srijeda, 12. prosinca 2018.

OKRUŽNO TUŽILAŠTVO U ISTOČNOM SARAJEVU NIJE STRANKA U POSTUPKU

Kad se ima u vidu da je u prethodne 3 godine, angažovano na desetine agenata, koji su pokušavali da me navode u razgovoru na zadate teme, oni lično iznose prijetnje nekome, te su htjeli da me isprovociraju i snime kako i ja prijetim sudijama, tužiocima i slično ili me odvuku na udaljenu lokaciju sa nekim izgovorom, onda je potpuno jasno da tužilaštvo nikada i nije planiralo voditi postupak nego su pripremali teren za moju likvidaciju...

OSNOVNOM SUDU U SOKOCU


Predmet:
89 0 K 058509 18 KPS
OJT ISTOČNO SARAJEVO
ZDENKO BAJO

OKRUŽNO TUŽILAŠTVO U ISTOČNOM SARAJEVU NIJE STRANKA U POSTUPKU

Napomena : Predmeti 89 0 K 058509 17 KPS, T17 0 KT 0006630 15 su potpuno nelegalni i nezakoniti, vode ih nenadležno OJT Istočno Sarajevo i nenadležni Osnovni sud u Sokocu na osnovu svjesno montirane dokumentacije bez ikakvog rješenja o nadležnosti te će svi naredni dokumenti istovremeno biti dostavljani i VSTV-u odnosno UDT-a, kao dopuna za disciplinski postupak o čemu su prijavljeni obavješteni rješenjem 01-07-10-28-121/2018 od 30.07.2018.
U prilogu ovog dokumenta je dopis Visokog sudskog i tužilačkog vijeća pod brojem 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.
Akterima u ovom predmetu je poznato i stalno ih obavještavam da su nenadležni i prema zakonu o sudovima, zakonu o tužilaštvima i zakonu o krivičnom postupku a nikada nijednim dokumentom nisu dobili nadležnost.
Osnovni sud u Sokocu je moguće čak i obmanut od OJT Istočno Sarajevo ali ono što je sigurno je to da je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, sasvim smišljeno, planirano, montiralo nezakonitu optužnicu i najbolji dokaz za to je što preko 15 mjeseci od kada sam pismeno zahtjevao da mi dostave rješenje o nadležnosti oni to odbijaju učiniti.
Kad se ima u vidu da je u prethodne 3 godine, angažovano na desetine agenata, koji su pokušavali da me navode u razgovoru na zadate teme, oni lično iznose prijetnje nekome, te su htjeli da me isprovociraju i snime kako i ja prijetim sudijama, tužiocima i slično ili me odvuku na udaljenu lokaciju sa nekim izgovorom, onda je potpuno jasno da tužilaštvo nikada i nije planiralo voditi postupak nego su pripremali teren za moju likvidaciju.
To sam više puta isticao i uprkos tome, uporno odbijaju predočiti dokument na osnovu koga tvrde da imaju nadležnosti no ovoga puta ističem jednu veoma važnu činjenicu, koja na prvi pogled mnogima ne bi možda izgledala značajna.
Osnovni sud u Sokocu je profesionalno odgovorio na oba dopisa, Visokog sudskog i tužilačkog vijeća a Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je to ignorisalo. Ali u ovom drugom dopisu nastalom poslije mog poslednjeg i ko zna kog po redu zahtjeva da mi OJT Istočno Sarajevo uruči kopiju rješenja na osnovu koga tvrde da su dobili nadležnost za predmet protiv mene iz člana "povreda ugleda suda" na kraju je jedna veoma važna rečenica.
"ZAHTJEV PODNOSITELJA DOSTAVLJAMO VAMA NA DALJE POSTUPANJE. MOLIMO VAS DA NAS BLAGOVREMENO INFORMIŠETE O PREDUZETIM RADNJAMA U VEZI NAVEDENOG ZAHTJEVA"
Visoko sudsko i tužilačko vijeće proslijeđuje moj zahtjev okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu sa nalogom da ih obavijesti o tome šta su preduzeli kao i da ću ja biti informisan o svemu.
Jasno je dakle da najviši pravosudni organ, ne želi više da toleriše ovo bezakonje tužilaštva i osnovni sud u Sokocu to treba imati u vidu. Posebno izraz "da nas blagovremeno informišete" što znači da više nijedna radnja NE SMIJE da se izvrši u ovom predmetu dok OJT Istočno Sarajevo ne predoči meni i Osnovnom sudu u Sokocu dokaz da ima nadležnost u predmetu po prijavi protiv Zdenka Baje za "povredu ugleda suda".
Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu se lažno predstavlja kao zakonita strana u postupku. Oni uopšte ne postoji u ovom predmetu i sud ih kao takve treba i tretirati.

Stoga tražim da Sud, ukoliko Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ne dostavi dokaze svoje nadležnosti, odmah prekine sve radnje i o svemu obavijestiti Visoko sudsko i tužilačko vijeće.
Naravno, moralo bi se raditi o odluci Republičkog tužilaštva kojom se predmet za povredu ugleda suda u kome sam ja osumnjičeni, dostavlja Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu a bilo koja druga odluka, posebno ona koju sam ja dostavio ne daje im nikakvo pravo ne samo da podižu optužnicu, nego nisu smjeli vršiti ni jednu jedinu radnju od 2015-te, naovamo.

PRILOG

Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018. dopisi


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902