petak, 30. listopada 2020.

OBAVJEST I ZAHTJEV DIREKTORU POLICIJE I NAČELNIKU PU BIJELJINA

Definitivno je jasno da je kompletna kriminalistička policija teroristička organizacija jer aktivno godinama pokušava da me ubije i to predstavi kao zadesnu smrt, koristeći armiju svojih doušnika a motiv za to je učešće kriminalističke policije u švercu narkotika, oružja i svim vidovima organizovanog kriminala prilikom čega su ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo 23.07.2009. i pokušali prikriti zločin uklanjajući materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice, koji su potom oprali hemijskim sredstvom i sakrili iz istražnih radnji i od tužilaštva...
NAČELNIKU POLICIJSKE UPRAVE BIJELJINA - DIREKTORU POLICIJE
Napomena : S obzirom na opasnost od zaraze, odnosno mogućnost kontaminacije prilikom transporta, dostavljam ovaj materijal u digitalnom obliku na zvanične mejlove te tražim da mi na isti način bude odgovoreno... na mejl Zdenkobajo@gmail.com.

KRIMINALISTIČKA POLICIJA U BIJELJINI IMA STATUS TERORISTIČKE ORGANIZACIJE, ŠTO JE BLAG IZRAZ ZA SVE ZLOČINE I RAZBOJNIŠTVA KOJA JE POČINILA. ALI NEĆE ONA NA ROBIJU NEGO SLUŽBENICI KOJI SU ČINILI KRIVIČNA DJELA I SVI ONI KOJI IM BUDU POMAGALI U PRIKRIVANJU ČINJENICA I DOKAZA...

POLICIJSKOJ UPRAVI BIJELJINA - MUP RS

OBAVJEST I ZAHTJEV DIREKTORU POLICIJE I NAČELNIKU PU BIJELJINA

Podsjećam da sam dostavio tužilaštvu krivičnu prijavu za "Terorizam" i više drugih teških krivičnih djela a vezano za to definitivno je jasno da je kompletna kriminalistička policija teroristička organizacija jer aktivno godinama pokušava da me ubije i to predstavi kao zadesnu smrt, koristeći armiju svojih doušnika a motiv za to je učešće kriminalističke policije u švercu narkotika, oružja i svim vidovima organizovanog kriminala prilikom čega su ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo 23.07.2009. i pokušali prikriti zločin uklanjajući materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice, koji su potom oprali hemijskim sredstvom i sakrili iz istražnih radnji i od tužilaštva.
Očekujem od Načelnika PU BIjeljina i Direktora policije da odmah preduzmu sve zakonske radnje protiv komande kriminalističke policije u Bijeljini i da PU Bijeljina postupi po mojim pismenim zahtjevima i pokrene istražne radnje protiv terorističke organizacije, pri tome imajući u vidu da imam u svom posjedu materijalni dokaz ubistva te dokumente Osnovnog suda u Bijeljini i OJT Bijeljina iz kojih se vidi stanje materijalnog dokaza i činjenica da policija o tome nije obavjestila tužilaštvo nego pokušava da me ubije. Umjesto da reaguje poslije mojih obraćanja uz dostave dopisa službe predsjednika RS, ured načelnika kriminalističke policije i službenici pripadnici terorističke organizacije su ponovo angažovali svoje provokatore iz kriminalnih redova da me prvo špijuniraju pa potom pokušaju po starom receptu namamiti u klopku na udaljenu lokaciju i na kraju ih ponovo šalju da mi lupaju na vrata.
Nečinjenjem i smišljenim prikrivanjem, pripadnika mafijaškog klana, ured načelnika kriminalističke policije mi svjesno ugrožava život a svako onaj ko njima sada pokuša pomoći na bilo koji način postao bi njihov saučesnik u skladu sa odredbama krivičnog zakona. Napominjem da će primjerak ovog materijala biti dostavljen tužilaštvu i stranim istražnim organima kao dodatni dakaz ko je i na koji način bio upozoren ako eventualno nastavi sa prikrivanjima zločinaca. Imena načelnika, direktora i bilo koga drugog ja u budućnosti mogu opisivati kao profesionalne i časne pojedince ili kao saučesnike i pripadnike mafije, sve u skladu sa njihovim postupcima a ko će okončati karijeru kao službenik, ko na robiji zavisiće uravo od njegovih postupaka... :

Način učinjenja krivičnog djela - (1) Krivično djelo može se učiniti činjenjem ili nečinjenjem. (2) Krivično djelo je učinjeno nečinjenjem kad je učinitelj koji je pravno obavezan spriječiti nastupanje zakonom opisane posljedice krivičnog djela to propustio učiniti, a takvo je propuštanje po djelovanju i značenju jedanko učinjenju tog krivičnog djela činjenjem.
Zloupotreba položaja ili ovlaštenja - (1) Službena ili odgovorna osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, koja iskorištavanjem svog službenog položaja ili ovlaštenja, prekoračivši granice svog službenog ovlaštenja ili ne izvršivši svoje službene dužnosti, pribavi sebi ili drugom kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povrijedi prava drugog, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. (2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu koji prelazi 10.000 KM, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela - (1) Ko krije učinitelja krivičnog djela propisanog zakonom Bosne i Hercegovine ili mu prikrivanjem oruđa, tragova ili na drugi način pomaže da ne bude otkriven, ili ko krije osobu osuđenu po zakonu Bosne i Hercegovine ili poduzima što drugo čime se ide za tim da se ne izvrši izrečena kazna, mjera sigurnosti ili odgojna zavodska mjera propisana zakonom Bosne i Hercegovine, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Ko pruži pomoć učinitelju krivičnog djela za koje se po zakonu Bosne i Hercegovine može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. (3) Ko pruži pomoć učinitelju krivičnog djela za koje je zakonom Bosne i Hercegovine propisana kazna dugotrajnog zatvora, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
Sprječavanje dokazivanja - Ko svjedoka ili vještaka u sudskom, prekršajnom, upravnom ili disciplinskom postupku pred institucijama Bosne i Hercegovine, silom, prijetnjom ili drugim oblikom prisile, ili obećanjem dara ili kakve druge koristi navede na lažan iskaz, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. (1) Ko s ciljem da spriječi ili znatno oteža dokazivanje u sudskom, prekršajnom, upravnom ili disciplinskom postupku pred institucijama Bosne i Hercegovine, sakrije, ošteti, uništi ili učini neupotrebljivim tuđi predmet ili ispravu koja služi dokazivanju, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
Vezano za Kršenje zakona od strane sudije, (tužioca) - Sudija Ustavnog suda Bosne i Hercegovine ili Suda Bosne i Hercegovine, koji s ciljem da drugom pribavi kakvu korist ili da mu nanese kakvu štetu, donese nezakonitu odluku ili na drugi način prekrši zakon u vršenju svoje službene dužnosti, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina... te članove Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja, Davanje lažnog iskaza i druge, navedene u krivičnim prijavama za terorizam...

OBRAZLOŽENJE

Teroristička organizacija, čije ću zločine opisati je izuzetno brojna no u početku ću istaći nekoliko imena najznačajnijih kriminalaca, koje možemo okarakterisati i kao pripadnike "Sokolačkog" ili "Romanijskog klana" a to su Marković Dragoslav, Borovčanin Luka, Rajko Čolović i Borovčanin Danko.
Ostali koje ću pomenuti a prije svega Stanišić Stanko, Siniša Vrućinić, Dejan Minić i službenik - još uvijek NN lice, koji me je napao, neka svako za sebe odluče, hoće li i dalje pružati pomoć zločincima ili će svjedočiti protiv njih.
22. maja 2019. kriminalistička policija je poslala službenika u civilu da me fizički napadne u zgradi policijske uprave Bijeljina, da mi prijeti ubistvom i spriječi me u ostvarivanju više prava garantovanih zakonom, vezano za postupke pred tužilaštvom i sudovima.
Neću uopšte gubiti vrijeme da opisujem detaljnije taj incident, pošto je najbitnija od svega činjenica da se to desilo, ne samo u zgradi policijske uprave, nego pred više prisutnih službenika, koji niti su spriječili napadača, niti su evidentirali napad, nego kompletan MUP već 18 mjeseci, prikriva i počinioca i nalogodavca, odnosno onog ili one koji su ga poslali.
Vezano za taj napad na mene, veoma je bitna činjenica da sam neposredno prije toga, prisutnim službenicima saopštio da je za prikrivanje ubistva Ivone Bajo, direktno odgovoran inspektor Marković Dragoslav i da sam o tome doneo dokaze. Imajući to u vidu, osnovano je sumnjati da je on poslao napadača na mene ili je to možda ipak napad kompletnog MUP-a.
Druga činjenica je da sam pomenuo i pripadnike policijske stanice Bijeljina II, pa ovdje ističem inspektora Dejana Minića o čijem kriminalu će kasnije biti više riječi.
Osnovni sud u Bijeljini je svojom odlukom , (Rješenje po 80 0 Pr 100636 18 Pr od 29.10.2019.) presudio da ja nisam ni na koji način prekršio zakon, dana 27. septembra 2018-te, nego da su zakon kršili državni službenici.
Kriminalac Borovčanin Danko je naravno pokušao lažirati događaje i lično sastavio dokument "Zabilješka SP 1774-18 od 27.09.2018." u kome prikriva da je poslao službenike bez kopije naredbe, (pošto je znao da je nadležnost lažirana i aktivno učestvovao u pripremama likvidacije) te natjerao službenike da se potpišu ispod njegovih laži. Dokaz da je lagao su izjave svih svedoka pred sudom ali i "Zabilješka 15-01-3-052.7-2045-18 od 27.09.2018." u kojoj takođe ima laži ali suštinski bitna činjenica je navedena, da sudska policija nije imala naredbu uz sebe kada su me zaustavili, niti su je uručili kako je propisano zakonom.
Odgovornost za sve navedeno je naravno i na kriminalističkoj policiji koja ignoriše "Zahtjev za informacije 29.01.2018." direktno povezan sa lažiranim nelegalnim predmetima u Istočnom Sarajevu, što je smišljeno urađeno da bi mogli nastaviti sa provođenjem "posebnih istražnih radnji" i pripremama likvidacije. To naravno suštinski nisu radili svi pripadnici kriminalističke policije ni MUP-a ali im sada već preko 2 godine od toga pružaju podršku, prikrivaju informacije, dokaze i počinioce, te prema odredbama, KZ, ZKP-a pa i ZOO, tretiram kompletan MUP kao terorističku organizaciju koja je više puta napadala na moja prava i život a to čini neprekidno i sada.
Na direktoru policije i načelniku PU Bijeljina je odgovornost i obaveza da se jasno distanciraju od zločinaca i skinu i sa sebe i sa organizacionih jedinica i kompletnog MUP-a breme zločina a sve dok se to jasno i nedvosmisleno ne uradi ja ću kompletan MUP opisivati kao terorističku organizaciju, koja pljačka, ubija i teroriše narod i zastupa interese političko tajkunske mafije i narko kartela.
Napadom na mene, 22.05.2019. je dakle izvršen udar i na moja prava u postupku pred sudom sa ciljem da se pomogne pripadnicima terorističke organizacije odgovorne za teška krivična djela.
Rješenje suda u kome su konstatovana kršenja zakona pripadnika državnih službi prilažem a posebno ističem da je inspektor Dejan Minić, kao pripadnik kriminalističke policije u prostorijama policijske stanice Bijeljina II, vršio krivična djela na moju štetu i podstrekivao druge službenike da to čine, ugrozivši mi zdravlje i život.
U dokumentaciji koja je tog dana sačinjena, pokušali su prekriti sva svoja krivična djela no pošto sam preživio to im nije uspjelo, jer sam pred sudom dokazao većinu od počinjenog kriminala.
Bitno je i to da su pripadnici MUP-a, osim već izvršenih krivičnih dijela tog dana, pokušali pružiti pomoć i lažno svjedočiti na moju štetu pred sudom, kako bi zaštitili kriminalce iz spomenutog Sokolačkog klana, prije svega Borovčanin Danka i Rajka Čolovića.
Kao zahvalnost za to, zločinac Danko Borovčanin, načelnik sudske policije je naložio svom službeniku Srebrenku Jelačiću da odgovornost za napad na moja prava i život, prebaci u potpunosti na službenike policijske stanice Bijeljina II i MUP što se može vidjeti iz zapisnika o dokaznom postupku, koji je u posjedu MUP-a.
No, kršenje zakona 27. septembra 2018. od strane pripadnika MUP-a i sudske policije je samo jedan segment kriminala a u pozadini svega je podmukli plan pripadnika terorističke organizacije, koji su lažirali i montirali nelegalne i nezakonite predmete protiv mene, pred nenadležnim organima sa ciljem da prikupljaju podatke i pripreme moju likvidaciju.
Više je osoba koje za to imaju motive a najveći motiv ima inspektor Marković Dragoslav, koji je direktno odgovoran za ubistvo i prikrivanje ubistva djevojčice Ivone Bajo i koji je kako se vidi iz priloženih dokaza, (Sokolačka gimnazija - sokolački klan) došao sa Sokoca. Iz priloga "Penzionerska kafica" vidi se još jednom pominjanje njegovog porjekla a datum objave 14.06.2019. je neposredno poslije napada na mene u PU Bijeljina što je približno vrijeme kada je i Čolović Rajko uklonjen sa mjesta glavnog tužioca u OJTIS. On je smjenjen, (UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.) neposredno poslije mojih dopisa o razbojništvima koja je nelegalno vršio a ima li "penzionisanje" kriminalca Markovića veze sa tim, trenutno nemam podataka a i nije bitno za dokazivanje njihovih zločina ali može biti važno to da li provodi dane u "zasluženom" odmoru na plaži ili je poslije višegodišlje uloge "čistača" i nadglednika transporta u prolazima, preuzeo posao dočeka tovara narkotika na obali mora.
Nelegalni predmeti su montirani na području Istočnog Sarajeva i mafijaški klan je odlučio da izvrši otmicu u sklopu tih nelegalnih predmeta, koristeći legalne službe sudske policije i MUP-a, koje moguće nisu znale istinu, potom me odvuče na Sokolac i ostavi na ulici, gdje je već čekala ekipa plaćenih ubica, koja se nalazila u jednom od kafea, između zgrade suda i autobuske stanice. Nesumnjivo je da Marković Dragoslav dobro poznaje klanove u Sokocu i kriminalne strukture još iz ratnih vremena i nije slučajno što je za ubistvo koje su planirali odabran upravo Sokolac i zbog čega su formirana dva nelegalna predmeta kao preduslov.
Podsjećam da je nekoliko mjeseci kasnije, poslije napada na Slobodana Vasiljevića u Šekovićima, uhapšena jedna od grupa plaćenih ubica, koju je godinama štitio kriminalac Rajko Čolović sa pozicije glavnog okružnog tužioca u Istočnom Sarajevu.
Od tog zločinca sam više puta pismeno tražio kopiju rješenja o eventualnoj dodjeli nadležnosti, što je isti izbjegavao a onda sam to učinio i preko Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, kako bih mu time onemogućio da se bilo kada može braniti nekom slučajnom greškom.
Stariji od dva dokumente je "Vstv 01-07-10-28-121-2018 od 30.07.2018." što je oko dva mjeseca prije događaja 27.09.2018. koji pominjem i pokušaja mog ubistva a noviji je nekoliko dana nakon toga, (Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.) na šta isti, ponovo nije htio, odnosno nije ni mogao da mi dostavi traženo rješenje.
Iz odluke "RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015." Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske se vidi da im nikada nije dostavljen nijedan predmet u kome sam ja osumnjičen, nego naprotiv moja krivična prijava protiv više lica od kojih je najodgovorniji, načelnik sudske policije Borovčanin Danko, kao lice koje je načinilo falsifikat sudskog rješenja, prepravljajući ga na moju štetu i koristeći ga i dijeleći okolo, kako bi mi naškodio i opravdao fašističke metode diskriminacije, prema svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo, tako što im je sprečavao pristup tužilaštvu i onemogućavao dostavu dokaza o pomenutom zločinu.
Tu su sad već dakle, Marković Dragoslav i Borovčanin Danko, kao dvojica najzainteresovanih za moje ubistvo i osobe koje su najvjerovatnije mogle, nagovoriti Rajka Čolovića da montira fiktivni predmet protiv mene, pošto brojni pokušaji da me ubiju na teritoriji Bijeljine nisu uspjeli.

PRILOZI

Rješenje po 80 0 Pr 100636 18 Pr od 29.10.2019.
Zabilješka SP 1774-18 od 27.09.2018.
Zabilješka 15-01-3-052.7-2045-18 od 27.09.2018.
Zahtjev za informacije 29.01.2018.
Sokolačka gimnazija - sokolački klan
Penzionerska kafica
UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.
Vstv 01-07-10-28-121-2018 od 30.07.2018.

Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.
RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015.
Zahtjev i obavještenje MUP-u po osnovu prava iz ustava i zakona
Sokolac sud odgovor od 03.10.2018.
Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018.
Imenovanje Vukadin Anice 21.06.2019
Imenovanje Rajka Čolovića 17.12.2013.
Odgovor službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima

Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020.
Jovana Tomaš - imenovanje 09.03.2017.
Izjave aktera šverca i ubistva
Snimci dječjeg ruksaka
Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015.
Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902