petak, 15. svibnja 2020.

OTKRIVA LI POLICIJA ZLOČINCE ILI IH PRIKRIVA

Da bi prikrili krijumčarenje, pripadnici MUP-a, Marković, Stanišić i Vrućinić, direktno a neki drugi indirektno su sa saučesnicima iz Bobar grupe, uklonili materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice njen dječji ruksak, čiji je kaiš dvostruko presječen prilikom smrtonosnog ranjavanja te sa njega hemijskim sredstvom oprali tragove masti i ulja, potekle od kamiona koji je dovezao krijumčarenu robu, pa uz pomoć portira Sofrenića iz Bobar grupe pobjegao sa mjesta zločina. Imena ovih osoba su već dostavljena na više adresa a razlog zbog čega su godinama zaštićeni od strane MUP-a je naravno taj što bi isti da su uhapšeni vrlo brzo `propjevali` po čijim nalozima rade...

MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE

Veza : Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1/20 od 13.05.2020.

OTKRIVA LI POLICIJA ZLOČINCE ILI IH PRIKRIVA

Ovaj tekst koji je prije svega namjenjen javnosti a biće poslat i na mejl Ministarstva unutrašnjih poslova, direktno je povezan sa dopisom službe predsjednika Republike, (Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020.) koji prilažem.
Time je predsjednik, odnosno služba predsjednika, skinula svu odgovornost sa sebe i prenijela je tamo gdje joj je suštinski i mjesto - u Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Sada je na ministru i nadležnim službenicima da daju odgovor na pitanje iz naslova, odnosno da li unutar policije postoje mafijaški klanovi koji rade za sopstvene interese ili su oni pod direktnom zaštitom MUP-a.
Napominjem da sam osim službi predsjednika, dokaze o monstruoznim zločinima, ranije dostavio i Ministarstvu sigurnosti, Sipi, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, te na adrese više stranih ambasada, koje neprekidno prate sve moje komunikacije i reakcije kriminalnih klanova, koji su umiješane u transporte narkotika, trgovinu oružjem, pranje novca i sve druge vrste finansijskog kriminala.
Konkretno u pozadini ovog slučaja je ubistvo osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, koje se desilo prilikom krijumčarenja u Bobar grupu, preko koje se istovremeno godinama vršila pljačka više stotina miliona maraka godišnje, uključujući i malverzacije preko Bobar banke.
Da bi prikrili to krijumčarenje, pripadnici MUP-a, Marković, Stanišić i Vrućinić, direktno a neki drugi indirektno su sa saučesnicima iz Bobar grupe, uklonili materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice njen dječji ruksak, čiji je kaiš dvostruko presječen prilikom smrtonosnog ranjavanja te sa njega hemijskim sredstvom oprali tragove masti i ulja, (Ručni rad policije) potekle od kamiona koji je dovezao krijumčarenu robu, pa uz pomoć portira Sofrenića iz Bobar grupe pobjegao sa mjesta zločina.
Imena ovih pripadnika MUP-a su već dostavljena na više adresa a razlog zbog čega su godinama zaštićeni od strane MUP-a je naravno taj što bi isti da su uhapšeni vrlo brzo `propjevali` po čijim nalozima rade.
Ali kad su već pripadnici specijalne policije poslati da izvrše oružanu pljačku transportnog vozila banke na autoputu pa potom pohapšeni (kad je Europol analizirao tragove DNK iz ostavljenog vozila pljačkaša) i ne pričaju pred sudom ništa o nalogodavcima tako će nesumljivo moći i sada da se uradi sa onima koji su pokušali prikriti ubistvo jednog djeteta.
Napominjem da od trenutka kada sam od suda dobio materijalni dokaz ubistva, što je zavedeno u zapisniku o preuzimanju predmeta, umjesto da postupi profesionalno, komanda kriminalističke policije i Policijska uprava Bijeljina, odbija da se izjasni da li zna nešto o tome kako je materijalni dokaz ubistva došao u ovakvo stanje.
Istovremeno, pripadnici mafijaškog klana iz Istočnog Sarajeva pod vodstvom kriminalca Rajka Čolovića, lažiraju nadležnost, pokreću protiv mene nezakoniti tajni predmet i nelegalne "posebne istražne radnje" sa ciljem da evidentiraju moje kretanje i pripreme likvidaciju.
Iako sam više puta, mjesecima tražio od tog kriminalca da mi dostavi rješenje o prenosu nadležnosti, on je znajući šta je uradio to izbjegavao, čak uprkos pismenim nalozima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, te su više puta pokušali da me ubiju, uključujući i zloupotrebu sudske policije i pripadnika MUP-a, da me nezakonito presretnu i kidnapuju na ulici te odvezu na Sokolac i ostave na ulici gdje je čekao pripremljen tim za likvidaciju.
Tom prilikom je pripadnik kriminalističke policije Minić, izvršio više teških krivičnih dijela, nagovarajući druge pripadnike PS Bijeljina II da lažu i falsifikuju dokumentaciju a da li je to uradio svojevoljno ili po nalazima kriminalca Čolovića, ostaje na njemu da se izjasni.
Zločinac Čolović Rajko je još prošle godine odlukom Vijeća, (UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.) skinut sa mjesta glavnog okružnog tužioca u Istočnom Sarajevu, iako je imao mandat do decembra 2019-te i na to mjesto je imenovana Vukadin Anica a početkom ove godine sam o tome i pismeno obavješten.
Naravno pritužbe UDT-u su sporedne a uklanjanje sa dotadašnje pozicije je uzrokovano krivičnim prijavama koje sam podneo, odnosno, smjenjen je kako ne bi uticao na istragu. S druge strane MUP, prikriva podatke o događajima vezanim za nezakonite radnje kriminalnog klana pod komandom Čolovića i ometa istragu.
Očekujem da ministar unutrašnjih poslova, preduzme sve potrebne aktivnosti te da mi se od strane ministarstva i policijske uprave Bijeljina na moj mejl, odmah dostavi pismeno izjašnjenje, konkretno :
Da li MUP zna, kako je došlo do dvostrukog presijecanja kaiša na dječjem ruksaku, kako je i zašto kaiš opran, gdje je nestao dio kaiša, kako je došlo do pucanja metalne vođice rajfešlusa... ili MUP o tome ne zna ništa.
Naravno i sve ostalo što sam pismeno pokrenuo te da odmah uspostavi saradnju sa porodicom ubijene djevojčice u razotkrivanju ovog gnusnog zločina.
Zbog javnosti prije svega, ističem da u slučaju da policija o tome nema pojma, onda je to novi dokaz, odnosno navedena lica su smišljeno prikrila materijalni dokaz ubistva, te je prema zakonu o krivičnom postupku, neophodno odmah otvoriti istragu ne samo o ubistvu djevojčice, nego i o drugim krivičnim djelima, uključujući prikrivanje ubistva.
Dakle u ovom trenutku, pred nama su samo dvije mogućnosti - da li će MUP postupiti prema zakonu, obavijestiti me o svojim saznanjima ili će pripadnici zločinačke organizacije unutar policije pokušati ponovo da me ubiju.
Zbog toga obavještavam javnost i sve domaće i strane službe, koje snimaju moje komunikacije, da nisam samoubica nikad bio, niti ću pod bilo kakvim okolnostima pokušati "samoubistvo" te ako nekome padne na pamet da inscenira recimo "pljačku kuće, skakanje u kanal" neko "samovješanje" pored rijeke ili nešto slično, neka unaprijed zna da su sve te opcije predviđene kao mogućnost i neće ih biti lako izvesti, kao što nije uspio ni zločinac Čolović Rajko a samo će kao i on uz pokušaj mog ubistva imati na savjesti i teretu i druga povezana krivična djela, počev od najvećeg zločina, ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo...

PRILOZI

Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020.
Ručni rad policije
UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902