četvrtak, 10. rujna 2020.

JAVNI ZAHTJEV VLADI ZA INFORMISANJE JAVNOSTI

Da li je vlada, vršila analize, hoće li i koliko instaliranje 5G tehnologije, uticati na smanjenu sigurnost i tajnost rada same Vlade, kao i na sigurnost predsjednika Republike, predsjednika vlade, ministara i drugih a s obzirom na ogromne mogućnosti, koje ova tehnologija pruža za praćenje i špijuniranje velikim brzinama i sa mogućnostima slanja, ogromnog broja podataka...

VLADI REPUBLIKE SRPSKE / PREDSJEDNIKU VLADE

Na osnovu zakona o slobodi pristupa informacijama a zbog opšteg interesa građana, javne sigurnosti i zaštite zdravlja, života kao i prava garantovanim ustavom i zakonima, podnosim :

ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

S obzirom na okolnosti, odnosno trenutne stanje uzrokovano proglašenom pandemijom, šaljem ovaj zahtjev elektronskim putem na službeni mejl da bi se izbjegla opasnost od zaraze službenih lica te tražim da mi na isti način bude odgovoreno.

JAVNI ZAHTJEV VLADI ZA INFORMISANJE JAVNOSTI

- Da li su istinite informacije, da je ukupan broj umrlih u prvoj polovini 2020. godine - period za koji postoje podaci, manji nego u isto vrijeme prethodnih godina.
- Ima li vlada zvanične podatke o broju umrlih 2020. u odnosu na isti period prethodnih godina i kako je moguće da je zvanično proglašena pandemija a umire manje ljudi, nego bilo kada ranije i da li je to vlada analizirala.
- Da li je vlada analizirala je li i koliko, proglašavanje vanrednog stanja zbog nepostojeće pandemije, uticalo na osiromašenje stanovništva, na uništavanje privrede, stočarstva, poljoprivredi i drugih sektora.
- Jesu li u Vladi analizirane posljedice uvođenja vanrednog stanja, zabrane kretanja i drugih ograničenja na psihu stanovništva, razvoj drugih bolesti, kao i pokušaja, odnosno izvršenih samoubistava.
- Da li je vlada izvršila procjene, koliko će uvođenje svih mjera, zbog nepostojeće pandemije, uticati na smanjenje priliva prihoda u budžetu a time i na stabilnost kompletne Republike.
- Da li je vlada vršila analize, je li moguće da su zdravstveni problemi i smrtni slučajevi uzrokovani uticajima elektromagnetnog zračenja, otrova i slično, odnosno da je u pitanju mogući teroristički napad - globalni rat na svjetskom nivou nekonvencionalnim oružjem.
- Da li video nadzor, koji je nedavno instalirao MUP-u i uređaji za prisluškivanje, trebaju koristiti ili već koriste 5G tehnologiju, prilikom svojih aktivnosti.
- Da li je u Republici Srpskoj, već izvršen test 5G mreže, kao što je to učinjeno recimo u Federaciji BIH i objavljeno u javnosti 17.05.2020. godine, usred vanrednog stanja.
- Da li je vlada, vršila analize, hoće li i koliko instaliranje 5G tehnologije, uticati na smanjenu sigurnost i tajnost rada same Vlade, kao i na sigurnost predsjednika Republike, predsjednika vlade, ministara i drugih a s obzirom na ogromne mogućnosti, koje ova tehnologija pruža za praćenje i špijuniranje velikim brzinama i sa mogućnostima slanja, ogromnog broja podataka.
- Da li je vlada Republike Srpske, odnosno MUP-a ustanovio, kako je došlo do smrti djevojke N.T. 12.04.2020. i da li to ima veze sa elektromagnetnim zračenjem.
- Da li je vlada, odnosno MUP ustanovio, kako je došlo do smrti, glavnog republičkog sanitarnog inspektora Desimira Miljića, koji je očigledno bio najstručniji da shvati, da je korona pandemija lažna i da nema nikakvog razloga za uvođenje vanrednog stanja a što je njegovim (samo)ubistvom potom bilo omogućeno.
- Da li je vlada, odnosno MUP istražio sve okolnosti, vezano za slučaj stradanja gospodina Miljića i ko se usudio da za manje od 24 sata objavi takozvani uzrok smrti, bez ikakve istrage.
- Da li su izvršene obdukcije, kako gospodina Miljića tako i djevojke N.T. ili nisu, odnosno da li uopšte postoje podaci struke o uzrocima smrti ili je neko to odokativno iznosio u javnost.
- Da li postoji bilo ko u Vladi ili možda u MUP-u, ko je ovlašten da saopštava uzrok nečije smrti ili je to isključivo u nadležnosti tužilaštva ???

Obrazloženje
U medijima su se već odavno pojavile informacije da je bukvalno u svim zemljama, zabilježen manji broj umrlih u dosadašnjem toku 2020. u odnosu na isti period prethodnih godina a konkretno i za Bosnu i Hercegovinu postoje članci "Pogrešna slika zbog korone" i "Umrlih u Bosni i Hercegovini u prvih 6 mjeseci, manje nego u odnosu na prethodne dvije godine" a u nastavku citiram tekst iz članka.
"Iako mnogi imaju utisak da usljed pandemije i cjelokupne situacije umire veći broj osoba, prema podacima oba zavoda za statistiku u BiH je u prvih pet mjeseci registrovano manje smrtnih slučajeva nego u istom periodu tokom prethodne dvije godine. Iz Federalnog zavoda za statistiku ističu da podaci obuhvataju osobe umrle u periodu od 1. januara do 31. maja 2018, 2019. i 2020. godine, uz napomenu da podaci za ovu godinu nisu konačni jer se radi o prvim rezultatima, prenosi Klix. U prvih pet mjeseci 2018. godine u Federaciji BiH je preminulo ukupno 9.529 osoba, od toga je 4.736 muškaraca i 4.793 žena. U istom period 2019. godine preminulo je 9.895 osoba, od čega 5.041 muškaraca i 4.854 žena. Od prvog dana januara do kraja maja tokom ove godine preminulo je 8.474 osobe, 4.284 muških I 4.190 žena. Republički zavod za statistiku obavještava da je u prvih šest mjeseci 2018. godine u Republici Srpskoj registrovano je 7.645 umrlih, a u prvih pola godine 2019. godine preminulo je 7.992 osoba. Tokom prvih šest mjeseci 2020. godine registrovano su 7.424 preminule osobe. Iz Zavoda je naglašeno da podaci o broju umrlih predstavljaju ukupan broj registrovanih slučajeva u matičnim knjigama RS. Prema podacima Agencije za statistiku BiH tokom cijele 2018. godine u BiH je preminulo ukupno 36.305 osoba, a u 2019. ukupno 37.184."
17.05.2020. godine, objavljen je tekst pod nazivom "BH Telekom kao tehnološki lider u telekomunikacijama završio testiranje 5G mreže". U samom članku je opisano da je korištena najsavremenija oprema, uprkos kako kažu složenih okolnosti rada u okvirima globalne pandemije, nije se odustalo od testiranja, što je u direktnoj vezi sa teorijama da simptome bolesti kod građana, moguće izazivaju elektromagnetni talasi.
Skoro mjesec dana ranije objavljen je članak pod nazivom "Ne postoji validan dokaz da 5G mreža utiče na širenje virusa korona".
U tom tekstu od 22. aprila 2020. zanimljivo je da se neko osjetio prozvanim i osporava, kako kaže mogućnost širenja korona virusa 5G mrežom, što suštinski uopšte nije tvrdnja, nego se stavlja kao mogućnost da sama 5G mreža, odnosno elektromagnetni talasi, uzrokuju zdravstvene probleme a koji se onda lažno i smišljeno predstavljaju kao virus.
Dakle da podvučemo... u ovom tekstu se uopšte ne negira mogućnost izazivanja zdravstvenih pa i po život opasnih problema za građane, koje izazivaju elektromagnetni talasi.
No još važnija je iznesena tvrdnja, da je prvi "pametni grad" u regiji zapadnog Balkana na teritoriji Istočnog Sarajeva opština i Ilidža na šetalištu u Dabrobosanskoj ulici.
Samo 10 dana ranije, objavljen je članak pod nazivom "Samo je vrisnula i pala - djevojka iznenada preminula na ulici u Sarajevu" a u tekstu se vidi da je osoba N.T. smrtno stradala u Pofalićkoj ulici.
Kad se ovo dovede u vezu sa prethodnim opisom pametnog grada, bilo je logično pretpostaviti da je u blizini neki telekomunikacioni operater i zanimljivo, postoji Eding Telekom na adresi Ivanjska 10.
Na mapi grada se vidi da su Ivanjska i Pofalićka ulica, veoma blizu a precizno oko 600 m, dok je udaljenost do Dabrobosanske, manje od 8 km, (prilog "Pofalićka - Ivanjska - Dabrobosanska") koja za ovaj tragičan slučaj suštinski nije ni bitna ali je očito da su sve lokacije veoma blizu.
21.02.2020. na zvaničnom sajtu MUP-a je objavljen tekst pod nazivom "Priznanje za video nadzor u Istočnom Sarajevu" u kome MUP potvrđuje da je dobio nagradu za projekat sistema video nadzora, grada Istočno Sarajevo za 2019. godinu.
Tekst koji to dodatno potvrđuje, takođe na sajtu MUP-a objavljen je 29.09.2019. pod nazivom "Predstavljen novi sistem video nadzora u Istočnom Sarajevu.
Dakle na tom području, gdje je djevojka pala mrtva... bez ikakvog razloga ili objašnjenja od strane takozvanih istražnih organa, već je bio postavljen video nadzor a nema nikakve sumnje da će taj nadzor biti direktno oslonjen na 5G tehnologiju ako već i danas ne postoje odašiljači, koji se prikriveno koriste.
Potom 26.10.2019. objavljuje se članak pod nazivom "Svi gradovi u Republici Srpskoj, uskoro će biti pokriveni video nadzorom" a izvor informacija je MUP Republike Srpske.
Već odavno je poznato, koliko opasno može biti elektromagnetno značenje i ovom prilikom podsjećam samo na primjenu i efekte mikrotalasne pećnice a sa druge strane se vidi da se aktivno uvodi video nadzor i priprema 5G tehnologija ne samo kod nas, nego na svjetskom nivou, te je potpuno jasno da je za sve slučajeve zdravstvenih problema i smrti, koje se budu dešavale, unaprijed pronađen takozvani "korona virus" kao uzročnik i opravdanje, te se krenulo s ovom zločinačkom terorističkkom akcijom, praktično na svjetskom nivou.
Republika Srpska, odnosno Bosna i Hercegovina, potpisujući krajem prošle godine sporazum sa NATO paktom u cjeloj ovoj priči ne predstavljaju čak ni trećerazredne igrače, nego obične sluge NATO pakta, koje su dužne izvršavati, ono što im se naredi, što se može dodatno zaključiti i iz činjenice da su se ministar sigurnosti Fahrudin Radončić i Dodik i Milorad sastali u 4 oka, nekoliko dana pred proglašenje pandemije, te je saopšteno da su "riješili ozbiljan bezbednosni problem".
Ova priča je naravno mnogo složenija, jer postoje tu i finansijski, odnosno monetarni elementi, uvođenje bezgotovinskog plaćanja, odnosno elektronskog novca a tu je i problem sa nedostatkom energenata, odnosno prevelikog broja radnih mjesta koji su nepotrebni, problem nedostatka novca za penzije i slično.
28.07.2020. objavljen je članak "MUP Republike Srpske postavio kamere za prepoznavanje lica...".
I ovdje je potpuno jasno da ova tehnologija, mora biti oslonjena na 5G mrežu a da li je to već sada urađeno ili samo testirano s 5G ali će biti u bliskoj budućnosti, ne treba ni sumnjati, posebno imajući u vidu da je 12.08.2020. ministar sigurnosti Fahrudin Radončić, izjavio a to se vidi iz naslova članka da je "Razvijanje 5G mreže sa Sjedinjenim državama, strateški interes za Bosnu i Hercegovinu.
Samo nekoliko dana, poslije pomenutog sastanka Dodika i Radončića, formirani su prvi krizni štabovi a na javnom servisu je objavljen članak 11.03.2020. pod nazivom "Dodatne kontrole u predškolskim ustanovama" gdje glavni republički sanitarni inspektor Desimir Miljić, iznosi svoje stavove o trenutnoj situaciji.
Uopšte je ne opisuje kao opasnu ili vanrednu a što je najvažnije, djeluje na video snimku izuzetno staloženo i pribrano ali međutim... samo dva dana kasnije 13.03.2020. godine, objavljuje se članak pod nazivom "Tragediju ne dovoditi u vezu sa epidemiološkom situacijom".
Ovo je samo jedan od više desetina članaka, gdje je objavljeno da se gospodin ubio ili konkretizuje - objesio... zavisno od izvora, te je potpuno opravdano postaviti pitanje : "Ko se i sa kojim razlogom usudio, opisati ovo kao ubistvo, odnosno `samoubistvo vješanjem` bez ikakve provedene istrage.
Više je nego osnovana sumnja da je pomenuti stručnjak ubijen, odnosno obješen a onda se orkestrirano to predstavilo kao samoubistvo a kako bi se potom mogla lažirati pandemija, proglasiti vanredno stanje i falsifikovati takozvani "rezultati" odnosno statistika, onako kako je u interesu onih, koji sprovode ovaj teroristički napad na narod.

IZVORI :
https://www.bl-portal.com/novosti/pogresna-slika-zbog-korone-koliko-je-ljudi-umrlo-u-bih-tokom-ove-i-prethodne-dvije-godine, http://srpskacafe.com/2020/08/umrlih-u-bih-u-prvih-sest-mjeseci-2020-manje-nego-u-odnosu-na-prethodne-dvije-godine, https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5ad45f4e343.html, https://istokrs.com/drustvo/intervju-aleksandar-mastilovic-ne-postoji-validan-dokaz-da-5g-mreze-uticu-na-sirenje-virusa-korona, https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/150831/samo_je_vrisnula_i_pala_djevojka_iznenada_preminula_na_ulici_u_sarajevu.html, https://edingtelecom.business.site, https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=22871&vrsta=servisne_informacije, https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=21755&vrsta=novosti, https://bhrt.ba/1034997/svi-gradovi-u-rs-uskoro-ce-biti-pokriveni-video-nadzorom, https://www.6yka.com/novosti/mup-rs-postavio-kamere-za-prepoznavanje-lica-gdje-nas-sve-snimaju, https://avaz.ba/vijesti/bih/587629/radoncic-razvijanje-5g-mreze-sa-sad-je-strateski-interes-bih, https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=373908, https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/554312/tragediju-ne-dovoditi-u-vezu-s-epidemioloskom-situacijom

PRILOG

Pofalićka - Ivanjska - Dabrobosanska

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902