ponedjeljak, 25. rujna 2023.

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE NAČELNIKU PU BIJELJINA

Na osnovu Krivičnog zakona BIH, član "Osnovni pojmovi" stav : "Kad je kao počinilac krivičnih djela označeno službeno ili odgovorno lice, sva lica iz stavova (3) i (5) ovog člana mogu biti počinioci tih djela, ukoliko iz zakonskih obilježja pojedinog krivičnog djela ne proizlazi da počinilac može biti samo neko od tih lica" - proizilazi da svako ko pruža pomoć izvršiocima i nalogodavcima - činjenjem ili nečinjenjem, odgovoran je za njihova krivična djela kao da ih je lično izvršio, počev od ubistva osmogodišnjeg djeteta te stradanja više svjedoka, preko više pokušaja likvidacije sve do brojnih "sitnijih" krivičnih djela...

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE NAČELNIKU PU BIJELJINA

POLICIJSKOJ UPRAVI BIJELJINA - NA RUKE NAČELNIKU

Veza : VSTV - saopštenje 14.08.2017.

 PREDMET - Zahtjev za pristup informacijama, podnosi se :

Na osnovu Zakona o slobodi pristupa informacijama u Republici Srpskoj, tražim da mi omogućite pristup sljedećim informacijama (navesti koju informaciju tačno tražite i što preciznije je opisati) :

□ obavještenje da li posjeduje traženu informaciju; □ uvid u dokument koji sadrži traženu informaciju;□ kopiju dokumenta koji sadrži traženu informaciju; □ dostavljanje kopije dokumenta koji sadrži traženu informaciju.**
                     □ poštom

                     □ elektronskom poštom**

                     □ faksom
Ovaj zahtjev se odnosi na sljedeće informacije: 1. Imate li saznanja da sam ja - Zdenko Bajo, bilo kada bio angažovan u PU Bijeljina ili bilo kojoj Policijskoj upravi, odnosno kompletnom MUP-u RS-e, kao informator - ili kako to opisuje inspektor bloger Radovanović Borislav, (prilog "Komentari na članak") kao "jeftini doušnik", "sitni policijski doušnik", "smeće" te "policijska drukara" odnosno izjasnite se precizno i direktno na pitanje : DA LI SAM JA - ZDENKO BAJO, EVIDENTIRAN KAO INFORMATOR - SARADNIK MUPA REPUBLIKE SRPSKE ? Odgovor mi pošaljite što je prije moguće na mejlove, navedene na dnu zahtjeva.
OBRAZLOŽENJE
Iz priloga "Komentari na članak" se vidi da su inspektor bloger Radovanović Borislav (i brojni saučesnici), godinama širili laži, koje su plasirali vođama narko klanova da ih ja navodno cinkarim policiji, gdje ih oni ne mogu zaštititi te naravno tog ko je "cinkaroš" ili kako to opisuje g. Radovanović, kao "jeftini doušnik", "sitni policijski doušnik", "smeće" te "policijska drukara" treba ubiti.
Imena drugih osoba - posebno ucjenjenih ili prevarenih građana neću navoditi, iako imam dokaze i o tome koje sam čak prezentovao ranije u sudskim postupcima a iz razloga da ih to ne bi dovelo u opasnost. Što se tiče pomenutog gospodina on je kao kriminalistički inspektor bio savršeno svjestan šta znači opisivati bilo koga kao cinkaroša ljudima koji su spremni ubiti bez razmišljanja. Osim toga je u sadejstvu sa ortakom Kostrešević Sinišom i drugima, angažovao grupe ljudi koji su me kontaktirali i iznosili prijeteće stavove i to prema pripadnicima pravosuđa prvenstveno sa ciljem da me dovedu u zabludu kako u tome nema ničega nezakonitog a u stvarnosti je kažnjivo do 12 godina zatvora prema članu "Napad na sudiju ili javnog tužioca". Takav podmukao i kriminalan metod je doveo do velike afere o čemu se oglasilo i VSTV-e - vidljivo u prilogu "VSTV - saopštenje 14.08.2017." a o čemu se izjasnio i sam inspektor bloger, ismijavajući žrtve prijetnji vješanjem u sopstvenom tekstu koji prilažem pod alternativnim nazivom "`False flag` operacija" pošto original sadrži jedno lično ime.
Vezano za plasiranje laži o tome da navodno cinkarim policiji pripadnike raznih kriminalnih grupa, angažovani su i provokatori koji su me pokušavali odvesti na udaljenu lokaciju - na nišan takvim grupama već izmanipulisanim i spremnim da me ubiju. Pošto taj nivo planirane likvidacije nije uspjevao, angažovani su i drugi saradnici te je u jednom pokušaju likvidacije 27.09.2018. asistirala PS Bijeljina 2, čineći više krivičnih djela, koje sam dokazao u sudskom postupku. No prije nego što je i počeo taj predmet pred sudom, prilikom pokušaja da dođem do informacija - garantovano članom 23 Ustava RS, napadnut sam 22.05.2019. u zgradi PU Bijeljina, fizički obema rukama uz psovke i prijetnje ubistvom od strane službenika u civilu, koji je pošto me nije uplašio, pobjegao na sprat. Sve prethodno je uzrokovano činjenicom da su pripadnici kriminalne grupe, ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, prilikom krijumčarenja narkotika u Bobar grupu te pokušavaju prikriti i taj zločin ali i brojne malverzacija oko pranja novca i pljački preko Bobar banke itd. DODATAK : Na osnovu Krivičnog zakona BIH, član "Osnovni pojmovi" stav : "Kad je kao počinilac krivičnih djela označeno službeno ili odgovorno lice, sva lica iz stavova (3) i (5) ovog člana mogu biti počinioci tih djela, ukoliko iz zakonskih obilježja pojedinog krivičnog djela ne proizlazi da počinilac može biti samo neko od tih lica." proizilazi da svako ko pruža pomoć izvršiocima i nalogodavcima - činjenjem ili nečinjenjem, odgovoran je za njihova krivična djela kao da ih je lično izvršio, počev od ubistva osmogodišnjeg djeteta te stradanja više svjedoka, preko više pokušaja likvidacije sve do brojnih "sitnijih" krivičnih djela.

PRILOZI

VSTV - saopštenje 14.08.2017. `False flag` operacija Komentari na članak

Zdenko Bajo Majke Jevrosime 20 76300 Bijeljina Bajozdenko@gmail.com Zdenkobajo@gmail.com 065831902