srijeda, 15. kolovoza 2018.

REŽIM PRIKRIVA ZLOČINCE U SVOJIM REDOVIMA

LAŽNOM PRIJAVOM ZA "UGROŽAVANJE SIGURNOSTI", GRUPA KRIMINALACA IZ TUŽILAŠTVA JE PRIPREMILA USLOVE ZA PRAĆENJE I NADZIRANJE, ODNOSNO PRIKUPLJANJE PODATAKA UBICAMA ZA LIKVIDACIJU. ISTI GESTAPOVSKI METODI SE KORISTE GODINAMA TE SU IZVRŠENA BROJNA UBISTVA OD KOJIH SU NAPOZNATIJE LIKVIDACIJE MILANA VUKELIĆA I DAVIDA DRAGIČEVIĆA...

REŽIM PRIKRIVA ZLOČINCE U SVOJIM REDOVIMA


OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U DOBOJU


Veza : IT - 7-18 od 04.04.2018. , T15 0 KT 0002365 10, T17 0 KT 0006630 15 i 89 0 K 058509 17 KPS

Na osnovu člana "Jednakost u postupanju" ZKP-u : "(1) Sud je dužan stranke i branioca tretirati na jednak način i svakoj od strana pružiti iste mogućnosti u pogledu pristupa dokazima i njihovom izvođenju na glavnom pretresu. (2) Sud, tužilac i drugi organi koji učestvuju u postupku dužni su sa jednakom pažnjom ispitati i utvrditi činjenice koje terete osumnjičenoga, odnosno optuženoga, ali i one koje mu idu u korist." i prava garantovanih ustavom RS, članovi 23 "Zajamčena je zaštita tajnosti podataka o ličnosti. Prikupljanje, obrada i svrha korištenja ličnih podataka, uređuje se zakonom. Zabranjeno je korištenje podataka o ličnosti koje je suprotno utvrđenoj svrsi njihovog prikupljanja. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama." 27 "Naučno, kulturno i umjetničko stvaranje je slobodno. Zajamčena je zaštita moralnih i imovinskih prava po osnovu naučnog, kulturnog, umjetničkog i drugog intelektualnog stvaralaštva.
U skladu sa navedenim članovima i pravima iz zakona i ustava tražim od Okružnog tužilaštva u Doboju da mi dostavi odgovor te podnosim :

ZAHTJEV

Izjašnjenje Okružnog tužilaštva u Doboju da li su me osobe Gruhonjić Muhamed i Debeljević Milorad u predmetu T15 0 KT 0002365 10, lažno prijavili kao pripadnici Tužilaštva - službeno ili su to učinili kao privatna fizička lica, neslužbeno.


OBRAZLOŽENJE
Predmet T15 0 KT 0002365 10, okončan je naredbom o nesprovođenju istrage poslije dve i po godine istražnih radnji čime je suštinski konstatovano da je prijava bila lažna.
Pošto nije uspio plan da mi se na taj način nanese šteta sada je montirana optužnica protiv mene, (zasnovana ne neregularnom dokumentu - dokazu) za povredu ugleda suda, T17 0 KT 0006630 15 i 89 0 K 058509 17 KPS.
Kako u skladu sa zakonom imam pravo koristiti sve dokaze koji mi idu u korist i predlagati sve svjedoke, jedan od smjerova moje odbrane će biti i kontinuitet LAŽNIH PRIJAVA, FALSIFIKATA i slično.
Stoga je veoma značajno pitanje da li su ma lažno prijavili građani ili državni službenici što bi bio osnov za njihovo svjedočenje pred sudom kako bi pojasnili po čijem su nalogu podnijeli usmenu LAŽNU PRIJAVU.

Zavisno od okolnosti zahtijevaću svjedočenje određenih osoba, zavisno od toga koje su radnje vršili privatno a koje u ime tužilaštva…

NA JASNO POSTAVLJENO PITANJE NIJE ODGOVORENO... ŠTO POKAZUJE DA JE TUŽILAŠTVO NAJOBIČNIJA BANDA...
Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902