srijeda, 30. svibnja 2018.

OBAVJEST O SPREZI PRAVOSUDNE, POLICIJSKE I NARKO MAFIJE

Na teritoriji Bosne i Hercegovine djeluje brojna razgranata mafijaška narko mreža uvezana sa kriminalcima u policiji, tužilaštvima i sudovima koji su umiješani u mnoge financijske afere uključujući ogromnu pljačku milijardi maraka preko banaka pod kontrolom vlade. S obzirom da godinama pišem o slučaju ovog prikrivanja ubistva, dovodeći to u vezu sa nestalim paketima narkotika, mnogi od kriminalaca iz tužilaštva, policije i suda uključujući i ove zvanično prave kriminalce a nezvanično obične sluge pravosudne i policijske mafije su se uplašili za svoju sigurnost i pokušavaju na sve načine da me skrenu s puta, da me uplaše ili likvidiraju.

MINISTARSTVU SIGURNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

OBAVJEST O SPREZI PRAVOSUDNE, POLICIJSKE I NARKO MAFIJE

Uz ovaj dopis šaljem jedan manji dio materijala o sprezi pravosudne policijske i narko mafije u štampanom obliku a većina dokaza i audio snimaka se nalazi na disku koji prilažem.
Ono što povezuje kriminalce iz tužilaštva, suda, policije i zvanične narko mafije je krijumčarenje narkotika u Bobar grupu a prilikom jednog od transporta je ubijena osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo čije su ubistvo pokušali prikriti kriminalci iz policije i tužilaštva a potom su se pridružili kriminalci sudije da ih zaštite.
Konkretno, prvo su dozvolili da kamion koji je usmrtio djevojčicu i dovezao narkotike pobjegne sa lica mjesta a potom su sa ubijene djevojčice, skinuli materijalni dokaz ubistva, njen ruksak i oprali benzinom tragove masti i ulja od kamiona te taj dokaz sakrili.
Jedan od agenata koje mi je mafija slala a čije dijelove razgovora sa mnom prilažem na disku izjavljuje u tim snimcima da je bio prisutan na licu mjesta kada je djevojčica stradala ne navodeći zbog čega se tu našao a skrećem pažnju da je kamion dovezao 4 paketa robe dok je ujutro direktor zatekao samo paket, (Izjave aktera sverca i ubistva - a kompletne izjave su na disku) što znači da su 3 paketa nestala a njih je preko noći preuzeo neki čovjek iz narko mafije ili više njih.
Osim toga ta osoba koju su poslali pokušavao je da me više puta odvede na nepoznatu lokaciju odakle se sigurno živ ne bih vratio što se također može čuti iz priloženih snimaka.
I na kraju ovog dijela da ne bih previše detalja ubacivao skrećem pažnju da je jedan član njegove porodice uhapšen 2010. u akciji "Prud" među 32 osobe od Bijeljine do Šamca zbog trgovine narkoticima a što asocira da je upravo ta grupa preuzela 3 paketa dovezena na dan ubistva Ivone Bajo ili su preuzeli i neke od paketa koje je taj kamion odvezao na druge lokacije u Brčko, Pelagićevo ili Odžak što se vidi iz priloga "Tahograf traka" kamiona i njihovih izjava.
Prema informacijama koje sam dobio od tog čovjeka i zvanične dokumentacije na internetu Okružnog suda u Doboju, (https://pravosudje.ba/vstv/faces/vijesti.jsp?id=20029 i https://oksud-doboj.pravosudje.ba/vstv/faces/vijesti.jsp?id=19868) a postoji i više članaka medija o tome kao "https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Pala-32-dilera/62862", vidljivo je da je vođen postupak a da su krivci dobili minimalne kazne poslije nagodbi sa tužilaštvom a danas su bukvalno u službi paradržavne mafije i drogu rasturaju za kriminalce iz policije, suda i tužilaštva i daju im reket kako izjavljuje ovaj svjedok.
S obzirom da godinama pišem o slučaju ovog prikrivanja ubistva, dovodeći to u vezu sa nestalim paketima narkotika, mnogi od kriminalaca iz tužilaštva, policije i suda uključujući i ove zvanično prave kriminalce a nezvanično obične sluge pravosudne i policijske mafije su se uplašili za svoju sigurnost i pokušavaju na sve načine da me skrenu s puta, da me uplaše ili likvidiraju.
U posljednjih nekoliko godina pratilo me je pa i kontaktiralo više tajnih istražitelja što zvaničnih državnih što agenata paradržavnih struja i pripadnika klasičnih mafijaških organizacija.
Jedan od dokaza o tome je članak na Internetu pod nazivom "REPRIKA NA KRIMINAL U VLASTI II DIO", (slovo R umjesti L je originalno napisao autor), gdje se osoba obraća direktno meni i opisuje kako prati mene i sudiju osnovnog suda u Bijeljini iz čega citiram samo jedan zanimljiviji dio:
Stavi prst na čeloi zapitaj se , ako nije kasno! Šta si tražio kod auta sive boje marke citroen, parkirano prvo do pješačkog od doma za kulturu ka opštini. Tvoje auto nije. Ja možda znam čije je! Dali možda nisi čuvar nečeg ili već šta? To veče je gostovao Haris Džinović u jednoj diskoteci u BIjeljini. Blizu nije bila ni jedna uniformisana osoba. Nekom si dobacio (ali nije vlasnik auta), slučajan prolaznik, ženskog roda. Sve što radiš znaj uvjek neko vidi, a nije uniformisan. Postoji zlatna izreka: što nije milo tebi ne čini ni drugome! Ne poželi nešto što ne pripada tebi. Ipak si viđen od nekoga. Postji izreka da "i zidovi mogu da progovore". Svijet je mali ako nisi znao! E sad vidiš da nikakve veze nema sa datumom a ni sudijama, a ipak si se upecao na paukovu mrežu, ima i mnogo, mnogo više od ovoga! Nema nikakve veze ni sa Okružnim sudom ni sa Osnovnim sudom. Naslov: "SUD BIJELJINE" je poslužio kao mamac, šlag na tortu ako niste znali! Po svemu sudeći, za sve što ste do sada rekli, mnogo vam je bilo pametnije da ste ćutali, al ćutati treba znati! Pametan se uči na tuđim greškama . Vaš izbor. Saberite se sami ako već nije kasno! Znam i imam o vama da dam mnogo više podataka, čak i od vaše majke koja vas je rodila. Sudijka je previše poštena i tako nešto joj je strano (nema u riječniku). Za sav svoj rad ona ima punu podršku Ustava i zakona kao i nas poštenog naroda. Ali eto, uvijek se nađe neko da sa lakoćom i ovakve slične slučajeve rješava. Neko ko ima budno oko da sudijki niko ništa nažao ne učini, zar nije tako ljudski! Za javnost za sada toliko!
Iz ovog opisa se vidi ne samo da me je neki plaćenik pratio i zna čije je auto pored koga sam slučajno prošao nego zna detalje i o mojoj porodici, (pominje majku) što je mogao dobiti samo od policije koja me nezakonito nadzire već 7 godina od lažne prijave kriminalaca iz OT Bijeljina. Poslije 3 godine razvlačenja za koje sam vrijeme tretiran kao ubica i psihopata kome je zabranjen pristup u mafijaški servis tužilaštvo u Bijeljini, donesena je naredba o nesprovođenju istrage T15 0 KT 0002365 10, jer desetine angažovanih agenata nisu uspjeli da me dovedu u vezu ni sa prijavljenim, (ugrožavanje sigurnosti bande iz OT Bijeljina) ni sa bilo kojim drugim krivičnim djelom.
Ali neposredno po prijavljivanju pokrenuta je neviđena akcija danonoćnog nadzora kada sam praćen ja i svi moji srodnici, prijatelji, poznanici a pred kućom je bila straža u 3 smjene, koja bi me pratila ukorak gdje god da krenem. O nadzoru komunikacija da i ne govorim i tako su u posjed tog materijala došle razne psihopate, plaćene ubice i njihovi saučesnici iz u naslovu navedene mafije. Autor teksta na internetu je samo jedan od njih koji je ostavio jasne tragove a kompletan tekst se može naći na web adresi u nastavku.
http://replikanakriminaluvlasti2.blogger.ba/arhiva/2015/08/07/3919720
Pri pokušaju da taj tekst i još neke druge dokaze krivičnih dijela dostavim u sud i tužilaštvo u Bijeljini u tome sam spriječen od strane sudske policije što su zabilježile nadzorne kamere, (priloženo na disku) jer načelnik sudske policije tvrdi kako ima naredbu da mi zabrani pristup u tužilaštvo i uz to da nikoga i ne obavještava o mojim dolascima no nedavno sam uspio dobiti pismena izjašnjenja i sudova i tužilaštva, (Okružni sud 012-0-SU-17-000 696 od 06.11.2017. te Osnovni sud 080-0-Su-17-000025 (-26) od 13.11.2017. i OT Bijeljina IT-24-17 od 17.11.2017.) iz kojih se vidi da ne postoji nikakva naredba nikakvo rješenje o zabrani a uprkos tome se primjenjuje godinama, (dokaz "Zapisnik 80 1 Pr 004323 11 Pr" u prilogu.
A da je svjestan svog razbojničkog i fašističkog tretmana vidljivo je iz dopisa SU-SP-3-331-10 od 26.08.2016. u kome traži da se protiv mene pokrene bilo kakav krivični postupak za bilo kakvo krivično djelo te da se donese mjera zabrane. Iako dakle nikada nije postojalo neko rješenje o tome načelnik Borovčanin je godinama sprečavao sve srodnike ubijene osmogodišnje djevojčice da dostave dokaze što se vidi iz priloga Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.
Podređenima je naredio da ne opisuju u zabilješkama dokaze koje su vidjeli a može se vidjeti i na prilogu "Snimci dokaza krivičnih djela" što su zabilježile kamere u zgradi suda, (video snimci su na disku) a kako izgleda materijalni dokaz ubistva iz blizine, vidljivije je na prilogu "Snimci dječjeg ruksaka". Da je sve o čemu pišem istina dokaz je zvanični dokument suda "Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)".
To naravno uopšte ne znači da je načelnik radio na svoju ruku nego naprotiv iza ovog fašističkog razbojničkog postupanja stoje kriminalci iz tužilaštvo prije svega i iz suda ali se sada ne usuđuju razotkriti nego se pretvaraju da ništa o tome ne znaju a rješenje naravno nikada nije ni doneseno napismeno nego se fašistički postupak primjenjivao tajno kako o njemu ne bi mogli ostati tragovi.
Više ljudi je lično ili u porukama preko Interneta posebno u posljednjih godinu dana pokušavala da me pozove na sastanak na neko tajno mjesto što sam uvijek odbijao ali ne odmah kako im ne bi bilo sumnjivo.
Završni komentar i zaključak ovog dopisa ja to da trenutno na teritoriji Bosne i Hercegovine djeluje brojna razgranata mafijaška narko mreža uvezana sa kriminalcima u policiji, tužilaštvima i sudovima koji su umiješani u mnoge financijske afere uključujući ogromnu pljačku milijardi maraka preko banaka pod kontrolom Vlade Republike Srpske. Na ministarstvu sigurnosti je obaveza i pravo da pokrene sve zakonske mjere da se pripadnici mafije o kojima imam stotine dokaza pozovu na saslušavanje kako bi objasnili svoje postupke te poslije provedenog krivičnog postupka, kazne prema težini počinjenih zločina u koje su umješani s obzirom da za svoja zlodjela nemaju pravnog opravdanja...

PRILOZI

Okružni sud 012-0-SU-17-000 696 od 06.11.2017.
Osnovni sud 080-0-Su-17-000025 (-26) od 13.11.2017.
OT Bijeljina IT-24-17 od 17.11.2017.
Zapisnik 80 1 Pr 004323 11 Pr
SU-SP-3-331-10 od 26.08.2016.
Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.

Snimci dokaza krivičnih djela
Snimci dječjeg ruksaka
Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)
Izjave aktera sverca i ubistva
Tahograf traka
Disk sa dokazima

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902