subota, 5. prosinca 2020.

I NACISTI SU SAMO `RADILI SVOJ POSAO` ZAR NE

Iz svega proizilazi da je Borovčanin Danko, smišljeno lažno obmanjivao pripadnike sudske policije, uvjeravajući da je sve po zakonu a kako bi stvorio uslove za moje ubistvo, tako što ću biti odvučen na Sokolac i ostavljen što je sve i učinjeno. Likvidaciju sam izbjegao, samo zato što sam sve ovo i predvideo, poznavajući veoma dobro zakone i shvativši da se postupak protiv mene ne može voditi bez prethodnih rješenja Republičkog tužilaštva i Vrhovnog suda te da je poslije više prethodnih pokušaja da budem ubijen u Bijeljini, pravi cilj svega da budem odvučen na udaljenu likvidaciju i ostavljen kao laka meta plaćenim ubicama...

I NACISTI SU SAMO `RADILI SVOJ POSAO` ZAR NE

Vezano za protivpravni napad na mene, nikakva izjašnjenja ni odgovore, nisu mi dostavili ni pripadnici kriminalističke policije ni sudske policije a ni Rajko Čolović.
Posljedica toga je njegova smjena nekoliko mjeseci kasnije, kada je imenovana Vukadin Anica a Luka Borovčanin spriječen da preuzme poziciju glavnog tužioca, što je namjeravao sa ciljem da prikrije dokaze njihovog kriminala.
O smjeni Čolovića sam obaviješten znatno kasnije tek 2020. što se vidi iz dopisa "UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.".
No da skrenem pažnju za one koji ne znaju... čak i da je tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, eventualno dobilo neki predmet protiv mene u nadležnost to ne znači da može postupati nenadležni sud, jer samo Vrhovni sud prema zakonu o sudovima može odlučivati o prenosu nadležnosti.
Iz dokaznog dokumenta "Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018." se vidi da ne postoji nijedan predmet u kome sam ja stranka u postupku.
A iz samog odgovora Vrhovnog suda Republike Srpske se i ne vidi baš mnogo o kakvoj monstruoznoj organizaciji, (Sokolački klan i ostali) se radi i kakvi su im bili planovi za ubistvo ali je vidljivo iz sadržaja mog "Zahtjeva za informacije VSRS" na koji je sud i odgovorio.
Pošto je pokušaj ubistva u kome za učestvovala sudska policija izvršen 27.09.2018. iz svega je vidljivo da sam ja tog dana i cijela 3 mjeseca prije toga, znao i imao dokaze da je nadležnost lažirana, kako u tužilaštvi i Istočnom Sarajevu tako i u osnovnom sudu u Sokocu.
Podatke o razbojničkom, terorističkom napadu na mene i zabilješku sudske policije sam tražio od komande u Banjaluci, (Zahtjev za informacije od 09.10.2018.) što je odbijeno, Sudska policija SU-SP-623-18 od 11.10.2018.) očito sa ciljem da se pripadnici terorističke organizacije zaštite i prikrije razbojništvo sudske policije.
A da je direktor sudske policije, odnosno komanda bila precizno obaviještena o kakvim se zločinima radi, vidljivo je upravo iz tog zahtjeva od 09.10.2018.
Taj dopis od 11.10.2018. kojim se laže da je zabilješka dio krivičnog spisa i štiti zločinac Borovčanin, potpisao je direktor Željko Dragojević, čime je postao saučesnik u pokušaju mog ubistva i prikrivanju ubistva Ivone Bajo, kao i sudska policija u cjelini.
Zabilješka SP 1774-18 od 27.09.2018., postala je dostupna tek u sudskom postupku osnovnog suda u Bijeljini "80 0 Pr 100636 18 Pr" u kome sam dokazao monstruozne laži, falsifikate i krivična djela sudske policije i MUP-a a u zabilješci nema ni pomena o stvarno bitnim događajima, nego je uglavnom prepuna laži, koje je sročio Borovčanin Danko.
Prije svega se smišljeno prikriva da načelnik Borovčanin, uopšte nije predao službenicima nikakvu naredbu, nego se laže da su postupali po naredbi a potom su prećutali činjenicu da sam bio u teškom zdravstenom stanju, odnosno smrtnoj opasnosti od gušenja i u takvom su me stanju ostavili na ulicama Sokoca, (istina tad sam se bolje osjećao) gdje je čekao tim pripremljen za likvidaciju.
Ovaj lažirani opis Borovčanin je sačinio ne samo da bi prikrio svoja krivična djela, nego da bi sakrio svoje greške pred saučesnicima, ubicama iz istočnog Sarajeva, kao i pred Čolovićem, koji je rizikovao i lažirao predmet a Borovčanin je sve zabrljao šaljući službenike bez naredbe i time uzrokovao njegovo smjenjivanje.
Ali da sudska policija, odnosno Borovčanin Danko laže, vidljivo je iz priloga "Zabilješka 15-01-3-052.7-2045-18 od 27.09.2018." MUP-a, gdje je između više laži, ipak napisana i istina da službenici sudske policije, nisu imali uz sebe naredbu a što su obavezni zakonom.
Ta činjenica i brojni drugi detalji su opširnije razotkriveni u dokaznom postupku pred sudom u Bijeljini.
Da je sudska policija nastavila da napada na moja prava i kasnije pred sudom, dokaz je i "Zahtjev i obavještenje sudu u Sokocu i sudskoj policiji" na koji sudska policija nije reagovala, nego je tek i samo po zahtjevu sudije, dostavljena pomenuta zabilješka od 27.09.2018. Iako su svjedoci iz sudske policije, instruisani da se djelimično "ne sjećaju" nekih važnih detalja, službenik J.S. je tokom ispitivanja priznao da je čuo kako sam saopstio da se žalim na gušenje zbog alergije na polen ambrozije što se vidi u prilogu "Zapisnik od 02.10.2019. sa pretresa 80 0 Pr 100636 18 Pr - strana 11". Preciznije, lagali su i uvjeravali me da će me odvesti u hitnu pomoć a kada sam pred zgradom suda postavio pitanje o tome, otišli su unutra da izvijeste načelnika te kada su se vratili saopštili mi da "samo izvršavaju naređenja", (kao nacisti u Aušvicu) i da me neće odvesti u hitnu pomoć. Konkretno, službenik sudske policije D.P. da mi je rekao da samo izvršavaju naredbu i ne mogu drugačije postupiti. Na moje pitanje ko je konkretno izdao naredbu da mi se ne ukazuje medicinska pomoć, svi su ćutali...
Podsjećam da je osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo, ugušena u sopstvenoj krvi, nakon smrtonosnog ranjavanja prilikom šverca narkotika a otac Krunoslav Bajo, poslije eksperimentisanja sa novim lijekovima za potrebe farmako mafije u trovačnici UKC Banjaluka se ugušio, povraćenom hranom tokom transporta za Bijeljinu. Materijalni dokaz ubistva djevojčice je uklonjen i opran benzinom a istorija bolesti oca sa upisanim nazivima lijekova je nestala i na sve to se na namonstruozniji način lairala dokumentacija na dan kada me komanda sudske policije sa saučenicima pokušala ubiti. Ovako nešto bih očekivao od Gestapoa ili ustaške satnije no evo i sudska policija pokazuje da ne zaostaje ni pedalj iza njih kao ni MUP. VSTV je bar smjenio zločinca Čolovića a sudska policija konstantno štiti i kriminalce u svojim redovima i njihove saučesnike.
Dakle, ovdje je izuzetno važno i to ne samo zbog mene... da li je odluku da se izložim životnoj opasnosti i ugušim a da mi se ne ukaže hitna pomoć, doneo samo načelnik Borovčanin Danko ili su to bile instrukcije nekoga drugog možda i Čolovića ali kako god, dužnost sudske policije je da ne prikriva zločinca, koji je izdao takvu naredbu o kome god da se radi.
U suprotnom ako, kako sam naveo do 05.12.2020. ne dobijem ime osobe, koja je izdala nalog da se ne poziva hitna pomoć, nego da se u teškom stanju transportujem na Sokolac i ostavim kao čista meta ubicama na ulici, kompletnu sudsku policiju na čelu sa komandom, tretiram kao terorističku organizaciju i učiniću sve da svi odgovorni završe na zasluženoj robiji.
Kako sam već naveo a posebno što teroristička organizacija i dalje nastavlja sa pokušajima mog ubistva, svakog pripadnika sudske policije ću tretirati kao kriminalca i ubicu u svakom trenutku, bez obzira na koji način mi se obrati ili maše sa nekim papirom.
U prilog tome prilažem i dokument "Završni čin u bijeljinskoj pravosudnoj drami" iz koga se vidi da pripadnici mafijaških klanova, izvršavaju krivična djela sa lažnim nalozima, obučeni u policijske uniforme a onda na najbrutalniji način, napadaju na živote i tijela nevinih građana. S obzirom na višegodišnje pokušaje, uličnih timova za likvidacije, koji su pod kontrolom i komandom zločinaca iz kriminalističke policije a koji nisu uspjeli, praktično jedini način da me ubiju je da to izvrše, naoružani pripadnici MUP-a ili sudske policije te je svaki susret sa njima, opasnost po život za mene.
Posebno imajući u vidu na koji su način spremni da lažu, falsifikuju i postupaju kao jedinice Gestapoa a što sam dobrim dijelom dokazao pred sudom.
Da su i MUP i sudska policija imali obavezu da mi ukažu hitnu pomoć, dokaz je i "Potvrda o predaji lica od 27.09.2018." gdje je navedeno da se moraju navesti, vidljivi i predočeni zdravstveni problemi, ukoliko ih ima a što je smišljeno izostavljeno.
Na tom dokumentu je u desnom donjem uglu, što sam uokvirio crvenim prvougaonikom, falsifikovan potpis sudskog policajca a što je učinio neko od pripadnika policijske stanice Bijeljina II, kako bi, umjesto da mi ukažu hitnu pomoć, što prije uspjeli da me transportuju na teritoriju Istočnog Sarajeva, gdje su čekale plaćene ubice u kafeu između suda i autobuske stanice.
I za kraj, još jedna veoma važna činjenica je da je 27.09.2018. sudski policajac M.L. objašnjavao nadležnost suda u Sokocu time, što je navodno osnovni sud u Bijeljini, zatražio svoje izuzeće te je onda Vrhovni sud donio rješenje o prenosu nadležnosti u sud na Sokocu.
To je naravno upravo postupak, kako bi trebalo prema zakonu da se odvija ali iz dopisa vrhovnog suda se vidjelo da to nije uopšte učinjeno te se postavlja logično pitanje : Odakle sudskom policajcu ta lažna informacija.
Ja naravno znam, kako je do toga došlo ali za ostale, koji će ovo čitati, prilažem dokaz "Zabilješka sudske policije od 15.05.2018." koja se takođe sadrži od više laži, međutim ipak je navedeno da sam im saopštio, kako je to montirana optužnica protiv mene i ne želim da završim kao David Dragičevići.
Šta se stvarno desilo i kako je tekao razgovor, utvrđeno je u sudskom postupku 80 0 Pr 097548 18 Pr, preslušavanjem audio snimka koji sam načinio a u kome se takođe vidi, (Transkript razgovora sudska policija 15.05.2018.) da sam ih obavijestio da je optužnica protiv mene montirana, odnosno lažirana nadležnost, što suštinski znači da je nezakonita.
Pošto je to navedeno i u njihovoj zabilješci, jasno je da su moj stav, prenijeli svom načelniku i samo je on mogao da im da "objašnjenje" kako je navodno osnovni sud u Bijeljini "zatražio izuzeće" te je Vrhovni sud kao "donio rješenje"o prenosu nadležnosti na Sokolac.
Iz svega proizilazi da je Borovčanin Danko, smišljeno lažno obmanjivao pripadnike sudske policije, uvjeravajući da je sve po zakonu a kako bi stvorio uslove za moje ubistvo, tako što ću biti odvučen na Sokolac i ostavljen što je sve i učinjeno.
Likvidaciju sam izbjegao, samo zato što sam sve ovo i predvideo, poznavajući veoma dobro zakone i shvativši da se postupak protiv mene ne može voditi bez prethodnih rješenja Republičkog tužilaštva i Vrhovnog suda te da je poslije više prethodnih pokušaja da budem ubijen u Bijeljini, pravi cilj svega da budem odvučen na udaljenu likvidaciju i ostavljen kao laka meta plaćenim ubicama.
U narednom periodu biće zanimljivo da se ustanovi, koji je sudski policajac, telefonom kontaktirao osobe u kafiću, koji su me čekali kao i to da li je Borovčanin Danko, u nekom periodu, radio istovremeno, paralelno i u Bijeljini i u Istočnom Sarajevu, (kako sam dobio podatke) te da li je tamo išao da instruiše sudske policajce, kako primjenivati fašističke metode ili je učestvovao u transportu krijumčarenog materijala, poput onog švercovanog na dan ubistva Ivone Bajo...

PRILOZI : AP-1031-19, Zapisnik sazetak 80 1 Pr 004323 11 Pr, Izjašnjenja okružnog suda i tužilaštva, Osnovni sud 080-0-Su-17-000025 (-26) od 13.11.2017., Prijemni list pošte, Falsifikat obavjest od 15.09.2016., Uporedba potpisa falsifikata, Rješenje pošte od 12.04.2017., Cirih pošta, Zabilješka 1292-12, Protestni plakat, Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017., Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020., Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020., RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15, Vstv 01-07-10-28-121-2018 od 30.07.2018., Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018., Sokolac sud odgovor od 03.10.2018., UDT DI 009312 19 od 27.01.2020., Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018., Zahtjev za informacije VSRS, Zahtjev za informacije od 09.10.2018., Sudska policija SU-SP-623-18 od 11.10.2018., Zabilješka SP 1774-18 od 27.09.2018., Zabilješka 15-01-3-052.7-2045-18 od 27.09.2018., Zahtjev i obavještenje sudu u Sokocu i sudskoj policiji, Zapisnik od 02.10.2019. sa pretresa 80 0 Pr 100636 18 Pr - strana 11, Završni čin u bijeljinskoj pravosudnoj drami, Potvrda o predaji lica od 27.09.2018., Zabilješka sudske policije od 15.05.2018., Transkript razgovora sudska policija 15.05.2018.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902