nedjelja, 22. svibnja 2016.

ODGOVORNOST OKRUŽNOG SUDA U BIJELJINI

Okružni sud nije poštovao zakon i nije me obavjestio o otvaranju računara niti o dokumentaciji prikupljanoj drugim istražnim radnjama odnosno nije zatražio te podatke od tužilaštva u skladu sa zakonom. U predmetu 80 0 P 043325 14 Gž2 gdje je jedna od tačaka bila diskriminacija oduzimanjem prava iz člana 23 Ustava RS, Okružni sud je izneo stav “njemu je na druge načine, u svakoj situaciji koja se navodi u tužbi, kao što je to naveo prvostepeni sud u razlozima svoje presude, bilo omogućeno da na drugi način zaštiti svoja prava i interese garantovana zakonom” a što naravno nije uopšte tačno posebno vezano za podatke koje tražim sada.

ODGOVORNOST OKRUŽNOG SUDA U BIJELJINI

obrazac za podnošenje zahtjeva za pristup informacijama

(Podnosilac zahtjeva)
Ime i prezime :  Zdenko Bajo
Adresa            :  Majke Jevrosime 20 / 76300 Bijeljina

(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)

OKRUŽNI SUD U BIJELJINI

(Sadržaj zahtjeva)
Veza ; Naredba 12 0 K 001162 10 Kpp
Na osnovu ZOKP-u, član Otvaranje i pregled privremeno oduzetih predmeta i dokumentacijestav (2) O otvaranju privremeno oduzetih predmeta i dokumentacije tužilac je dužan obavijestiti lice ili preduzeće od kojeg su predmeti oduzeti, sudiju za prethodni postupak i branioca, te članaMaterijal dobijen preduzimanjem radnji i obavještavanje o preduzetim radnjama
Ustava Republike srpske člana 23, stavovi:
Zabranjeno je korišćenje podataka o lićnosti koje je suprotno utvrđenoj svrsi njihovog prikupljanja. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama a koje pravo se prema članu 48 ne može oduzeti niti ograničiti;

ZAHTEVAM
1)    Kompletnu dokumentaciju o otvaranju, pregledu i vještačenju računara Compaqserijski broj 814DYSZ02R0.
2)    Kompletnu dokumentaciju koju su MUP i Tužilaštva RS prikupljali o meni, radnjama pretresanja, praćenja, nadziranja itd
Ukoliko Okružni sud ne posjeduje materijal u nevedenim tačkama zahtijevam da isti pribavi naredbom od MUP-a i OT Bijeljina, te me pismeno obavjesti najkasnije do 01.04.2016. s obzirom da je prema zakonu sve moralo biti vama dostavljeno.

ODGOVORNOST OKRUŽNOG SUDA U BIJELJINI

Okružni sud u Bijeljini je izdao Naredbu za pretres po osnovu prijave za Ugroževanje sigurnistiiako u istoj i Zahtjevu MUP-a i OT Bijeljine nije navedena nijedna riječ kojim se pismeno ili usmeno, pa makar to prijavitelji i slagali, iznoseozbiljne prijetnjepo život i tijelo bilo koga a nisu pribavljene ni izjave drugih osoba navodno ugroženih. Na više mojih pismenih upozorenja da na računaru postoji neprocjenjivo vrijedan programski kod te zahtjev za kontrolu ispravnosti Okružni sud se oglušio.

Okružni sud u Bijeljini ima sada priliku da omogući zaštitu pravana drugi načinpošto to nije učinio ni u predmetu 12 0 K 001162 10 Kpp niti u 80 0 P 043325 14 Gž2.
PRILOZI

OT Bijeljina IT-4915 od 08.12.2015. - dokaz za radnje iz tačke 1.
CJB Bijeljina 10-022-230-23610 od 15.12.2011. - dokaz za radnje iz tačke 2.

Okružni sud nije poštovao zakon i nije me obavjestio o otvaranju računara niti o dokumentaciji prikupljanoj drugim istražnim radnjama odnosno nije zatražio te podatke od tužilaštva u skladu sa zakonom. U predmetu 80 0 P 043325 14 Gž2 gdje je jedna od tačaka bila diskriminacija oduzimanjem prava iz člana 23 Ustava RS, Okružni sud je izneo stav njemu je na druge načine, u svakoj situaciji koja se navodi u tužbi, kao što je to naveo prvostepeni sud u razlozima svoje presude, bilo omogućeno da na drugi način zaštiti svoja prava i interese garantovana zakonoma što naravno nije uopšte tačno posebno vezano za podatke koje tražim sada.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902