petak, 14. prosinca 2018.

KRIVIČNA PRIJAVA ZA SPREČAVANJE DOKAZIVANJA U SLUČAJU KRIVIČNOG DJELA TEŠKOG UBISTVA

Na fotografijama koje sam lično načinio, vidi se da je osim dvostruko presječenog kaiša, polomljena i metalna vođica rajsferšlusa, nekom jakom silom, odnosno udarcem koji je istu polomio, presjekao kaiš te ubio djevojčicu a odgovorni iz Bobar grupe gdje se iz Sarajeva, švercovala nelegalna roba su taj dokaz onda uklonili, te u sadejstvu sa pripadnicima MUP-a, oprali hemijskim sredstvom i prikrili iz istrage. NA ISTI NAČIN MUP JE SAKRIO DOKAZ UBISTVA DAVIDA DRAČIČEVIĆA U BANJALUCI TE JE PO TOM OSTNOVU PROTIV ODGOVORNIH KRIMINALISTIČKIH TEHNIČARA NEDAVNO OJT BANJALUKA PODIGLO OPTUŽNICU...

KRIVIČNA PRIJAVA ZA SPREČAVANJE DOKAZIVANJA U SLUČAJU KRIVIČNOG DJELA TEŠKOG UBISTVA

Materijal koji imam o više krivičnih djela, vezanih za ovu prijavu je izuzetno obiman te ću ga otkriti naknadno po pozivu okružnog tužioca a u nastavku ću izuzetno kratko i jasno uz priložene dokumente obrazložite o čemu se radi.
Prvi prilog je moj zahtjev MUP-u od 29.01.2018. iz koga ističem tačku 8 u kojoj se postavlja pitanje, ko je osoba koja je potpisala policijski zapisnik, vezano za smještaj predmeta u sudski depo iz priloga "Zahtjev za deponovanje 01.09.2009.".
Na taj zahtjev mi nikada nije odgovoreno te sam uz pomoć nekoliko pripadnika udruženja "Pokret treći blok" uspio da zakažem susret sa jednim od načelnika CJB Bijeljina za dan 12.03.2018. kada sam mu i doneo više dokaza te je obećano da će mi biti odgovoreno u roku od 15 dana.
Ali u povratku kući sam presretnut od strane patrole sudske policije koja me je obavijestila da ima naredbu za moje dovođenje na Sokolac u sud što se ispostavilo kao laž, jer je nisu imali, niti su mi je uručili a dobio sam je tek na Sokocu od predsjednika suda.
Potom se razotkriva da je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, montiralo optužnicu protiv mene falsifikujući dokument o nadležnosti te su obmanuli sud, što se vidi iz odluke Glavnog republičkog tužioca koju sam dobio od njega poštanskom pošiljkom.
Iako su dobijali naloge od visokog sudskog i tužilačkog vijeća, odgovorni iz tužilaštva u Istočnom Sarajevu, uporno odbijaju da mi dostave kopiju dokumenta o svojoj nadležnosti, što znači da je u pitanju smišljeni kriminalni plan za moje ubistvo u kome učestvuju i pojedini pripadnici MUP-a i drugih organa iz Bijeljine.
Zbog svoje sigurnosti, odnosno opasnosti po život, maksimalno sam povećao oprez i nisam mnogo insistirao na izjašnjenju MUP-a, vezano za prikrivanje ovih dokaza ali sam u nekoliko posljednjih dana pokušao lično da dobijem odgovore kao i telefonski, no svejedno, jasno je da postoji više lica iz policije koja godinama dobivaju moja obavještenja a na njih neće da odgovore, štiteći one koji su prikrili ubistvo i takođe ne žele o tome da obavijeste tužilaštvo a o dokazu ubistva nadležni tužilac kako se izjašnjava NEMA SAZNANJA, upravo zbog toga što to policija nije evidentirala, odnosno smišljeno je prikriveno.
U sudskom dokumentu "Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)" se vidi da sam sporni predmet "dječji ruksak" preuzeo oštećen, tako da je kaiš dvostruko presječen, veći dio nedostaje a ostatak je tretiran nekim jakim hemijskim sredstvom da bi se prikrili tragovi ubistva.
Na fotografijama koje su načinili pripadnici MUP-a, odmah poslije ubistva Ivone Bajo, vidi se da je kaiš i tada bio presječen, odnosno da se to nije moglo desiti kasnije u sudskom depou ali u zahtjevu za deponovanje o tome nije navedena nijedna jedina riječ.
Na fotografijama koje sam lično načinio, (Dokazni predmeti) poslije preuzimanja, vidi se da je osim dvostruko presječenog kaiša, polomljena i metalna vođica rajsferšlusa, nekom jakom silom, odnosno udarcem koji je istu polomio, presjekao kaiš te ubio djevojčicu a odgovorni iz Bobar grupe gdje se iz Sarajeva, švercovala nelegalna roba 23.07.2009. su taj dokaz onda uklonili, te u sadejstvu sa pripadnicima MUP-a, oprali hemijskim sredstvom i prikrili iz istrage.
Zbog opasnosti koju predstavljam po njih, vezano za razotkrivanje ovog monstruoznog kriminala, pripadnici te kriminalne grupe su i smislili plan da me odvuku na udaljenu lokaciju u Istočno Sarajevo, (put narkotika) montiranom optužnicom te da me tamo likvidiraju njihovi saučesnici iz lokalnih bandi.
Ukoliko se tako nešto zaista i desi te budem ubijen, odnosno ako se to predstavi kao "zadesna" smrt, unaprijed optužujem one iste osobe koji su prikrivali ovaj dokaz ubistva Ivone Bajo, da su organizovali i moje ubistvo a pokušavaju da me ubiju godinama.
NA ISTI NAČIN MUP JE SAKRIO DOKAZ UBISTVA DAVIDA DRAČIČEVIĆA U BANJALUCI TE JE PO TOM OSTNOVU PROTIV ODGOVORNIH KRIMINALISTIČKIH TEHNIČARA NEDAVNO OJT BANJALUKA PODIGLO OPTUŽNICU...

PRILOZI

Zahtjev za informacije 29.01.2018.
Zahtjev za deponovanje 01.09.2009.
RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015.
Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.
Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)
Fotografije mup-a
Dokazni predmeti

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902