subota, 10. veljače 2018.

ZAHTJEV ZA VSTV-E PO UDT 15417-16

Zahtjev za VSTV-e po UDT: 15417-16 DA JE TAKOZVANA DRŽAVA U STVARI NAJOBIČNIJA BANDA KOJOM UPRAVLJA TAJKUNSKO POLITIČKA MAFIJA DOKAZ JE I OVAJ ODGOVOR VSTV-A KOJIM SE ODBIJA PRISTUP INFORMACIJAMA, ODNOSNO KOPIJI PREDMETA A ŠTO JE NAJVAŽNIJE UOPŠTE SE NE ODGOVARA NA JASNO PITANJE DA LI JE SUDIJA NAREDILA ODUZIMANJE LAPTOPA ILI NIJE...

ZAHTJEV ZA VSTV-E PO UDT 15417-16


VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH

PREDMET : ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA


U skladu sa ZOSPI.a zahtijevam od VSITV-a da mi odgovori :

1) DA LI JE SUDIJA VAKIČIĆ ŽELJKA PREMA REZULTATIMA VAŠE ISTRAGE NAREDILA ODUZIMANJE MOG LAPTOPA ILI NIJE ???
2) Zahtijevam od vas da mi dostavite kopiju kompletnog predmeta UDT: 15417/16, formiranog po mojoj pritužbi.


OBRAZLOŽENJE
Ovdje se radi o brutalnom napadu na moja prava i ismijavanju sa nadležnostima.
Moja pritužba se nije uopšte odnosila na neka uskraćivaja prava na predlaganje i izvođenje dokaza, bila ona zakonita ili nezakonita nego isključivo na nezakonito neosnovano i neobrazloženo oduzimanje laptopa koje je naredila da se izvrši sudija Vakičić Željka a ured disciplinskog tužioca o tome nije napisao ni jednu jedinu riječ.
Umjesto toga piše se o nekom "izvođenju dokaza na pripremnom ročištu" iako to zakonom nije uopšte moguće nego isključivo na glavnoj raspravi te o nadležnostima sudske policije a koje uopšte nisu bila tema pritužbi niti je UDT, nadležan za sudsku policiju niti za krivična djela nego isključivo za disciplinske prekršaje.
Takođe uopšte nije bila tema to da li su moja prava kršena na glavnoj raspravi ili nisu i o tome uopšte nisam ni postavljao pitanje pritužbi jer znam da bi se ured disciplinskog tužioca oglasio nenadležnim i napisao kako sudije i tužioci imaju slobodu da postupaju onako kako smatraju i za to ne mogu biti odgovorni.
Naprotiv ovdje je sudija Vakičić zloupotrijebila svoju funkciju i izvan ročišta, izvan rasprava, izvan predmeta, izdala naredbu sudskoj policiji da mi oduzme laptop a o tome uopšte nije sačinila nikakvu evidenciju niti postoji trag u samom predmetu ali postoji pismena izjava sudske policije da je sudija Vakičić izdala tu naredbu i besmislice tipa kako nema dokaza o tome samo štete ionako nepostojećem ugledu pravosuđa.
Ukoliko ne dobijem odgovor i traženu dokumentaciju u skladu sa pravima iz Ustava podnijet ću tužbu protiv Republike Bosne i Hercegovine i tražiti da nadležni iz UDT-a a svjedoče o svom kriminalnom radu.

ODGOVOR VSTV-A:
Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902