nedjelja, 8. travnja 2012.

HVATAJTE LOPOVA










JAVNO PISMO GRAĐANIMA

ILI

HVATAJTE LOPOVA



U poslednjih nekoliko mjeseci, život gradjana ove zemlje je došao do ivice dostojanstva, a riječi kojima se može opisati su HAOS, GLAD, BEZNAĐE, OČAJ...

Sa druge strane, atributi, kojima se može opisati režim su: OBILJE, BAHATOST, PRIMITIVIZAM, NEPOTIZAM, KORUPCIJA, PLJAČKA, KRIMINAL, TEROR...

Oni koji prate moje tekstove na internetu, u kojima objavljujem dokaze o kriminalu mafijaškog režima, znaju da postoji već preko dvije godine, FAŠISTIČKA naredba, jednog od nejvećih kriminalaca iz vlasti, Kovačević Novaka, formalno postavljenog na funkciju Glavnog okružnog tužioca u OT Bijeljina, a stvarno zaduženog za logističku podršku mafiji i sabotiranju svih istraga o krivičnim djelima organizovanog kriminala, da se spriječi pristup svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo, što se vidi na slici:



ZAPISNIK


Dakle, umjesto da rade ono za šta su plaćeni novcem, koji se uzima od građana i gone počinioce krivičnih djela, OT Bijeljina nastupa kao organizovana kriminalna grupa, SERVIS MAFIJE, te nam ne dozvoljava da predamo dokaze i podnesemo krivičnu prijavu, što je pravo garantovano zakonom!

Stoga sam podatke o kriminalu te mafijaške mreže, objavio na internetu građanima zemlje, te ih putem elektronskih poruka dostavljao na više desetina adresa, državnih organa, stranaka i medija, te nevladinih organizacija!

Dakle, nisam tekstove postavljao anonimno i ne samo da sam materijal prezentovao građanima, nego su o svemu obavještavane zvanične državne institucije, kojima je dužnost, da svako saznanje o krivičnom djelu do koga dođu na bilo koji način prijave, (ZOKP-u "Obaveza prijavljivanja krivičnog djela").

Na narednom linku se nalazi spisak adresa pravnih lica, kojima sam dostavljao podatke:

POPIS INTERNET ADRESA
Ovom prilikom obavještavam sve građane, da je gospođa Miona Ševčik, konzul RH u Tuzli, jedina zatražila da joj ne šaljem poruke, pošto je ubistvo osmogodišnje djevojčice ne zanima, (očito ima prečih briga)! Podsjećam samo da je kamion, koji je švercovao neregularan tovar u vrijeme ubistva Ivone Bajo, istog dana dostavio robu u Brčko, Pelagićevo i Odžak, što je u neposrednoj blizini granice sa Hrvatskom, u koju ide droga, preko BIH...

No, možda je neko i uradio svoju dužnost, što bi značilo da se kriminalci iz OT Bijeljina nalaze pod prismotrom, ali sasvim je sigurno da nijedan medij ne sme objaviti ništa od dokaza, koje su dobili.

Jasno je i zbog čega! Od upada policije, na BN televiziju,


DODIKOVA BITKA ZA MEDIJE : SPECIJALNI RAT PROTIV BN TV
koji je naložio mafijaški režim, kako bi disciplinovao sve novinske i tv kuće, te ih primorao na poslušnost, objavljuje se samo ono što dozvoli tužilačka mafija, odnosno njihovi naredbodavci iz redova mafijaškog režima!

Poređenja radi, jedan građanin je dočekan na "crvenom tepihu" kako bi predao dokaze o nečemu što se desilo 14 godina ranije, dok istovremeno na sve načine se pravi blokada meni da ne mogu predati materijal o ubistvu jednog djeteta i njegovom prikrivanju od strane kriminalaca iz CJB Bijeljina i OT Bijeljina, te prikrivanju šverca, koje je organizovao, Gavrilo Bobar, u danu kada je došlo do ubistva!

Istovremeno sam i na druge načine "zadavao udarce" mafiji, te sam preko kanala, koji nisu na popisu, dostavio materijal nekim institucijama izvan zemlje, te je kao posledica toga uslijedila istraga Interpola, u kojoj je ustanovljeno da se u Bobar banci nalazi oprani novac od kokaina, poslije čega je policija RS, nevoljno izvela akciju, kojom je to potvrđeno!

Takođe sam nedavno poslao krivičnu prijavu u KT Sarajevo, o krijumčarenju na dan ubistva Ivone Bajo, u čemu je Učestvovala firma "Univerzal" Gavrila Bobara i najmanje jedna firma iz federacije BIH!

Tekst te prijave možete pročitati na narednom linku, a vidljivo je da je objavljen 16.03.2012.

KANTONALNOM TUZILASTVU KANTONA SARAJEVO
Građani koji nisu znali za to, ne mogu ni zaključiti, odakle nezakonita, diktatorska ideja o odlaganju izbora, koja se pojavila po prijemu ove prijave, no njenom analizom, lako je zaključiti da su u ubistvo i švercu, (da li narkotika, oružja ili prevoz prljavog novca do Bobarove perionice), umješani tajkuni iz oba entiteta, teški više milijardi evra, opljačkanih od građana i iz budžeta!

Sada kada znate da materijal o tome imaju ne samo državni organi, nego i stranke opozicije, zamislite šta bi se desilo, kada bi u jeku kampanje počeli da objavljuju dokaze o sprezi sadašnje vlasti i mafije!!!

Ne samo da bi se trenutna vlast, preselila u istoriju, nego bi time bio trasiran put za dugogodišnje robije, velikog broja tajkuna, političara, inspektora i tužilaca...

Ovime će se definitivno dokazati, da je servis mafije OT Bijeljina, pod sektaškim vođstvom, kriminalca Kovačević Novaka, prikrio dokaze o ubistvu Ivone Bajo, te nas sprečava konstantno u ostvarenju zakonom garantovanih prava, (prije svega podnošenje krivične prijave), sa osnovnom ciljem da se ne otkrije kriminal Bobar Gavrila!

No, uprkos svim sredstvima, koja su upotrebljena protiv mene, (lažna prijava za "Ugrožavanje sigurnosti", upad policije i odnošenje računara sa dokazima, praćenje, pretresanje, prisluškivanje, danonoćni nadzor i straža pred kućom, dva pokušaja ubistva) uspio sam da raskrinkam kriminalca Bobar Gavrila, poslije čega je vrh mafije doneo odluku da "amputira" kompromitovanog "biznismena"!

Iako je samo par dana ranije, pompezno najavljivana njegova kandidatura, za načelnika grada Bijeljina, natjeran je da od toga odustane, kako bi vrhovni mafijaški bos, Milorad Dodik, napravio što veću distancu od svega!

No i njegova uloga u svemu je evidentirana, jer je samo 3 dana po dostavi dokaza Specijalnom tužilaštvu, zaprijetio tom organu ukidanjem, što je ne samo pritisak, nego i jasna prijetnja, na koju niko nema pravo!

SERVIS MAFIJE
I eto, zbog infirmisanja građana, dodajem da sam predao tužbe protiv RS za utvrđenje, postojanja ili nepostojanja prava, Osnovnom sudu u Banjaluci:
TUZBA ZA UTVRDJENJE
koji se oglasio "APSOLUTNO NENADLEŽNIM", no moju žalbu na tu odluku:
ŽALBA NA RJEŠENJE BROJ: 71 0 P 134315 11 P
uvažio je Okružni sud u Banjaluci, konstatujući da je žalba osnovana, te predmet vratio prvostepenom sudu na dalju obradu!

Jedno od prava, čije sam utvrđenje tražio je pravo na podnošenje krivične prijave, te se od suda traži da utvrdi, da li ja imam to pravo ili ne??? Slijedi tekst iz ZOKP-u, relevantni članovi:




Prijavljivanje krivičnog djela od strane građana
(1) Građanin ima pravo prijaviti izvršenje krivičnog djela.

(2) Svako je dužan prijaviti izvršenje krivičnog djela kada neprijavljivanje krivičnog djela predstavlja krivično djelo.


Podnošenje prijave
(1) Prijava se podnosi tužiocu, pismeno ili usmeno.

Siguran sam da svaki građanin, koji nema nikakvog dodira sa pravom, može zaključiti, kakav mora biti odgovor suda, a pred sudom je jednostavan zadatak, DA SE IZJASNI IMAM LI PRAVO DA PODNESEM KRIVIČNU PRIJAVU ILI NE??? što je samo jedno od desetak postavljenih pravnih problema...

To će u perspektivi dodati još više dokaza o kriminalu Novaka Kovačevića i njegovih saučesnika!

Sažetak Rješenja Okružnog suda u Banjaluci, je na narednoj slici:



RJEŠENJE


Takođe sam predao privatne tužbe protiv pripadnika tužilaštva odgovornih za podnošenje krivične prijave!

Od 6 osoba, samo se jedna pokazala časnom i profesionalnom, te izjavila da ne osjeća opasnost od mene i da ne zna citiram riječi: "ZAŠTO SU ME UBACILI". Ime neću navoditi, jer ne želim da zbog toga ima negativne posledice od pripadnika mafijaške vlasti. Prva tužba je predata protiv Gruhonjić Muhameda i Debeljević Milorada, zamjenika Glavnog okružnog tužioca, koji su, kako inspektori tvrde, pošto su me lažno prijavili, njima naredili da podnesu zahtjev za akciju protiv mene.
TUZBA ZA LAZNU PRIJAVU
Dogovor o svemu odigrao se u kancelariji načelnika kriminalističke policije, g. Teodorović Ace, koliko znam bez drugih svjedoka!

Nekoliko mjeseci kasnije početkom avgusta 2010. predao sam istom gospodinu dokaze o kriminalu inspektora Marković Dragoslava, te kriminalaca iz OT Bijeljina, pa zatražio da na isti način, kako je to učinio protiv mene podnese zahtjev i za njihovo saslušanje!

Uspio sam da postignem cilj riječima, "AKO IH SE NE BOJITE" !

Vjerujem da je gospodin održao obećanje i podneo zahtjev, jer se kriminalac Stjepanović Danica, koja je navodno radila tada u Srebrenici, a još je na odmoru, sutradan pojavila na ulazu!

Iako sam tražio podatke o narednim događajima, nisam dobio nikakav odgovor, bar ko je bio dežurni tužilac!


Ne bi me iznenadilo da je upravo osoba, koja je trebalo da da izjavu o svojim kriminalnim aktivnostima, povučena sa odmora i postavljena da to mjesto, jer je 4 dana kasnije načelnik policije navodno doživio srčani udar, dok je vozio automobil!

DEŽURNI TUŽILAC NIJE NALOŽIO AUTOPSIJU!

Neka svako sam zaključi zašto se krije ime tog tužioca!

O materijalu, koji sam predao i zahtjevu g. Teodorovića, niko nema pojma!


Očito su i ti dokumenti i dokazi doživjeli srčani udar, jer su nestali sa lica zemlje, što je stil rada mafijaške OT Bijeljina, koja je falsifikovala, mjesto ubistva, prala dokaze benzinom, i falsifikovala nalaz patologa, sakrivši od vještaka trasologa sve unutrašnje povrede!

RADI SE O PROBODU PRSNE KOSTI, KANALU KROZ GRUDNU ŽLIJEZDU, TE RAZDERINAMA DESNE PLUĆNE ARTERIJE I DESNE DUŠNICE!

Vještak o tome, citiram, NEMA POJMA, a audio izjavu, možete poslušati na linku:

IZJAVA VJESTAKA



















Druga tužba je u toku, protiv sekretara OT Bijeljina, Danke Prodanović, kaja citiram, ne radi po zakonu, nego onako kako kaže "šef", (misli se na Novaka Kovačevića), te je iako je znala da ne postoji nijedna prijetnja nikom od njih po život ili tijelo, posebno ne njoj, učestvovala u pripremanju krivičnog djela, koje je u suštini bilo na liniji dalje podrške organizovanom kriminalu i prikrivanju mahinacija u Bobarovim firmama!

TUZBA ZA NADOKNADU STETE
Tužbe protiv najodgovornijih kriminalaca Stjepanović i Kovačevića, planski predajem poslednje, (tokom mjeseca aprila 2012. biće dostavljene Osnovnom sudu u Bijeljini)!

Do početka tog procesa, ću već imati materijal sa prethodnih suđenja, iz koga će biti jasno da li su krivična djela izvršili i štetu meni nanijeli svojevoljno ili pod pritiskom Novaka Kovačevića!

Zahvaljujem Danki Prodanović, na dokumentaciji, kojom je odgovorila na moju tužbu, jer je samo to vrijedilo podnošenja tužbe. Odšteta koju sam tražio je nebitna, (deset maraka), no opasnost za odgovorne je u pozadini, mnogo mnogo veća, jer ću dokazati izvršenje krivičnih djela pred sudom, tako da će se pridružiti Bobar Gavrilu!

Sud će shodno zakonu imati obavezu da uradi sve da krivci za izvršenje krivičnih djela, do kojih dođe tokom suđenja, budu procesuirani!

Dotjerana do zida, u mulju svojih zločina, mafija pokušava da skrene pažnju sa VELIKIH LOPOVA, fingirajući da nešto radi, po sistemu "DRŽTE LOPOVA"!

Tako OT Bijeljina, koja je ističem, najveća mafijaška organizacija u zemlji, koja je učestvovala u prikrivanju ubistva jednog djeteta, a time postala saučesnik, godinama je logistička podrška, perionici narkotika i mahinacijama Gavrila Bobara i drugih tajkuna iz mafijaškog režima, priprema kamere i pravi predstavu za gledaoce, hapseći prvo 3 građanina, nalazeći "ČAK" 370 grama narkotika, (3 paketa NEČEGA, dovezena kamionom u "Univerzal" su isparila na dan ubistva)!

Članak o tome je na narednom linku:
ZAPLENJENO 370 GRAMA HEROINA
Odmah potom, slijedi nastavak predstave za gladne, prevarene, razočarane i očajne građane. Opet pred kamerama, hapsi se 5 "OD RANIJE POZNATIH" osoba, (a šta su dosad čekali tužioci) i predstavljaju kao DILERI ???

E sad vidite građani republike, šta je pronađeno kod 5 "dilera":


BIJELJINA : PET LICA UHAPŠENO ZBOG DROGE
Izdvajam istaknuti tekst u članku:

Bijeljinska policija uhapsila je pet lica nakon što je pretresom stanova i drugih prostorija koje su koristili pronađena određena količina heroina, marihuane i 531 tableta koja se nalaze na listi opojnih droga.


Dakle kod sve petorice izbrojano je 530 tableta, koje su suštinski zakonite, jer se mogu nabaviti u apoteci, ali zato se nije imalo vremena za vaganje narkotika, te se navodi kao neka ODREĐENA KOLIČINA!

Koliko je to gospodo iz OT Bijeljina??? 15 grama, 50 grama. 150 grama ???

TO SU DAKLE "DILERI" !!!

I na kraju, "AKCIJA" u Banjaluci!

BANJALUKA : RANJEN TOKOM HAPSENJA
Ako se ne varam, negdje na asvaltu je pronađeno, CIJELIH 7 grama marihuane, a gradjanina je u "SAMOODBRANI" upucao jedan od inspektora U LEĐA !!!

I tako mafijaška vlast, pravi predstave "DRŽTE LOPOVA" dok pravi dileri, kriminalci i zločinci imaju punu zaštitu tužilaštva!

To najbolje pokazuje, poslednja aktivnost tiranina i diktatora, vrhovnog mafijaškog bosa, Milorada Dodika, koji sada navodno hoće da se obračuna sa kriminalom i korupcijom u SNSD-u i ogranima vlasti i to zamislite bez tužilaštva, bez suda i na tajnim sastancima! Kriminalac koji je prijetio Specijalnom tužilaštvu ukidanjem, zbog "neefikasnosti" sada bi da bude i tužilac i sudija i da naravno sve ostane tajna, te da niko ne može svjedočiti protiv njega!
DODIK - TUŽILAC I SUDIJA
Pod kakvim je velom tajne održan taj sastanak i koliko je vrh mafije zabrinut zbog raskrinkavanja njihove kriminalne mreže, kome sam i ja doprineo, dvogodišnjim ukazivanjem i dokazivanjem o kriminalu njegovog tajkuna Bobar Gavrila, tužilačkoj mafiji iz OT Bijeljina, švercu prilikom koga su ubili nedužnu djevojčicu, oslikava ovaj članak:
DODIKOVA MASONSKA LOŽA
No Dodikov, mafijaški brod nezadrživo tone, a materijal koji prikupljam i koji ću tek imati poslije suđenja, koja su u toku i koja će tek uslijediti, biće korišten u procesu, gdje će on biti prvooptuženi!

Samo je pitanje, ko će od pripadnika tužilačke mafije ili onih koje je mafija prisilila na poslušnost prvi progovoriti i sklopiti sporazum, u zamjenu za slobodu!

ONI KOJI TU PRILIKU PROPUSTE, SIJEKU GRANU NA KOJOJ SJEDE I SVE ŠTO IZAĐE NA VIDJELO U PARNIČNOM POSTUPKU, BIĆE VRLO BRZO KORIŠTENO PROTIV NJIH U KRIVIČNOM POSTUPKU!

A tada neće odgovarati samo za lažnu prijavu, nego i za ubistvo, prikrivanje ubistva, saučesništvo u krijumčarenju i prikrivanju istog, a naći će se tu veza i sa mnogim nerazjašnjenin, odnosno prikrivenim ubistvima, kao što su likvidacije Milana Vukelića i Branislava Garića!

Ja lično ne osjećam nikakvu mržnju prema slugama mafije, i ne znam jesu li ih podržavali iz straha ili su svojom voljom postali kriminalci, ali im obećavam da ću upotrijebiti sve dokaze koje imam u narednim suđenjima da ih pošaljem na robiju do kraja života, ako ne učine zakonsku dužnost i otkriju za čije su interese i po čijim nalozima izvršavali krivična djela...

Sem građanima na internetu, ovaj tekst će biti proslijeđen svim pravnim licima sa popisa, koji možete pogledati na linku sa početka dokumenta.

TEK DA SE ZNA, KOME JE SVE DOSTAVLJENO...



Zdenko Bajo

Majke Jevrosime 20

76300 Bijeljina



065831902