četvrtak, 25. srpnja 2019.

KO JE I ZBOG ČEGA ISPLANIRAO AFERU `POTKOVICA` PREDSJEDNIKU VSTV-A

Zloupotreba položaja prilikom službenih radnji sa jedne strane i lažiranje odnosno falsifikovanje nadležnosti da bi se nekom smišljeno nanijela šteta te posebno stvorile okolnosti za ubistvo se drastično razlikuju i disciplinski postupak koji je pokrenut poslije mojih pritužbi bi trebao a dodajem i morao bi okončati karijere pripadnika mafije koji su učestvovali u svemu i smjestiti ih poslije krivičnog postupka na zasluženu robiju...

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

KRIVIČNA PRIJAVA ZA VIŠE KRIVIČNIH DJELA PROTIV VIŠE LICA I ZLOČINAČKIH ORGANIZACIJA

KO JE I ZBOG ČEGA ISPLANIRAO AFERU `POTKOVICA` PREDSJEDNIKU VSTV-A

DOSTAVLJA SE I : VSITV-U, OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI, OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI, OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI, SIPA, MEDIJIMA I JAVNOSTI...
Montiranje nezakonite optužnice pred nenadležnim organima sa područja Istočnog Sarajeva, nije uopšte prvi put da se pokušava moje ubistvo a u tu svrhu su me zločinačke organizacije, MUP, tužilaštvo i sud lažno optužili još 2010-te, brutalnim falsifikovanjem tumačenja zakona, koristeći moje pisanje da će odgovorni za prikrivanje ubistva završiti u zatvoru i predstavivši to kao "ugrožavanje sigurnosti" kriminalaca koji su me lažno prijavili i još nekih lica koja o tome nisu znali ništa, niti su ovlastili ikog da me prijavljuje.
S obzirom da taj plan nije uspio, direktni planeri i počinioci koji su me lažno prijavili, nastupivši kao građani su postali ugroženi i zatražili pomoć od sudija da ih zaštite i oslobode odgovornosti što je sud i uradio iako sam pismeno upozoravao više puta, sve sudije da ne pružaju pomoć kriminalcima koji saučestvuju u prikrivanju ubistva, da meni njihova pomoć nije potrebna a ako budu činili krivična djela ja ću ih uočiti i objaviti što se i dešavalo.
Tako sam vremenom razotkrio veliki broj krivičnih dijela sudija i suda što je naravno izazvalo reakciju te mi se čak u jednom sudskom rješenju, (80 0 P 050285 14 Gž) direktno prijeti riječima da bih zbog banalnog opisivanja kako je neko zbog svojih privatnih interesa doneo nezakonitu odluku, učinio vrijeđanje te osobe i trebalo bi kako se kaže da zbog opisivanja naredbe koja se primjenjuje prema svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo u najmanju ruku budem kažnjen zbog toga.
Citiram taj dio iz rješenja : "u žalbi se iznose razna vrijeđanja ovog sudije što je neprihvatljivo a u smislu toga da je isti sudija iz ličnih interesa tužbu odbacio te da je naredba o zabrani pristupanja tužioca i drugih srodnika u Okružnom tužilaštvu Bijeljina fašistička, što u najmanju ruku razlog za kažnjavanje tužioca zbog vrijeđanja državnih organa".
Ako je nesporna činjenica da su kazne uobičajene, kako novčane tako i zatvorske, postavlja se pitanje i to sam čak izjavio u zapisnik u jednom sudskom postupku, ako je kažnjavanje nešto što bi bilo minimum za mene i u najmanju ruku, šta bi onda po mišljenju suda za mene bila prava kazna.
Pošto je to bilo neposredno prije podizanja montirane "optužnice" odnosno prethodne istrage, više je nego jasno šta se time mislilo.
S obzirom da me ničim nisu mogli uplašiti njihovi saučesnici iz mafijaških krugova sa ulice, onda je napravljen plan da se po bilo kom osnovu formira predmet na lokaciji Istočnog Sarajeva, gdje su najveći mafijaški klanovi, da se prikupljaju podaci o meni, te da se navedem u zamku i likvidiram.
Ali, pošto izuzetno dobro poznajem zakonske odredbe, vjerovatno bolje od mnogih tužilaca, razotkrio sam njihov podmukli plan i došao, (preko republičkog tužilaštva) do dokumenta "RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015." kojim su pokušali lažirati nadležnost, te između ostalog podatke o tome dostavio Visokom sudskom i tužilačko vijeću i naravno predsjedniku gospodinu Milanu Tegeltiji.
Protiv članova mafijaškog klana je pokrenut disciplinski postupak o čemu sam obaviješten a lično predsjednik visokog sudskog i tužilačkog vijeće je naložio PISMENO, (Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.) nenadležnim organima, odnosno Rajku Čaloviću i Luki Borovčaninu da mi dostave dokument o svojoj navodnoj nadležnosti i to blagovremeno kao i da ga o svemu obavijeste što oni naravno nisu učinili.
Predsjednik Vijeća je nesporno i ranije znao za obilje disciplinskih prekršaja i kriminalne radnje pomenutog dvojca ali je ovo bio jedinstven slučaj da su kao nenadležni, pokušali lažirati nadležnost sa ciljem da me ubiju što nije bio samo razlog za disciplinsku odgovornost nego i za krivični postupak i višegodišnje robije koje odavno zaslužuju.
Mafijaški klan kome pripadaju je mnogobrojniji i morali su brzo da reaguju a kao rezultat toga je javnosti poznata afera "POTKIVANJE" čiji je cilj bio da se diskredituje predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća kao jedina osoba koja je imala u svom posjedu svaki dokument, svaki dokaz njihovog kriminala, koji sam dostavljao prethodnih mjeseci.
Visoko sudsko i tužilačko vijeće je naložilo tužilaštvu Istočno Sarajevo i osnovnom sudu u Sokocu, početkom oktobra 2018. da mi dostave dokaze o nadležnosti a ekipa koja je planirala uvući predsjednika u zamku i snimiti ga u kompromitujućoj situaciji je to izvršila već narednog mjeseca u novembru 2018-te.
Čalović Rajko, Luka Borovčanin, Novak Kovačević i njima slični su zločinci kojima su ruke krvave još iz rata a od organa kojima su na čelu su napravili sopstvene mafijaške servise i raširili na sve strane pipke uticaja mafijaške hobotnice u čemu su im ogromnu pomoć prižili saučesnici kriminalci iz MUP-a sa kojima su djelili plijen potekao od pljački političko tajkunske mafije ili od situiranih mafijačkih bosova, protiv koji su smišljeno sabotirali istrage.
Ali, zloupotreba položaja prilikom službenih radnji sa jedne strane i lažiranje odnosno falsifikovanje nadležnosti da bi se nekom smišljeno nanijela šteta te posebno stvorile okolnosti za ubistvo se drastično razlikuju i disciplinski postupak koji je pokrenut poslije mojih pritužbi bi trebao a dodajem i morao bi okončati karijere pripadnika mafije koji su učestvovali u svemu i smjestiti ih poslije krivičnog postupka na zasluženu robiju.
Kada se ima u vidu da niko od njih trenutno, nije član VSTV-a, što znači i manji uticaj te da im je poznata činjenica o pokrenutom postupku protiv njih a još više o brojnim kriminalnim radnjama koje su izvršili, onda i nije čudno što su pokušali da diskredituju kompletno VSITV-e.
U tu svrhu je angažovan inspektor Pandža, kao višegodišnji zaštitnik kriminalaca iz policije koji je naravno znao da se sve snima i da će biti upotrebljeno za pokušaj ucjenjivanja ili kompromitacije predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća sa ciljem da se skrene pažna javnosti, istrage protiv kriminalaca Čalović Rajka, Luke Borovčanina i ostalih obustave i oni izbjegnu zaslužene kazne.
Nemam uopšte namjeru nastupati kao "advokat" predsjednika VSTV-a ali na snimku koji je prikazan javnosti on niti prima neki novac, niti ga traži a niti mu se uopšte nudi. Čak ne obećava da će uticati da se predmet riješi na neki način, nego samo da će provjeriti o čemu se radi i zašto se toliko oteže što je čak pozitivno.
Predsjednik VSTV-a, Milan Tegeltija je ispravno shvatio i izjavio da se radi o pokušaju nekih kriminalnih krugova da preuzmu kontrolu u pravosuđu, no da li tačno zna i kojih krugova ili to nije znao, ostalo je za javnost tajna a evo ja otkrivam i njemu i javnosti ko je najviše zainteresovan za njegovu diskreditaciju i uklanjanje sa mjesta predsjednika, čime bi se stekli uslovi da se postupci protiv njih obustave.
U zemlji gdje se pljačkaju milijarde maraka, ubistva su svakodnevnica i mnoga su "neriješena" jedan banalni video snimak u kome nema nikakve nezakonite radnje, predsjednika VSTV-a je naduvan do neslućenih razmjera i "zasjenio" je prema broju članaka, vjesti u medijima i reakcijama političara, sve druge događaje zajedno u jednom dužem vremenskom periodu. Pripadnici mafije koje sam imenovao su u sadejstvu sa svojim saučesnicima iz politike, medija, policije itd, izvršili toliki udar na pripadnike VSTV-a da se čak traže kolektivne ostavke svih članova vijeća.
Lične odnosno "dobrovoljne ostavke" sadašnjih pripadnika VSTV-a su najidealnije rješenje za kriminalne klanove, čime bi izbjegli dalje zaoštravanje i lobiranje da se politički izglasa "ukidanje" VSTV, preko novog zakona, podjele na sudsko i tužilačko vijeće i slično, što je za njih same sporedno. GLAVNI CILJ MAFIJE JE DA SE URUŠI TRENUTNI PRAVNI POREDAK, UKINE VSTV-E I FORMIRA NEKI DRUGI ORGAN SA DRUGIM - NJIHOVIM ČLANOVIMA, KOJI BI UNIŠTILI DOKAZE NJIHOVOG KRIMINALA I SPASILI IH OD KRIVIČNOG PROGONA.
Osim ovog opšte poznatog slučaja ima i drugih primjera bezakonja i sabotiranja istraga te pokušaja kompromitacije pa čak i prijetnji okružnim tužiocima. Recimo postoji sukob vezan za istragu oko nestanka i ubistva Bojana Koprene, gdje je trenutno obustavljena istraga protiv dvojice osumnjičenih a otvoren predmet protiv policijskih inspektora, koji su prema svjedočenjima iznudili iskaze od jednog svjedoka a osumnjičenog su mučili satima udarcima nogama rukama i kocem. Iako je tužilaštvo izdalo naredbu za provođenje istražnih radnji, ministar unutrašnjih poslova, odbija da postupi po naredbi što nedvosmisleno znači - Da se pokušava sakriti izvršeni kriminal i počinioci. Zvanično su objavljeni sukobljeni stavovi iz policije i tužilaštva a nezvanično pripadnici tužilaštva su fizički ugroženi od vrha MUP-a i čak strahuju za svoje živote.
O BAZAKONJU I NAPADU NA USTAVNI POREDAK KOJI JE VRH MUP-A IZVRŠIO U SLUČAJU NEZAKONITE KONFERENCIJE PO UBISTVU DAVIDA DRAGIČEVIĆA, POKUŠAJU KRIMINALIZACIJE ŽRTVE, PRIKRIVANJU DOKAZA TE NAPADU NA GARANTOVANA PRAVA GRAĐANA I SPREČAVANJE SLOBODNOG KRETANJA NA JAVNOM MJESTU, ŠTO JE SAMO MALI DIO ZLOČINA KOJE ČINI REŽIM, VEĆ SE ZNA I U ZEMLJAMA EVROPE I SVIJETA, SVE DO UJEDINJENIH NACIJA.
U trenutnim okolnostima je za pripadnike mafije iz tužilaštva i suda, najveća opasnost sadašnji predsjednik VSTV-a, koji je upoznat sa detaljima njihovih zločinačkih aktivnosti i na njega je izvršen najveći udar, dok se recimo u medijima osim mojih članaka na internetu, slučaj montiranja optužnice i ne pominje. POKUŠAJTE SAMO ZAMISLITI ŠTA BI SE DESILO, KADA BI VSTV-E, ODNOSNO UDT, OBJAVILO DOKUMENTACIJU O TOME NA KOJI SU NAČIN, ČALOVIĆ RAJKO I BOROVČANIN LUKA, ZGAZILI ZAKONE, USTAVNI I PRAVNI POREDAK I SAMI SEBI DODJELILI NADLEŽNOST U NEČEMU GDJE PO ZAKONU NEMAJU PRAVO POSTUPANJA...

PRILOZI

Dokazni predmeti
Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)
Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.
Zahtjev uručen 22.05.2019.
Stanković, Panić i Nešković
Pismo Mitra Stankovića
Mitar Stanković info
Prava lica lišenog slobode od 27.09.2018.
Zabilješka 15-01-3-052.7-2045-18 od 27.09.2018.

Autobuska karta Sokolac - Bijeljina od 27.09.2018.
Odgovor Debeljevica na 80 0 P 034147 11 P
Izjašnjenje OJTIS za predmet 80 0 P 097102 18 od 26.03.2019.
RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015.
Prepiska sa informatorom
Obavjest tužilaštva oštećenom po T17 2 KT 0002204 15
Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.
Prijavni obrazac
Izvještaj sa sjednice VSTV-a od 29. i 30.05.2019.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902