subota, 28. listopada 2017.

PRITUŽBA NA NAREDBU O OBUSTAVI ISTRAGE T13 0 KT 0014576 12

Iz ovog opisa je potpuno jasno da je dovod vazduha u pluća bio onemogućen, pronađenim sadržajem i da se pacijent ugušio zbog nesavjesnog tretmana. Apsolutno je nemoguće da pacijent umre od tumora a potom da povraća hranu i zapuši usta, ždrijelo i dušnice. Ove pronađene i konstatovane činjenice su potpuno zanemarene u tužilačkoj odluci. Između opisanog stanja u obdukcionom nalazu i opcije da su pacijentu gurnuli glavu u bure puno vode, nema velike razlike.

OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BANJALUCI

KOLEGIJU TUŽILAŠTVA

PRITUŽBA NA NAREDBU O OBUSTAVI ISTRAGE T13 0 KT 0014576 12

U naredbi o nesprovođenju istrage se uopšte ne pominju činjenice koje sam istakao u krivičnoj prijavi i dopunama.
Prije svega tog jutra mi je telefonom ispričana laž da se otac vraća kući zbog toga što nema zdravstvene knjižice i ta knjižica se izgleda nikada više nije ni pojavila.
Potom, uveče mi je u Bijeljinskoj bolnici saopšteno da je nestala kompletna istorija bolesti bez ikakvog objašnjenja zašto se pacijent transportuje bez istorije bolesti.
U naredbi se istina pominje neka istorija bolesti ali bez objašnjenja da li je bila zagubljena gdje je pronađena i zašto je sakrivena a nestanak zdravstvene knjižice se uopšte ne pominje.
Nadalje ističe se da je otac dovezen oko 17 sati u Bijeljinsku bolnicu ali ne i kada je transportovan točno iz Banjaluke, koliko je sati proveo u vožnji u kako je već opisano teškom stanju.
Umjesto da se pacijent u takvom stanju smjesti na odeljenje intenzivne njege smišljeno se laže o nestanku knjižice i transportuje satima vozilom u kome je povraćao i gutao hranu koja ga je i ugušila što je klasičan primjer ne samo nesavjesnog liječenja nego bukvalno ubijanja pacijenta, citiram sa strane 4 obdukcionog nalaza, pri dnu prvog pasusa:
"U USNOJ ŠUPLJINI TE ŽDRIJELU SE NAĐU OSTACI POVRAĆENE, NESVARENE HRANE" a onda odmah u narednoj rečenici "DOSTA ŽILAVOG GNOJOLIKOG SADRŽAJA U DESNOJ DUŠNICI I NJENIM OGRANCIMA A U LIJEVOJ NEŠTO ZAMUĆENE VODNJIKAVE SLUZI".
Iz ovog opisa je potpuno jasno da je dovod vazduha u pluća bio onemogućen, pronađenim sadržajem i da se pacijent ugušio zbog nesavjesnog tretmana. Apsolutno je nemoguće da pacijent umre od tumora a potom da povraća hranu i zapuši usta, ždrijelo i dušnice. Ove pronađene i konstatovane činjenice su potpuno zanemarene u tužilačkoj odluci. Između opisanog stanja u obdukcionom nalazu i opcije da su pacijentu gurnuli glavu u bure puno vode, nema velike razlike.
Još jedna činjenica je potpuno zanemarena a to je kakvim je lijekovima tretiran pacijent prije nego je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja.
Otac mi je više puta govorio da nema kako se izrazio "pravih" lijekova te da trebaju doći neki sasvim novi i da će biti telefonski pozvan kada stignu ti novi lijekovi.
Tako se i desilo i u Banja Luku je otišao poslije poziva pošto su pribavljeni ti novi lijekovi a u naredbi se ne pominju niti lijekovi a kamoli da je zatraženo neko stručno mišljenje o tome kakva je kvaliteta tih lijekova, jesu li ispitani prije upotrebe i da li su mogli dovesti do pomenutog pogoršanja zdravstvenog stanja.
Ukratko, samo transportovanje pacijenta u teškom stanju umjesto liječenje u intenzivnoj njezi je dovoljno da se dokaže nesavjesno liječenje, pa kako je vidljivo nikakve istražne radnje nisu vršene ni o tome, kakvim je lijekovima pacijent tretiran, zašto je nestala istorija bolesti, zašto je nestala zdravstvena knjižica i kome i čemu su bile potrebne sve te laži u danu nekoliko sati prije zvanične smrti pacijenta.
Ko je onda i sa kojim obrazloženjem naložio transportovanje pacijenta u teškom stanju stotine kilometara i više sati puta umjesto da se na licu mjesta pruži adekvatna medicinska pomoć. Da li je pacijent uopšte bio svjestan jer je navodno "zaboravio" jaknu i novčanik sa novcem. Gdje je sada, jakna, novčanik, gdje je novac ?
Očito je da pacijent nije ništa zaboravio nego je bio bez svijesti poslije tretmana eksperimentalnim lijekovima u trovačnici UKC Banjaluka po čemu su poznati. Sve ukazuje da je pacijent tretiran novim neispitanim lijekovima kao zamorčić i kada se ispostavilo da je tretman negativan i doveo do komatoznog stanja onda se krenulo sa lažima i transportovanja u drugu bolnicu kako bi se prikrili tragovi neviđenog kriminala.
Očekujem da će kolegij tužilaštva uvažiti ove primjedbe, konstatovati da nisu utvrđenje činjenice vezane za njih, naložiti ponovnu istragu i predmet dodijeliti drugom tužiocu koji će sve ove bitne činjenice da utvrdi.

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Zdenko Bajo
_____________________________________________________________________
( ime i prezime- naziv organa državne vlasti, naziv pravnog lica podnosioca zahtjeva)
2911965171770
___________________________
(jedinstven matični broj građana )
Majke Jevrosime 20 76300 Bijeljina
_____________________________________________________________________
(adresa prebivališta ili boravište podnosioca zahtjeva, sjedište organa državne vlasti ili sjedište pravnog lica)
065831902
________________________
(telefon-telefaks)

PREDMET: Zahtjev za pristup informacijama iz nadležnosti Okružnog tužilaštva u Banjaluci
Po predmetu : T13 0 KT 0014576 12

Molim Vas da mi u skladu sa članom 14. stav 2. Zakona o slobodi pristupa informacijama ("Službeni glasnik RS", broj 20/01), odobrite pristup informaciji iz nadležnosti Okružnog tužilaštva u Banjaluci, te da mi dostavite:

1) Kopiju kompletnog spisa T13 0 KT 0014576 12
ODGOVORE NA PITANJA:
a) Kojim je lijekovima tretiran Krunoslav Bajo neposredno prije smrti ?
b) S kojim je obrazloženjem i po čijem nalogu transportovan u Bijeljinu u tako teškom stanju ?
c) Da li je pronađena zdravstvena knjiživa Krunoslava Baje ?
d) Zašto je transportovan bez istorije bolesti i da li je ista pronađena i gdje ?
e) Zašto su u Banjaluci ostali jakna, novčanik i novac Krunoslava Baje i šta se s njima desilo ?
f) Da li je zatraženo stručno mišljenje o kvalitetu lijekova kojima je tretiran pacijent ?

POJAŠNJENJE

Kopiju spisa mi možete poslaviti skeniranu u kompresovanom folderu na mejl :
zdenkobajo@gmail.com
Imajući u vidu da je moguće poslati do 25 megabajta u jednoj poruci te ako se radi o većoj memoriji onda je potrebno izdjeliti fajlove na poruke manje od 25 megabajta.
Alternativno ako vam je lakše, spis možete poslati poštanskom pošiljkom na navedenu adresu.


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902
zdenkobajo@gmail.com


NAPOMENA : NA OVAJ ZAHTJEV NIKADA NIJE ODGOVORENO, ŠTO ZNAČI DA MAFIJAŠKI REŽIM SMIŠLJENO EKSPERIMENTIŠE SA NEISPITANIM LIJEKOVIMA NA NAŠIM GRAĐANIMA, NE HAJUĆI KOLIKO ĆE IH UBITI A ONDA DOKUMENTACIJU O TOME PRIKRIVA. VRIJEME JE DA ZAUSTAVIMO TU BANDU...