petak, 30. kolovoza 2019.

PRITUŽBA PROTIV SEKULIĆ CVIJETE ZBOG NEMARA I PRISTRASNOG POSTUPANJA

Prethodnih godina su pripadnici klana izvršili ili saučestvovali u više likvidacija a samo ove godine su ubijeni Miloš Ostojić i Slaviša Krunić dok je Slobodan Vasiljević srećom preživio napad. Ubijali su jer nisu pohapšeni odgovorni za ubistvo Ivone Bajo i umjesto da budu na izdržavanju kazne, ostali su na slobodi i nastavili sa pljačkom i ubistvima...

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU

UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA

PRITUŽBA PROTIV SEKULIĆ CVIJETE ZBOG NEMARA I PRISTRASNOG POSTUPANJA

Član 56. Disciplinski prekršaji sudija (ZOVSITV)
1. povreda načela nepristrasnosti
2. postupanje s pristrasnošću i predrasudama tokom obavljanja službenih dužnosti zbog rase, boje, spola, vjerske pripadnosti, etničkog porijekla, nacionalne pripadnosti, seksualne opredijeljenosti ili društvenog i ekonomskog statusa stranke
3. očigledno kršenje obaveze ispravnog postupanja prema strankama u postupku, njihovim pravnim zastupnicima, svjedocima, ili drugim osobama
8. nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti
9. donošenje odluka kojim se očigledno krši zakon ili uporno i neopravdano kršenje pravila postupka
22. ponašanje u sudu i izvan suda koje šteti ugledu sudijske dužnosti
23. bilo kakvo drugo ponašanje koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti ili dovodi u pitanje povjerenje javnosti u nepristrasnost i kredibilitet sudstva.

OBRAZLOŽENJE
Kao prvi prilog i dokaz ove pritužbe prilažem dokument ureda disciplinskog tužioca "Odluka po UDT 16893/17 od 19.02.2019.".
Ta pritužba je kako se i navodi u obaveštenju, bila vezana za moj zahtjev za pristup informacijama i predmete koji su privatno vlasništvo od 15.07.2016. po kojem nije postupljeno.
Ured disciplinskog tužioca me dalje obavještava da je prema izvršenim provjerama ustanovljeno da je počinjen propust referenta te zahtjev nije ni dostavljen sudskoj upravi a da je predsjednik suda protiv odgovornog referenta preduzeo potrebne mjere.
Time je suštinski, ured disciplinskog tužioca ustanovio da za kršenja mojih prava nije odgovoran niko iz sudske uprave s obzirom da o svemu nisu imali nikakvih saznanja zbog propusta nekog drugog službenika.
Ali sa druge strane, to da li je na moja prava izvršen napad, krivicom nekog sudije, okružnog tužioca, sudskog policajca ili službenika suda, suštinski je nebitno, jer svi oni nastupaju u ime Republike Srpske.
Predmet 80 1 Pr 082502 17 Pr, koji je vodila sudija Sekulić Cvijeta se odnosi na dan 15.12.2016. kada sam lično došao da ostvarim svoja prava, tražena navedenim zahtjevom a kojom prilikom su pripadnici sudske policije krajnje drsko i bezobrazno bacili dokumentaciju na pod i odbili o mom dolasku obavijestiti osnovni sud i tužilaštvo.
Moja upozorenja pripadnicima sudske policije da prekinu sa napadima na garantovana prava i prikrivanjem dokaza ubistva osmogodišnje djevojčice, koje sam donio sa namjerom da predam tužiocu i pokazao svim prisutnima, (Snimci dokaza krivičnih djela) su po naredbi kriminalca Borovčanin Danka, predstavljana kao kršenje javnog reda i mira a potom je u tom napadu na moja prava saučestvovala i sudija Sekulić Cvijeta, odbivši da ustanovi sve činjenice, uključujući i ovu do koje je došao ured disciplinskog tužioca.
Detaljniji i pregledniji snimci materijalnog dokaza ubistva se mogu vidjeti na prilogu "Snimci dječjeg ruksaka" gdje je u vrhu snimak MUP-a, neposredno poslije ubistva osmogodišnje djevojčice a ispod su snimci načinjeni poslije preuzimanja iz sudskog depoa 2015-te. Dakle od 2009. do 2015. je ovaj predmet skinut sa ubijene djevojčice skrivan a porodica proglašavana ludacima sve sa ciljem da se zataška šverc i pljačka preko Bobar grupe u čemu udio imaju mnogi kriminalci instalirani u državnim organima.
To je dakle `ručni rad` mafijaškog klana iz istražnih organa a kakvi su monstrumi u pitanju može se vidjeti na slici "Ručni rad policije". Vidljiva je rana na grudima djevojčice koja je nanesena istim predmetom, koji je presjekao i kaiš ruksaka koji je nosila preko ramena.
Zlikovci su dakle taj ruksak sklonili, oprali benzinom i sakrili da bi ubistvo predstavili kao samopovređivanje. I sada je u tom zločinu saučesnik i Sekulić Cvijeta, sve zbog milijardi opljačkanih preko Bobar grupe.
Postoji više dokumenata koji dokazuju prekršaje i čak krivična djela sudije Sekulić Cvijete a ovom prilikom, zbog jednostavnosti priložiću samo jedan i to dokument pod nazivom "Zahtjev i obavještenje po predmetu 80 1 Pr 082502 17".
U popisu mojih zahtjeva, vezano za dokumentaciju i svjedoke, izdvajam materijal koji sam tražio upravo pomenutim zahtjevom od 15.07.2016. a koji je obrađivao i ured disciplinskog tužioca, ustanovivši odgovornost službenika Republike Srpske.
Što se tiče svjedoka koje sam predložio, od navedenih izdvajam gospodina Aida Hanušića, predsjednika osnovnog suda i Dijanu Savić Božić, sekretara osnovnog suda u Bijeljini.
Sudija Sekulić Cvijeta je odbila sve moje prijedloge vezano za dokumentaciju i svjedoke, iako je bila dužna utvrditi sve činjenice, odnosno da li postoji bilo čija odgovornost, zbog napada na moja prava garantovana ustavom i zakonima a ona to nije učinila.
Da je pozvala bilo koga iz sudske uprave da svjedoči, isti su mogli na pretresu posvjedočiti da moj zahtjev od 15.07.2016. čiju sam kopiju priložio u postupku, nikada nije došao do njih zbog greške službenika suda, odnosno da ne postoji nikakva moja odgovornost nego brutalni napad sudske policije na prava garantovana ustavom.
Odgovornost sudije Sekulić Cvijete je utoliko veća, pošto se radi i o prikrivanju ubistva osmogodišnje djevojčice a za šta su odgovorni inspektori, Marković Dragoslav, Siniša Vrućinić, Stanko Stanišić i drugi koji su uklonili materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice, oprali ga benzinom i sakrili iz istražnih radnji, da bi prikrili krijumčarenje u Bobar grupu.
Taj materijalni dokaz sam i doneo kritičnog dana, pokazivao ga svim prisutnim službenicima a takođe sam ga doneo i na pretres tražeći od sudije Sekulić da postupi prema zakonu i o materijalnom dokazu krivičnog djela, obavijesti nadležne organe na šta je obavezna zakonom o krivičnom postupku, što ona nije učinila iako je taj moj zahtjev unijela u zapisnik.
Cijelim tim postupkom je dirigovao i manipulisao, kriminalac Danko Borovčanin, načelnik sudske policije koji je godinama nezakonito primjenjivao fašističke metode i zabranjivao pristup pripadnicima porodice ubijene osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, kako bi nas spriječio da dostavimo dokaze o ubistvu i pokrenemo istragi a sve sa ciljem da prikrije šverc narkotika iz Istočnog Sarajeva, preko Bijeljine, te dalje do Banjaluke i Evropske unije u koji je umiješan on i njegovi saučesnici iz narko mafije sa područja Istočnog Sarajeva.
Prethodnih godina su pripadnici tog klana izvršili ili saučestvovali u više likvidacija a samo ove godine su ubijeni Miloš Ostojić i Slaviša Krunić dok je Slobodan Vasiljević srećom preživio napad. Ubijali su jer nisu pohapšeni odgovorni za ubistvo Ivone Bajo i umjesto da budu na izdržavanju kazne, ostali su na slobodi i nastavili sa pljačkom i ubistvima.
TI ZLOČINI I DESETINE UBISTAVA IZ RANIJEG PERIODA ZAKLJUČNO SA LIKVIDACIJOM DVOJICE POLICAJACA U SARAJEVU SU DIREKTNO NA SAVJESTI I SUDIJI SEKULIĆ I SVIM DRUGIM SUDIJAMA I OKRUŽNIM TUŽIOCIMA, SVIM PRIPADNICIMA PRAVOSUĐA I POLICIJE, KOJIMA SAM GODINAMA DOSTAVLJAO DOKAZE O PRIKRIVANJU UBISTVA IVONE BAJO...

PRILOZI

Odluka po UDT 16893-17 od 19.02.2019.
Snimci dokaza krivičnih djela
Snimci dječjeg ruksaka
Ručni rad policije
Zahtjev i obavještenje po predmetu 80 1 Pr 082502 17

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902