utorak, 16. listopada 2018.

SUDSKI POLICAJAC TELEFONIRAO PREKO SAT VREMENA PRILIKOM VOŽNJE

Fotografija je snimljena 12.03.2018. tokom transporta pred nenadležno tužilaštvo i sud. Kriminalna grupa i dalje pokušava da me odvuče tamo "dobrovoljno" ili prisilno i likvidira "zadesno". Podsjećam sve građane da je samo 6 dana kasnije nestao pa potom mučen i ubijen David Dragičević sa unaprijed podmetnutim lažnim dokazima i lažnom optužbom. Kriminalni klan će uskoro ponovo pokušati da me ubije. Ako se ne vratim, odgovorni su: DANKO BOROVČANIN, JOVANA TOMAŠ, RAJKO ČALOVIĆ, LUKA BOROVČANIN, DANICA STJEPANOVIĆ, NOVAK KOVAČEVIĆ, ĐURIĆ DRAGOLJUB, GRUHONJIĆ MUHAMED, DEBELJEVIĆ MILORAD, ŽELJKA VAKIČIĆ, MARKOVIĆ DRAGOSLAV, DARKO KOVRLIJA, CVIJETA SEKULIĆ, JELENA MARKOVIĆ, BRANKA MALOVIĆ, MIRA MEDIĆ, AID HANUŠIĆ I DRUGI, SVI UMJEŠANI U PRIKRIVANJE UBISTVA IVONE BAJO, SAČINJAVANJE FALSIFIKATA SUDSKOG RJEŠENJA, MONTIRANJE OPTUŽNICE PRED NENADLEŽNIM ORGANIMA I STVARANJE USLOVA ZA LIKVIDACIJU...

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU
INSPEKTORATU SUDSKE POLICIJE REPUBLIKE SRPSKE


OSNOVNOM SUDU U SOKOCU


Predmet:
89 0 K 058509 18 KPS
OJT ISTOČNO SARAJEVO
ZDENKO BAJO

SUDSKI POLICAJAC TELEFONIRAO PREKO SAT VREMENA PRILIKOM VOŽNJE

Napomena : Predmeti 89 0 K 058509 18 KPS, T17 0 KT 0006630 15 su potpuno nelegalni i nezakoniti, vode ih nenadležno OJT Istočno Sarajevo i nenadležni Osnovni sud u Sokocu na osnovu svjesno montirane dokumentacije bez ikakvog rješenja o nadležnosti te će svi naredni dokumenti istovremeno biti dostavljani i VSTV-u odnosno UDT-a, kao dopuna za disciplinski postupak o čemu su prijavljeni obavješteni rješenjem 01-07-10-28-121/2018 od 30.07.2018.
Fotografija koja je u prilogu, načinjena je 12.03.2018. tokom vožnje službenim automobilom sudske policije od Bijeljine do Sokoca.
Naime tog dana me je na ulici u Bijeljini presrela patrola sudske policije te su slagali da imaju naredbu za dovođenje u šta sam se uvjerio mnogo kasnije je mi je ta naredba predata tek na Sokocu kada je istu sudski policajac doneo iz kancelarije predsjednika suda.
Ovdje je bitno istaći da su prema zakonu o krivičnom postupku, službenici sudske policije dužni, odmah na licu mjesta, uručiti naredbu osobi i pozvati je da krene s njima što su oni dakle prekršili i svjesno slagali.
Ali ovdje je sada mnogo bitnija druga činjenica a to je da je tokom više od polovine puta sudski policajac konstantno koristio mobilni telefon u svoje privatne svrhe, ignorišući opasnost jer se radilo dobrim dijelom o planinskom putu kojim se kreću šlepere natovareni trupcima i drugi teški kamioni.
Opšte je poznata činjenica da je korištenje telefona tokom vožnje izuzetno opasno za svakog vozača a ovdje posebno u ovom slučaju jer je bio prisutan i njegov kolega, te ja u zadnjem dijelu službenog vozila, gdje sam bio zarobljen praktično u limenom sanduku bez mogućnosti da izađem u slučaju bilo kakve opasnosti.
Fotografija je načinjena kroz mali otvor pri krovu vozila i jasno se vidi kako uniformisani sudski policajac koristi telefon desnom rukom dok lijevom drži volan a u retrovizoru se čak vidi i odraz njegovog lica.
Neću se uopšte truditi da opisujem o kome se tačno radi niti ću navoditi njegovo ime jer taj neodgovorni službenik predstavlja kompletnu sudsku policiju a nadležni iz komande sudske policije u Banjaluci i osnovnog suda na Sokocu koji su naredili moje dovođenje pred nenadležni sud, znaju vrlo dobro ko je izvršavao taj zadatak.
Zbog istine, želim istaći da drugi sudski policajac ni jedne sekunde ni u odlasku ni u povratku nije koristio telefon, dok naprotiv kako sam istakao, ovaj gospodin koji se vidi na slici je najmanje sat vremena obavljao privatne razgovore.
Na sve ovo dodajem činjenicu da se radi o potpuno nezakonitim aktivnostima s obzirom da je Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, nelegalno montiralo optužnicu praktično falsifikujući odluku Republičkog tužilaštva, kojom se moja krivična prijava protiv kriminalne grupe dodjeljuje njima u rad.
Umjesto toga, suprotno odluci Republičkog tužilaštva, oni su tu odluku iskoristili i uz nju montirali predmet po svom nahođenju, kako bi mogli dvije godine koristiti se posebnim istražnim radnjama i prikupljati podatke koji bi se koristili u sklopu priprema za moju likvidaciju.
Pošto njihovi saučesnici koji su angažovani tokom prethodne dvije godine nisu uspjeli u svojoj namjeri, prešlo se na drugi dio plana, da se navedem "samovoljno" na dolazak u Istočno Sarajevo ili evo da me prisilno dovede sudska policija, da mi se prijeti pritvorom, kako bih bar jednom "svojevoljno" došao, te bi me njihovi saučesnici iz lokalnih bandi tamo likvidirali "zadesno" po ustaljenoj šemi mafijaškog režima.
Već je 16 mjeseci prošlo od kada sam prvi put pismeno zahtjevao od Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu da mi dostave kopiju rješenja na osnovu koga tvrde da imaju nadležnost, što oni uporno odbijaju a to je jasan znak da se ne radi ni o kakvoj grešci nego o svjesnom kriminalom planu.
Stoga sam o svemu obavijestio i Visoko sudsko i tužilačko vijeće te podnio pritužbe protiv odgovornih na šta se nedavno reagovalo iz najviše pravosudne institucije te su dali nalog Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu da postupi po mom zahtjevu i o tome ih obavijeste.
Istovremeno se i od suda u Sokocu tražilo da mi dostavi kopiju zapisnika što su i učinili a kako od tužilaštva nema nikakvog odgovora jasno je da oni ne poštuju čak ni Visoko sudsko i tužilačko vijeće, nego rade isključivo za interese političko tajkunske mafije, koja želi da likvidira sve one upisane u CRNU KNJIGU a koji je javno objavio i razotkrio Dodik Milorad.

PRILOZI

Fotografija telefoniranja tokom vožnje
Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018. dopis


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902