srijeda, 30. listopada 2019.

POJAŠNJENJE PRIJAVLJENIM PRIPADNICIMA MAFIJAŠKOG KLANA

Mafijaški klan koji je prikrio ubistvo Ivone Bajo, zbog zataškavanja šverca narkotika i pljački milijardi evra preko Bobar grupe je mnogobrojan a najdirektniji izvršioci su inspektori Marković Dragoslav, Stanišić Stanko i Vrućinić Siniša...

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI


POJAŠNJENJE PRIJAVLJENIM PRIPADNICIMA MAFIJAŠKOG KLANA

Veza : Obavještenje 080-0-Su-19-000524 od 16.07.2019.
ISTIČEM DA SAM DO VEOMA VAŽNIH DOKAZA O KRIMINALU PRIPADNIKA TUŽILAŠTVA, SUDA I POLICIJE DOŠAO ZAHVALJUJUĆI POJEDINIM SUDIJAMA TE TO ŠTO SU SVI TAKOZVANI DRŽAVNI ORGANI GENERALNO ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE NE ZNAČI DA SU I SVI POJEDINCI U SLUŽBI MAFIJE.

Zahvaljujem upravi osnovnog suda u Bijeljini na obaveštenju, koje mi je dostavljeno, iako nikakav odgovor nisam tražio.
Iz teksta se može zaključiti da se okružni sud u Bijeljini složio sa mojim prijedlogom o dodjeljivanju nadležnosti drugom sudu te spis dostavio Vrhovnom sudu na odlučivanje, koji će vjerovatno taj prijedlog i usvojiti.
Sve to naravno pod pretpostavkom da sam u pravu što se tiče stava Okružnog suda u Bijeljini a ukoliko se moj prijedlog prihvati to bi bilo i najprofesionalnije rješenje za ovdašnje sudije s obzirom da je u pozadini organizovani kriminal pripadnika tužilaštva i suda sa područja Istočnog Sarajeva pa neka sudije Okružnog suda sa tog područja razotkriju taj kriminal i sankcionišu pripadnike mafije ili neka im pruže podršku i saučestvuju u kriminalnim radnjama.
Što se tiče materijala koji sam prethodno dostavio sudu a dostavio sam naknadno još jedan dio sa zanimljivom hronologijom događaja i nekim detaljima kriminala koji su izvršile sudije iz Bijeljine, to je naravno samo manji dio a većinu kriminalnih radnji sam opisao u ranije izjavljenim žalbama sa akcentom da su svi postupci smišljeno kriminalni i ne može se raditi ni o kakvoj slučajnoj grešci.
Vjerujem da će sudska uprava dostavljati taj materijal navedenim sudijama kako bi se upoznali sa dokazima sopstvenog kriminala i bili spremni na krivični postupak ukoliko jednog dana profunkcioniše pravna država.
Za razliku od njih, koji su smišljeno otimali prava garantovana Ustavom, uključujući pristup dokumentaciji te saučestvovali u najmonstruoznim zločinima, prikrivanja ubistva, ja njima unaprijed otkrivam sve i omogućavam već sada pristup a i u budućnosti kad budu na optuženičkoj klupi ću uraditi sve da dobiju dokumente potrebne za pravično suđenje i adekvatnu pripremu odbrane.
Pripadnici mafije mogu doduše i da ako su bliski bosovima kao osoba Gruhonjić Muhamed "KORISTE DRUGE METODE" kako je rekao sudiji Mićić Ljubiši na ročištu ili da koriste posrednika poput inspektora Pandže čija je tarifa 2000 KM.
To za većinu pripadnika organizovanih kriminalnih grupa nije mnogo ali je pitanje koliko će tek tražiti oni koji odlučuju ako posrednik uzima toliko. Možda po oprobanom sistemu da potpišu neki kredit od recimo 25000 KM ali novac neće uzeti oni, nego šefovi mafije a njihovo je samo da to otplaćuju...
Vjerujem da je već poznato da su pripadnici mafijaškog klana iz policije, koji su uklonili i prikrili materijalni dokaz ubistva djevojčice Ivone Bajo, poslali plaćenog ubicu, da me napadne fizički i prijeti ubistvom u zgradi policijske uprave Bijeljina, tvrdeći da će me ubiti, ukoliko se ponovo pojavim a što je direktna zasluga svih sudija u Bijeljini od kojih sam tražio zaštitu prava garantovanog članom 23 Ustava RS a što su oni odbili da urade.
Mafijaški klan koji je prikrio ubistvo Ivone Bajo, zbog zataškavanja šverca narkotika i pljački milijardi evra preko Bobar grupe je mnogobrojan a najdirektniji izvršioci su inspektori Marković Dragoslav, Stanišić Stanko i Vrućinić Siniša.
Nedavno sam tokom rasprave u sudskom postupku rekao direktno sudiji Mićiću da su pripadnici tog plana više puta pokušali moje ubistvo i da su spremni ubiti i svakog sudiju koji bi im eventualno zasmetao.
To znači da mi je jasno, zbog čega taj sudija i druge prije njega neće i nisu smjeli narediti dostavu materijala koji sam tražio ali ih to uopšte ne opravdava.
Svako ko je zaposlen u državnim organima je dužan da radi u skladu sa zakonom a ukoliko mu mafija to onemogućava i izdaje naredbe da krši zakon, onda ima opciju da napusti posao kojim se bavi, ukoliko mu je život ugrožen, pa da se bavi advokaturom, prodaje povrće na pijaci, taksira, konobariše ili radi bilo kakav drugi častan posao.
Zbog izvršavanja naredbi mafije i smišljenog kršenja zakona u svojim predmetima, sudije su doprinijele organizovanoj pljački naroda, ubistvima nepodobnih, zataškavanju tih zločina, te stvaranju uslova i klime za nova ubistva kojih je nažalost u posljednje vrijeme sve više.
Tako sam, zbog smišljenog kriminala sudija, prisiljen da lično tražim i zahtijevam poštovanje prava garantovanog ustavom, direktno u raljama mafijaškog MUP-a, koji ima samo dvije opcije ili da mi preda materijal i pokrene istragu protiv svojih pripadnika na osnovu dokaza koji donosim ili da angažuje plaćenog ubicu koji će ispaliti metak u mene.
Nije im to ni tako teško, jer već imaju gomile kriminalaca u svojim redovima pa smišljeno ubistvo bez problema mogu predstaviti kao nesrećan slučaj, igranje pištoljem poput slučaja ubistva pred sudom u Vlasenici ili na neki drugi način.
Što se tiče sudske uprave osnovnog suda u Bijeljini, uglavnom su bili korektni prema meni ali je bilo i ozbiljnih propusta. Ako mi se već dostavljaju obaveštenja koja nisam tražio, onda je bilo profesionalno i da budem obaviješten o tome da je utvrđen "propust" nekog službenika koji je odgovoran za kršenje mojih prava a kako sam obaviješten od ureda disciplinskog tužioca, (Odluka po UDT 16893-17 od 19.02.2019.) predsjednik suda je i sankcionisao tu navodnu nepažnju.
Kažem "navodnu" jer sam siguran da nije u pitanju "propust" nego organizovani kriminal, ne ulazeći u detalje, ko stoji iza njega. U obaveštenju ureda disciplinskog tužioca je navedeno kako je to jedini propust, te da je u svim drugim slučajevima poštovan zakon vezano za mene a što uopšte nije tačno.
Podsjetiću samo na neke detalje, kao recimo onemogućavanje pristupa spisu 80 1 Pr 000670 10 Pr, u kome je načelnik Borovčanin Danko, (sa saučesnicima) sačinio falsifikat sudskog rješenja i godinama ga dijelio na moju štetu a čak i na pismeni zahtjev od 22.02.2017. po tom osnovu mi nikada nije odgovoreno, niti omogućeno da ostvarim uvid u taj predmet.
Umjesto toga iako sam pismeno zahtijevao prije pretresa 20.04.2017. da se taj predmet dostavi kao dokaz, sudija Sekulić je saučestvovala sa pripadnicima mafije i omogućila da spis bude uništen, kako bi prikrili tragove izvršenog krivičnog djela.
Istovremeno je sa Borovčaninom instruisala dva svjedoka da lažno svjedoče i naravno, odbila svjedočenje pripadnika sudske uprave, vezano upravo za incident, koji pominje ured disciplinskog tužioca a sve sa ciljem da prikrije odgovornosti službenika Republike Srpske i donese presudu kakvu je mafija od nje zahtijevala.
O kriminalu sudije Marković, ne treba ni trošiti riječi jer je njene kriminalne radnje konstatovao i drugostepeni sud a sada podsjećam samo na činjenice da je izmislila dokument u kome je navodno konstatovano da je žica presjekla krvni sud ubijene Ivone Bajo te je takođe izmislila da sam tražio odštetu zbog ubistva djevojčice.
Na zahtjeve od 08.08.2013. da mi se odgovori, odnosno dostave kopije dokumenata gdje je to pročitala nikada nije odgovoreno ali je zato ista nastavila sa organizovanim kriminalom i saučestvovanjem u prikrivanju ubistva djevojčice kao i pripremi mog ubistva, lažno tvrdeći da istraga protiv mene za "ugrožavanje sigurnosti" još nije okončana iako je to učinjeno još prije 7 godina a dokaz za to sam čak priložio u postupku koji je ona vodila, protiv Borovčanina i Kovačevića zbog primjene fašističkih metoda prema cjeloj porodici.
AKO ZA SUDIJE VAKIČIĆ, MIĆIĆA PA I SEKULIĆ, MOGU VJEROVATI DA SU I SAMI ŽRTVE MAFIJE, UCJENJENI I ČAK U STRAHU, MARKOVIĆ JELENA JE NESPORNO ČLAN MAFIJE, KOJOJ SU RUKE "KRVAVE DO RAMENA" I DIREKTAN JE SAUČESNIK ZLOČINACA RAJKA ČOLOVIĆA I LUKE BOROVČANINA PRILIKOM PRIPREMA MOJE LIKVIDACIJE, LAŽIRANJA NADLEŽNOSTI ITD A O KRIMINALU KOJI JE VRŠILA U POSTUPCIMA SA CILJEM DA PRIKRIJE UBISTVO IVONE BAJO I ZAŠTITI SAUČESNIKE DA I NE GOVORIM...
Za kraj, podsjećam samo još na to da sam pismeno tražio izvinjenje osnovnog suda u Bijeljini 22.05.2017. za majku ubijene djevojčice, (sa SAMO 5 TAČAKA od obilja počinjenog bezakonja) zbog više kršenja garantovanih prava uključujući i sačinjavanje falsifikata sudskog rješenja poslije događaja kada je uz mene bila držana 5 sati u privatnom zatvoru kriminalca Borovčanin Danka koji o tome nije izdao nikakvu pismenu potvrdu.
UKOLIKO ŽELITE POSLATI BILO ŠTA OD NAVEDENOG, DOSTAVITE MI TO NA MEJL IZ ADRESE JER MAFIJAŠKI KLAN PRESREĆE I KRADE POŠTANSKE POŠILJKE ZA ŠTA IMAM DOKAZE, DA SU UKRALI POŠILJKU ZA SUD U STRAZBURU I FALSIFIKOVANI "ODGOVOR" OSTAVILI PREKO AGENTA U CIVILU NA STOLU ISPRED MOJIH ULAZNIH VRATA, ŠTO SAM POSMATRAO, MISLEĆI DA SE RADI O NEKOM KOMUNALNOM RAČUNU.
Za tu pošiljku imam pismeno rješenje i odgovor "Pošta srpske" da je nestala i zagubljena... metode kojih se ne bi postidjela ni srednjovjekovna inkvizicija a ni gestapo...
Što se tiče metoda kriminalca Borovčanina, prethodno je slagao, odnosno naredio službenicima da lažu kako tužilaštvo u Bijeljini nije nadležno za slučaj ubistva Ivone Bajo i spriječio nas fizički da dostavimo dokaze nadležnom tužiocu.
Taj događaj je sudski okončan oslobađajućom presudom Okružnog suda u Bijeljini a što je onda zločinac Borovčanin falsifikovao uz pomoć nekoliko saučesnika i tim falsifikovanim rješenjem, godinama opravdavao fašističke metode koje je koristio da bi prikrio šverc narkotika u koji je umiješan on i njegovi saučesnici iz Istočnog Sarajeva koji su se nedavno i razotkrili.
Paralelno sa pokušajima da dostavimo materijalne dokaze prikrivanja ubistva tužilaštvu, koje je spriječio Borovčanin, sestra i ja smo materijal predali načelniku kriminalističke policije gospodinu Teodoroviću, koji je obećao da će postupiti profesionalno i učiniti sve što je potrebno da se krivci razotkriju.
Samo dva dana pošto nas je načelnik Borovčanin spriječio u predaji dokaza tužilaštvu i držao u svom privatnom zatvoru, zvanično je saopštena vijest da je načelnik Teodorović pronađen mrtav u svom automobilu. Autopsija naravno nije izvršena a javnosti je plasirana priča da je tokom vožnje doživio infarkt, skrenuo sa puta i preminuo.
Znajući metode kriminalaca iz policije koji su poslali plaćenika da mi prijeti, čak u zgradi policijske uprave i fizički me napadne, osnovano sumnjam i već ranije sam to pominjao da smrt tadašnjeg načelnika, uopšte nije prirodna, nego da su ga prethodno otrovali upravo ti kriminalci.
Mene su tokom godina više puta pokušavali i da otruju i da navuku u zamku, šaljući gomile vrbovanih doušnika iz kriminalnih krugova ili ucijenjenih nekim aferama odnosno podmetnutim dokazima.
Pošto ništa od toga nije uspjelo a njihovi saučesnici, zaduženi za likvidacije i premlaćivanja su dobrim dijelom završili iza rešetaka, pod zemljom ili su u bjekstvu, kriminalcima iz policije nije preostalo ništa drugo, nego da me lično napadaju i prijete ubistvom.
SVE U SKLADU SA ODREDBAMA IZ "CRNE KNJIGE" PO KOJIMA POSTUPAJU I SUDIJE...
Uopšte nije isključeno da će prilikom mog narednog dolaska u zgradu policijske uprave Bijeljina, odmah pucati na mene a onda me optužiti za napad ili podmetnuti neko oružje, eksploziv ili slično, kako bi opravdali likvidaciju ali ni takva opasnost me neće zaustaviti u razotkrivanju te kriminalne bande, odgovorne za stotine neriješenih likvidacija i pljačku milijardi maraka svake godine.
Trojica pripadnika kriminalističke policije čija sam imena naveo, naravno uopšte nisu jedini u tom mafijaškom klanu, nego ih je mnogo a šefovi tog klana su prije svega Dodik Milorad i Dragan Lukač, koji su od policije stvorili svoju privatnu bandu.
U PRILOZIMA SU NEKI OD USPJEHA PRIPADNIKA MAFIJAŠKOG KLANA... DIVITE SE NJIHOVIM HEROJSKIM PODVIZIMA I SJETITE SE TOGA SVAKI PUT KADA IH SRETNETE...

PRILOZI

Potpisi i imena najodgovornijih zločinaca
Ručni rad policije i tužilaštva
Ručni rad republike srpske

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
zdenkobajo@gmail.com
065831902