četvrtak, 4. travnja 2019.

ZBOG ČEGA MAFIJAŠKI FAŠISTIČKI REŽIM HOĆE DA MIJENJA ZAKONE

OVO NIJE NARODNA MILICIJA, NEGO ORUŽANA TERORISTIČKA FORMACIJA, TAJKUNSKO POLITIČKE PLJAČKAŠKE BANDE I JEDINA MOGUĆA PREOSTALA OPCIJA JE DA ČASNI, POŠTENI I SLOBODNI GRAĐANI NE PRIZNAJU NI NJIH NI NJIHOVE FAŠISTIČKE ZAKONE NITI NAREDBE...

ZBOG ČEGA MAFIJAŠKI FAŠISTIČKI REŽIM HOĆE DA MIJENJA ZAKONE

Već neko vrijeme, čelnici režima izjavljuju, kako bi trebalo usvojiti novi "Zakon o javnim okupljanjima" a sada se pominju i izmjene "Zakona o javnom redu i miru" gdje bi prije svega uveli novu vrstu prekršaja.
A ZAR POSTOJI OVDE UOPŠTE NEKI "RED I MIR" TO JE POSEBNO PITANJE ???
Vjerovatno misle na to da obezbjede uslove kako bi na miru pljačkali, bez da se neko buni i viče ne daj bože "DRŽTE LOPOVA" ili ih poveže sa nekim ubistvima, nestalim milijardama i ko zna šta još uznemirujuće.
Naime, policijska hunta koja želi nametnuti novi zakon predlažući ga u skupštini, traži da fotografisanje policijskih službenika bude zabranjeno, odnosno ukoliko to neki građanin učini, da bude novčano kažnjen ili poslat u zatvor do 60 dana.
O monstruoznosti, razbojništvu i kriminalu policije ne treba trošiti riječi jer je dovoljno prisjetiti se samo zločinačke lažne konferencije za štampu poslije likvidacije Davida Dragičevića i pokušaja blaćenja i kriminalizacije žrtve.
Iako je praktično tek pronađen leš ubijenog mladića i nije bilo vremena ni za kakvu istragu, koju uostalom prema zakonu vrši isključivo tužilaštvo, vrh mafijaškog MUP-a je po hitnom postupku održao konferenciju sa ciljem da spriječi bilo kakve dalje istražne radnje i nezgodna pitanja narednih dana što mu srećom ipak nije uspjelo.
Podsjećam na gnusne laži izrečene o ubijenom mladiću, kako je navodno opljačkao nečiju kuću i ukrao neke stvari te skočio u kanal kao da je lično taj mafijaški vrh policije bio prisutan i sve gledao svojim očima.
Čak su mu i podmetnuli novac u džepove i neke predmete kako bi potkrijepili svoju monstruoznu priču, govorili su o svemu, lagali nemilice i jedino nisu rekli ono što je bila nesporna istina.
Dakle, ono što je policija sa sigurnošću znala to je da je David Dragičević, bio mjesecima pod istragom i očito pod "posebnim istražnim radnjama" što znači da je bio neprekidno pod pratnjom i nadzorom pripadnika policije.
Da je to istina, potvrđeno je nekoliko dana poslije te zločinačke konferencije, kada je formalno i podignuta optužnica protiv ubijenog mladića, povodom nekog banalnog, navodnog krivičnog djela, odnosno navodne tuče iz prethodne godine.
To je oprobani recept mafije, kako bi imala neprekidan nadzor nad svojim protivnicima i budućim žrtvama.
Prvo ih optuže za neko izmišljeno krivično djelo i to obično "Ugrožavanje sigurnosti" a onda pokrenu "Posebne istražne radnje" i prikupljaju podatke bilo za eventualnu ucjenu ili kao pripremu za likvidaciju.
Takav je recimo slučaj bio i sa Milanom Vukelićem koji je prijavljen za ugrožavanje sigurnosti te javno izjavljivao da mu je čak i u policiji prijećeno, za šta postoje i video snimci kao dokaz a onda su ga zločinci, likvidirali na monstruozan način dizanje eksplozivom u vazduh ispred zgrade MUP-a u Banjaluci.
Mnogo je zločina, koje su izvršili pripadnici mafijaškog fašističkog režima a koji se prikrivaju ali su vremenom od otvorenih likvidacija, prešli na druge metode kao što su trovanja a sada su se toliko osilili da i slučaj žrtve koja je izubijana, polomljena, sa teškim povredama na tijelu proglase kao "zadesnu smrt".
Količina zla se godinama povećavala i u jednom trenutku je kap prelila čašu te su se građani udružili oko tog i oko nekih drugih slučajeva smišljenog prikrivanja zločina kao što je recimo ubistvo Dženana Memića.
Zločinci iz mafijaškog režima, naravno nisu mirno gledali proteste i okupljanja građana ali se u početku nisu usudili primijeniti silu, nego su postepeno okupljali najgori ološ unutar policije za taj zadatak.
Vjerujem da postoje i pošteni pripadnici policije ali takvih je malo ili bar se ne usuđuju iskazati svoje mišljenje i suprostaviti fašističkim nalozima svojih šefova.
Sa druge strane, mnogo je onih koji su godinama u kriminalnim poslovima, bilo umiješani u rasturanje narkotika, zelenašenje, poslove sa autom mafijom i slično i takvi su bili spremni udarati čak i starice na asvaltu što su snimale kamere i mobilni telefoni.
Još je mnogo takvih primjera nedoličnog i bahatog ponašanja policajaca ili audio snimaka gdje se čuju otvorene prijetnje pa iako takvi gadovi imaju debele obraze kao đon, odnosno potpuno su bezobrazni i bez ikakve ljudskosti u sebi, ipak im nije bilo prijatno kada su se objavljivali snimci njihovih zlodjela.
U policiji, naravno nisu sankcionisali te zlotvore, nego su čak krili njihova imena i pružila im maksimalnu zaštitu a sa druge strane, prva njihova reakcije je bila da se građanima oduzimaju mobilni telefoni i brišu svi snimci iz njih kako bi prikrili svoje mafijaške metode.
Pokušaj da se u "Zakon o javnom redu i miru" unese zabrana fotografisanja policajaca kao prekršaj je očekivan i ima za cilj da eliminišu i posljednje tragove moralnosti i ustručavanja "heroja" sa pendrecima, koji će kada budu znali da neće biti snimani mnogo lakše i sigurnije kao i čvršće da udaraju po penzionerima, ženama i djeci a po muškarcima pogotovu.
Zanimljivo je da već postoji u krivičnom zakonu kao krivično djelo član 156 "Neovlašteno fotografisanje".
"(1) Ko neovlašteno sačini fotografski, filmski ili drugi snimak nekog lica ili njegovih prostorija bez njegove saglasnosti, povređujući time posebno njegovu privatnost, ili ko takav snimak preda ili pokazuje trećem licu ili mu na neki drugi način omogući da se s njim upozna, kazniće se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Ako djelo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja, kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine."
Ako nekome nije jasno, zbog čega vrh mafijaškog MUP-a, želi to ubaciti i u "Zakon o javnom redu i miru", onda znajte da je to zbog toga što isključivo policija ima pod svojom kontrolom taj zakon i nadležnost da pokreće prekršajne postupke, što nije slučaj u krivičnom postupku, gdje isključivo državni tužioci, mogu da pokreću istrage i podižu optužnice.
Na taj način, policijska banda želi imati punu kontrolu nad postupkom a sa druge strane može računati i na podršku drugih dijelova režima s obzirom da su u tim postupcima relativno velike novčane kazne što će obradovati mafijašku vladu, dodatnim punjenjem budžeta.
Što se tiče "Zakona o javnim okupljanjima" potrebno je prije svega znati da je mafijaški vrh policije, brutalno zgazio zakon i praktično izvršio državni udar, zabranom okupljanja građanima, što se može vidjeti analizom člana 30 iz zakona, koji jasno kaže da građani nisu uopšte obavezni prijavljivati okupljanja takve vrste, niti moraju tražiti saglasnost od policije, što zločinci iz te terorističke organizacije, pokušavaju nametnuti kao obavezu.
Ali znajući da vrše razbojništvo i da će jednog dana sigurno odgovarati zbog toga, želi sada izmijeniti zakon i stanje koje su nezakonito uveli hoće da proguraju, preko režimske glasačke mašinerije u skupštini da tako bude i zvanično u njihovom inkvizitorskom zakonu.
OVO NIJE NARODNA MILICIJA, NEGO ORUŽANA TERORISTIČKA FORMACIJA, TAJKUNSKO POLITIČKE PLJAČKAŠKE BANDE I JEDINA MOGUĆA PREOSTALA OPCIJA JE DA ČASNI, POŠTENI I SLOBODNI GRAĐANI NE PRIZNAJU NI NJIH NI NJIHOVE FAŠISTIČKE ZAKONE NITI NAREDBE...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902