nedjelja, 10. veljače 2019.

PRIJEDLOG ZA UKIDANJE TUŽILAŠTVA U ISTOČNOM SARAJEVU

Područje pod kontrolom Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je za te kriminalne klanove odavno "sigurna kuća" te po klasičnoj šemi, vrše krivična djela u Federaciji, odnosno nabavljaju narkotike i kradu automobile a onda bježe preko entitetske granice u zagrljaj i zaštitu saučesnika iz tužilaštva, suda i policije...

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU

Napomena : Predmeti 89 0 K 058509 17 KPS, T17 0 KT 0006630 15 su potpuno nelegalni i nezakoniti, vode ih nenadležno OJT Istočno Sarajevo i nenadležni Osnovni sud u Sokocu na osnovu svjesno montirane dokumentacije bez ikakvog rješenja o nadležnosti te će svi naredni dokumenti istovremeno biti dostavljani i VSTV-u odnosno UDT-a, kao dopuna za disciplinski postupak o čemu su prijavljeni obavješteni rješenjem 01-07-10-28-121/2018 od 30.07.2018.

PRIJEDLOG ZA UKIDANJE TUŽILAŠTVA U ISTOČNOM SARAJEVU

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ima svoju zvaničnu internet stranicu pa svi lako mogu provjeriti istinitost mojih navoda.
Osim opisa o nadležnosti, odnosno geografskoj regiji na kojoj djeluje tužilaštvo a to je u najkraćem, područje Istočnog Sarajeva u nadležnosti Okružnog suda u Istočnom Sarajevu ali je ovdje zanimljiviji dio, gdje se nalaze optužnice, te je vidljivo da je tokom ove godine potvrđeno cijelih 6, (ŠEST) optužnica, koje je podiglo Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i to 4 kod osnovnog suda u Sokocu a dvije kod Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.
Iz ranijeg perioda se vidi da ni tada nije bilo nekog efikasnijeg rada a kad se uzme u obzir da je u tužilaštvu zaposleno 10 tužilaca to proizilazi da je podignuto oko pola optužnice na jednog tužioca ili na drugi način da u ovoj godini najmanje 4 tužioca nemaju nijednu potvrđenu optužnicu ni pred jednim sudom što ukazuje da ili nisu sposobni da rade ili nisu uopšte potrebni jer je to kraj bez kriminala.
Na žalost, uopšte nije tako jer je područje Istočnog Sarajeva poznato kao centar organizovanog kriminala, prije svega narko i auto mafije a posljednji zločin koji su izvršili je ubistvo dva policajca u Federaciji BIH, prilikom pokušaja krađe automobila. Područje pod kontrolom Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je za te kriminalne klanove odavno "sigurna kuća" te po klasičnoj šemi, vrše krivična djela u Federaciji, odnosno nabavljaju narkotike i kradu automobile a onda bježe preko entitetske granice u zagrljaj i zaštitu saučesnika iz tužilaštva, suda i policije.
Na žalost nije samo taj kriminal u pitanju nego Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu vuče obilje nerazjašnjenih ubistava starih 10,15 ili 20 godina i nema namjeru ništa učiniti u vezi toga jer su duboko umiješani u pljačke i ubistva u tom kraju.
Umjesto da goni kriminalce iz svog područja, odgovorne za milionske pljačke, ubistva, šverc narkotika i ukradenih vozila, pripadnici tužilaštva u Istočnom Sarajevu da bi nadomjestili nedostatak predmeta, montiraju optužnice građanima iz drugih područja i pokušavaju ih dovući na svoju teritoriju kao metu svojim saučesnicima iz tih kriminalnih bandi.
Tako su kao nenadležno tužilaštvo, montirali fiktivnu optužnicu protiv mene "T17 0 KT 0006630 15" za "povredu ugleda suda" izvršenu na teritoriji Bijeljine, koja tek treba da se dokaže naravno i kao izgovor za to su podmetnuli odluku Republičkog tužilaštva "RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015." kojom se moja krivična prijava protiv grupe kriminalaca dodjeljuje njima u rad.
Iako su nenadležni za područje Bijeljine, evo već 3 godine se svim silama upinju da zadrže taj predmet i silom me dovuku na svoju teritoriju a nikada im nije palo napamet da istražuju krađu vozila u Federaciji koja takođe nije pod njihovom nadležnošću ali jesu kriminalci koji to rade iz njihovog područja i što je najvažnije auto otpadi na području Istočnog Sarajeva su pod nadležnosti Okružnog tužilaštva u Istočnog Sarajevu i u saradnji sa policijom je njihova obaveza da ustanove regularnost i zakonitost svih automobila odnosno auto dijelova koji se nalaze u tim otpadima, posebno kad veoma dobro znaju da ukradeni automobili završavaju na tom području.
Nikome od tužilaca u Istočnom Sarajevu, nije palo na pamet da podignu neku optužnicu protiv pripadnika auto mafije za krivično djelo izvršeno izvan njihovog područja, kao što su to uradili vezano za montirani predmet protiv mene a koliki je kriminal u pitanju vidi se upravo na njihovom sajtu gdje ne postoji optužnica protiv mene.
Iako sam još prije skoro godinu i po, tražio da mi dostave odluku o svojoj nadležnosti, krivci iz te navodne institucije, to uporno izbjegavaju čak i poslije pismenih naloga visokog sudskog i tužilačkog vijeća.
Time su oni izvršili nezakoniti protivpravni napad na mene, moj život i moja prava, te prema krivičnom zakonu i članu "nužna odbrana" pripadnike Okružnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, tretiram kao najobičniju razbojničku bandu i to je subjektivni element u ovom prijedlogu ali ističem i objektivni a to je onih cijelih 6 optužnica u toku ove godine, što jasno pokazuje da je to tužilaštvo apsolutno beskorisno.
Ni krivična odjeljenja sudova u tom području nemaju razloga da uopšte postoje, vezano za tih 6 optužnica i o tome bi trebalo razmisliti.
Ali ono što je očigledno je da postojanje Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, nema nikakvog smisla i da ga treba ukinuti te umjesto njega oformiti kancelariju, gdje bi bio zaposlen samo jedan tužilac (sa zamjenikom) a sposoban i častan profesionalac može bez problema, obrađivati desetine predmeta a ne samo 5 - 6, uglavnom beznačajnih slučajeva, koje kao radi kompletno tužilaštvo.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902
zdenkobajo@gmail.com