nedjelja, 28. listopada 2018.

UBIJENA SU DVA POLICAJCA, MOŽETE BITI PONOSNI KAO DA STE VI LIČNO ISPALILI RAFAL

Iako su akteri i iz tužilaštva i iz suda potpuno svjesni da nemaju nadležnost i da vrši smišljene kriminalne radnje, evo još uvijek nisu uspjeli da me ubiju u sadejstvu sa pripadnicima narko ili auto mafije ali uspjeli su ubiti dva policajca u Sarajevskom kantonu, sve zbog toga što nećete da radite posao za koji ste plaćeni, nećete da gonite kriminalne klanove nego smišljeno prikrivate astronomski kriminal i umjesto toga pokušavate uplašiti i ubiti časne građane. Mene možda i uspijete ubiti jer ima i suviše kriminalaca u vašem kraju koji su spremni da izvrše taj zadatak ali me niste i nikada me nećete uplašiti a što se tiče ubijenih policajaca njihova krv je i na vašim rukama. KAO DA STA IH VI LIČNO LIKVIDIRALI...

UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA - MINISTARSTVU BEZBJEDNOSTI BIH - TUŽILAŠTVU BIH - SIPI - MUPU FEDERACIJE BIH - MEDIJIMA I GRAĐANIMA

OSNOVNOM SUDU U SOKOCU


Predmet:
89 0 K 058509 18 KPS
TUŽILAČKA MAFIJA
ZDENKO BAJO

UBIJENA SU DVA POLICAJCA, MOŽETE BITI PONOSNI KAO DA STE VI LIČNO ISPALILI RAFAL

Napomena : Predmeti 89 0 K 058509 18 KPS, T17 0 KT 0006630 15 su potpuno nelegalni i nezakoniti, vode ih nenadležno OJT Istočno Sarajevo i nenadležni Osnovni sud u Sokocu na osnovu svjesno montirane dokumentacije bez ikakvog rješenja o nadležnosti te će svi naredni dokumenti istovremeno biti dostavljani i VSTV-u odnosno UDT-a, kao dopuna za disciplinski postupak o čemu su prijavljeni obavješteni rješenjem 01-07-10-28-121/2018 od 30.07.2018.
Naslov se odnosi na pripadnike prije svega OJT Istočno Sarajevo, koje na svojoj teritoriji ima najjače kriminalne klanove u BIH, gdje se nesmetano trguje i transportuje narkoticima i automobilima, nabavljenim ili ukradenim u obližnjoj Federaciji BIH a po obavljenim "poslićima" kriminalci bježe u zagrljaj i zaštitu saučesnika iz policije i tužilaštva na području djelovanja OJTIS.
VEZU SA "INSTITUCIJAMA" U REPUBLIKE SRPSKE ISTIČU I U POLICIJI KANTONA SARAJEVO : Komesar policije KS Mevludin Halilović obraćajući se vijećnicima rekao je da je trenutna sigurnosna situacija u KS narušena, (https://www.klix.ba/vijesti/bih/ubistvo-dva-sarajevska-policajca-ov-nazvalo-teroristickim-aktom-pretresi-na-sest-lokacija/181027040).
"Pretposljednji slučaj se također desio na području Općine Novi Grad gdje je jedna patrola napadnuta vatrenim oružjem. Osobe su se uputile na području RS, tamo je pronađeno vozilo, ali nije bilo drugih rezutlata. Tužilaštvo KS nakon jučerašnjeg događaja formiralo je tužilački tim, uključene su sve policijske agencije, obradili smo više osoba. U toku su pretresi na području Pala i Istočnog Sarajevao na šest lokacija. Angažovani su pripadnici MUP-a RS i SIPA-e, a MUP KS je pripravnost podigao na najviši nivo. Nastojimo doći do podataka o osobama i izvršiocima, rekao je Halilović."

26.10.2018. na Alipašinom polju, području Sarajevskog kantona, prilikom pokušaja da spriječe krađu automobila, na policijsku patrolu je otvorena vatra iz automatskog oružja a kao posljedica toga je da su oba policajca smrtno stradala.
U svojim ranijim dopisima sam pominjao snagu narko mafije i auto mafije, na području Istočnog Sarajeva te pokušaje pojedinaca iz njihovih redova da me likvidiraju, kao i mogućnost da me presretnu prilikom nekog od "dobrovoljnih" dolazaka na Sokolac, što se i desilo prilikom posljednjeg nasilnog dovođenja.
Iako sam više puta istakao da imam velikih problema sa disanjem zbog alergije na ambroziju i tražio hitnu pomoć i od sudske policije i od sudije, nisam je dobio nego sam ostavljen na ulici u Sokocu, kao meta lokalnim kriminalcima.
Srećom nisam odveden u tišini iz Bijeljine, kako je planirano, te je izgleda grupa povučena sa zadatka, pa me samo presreo samo jedan od njih, radoznao da vidi ko sam i vjerovatno, zbog čega je akcija otkazana.
Ali to je sad sporedna tema u odnosu na razrađeni mafijaški biznis auto mafije sa Romanije, odnosno teritorije Istočnog Sarajeva kao i narko mafije koje u velikom gradu kradu vozila i započinju transporte narkotika pa zahvaljujući entitetskoj granici bježe brzo iz zone djelovanja federalne policije i dolaze u zaštitu kod saučesnika iz tužilaštva i policije RS.
Ne smatram naravno da su svi umiješani ali je potpuno jasno da je odgovornost za razvijeni mafijaški biznis, isključivo na okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu a da i ne pominjem mnoga nerješena ubistva stara i po 15 ili 20 godina.
Takve kriminalne grupe su u dilu sa pojedinim tužiocima i policajcima koji im pružaju zaštitu u zamjenu za novac i naravno ne preduzimaju protiv njih - nikakve istrage a oni su spremni da im uzvrate i na takav način kao što je likvidacija pojedinih osoba kao što je u prošlosti bio Srđan Knežević ili Risto Jugović, pa čak i Ljubiša Savić Mauzer, (ubijen i Bijeljini od pripadnika klana iz Istočnog Sarajeva) a sada su isplanirali da mene likvidiraju, sve uz pomoć montirane optužnice tužilaštva u Istočnom Sarajevu i suda u Sokocu koji je zadužen da me dovede kao metu ubicama iz tog kraja.
Da je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, uložilo barem trećinu truda na istrage protiv "auto mafije" u tom kraju, kao što se trudili da montiraju optužnicu protiv mene, iako nisu nadležni, da mjesecima i evo godinu i po, prikrivaju dokument kojim su falsifikovali nadležnost, do ova dva ubistva sigurno ne bi došlo.
Na sajtu OJTIS, ne postoji optužnica protiv mene a uporno traže moje dovođenje, dok sa druge strane u ovoj godini potvrđeno je svega 6 optužnica, što na broj od 10 tužilaca, iznosi nešto više od pola optužnice po tužiocu za cijelu godinu. Što se tiče suda u Sokocu, možda je optužnica koju su montirali protiv mene jedina ili imaju još jednu ili dve od onih 6 iz OJTIS-a i zato se svojski trude da održavaju taj predmet protiv mene kako bi stvorili privid bar nekog "rada" na polju krivičnih postupaka.
Ovo suštinski znači da tužioci u Istočnom Sarajevu ne rade apsolutno ništa, odnosno angažuju se samo ako je u pitanju neko toliko očigledno krivično djelo i osobe koje nemaju moć, pa samo u tim slučajevima podižu optužnice, dok su u sadejstvu sa političko tajkunskom mafijom i skupa učestvuju u krivičnim djelima odnosno u njihovom prikrivanju.
Da li je jedan od ubica policajaca, bio upravo momak koji me je presreo, kada sam išao od suda do autobuske stanice 27.09.2018. ili su ubice bile u grupi sa kojom je on sjedio i čekao da izađem iz sudnice ???
Možda se u Sarajevu ne zna ko je izvršio ubistva ali na području Istočnog Sarajeva koje kontrolišete tamošnje tužilaštvo, mnogima je poznato ko je tog dana bio u akciji a mnogo njih zna i ko se time bavi uključujući i policajce.
Ako su do sada i žmurili na takav kriminal, možete biti sigurni da im sada neće biti svejedno, kada znaju da su pripadnici auto mafije bez razmišljanja otvorili vatru na njihove kolege iz drugog entiteta, znajući da su spremni pucati i na njih u nekoj drugoj situaciji.
Time se vraćamo na početak ovog teksta i odgovornost prije svega okružnih tužilaca i sigurno pojedinih sudija za razvijanje ovog kriminala jer neće da gone počinioce tih krivičnih dijela i da bi koliko toliko pokazali da nešto rade, onda montiraju nepostojeće optužnice i fiktivne predmete protiv osoba sa drugih područja kao što sam ja.
Iako su akteri i iz tužilaštva i iz suda potpuno svjesni da nemaju nadležnost i da vrši smišljene kriminalne radnje, evo još uvijek nisu uspjeli da me ubiju u sadejstvu sa pripadnicima narko ili auto mafije ali uspjeli su ubiti dva policajca u Sarajevskom kantonu, sve zbog toga što nećete da radite posao za koji ste plaćeni, nećete da gonite kriminalne klanove nego smišljeno prikrivate astronomski kriminal i umjesto toga pokušavate uplašiti i ubiti časne građane.
Mene možda i uspijete ubiti jer ima i suviše kriminalaca u vašem kraju koji su spremni da izvrše taj zadatak ali me niste i nikada me nećete uplašiti a što se tiče ubijenih policajaca njihova krv je i na vašim rukama.
KAO DA STA IH VI LIČNO LIKVIDIRALI...
Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902