četvrtak, 25. ožujka 2021.

KRIVIČNA PRIJAVA I DISCIPLINCKA PRITUŽBA PROTIV GLUŠAC I DRUGIH

Kompletna Republika Srpska je mafijaška, teroristička, zločinačka organizacija, koja je između brojnih zločina, ubila osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, švercujući narkotike sa područja Istočnog Sarajeva u mafijašku Bobar grupu, te me godinama pokušava ubiti i predstaviti to kao "zadesnu" smrt. U nastavku ću prvo skrenuti pažnju na kakav su šibicarski i bezobrazan način, članovi mafijaškog klana pokušali montirati nadležnost a ovu neviđenu glupost i bezakonje koje ni kod djece u osnovnoj školi ne bi prošlo, smišljeno brani i zastupa RJT Glušac, nastupajući ne kao RJ tužilac nego kao advokat mafije...

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE / UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA

Napomena : Dostavlja se Visokom sudskom i tužilačkom vijeću te Tužilaštvu BIH, vezano za njihove nadležnosti a informativno prijavljenima i javnosti putem interneta. Za početak, dovoljno je samo pogledati prilog "Skenirani dokumenti RJT" sa pratećim dopisom "RJT IT-05-21 od 21.01.2021." i moj prethodni "Zahtjev za informacije posebnom odjeljenju RJT" da bi se vidjelo na koji način je teroristička grupa pokušala lažirati nadležnost uz više pratećih krivičnih djela uključujući pokušaje ubistva. Detaljniji opis je u nastavku.
Na osnovu Krivičnog zakona BIH, član "Terorizam" i više drugih te Zakona o VSITV-u, članovi "Disciplinski prekršaji sudija", "Disciplinski prekršaji tužilaca" i "Imunitet sudija i tužilaca" stav "(2) Posjedovanje imuniteta neće spriječiti ili odgoditi istragu u krivičnom ili građanskom postupku, koja se o nekoj stvari u skladu sa zakonom vodi protiv sudije ili tužioca" a vezano za postupanje u predmetu T12 1 KTAO 0001341 20 i lažiranje nadležnosti u predmetima T17 0 KT 0006630 15 i 89 0 K 058509 17 KPS.

KRIVIČNA PRIJAVA I DISCIPLINCKA PRITUŽBA PROTIV GLUŠAC I DRUGIH

Uvod : 28.08.2020. (članak `Tužioci u rs-u gori od kriminalca`) "Centar za humanu politiku (CHP) uputio je skupštinskom odboru za politički sistem i pravosuđe, parlamentarnoj istražnoj komisiji za utvrđivanje stanja u pravosuđu i Ministarstvu pravde, krivičnu prijavu protiv specijalnog tužioca, glavnog republičkog tužioca, glavnih okružnih tužilaca i drugih tužilaca iz posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i okružnih tužilaštava. Tužioci Miodrag Bajić, Dragica Glušac, Želimir Lepir, Gordana Mijatović, Slavica Matijaš, Željka Radović, Mladen Simić, Vesna Demonjić, Slavojka Malinović i ostali, prijavljeni su zbog sumnje da su kao organizovana grupa izvršili više krivičnih djela s namjerom da ne gone odgovorne za kriminal u Republici Srpskoj po prijavama i službenoj dužnosti, odnosno da ne gone odgovorne za ubistvo Srđana Kneževića, Željka Markovića, Riste Jugovića, Milana Vukelića, Davida Dragičevića i drugih i da ne provjeravaju i istražuju kriminal o krađi struje, nenaplaćivanju javnih prihoda, gradnji puteva, eksploataciji šljunka, javnim nabavkama, partijskom zapošljavanju i drugi kriminal, koji je otkriven u revizorskim izvještajima – navodi CHP u saopćenju za javnost."
Izvor - https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/167752/tuzioci_u_rs_u_gori_od_kriminalca_zelimir_lepir_i_njegove_kolege_zataskavali_ubistva.html

OBRAZLOŽENJE
Prethodna vjest objavljena 4 mjeseca prije nemješanja u sopstveni posao RJT Glušac Dragice, odslikava trenutno stanje u RS i podrška kriminalcima, ubicama, falsifikatorima i pljačkašima je logičan slijed događaja. Kompletna Republika Srpska je mafijaška, teroristička, zločinačka organizacija, koja je između brojnih zločina, ubila osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, švercujući narkotike sa područja Istočnog Sarajeva u mafijašku Bobar grupu, te me godinama pokušava ubiti i predstaviti to kao "zadesnu" smrt. U nastavku ću prvo skrenuti pažnju na kakav su šibicarski i bezobrazan način, članovi mafijaškog klana pokušali montirati nadležnost a ovu neviđenu glupost i bezakonje koje ni kod djece u osnovnoj školi ne bi prošlo, smišljeno brani i zastupa RJT Glušac, nastupajući ne kao RJ tužilac nego kao advokat mafije.
Unutar priloga "Skenirani dokumenti RJT" koji šaljem u izvornom obliku, nalaze se dokumenti "T 12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015." i "T14 0 KT 0014420 15 od 07.05.2015." koji su korišteni za montiranje nadležnosti. Prvi dokument je stigao u OJTIS 04.06.2015. što se vidi na pečatu priloga "RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15" te je neko podvukao dva pojma, ("u ovom predmetu" i "ove pravne stvari") a u opisu se na samom početku navodi da se u prilogu dostavlja krivična prijava koju sam ja, (Zdenko Bajo) podneo protiv više lica.
Taj dokument se onda najprizemnijom manipulacijom spaja sa dokumentom "Dopis OJT Bijeljina za RJT po T14 0 KT 0014420 15 od 07.05.2015." sa kojim nema nikakve veze i to je prvi primjer odgovornosti i saučesništva Glušac Dragice koja zastupa i opravdava ovaj prizemni pokušaj lažiranja nadležnosti i manipulacije. Iako je sadržaj ta dva dokumenta potpuno drugačiji - dodjeljuje se u rad moja krivična prijava, Rajko Čolović kao tada glavni okružni tužilac u OJTIS, spaja odluku o dodjeli moje krivične prijave sa materijalom koji sa tom odlukom nena nikakve veze, odnosno umjesto da postupa po mojoj prijavi protiv falsifikatora, on u sadejstvu sa tim falsifikatorima, (Danko Borovčanin, Radujko Milan, Vakičić Željka i drugi) montira predmet protiv mene i pokreće posebne istražne radnje u trajanju od 2 godine, (do poziva za izjašnjenje a nastavljene su i dalje) koje su korištene za pokušaj provociranja težeg krivičnog djela, korištenjem doušnika te prikupljanje podataka za pripremu likvidacije. Poziv mi je upućen tek 22.06.2017. nakon što su propali brojni pokušaji agenata da me odvuku na neku udaljenu lokaciju.
Primjer toga je audio zapis "Agent.mp3" inače priložen uz prijavu na disku a provokator koga su poslali se predstavio kao svjedok ubistva Ivone Bajo, odnosno "slučajno" je prolazio kada je ležala na asvaltu a što nije zabilježeno ni u jednom dokumentu. Sa druge strane, saznao sam da se taj provojator zove J.S, i da je u vrijeme ubistva Ivone Bajo bio zaposlen u PU Bijeljina. Ne znam da li je taj podatak zaista tačan jer ga meni nije pomenuo ali je nesporno ono što je na snimku koji sam načinio a to su uporni pokušaji da me odvede kod NN lica ne nepoznatu lokaciju.

Kada je Čolović dobio informaciju da ni taj pokušaj sa početka juna 2017-te nije uspio, sa saučesnicima je smislio plan da me "dovuče" na teritoriju Istočnog Sarajeva kao laku metu svojim plaćenim ubicama pa mirno zatvori predmet zbog "zadesne smrti" osumnjičenog koji je "slučajno" stradao na ulicama Istočnog Sarajeva. Podatak da sam neposredno pre toga izašao iz tužilaštva vjerovatno ne bio bio bitan da se objavi. No, pošto poznajem zakone bolje od njega, tražio sam od OJT Jovane Tomaš, kojoj je na pravaru podmetnuo taj predmet, rješenje o prenosu nadležnosti za krivično djelo "povreda ugleda suda" protiv mene koje nikad nisam dobio ni od Čolovića ni od OJTIS-a ni sada od RJT Glušac, jer su mi poslali odluku o dodjeli moje krivične prijave. To je početak višemjesečnih pokušaja da me na prevaru namame ili nasilno odvuku na teritoriju Istočnog Sarajeva i ubiju, što se okončalo nakon što je VSTV-e, poslije mojih dopisa, krivične prijave i pritužbi smjenilo Rajka Čolovića.
Ali ako se za montiranje nadležnosti Tužilaštva u Istočnom Sarajevu, pokušao naći kakav takav smušeni izgovor, za lažiranje nadležnosti u Osnovnom sudu u Sokocu koje je izvršio predsjednik tog suda, Borovčanin Luka, niko do sada pa ni tužiteljica Glušac nije pronašla nikakvu odluku, jedino nadležnog Vrhovnog suda RS o prenosu nadležnosti. A kakvo su razbojništvo izveli svi skupa 27.09.2018. kada su planirali da me ubiju, dokazao sam u sudskom postupku u predmetu 80 0 Pr 100636 18 Pr. Takvih metoda se ne bi postidio ni Gestapo a pomenuti predmet je riznica dokaza o razbojništvima zločinačke organizacije u šta su RS pretvorili tiranin dodik milorad i njegov mafijaški klan.
Krivičnu prijavu po kojoj je za postupala republički javni tužilac Glušac Dragica u predmetu "T12 1 KTAO 0001341 20" napisao sam 22.10.2018. a zaprimljena je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, kako piše 24. oktobra.
Samo dva dana kasnije, 26. oktobra 2018. u Sarajevu su ubijeni policajci Adis Šehović i Davor Vojinović a ubice su pobjegle na teritoriju Istočnog Sarajeva, gdje su godinama bili pod zaštitom Rajka Čolovića, Luke Borovčanina i saučesnika iz policije. Prema podacima iz medija, policija RS je nekim od osumnjičenih napravila alibi pišući zabilješke o "remećenju reda i mira" baš u vrijeme izvršenja likvidacije. Ovu slučajnost i policajce koji su pisali zabilješke bi trebalo obavezno provjeriti jer dobro znam i dokazao sam pred sudom kakve su sve laži spremni pisati kriminalci iz policije.
Nekoliko mjeseci kasnije, poslije pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima, uhapšena je grupa plaćenih ubica koja je takođe bila godinama pod zaštitom iste kriminalne ekipe a hapšenje se takođe "slučajno podudarilo" sa smjenjivanjem njihovog zaštitnika Čolovića.
30.06.2020. ubijen je u svom stanu, pripadnika tužilaštva u Istočnom Sarajevu, gospodin Dragan Ninković i to ubistvo je ekspresno predstavljena kao "samoubistvo" istog dana bez ikakvog dokaza da je tako.
Na svom blogu "Kriminal u vlasti" kako je zapazio i Ustavni sud Bosne i Hercegovine u svojoj odluci "AP-1031/19" donesenoj 10.11.2020. u moju korist, napisao sam preko hiljadu članaka o aferama, pljačkama i ubistvima te između ostalog, više puta upozoravao da su u životnoj opasnosti, ne samo ja nego i brojni svjedoci iz policije i tužilaštva, te se nažalost moje upozorenje pokazalo opravdanim i više je nego jasno, da su mafijaškom režimu Dodik Milorada u životnoj opasnosti svi okružni tužioci, sudije i časni policajci, te je apsolutno nemoguće da po ovoj prijavi postupa bilo ko iz Republike Srpske, tim prije što su u teška krivična djela umiješani i pojedini pripadnici tužilaštva i suda.
Gospođa Glušac Dragica je odbila da izvrši ijednu jedinu radnju u predmetu "T12 1 KTAO 0001341 20" gdje je službeno postupala a događaji i krivična prijava koju sam napisao, odnosili su se na pripadnike tužilaštva u Istočnom Sarajevu i suda u Sokocu, koji su prema zakonu nenadležni i nikada nisu dobili nadležnost, nego su je SAMOVLASNO, (krivično djelo) montirali, odnosno lažirali.
Iz obrazloženja u naredbi RJT Glušac Dragice je jasno vidljivo da nije izvršila nijednu jedinu radnju i to obrazlaže time da bi svojim postupanjem šikanirala prijavljene, odnosno da bi čak i provjeravanje po krivičnoj prijavi, uzimanje izjave, predstavljalo za njih neko ograničenje, koje ona očito nije htjela da izvrši, citiram doslovno :
"Moraju postojati dokazi na kojima se zasniva krivična prijava. Ovi uslovi za podnošenje krivične prijave su logični. Oni ničim ne ograničavaju pravo svakog građanina da podnese krivičnu prijavu ako ima određena saznanja da je neko lice učinilo krivično djelo, ali onemogućavaju da se pravo na podnošenje krivične prijave zloupotrijebi tako što će se protiv nekog lica podnijeti krivična prijava bez ikakvih dokaza i bez ikakvog osnova. U suprotnom bi došlo do šikaniranja lica protiv kojih je podnesena krivična prijava. To važi i za provjeravanje podnesenih krivičnih prijava. Samo provjeravanje krivične prijave tako što će se od prijavljenog lica zahtijevati uzimanje izjave ili će se zahtijevati preduzimanje neke druge procesne radnje, predstavlja za prijavljeno lice određeno ograničenje. Zbog toga je neophodan uslov za provjeravanje bilo koje krivične prijave, da krivična prijava bude zasnovana na određenim dokazima i da iz tih dokaza proizilaze osnovi sumnje da je prijavljeno lice učinilo krivično djelo."
DAKLE, OSOBA GLUŠAC DRAGICA NIJE ČAK NI PROVJERAVALA OPISANE ČINJENICE NITI DOKAZE IZ PRIJAVE...

PRILOZI

Naredba T12 1 KTAO 0001341 20 od 23.12.2020.
Tužioci u rs-u gori od kriminalca
Skenirani dokumenti RJT
RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15
Dopis OJT Bijeljina za RJT po T14 0 KT 0014420 15 od 07.05.2015.
Rješenja 80 0 Pr 100636 18 Pr
Zahtjev i obavještenje za OJTIS
Potvrde pošte o prijemu 11.09.2019.

Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018.
RJT IT-05-21 od 21.01.2021.
Zahtjev za informacije posebnom odjeljenju RJT
Zapisnik o izjašnjenju 12.03.2018. po 89 0 K 058509 17 KPS
Ko su falsifikatori
Osnovni sud 080-0-Su-15-000027(-13) od 29.10.2015.
Zahtjev za informacije za OTIS od 27.06.2017.
Obavjest po predmetu T17 0 KT 0006630 15 od 05.07.2017.

Vstv 01-07-10-28-121-2018 od 30.07.2018.
Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.
Potpisi i pečati
Sokolac sud odgovor od 03.10.2018.
Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015.
Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.
Ručni rad policije - dokaz ubistva
Izjave aktera šverca i ubistva
Ručni rad republike srpske - ubijena djevojčica

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902