utorak, 30. lipnja 2015.

MINISTARSTVU BEZBJEDNOSTI BIH

Podsjećam da je krajem 2014-te objelodanjena pljačka najmanje 150 miliona KM preko Bobar banke a već do sada su prvo OT Bijeljina a onda i Specijalno tužilaštvo RS izneli stav da nisu nadležni a neće ni biti sve dok je na vlasti mafijaški bos Milorad Dodik. Čak ni činjenica da je Bobar banka imala rok da izvrši dokapitalizaciju do kraja septembra a onda vlasnik Gavrilo Bobar umire ili "umire" 30.09.2014. poslednji dan tog roka nikome nije zapala za oko osim meni izgleda.

MINISTARSTVU BEZBJEDNOSTI BIH
NA RUKE MINISTRU

Veza : Vaš dopis 08-2-04-4-2229-2/15-AD
Zahvaljujem na uputama koje ste mi iznijeli u svom obavještenju no meni su dobro poznate nadležnosti svih institucija.
Tako je recimo VSITV-e nadležno za disciplinske prekršaje sudija i tužilaca a koji su navedeni u članovima 56 i 57 ZOVSITV-u. Kompletan popis se nalazi u članu 17. "Nadležnost" a konkretno se radi o stavu (4) "prima pritužbe protiv sudija i tužilaca, vodi disciplinske postupke, utvrđuje disciplinsku odgovornost i izriče disciplinske mjere sudijama, sudijama porotnicima, dodatnim sudijama i tužiocima".
Ja sam dostavio UDT-e desetine pritužbi protiv pojedinih osoba za počinjene disciplinske prekršaje, navodeći da je uzrok toga namjera da se prikriju ranije izvršena krivična djela ali VSITV-e nema nadležnost da pokreće istražne radnje, što su oni i pismeno isticali u svojim dopisima. Jedino što mogu je da po službenoj dužnosti proslijede dokaze o izvršenju krivičnih dijela organu za koji procijene da je nadležan.
S druge strane po mojoj prijavi KT Sarajevskog kantona, već ima u obradi predmet T09 0 KTA 0034144 13, o čemu sam obavješten pismeno od strane glavne tužiteljice. U pitanju je krijumčarenje iz Federacije BIH, iz firme Asa auto, prevoznikom Haak trans u AD Univerzal iz Bobar grupe. Kompletan tekst te prijave objavio sam na internetu sa dijelom dokaznog materijala na web stranici "KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO"
http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2012/03/16/3261089
U prilogu "Izjave aktera sverca i ubistva" su djelovi izjava datih okružnom tužiocu i to vozača koji su dovezli 4 paketa i direktora koji je zatekao ujutru samo paket, (što tužilac "nije primjetila") a vidljivo je da je tog dana bio prisutan i Slaviša Bobar, kasnije uhapšen 10.04.2013. u akciji "Lutka".
Tri paketa nečega su dakle nestala preko noći a da li se radi o kokainu, s obzirom na to da je narko mafija preko Bobar banke prala novac te je evidentirano preko 4 miliona KM transakcija 25.02.2012. da li je u pitanju oružje ili nešto treće je sporedno s obzirom da je polazna tačka Federacija a završna RS, očito je da je zona izvršenja krivičnog dijela kompletna teritorija BIH što podrazumjeva i nadležnost organa na nivou BIH.
Poslije nedavnog napada na policijsku stanicu u Zvorniku oglasile su se sve državne institucije a izgleda nikoga ne zanima da li je u danu za koji dostavljam dokaze krijumčereno oružje za teroriste ili narkotici kojima se poslije prodaje finansira terorizam...
Podsjećam da je krajem 2014-te objelodanjena pljačka najmanje 150 miliona KM preko Bobar banke a već do sada su prvo OT Bijeljina a onda i Specijalno tužilaštvo RS izneli stav da nisu nadležni a neće ni biti sve dok je na vlasti Milorad Dodik. Čak ni činjenica da je Bobar banka imala rok da izvrši dokapitalizaciju do kraja septembra a onda vlasnik Gavrilo Bobar umire ili "umire" 30.09.2014. poslednji dan tog roka nikome nije zapala za oko osim meni izgleda.
Očito je da ni ta afera neće biti riješena dok se ne uključi ministarstvo bezbjednosti BIH. Ja naravno ne mogu donositi odluke ali vam sugerišem da kontaktirate KT Sarajevo po predmetu koji sam naveo ako želite da rasvijetlite organizovani kriminal kakav do sada nije viđen i objavljen na Balkanu a ja imam toliko dokaza da bi bez problema bilo koji tužilac mogao podići optužnicu od koje krivce ne bi mogao spasiti nijedan advokatsski tim...

PRILOZI

Izjave aktera sverca i ubistva
Obavjest KT Sarajevo


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902