugih ljudi.
Kako se vidi, samo nekoliko dana kasnije 02.05.2020. izlazi članak pod naslovom "U UKC Republike Srpske, oko 50 zaraženih ljekara i tehničara".
U međuvremenu je bilo više smrtnih slučajeva od kojih su najteži stradanje tročlane porodice i trudnice sa nerođenom bebom a sve zbog haosa u zdravstvu usljed katastrofalnog stanja u koje ga je doveo mafijaško pljačkaški režim.
I na kraju, istog tog dana 02.05.2020. u 18:34, izlazi članak, gdje formalna predsjednica, Željka Cvijanović kaže... još u naslovu, "Bilo je potrebno rigoroznije kažnjavati kršenje mjera".
Dalje u tekstu se žali kako je epidemiološka situacija u republici Srpskoj poslednijih dana zabrinjavajuća, kaže da je broj zaraženih koronavirusom porastao, iako to nije niko nije očekivao, imajući u vidu "preduzete" mjere.
I na kraju dodaje da je postalo jasno da je trebalo rigoroznije kažnjavati one koji krše mjere.
Sve u svemu, izgleda da predsjednica misli da su preduzete sve potrebne mjere. Vjerovatno nije pogledala ovaj snimak... pa eto nadam se da će sad shvatiti, kako je došlo do širenja zaraze i koga treba kazniti...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902