četvrtak, 18. travnja 2019.

ULOGA SUDIJE BOROVČANIN LUKE U MONTIRANJU NEZAKONITE OPTUŽNICE

NA OVAJ ZAHTJEV NIKADA NIJE ODGOVORENO TE S OBZIROM DA JE NA KRIMINALAN NAČIN LAŽIRAO ZAPISNIK O IZJAŠNJENJU, POTPUNO JE JASNO DA JE LUKA BOROVČANIN SMIŠLJENO UČESTVOVAO U ZAVJERI I PLANIRANJU LIKVIDACIJE...

ULOGA SUDIJE BOROVČANIN LUKE U MONTIRANJU NEZAKONITE OPTUŽNICE


ZAHTJEV ZA PRISTUP INFORMACIJAMA

Ime i prezime : ZDENKO BAJO
Adresa : MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA
(Naziv organa kome se zahtjev podnosi)

OSNOVNI SUD U SOKOCU

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU - (INFORMATIVNO)
Na osnovu prava iz ZOSPI-a, ZOKP-u i Ustava RS :

ZAHTJEVAM

Izjašnjenje - odgovor Osnovnog suda u Sokocu na pitanje da li je dokument u prilogu ovog zahtjeva, ("RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15", na poleđini) bio dio predloženog materijala u "Optužnici T17 0 KT 0006630 15 od 29.11.2017." pod nazivom "Dopis Republičkog tužilaštva od 01.06.2015." ???
Mogući odgovori :
A) RADI SE O POTPUNO IDENTIČNOM DOKUMENTU; B) DOKUMENT PRILOŽEN UZ OPTUŽNICU JE IMAO DRUGAČIJI SADRŽAJ; C) OSNOVNI SUD U SOKOCU NEMA PODATKE O TOME DA LI JE PRILOŽENI DOKUMENT IDENTIČAN ONOME U OPTUŽNICI; D) SUDIJA ZA PRETHODNO SASLUŠANJE SE NE SJEĆA SADRŽAJA DOKUMENTA IZ OPTUŽNICE; E) NEKA OD DRUGIH OPCIJA - NAVESTI...

OBRAZLOŽENJE
Pred sudom u Bijeljini je u toku postupak, (za utvrđenje diskriminacije) 80 0 P 097102 18, po mojoj tužbi protiv RS, vrijednost spora 0 KM u kome je po mom zahtjevu, gospodin sudija Destanović Senad, izdao naredbu za dostavu spisa T17 0 KT 0006630 15 iz OJT Istočno Sarajevo. Umjesto da pošalju spis ili kopiju, poslati su samo djelovi ali sa najbitnijim dokumentom RJT "T12 0 KTA 0000398 15" od 01.06.2015. upućen u OJTIS i iskorišten kao izgovor za montiranje kriminalnog i nelegalnog predmeta T17 0 KT 0006630 15.
Od kraja juna 2017-te, neprekidno skoro 20 mjeseci tražim od OJTIS da mi dostave kopiju odluke na kojoj su zasnovali nadležnost na teritoriji i u predmetu za koji prema zakonu nisu nadležni.
Dokument koji sam kopirao u Osnovnom sudu u Bijeljini je po sadržaju identičan onome koji sam dobio od RJTRS, što znači da se radi o smišljenom kriminalu više lica iz OJTIS. Ostalo je nepoznato, da li su falsifikovali dopis i podmetnuli taj falsifikat uz "optužnicu" ili se radi o drugim mogućim opcijama...
Napominjem da je razlika između kopije koju sam dobio od RJTRS i ove kopirane iz spisa dostavljenog iz OJTIS, sudu u Bijeljini, osim prijemnog pečata i tragovi podvlačenja na dva mjesta i to ispod riječi "u ovom predmetu" i "ove pravne stvari". Ne znam da li je to podvukao neko iz OJTIS ili sudija u Bijeljini ali je očito da je istaknuta suština.
OJTIS JE DOBILO U RAD PREDMET PO MOJOJ KRIVIČNOJ PRIJAVI PROTIV VIŠE LICA, ZA FALSIFIKOVANJE SLUŽBENE ISPRAVE A UMJESTO TOGA SU MONTIRALI NEZAKONITI PREDMET PROTIV MENE ZA SASVIM DRUGO KRIVIČNO DJELO...
Poslije razotkrivanja ovog kriminalnog čina, koji su izvršili pripadnici OJTIS-u, ja ću sasvim sigurno zahtijevati da osobe Čalović Rajko i Jovana Tomaš, kao svjedoci objasne sadržaj dokumenta i svoju nadležnost a iz suda u Sokocu mi je dovoljan i pismeni odgovor na ovaj zahtjev.
Krivična prijave za montiranje nelegalne optužnice, (TUŽILAŠTVU BIH O ZLOČINCIMA SA CRNOM KNJIGOM "https://pravda-istina.org/tuzilastvu-bih-o-zlocincima-sa-crnom-knjigom/") je predata Tužilaštvu BIH i na više drugih adresa a od izjašnjenja svakog pojedinca zavisiće tok tih postupaka odnosno da li će biti dodat u druga lica osim navedenih - citiram iz prijave:
"Protiv osoba: Dodik Milorad, Čalović Rajko, Tomaš Jovana, Borovčanin Danko, Kovačević Novak i drugi… za krivična djela : Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, Organizirani kriminal, Dogovor za učinjenje krivičnih djela, Pripremanje krivičnog djela, Napad na ustavni poredak i druga..."

PRILOG : RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902
zdenkobajo@gmail.com