utorak, 15. listopada 2024.

KOALICIJA RATNIH ZLOČINACA, ŠVERCERA, PLJAČKAŠA I UBICA

Moje pisanje da će Dodik, on i mnogi drugi uskoro završiti u zatvoru, tada nije bilo nešto značajno ali kada je oko 10 mjeseci kasnije pokrenut lanac događaja koji je doveo do suđenja Dodiku, mnogi iz policije su se uspaničili te obnovili pokušaje lociranja i ubistva uz čak pokušaje da me u noćnim satima izvuku na ulicu što sam opisivao u krivičnoj prijavi "Reakcije iz policije na krivičnu prijavu". Dodatni dokazi da je policija zločinačka teroristička banda su gomila mojih zahtjeva sa pozivom da prekinu sa napadima na mene i pokušajima ubistva te da prekinu prikrivati zločince i odgovore na pitanja vezano za izvršioce i dokaze te da odgovore da li sam ja njihov saradnik - informator, kako me je lažno opisivao inspektor bloger ali i drugi inspektori svojim ortacima iz narko mafije...

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU BIH / TUŽILAŠTVU BIH

Veza : Rješenje A-I-ZSPI-92-22 od 14.12.2022.; Rješenje A-I-ZSPI-92-22 od 09.02.2023.; VSTV rješenje 01-07-10-91-8-2023, VSTV - saopštenje 14.08.2017. te više podnesenih krivičnih prijava.

KOALICIJA RATNIH ZLOČINACA, ŠVERCERA, PLJAČKAŠA I UBICA

KRIVIČNA PRIJAVA ZA VIŠE KRIVIČNIH DIJELA
U ranijim prijavama sam pominjao da su pojedini inspektori lagali i njihovim ortacima - vođama narko kartela da ih ja cinkarim u drugim policijskim upravama gdje ih oni ne mogu zaštititi te im je rješenje da me ubiju a slično se pričalo i ratnim zločincima. Tako je angažovan jedan "prijateljski nastrojen" policajac da me kontaktira i šalje podatke o ratnim zločincima uz opasku da će narednih dana poslati i materijal o onima koji prikrivaju ubistvo Ivone Bajo. Potom je on ili neko drugi "slučajno" pronalazio materijal o tome i pokazivao ga osumnjičenima za ratne zločine sa istim obrazloženjem i ciljem - da me predstavi kao opasnost po njih koga je trebalo ubiti. Neću da nagađam ko je sve čekao na nepoznatoj lokacije, (vjerovatno šumski predio na putu prema Tuzli) gdje me je trebao dovesti provokator, nego ukazujem na prilog "`Tri ratna druga`" na kome se u vrhu nalazi fotografija iz rata, (potekla od pomenutog policajca) na kojoj su jedan Haški optuženik, drugi je optužen za masakr civila u Bijeljini a treći je inspektor u Bijeljini, bar u to vrijeme je bio a kako sam čuo, nedavno je penzionisan.
Inspektor M.E. je bio angažovan da koordinra akcije provokatora protiv mene, posebno nakon 2015-te i otvaranja nelegalnih predmeta u Istočnom Sarajevu ali je radio u druge stvari kao što je snimanje prisutnih na skupu jedne političke partije što je vidljivo na slikama u donjem dijelu. U međuvremenu se razotkrilo da je G.S. sa slike, učestvovao u ubistvu preko 20 civila u Bijeljini za šta je i optužen dok se zvanično ne zna gdje su tada bili ostala dvojica. Kako god - jasno je da su imali motive da učestvuju u pripremama te pokušajima mog ubistva kao i pripadnici jedinice sa Sokoca koji su saučestvovali u ratnom zločinu. Pokušaji da me preko više provokatora, odvuku na nepoznatu lokaciju su trajali do 08.06.2017. kada je nastao snimak "Agent.mp3" a pošto su ubice uzalud dolazile i čekale nekoliko puta, neko iz komande policije je odlučio da promjeni metod te da me na prevaru dovuče timu za likvidaciju. Tako je nagovoren Rajko Čolović iz OJTIS da aktivira nelegalni predmet T17 0 KT 0006630 15 i preko tek imenovane tužioca J.T. uputi poziv na izjašnjenje u Istočno Sarajevo gdje nisam išao nego sam pismeno zatražio kopiju rješenja o dodjeli nadležnosti ali to Čolović ni bilo ko drugi nikada nisu poslali. Upravo u to vrijeme dolazi do afere sa prijetnjama vješanjem te se pokušava usput i da mi se prikači odgovornost za slične prijetnje. Inače je osoba koja je napisala prijetnje na nagovor policije, instruisana da me nakon kontaktiranja ubacuje u grupne čatove, gdje je između ostalih bio i inspektor bloger Radovanović Borislav, koji se pretvarao da je u sukobu sa komandom kako bi lakše dolazio do važnih informacija te izmanipulisao pojedine osobe. Povremeno se pojavljivao neko ko je u porukama pisao slične prijetnje a neki i uživo - što smo trebali ja i drugi "naivci" da ponovimo kako bi policija snimila dokaze za optužnicu. Pošto ja nikada nikome nisam prijetio nego samo podnosio krivične prijave, nisu me nikako mogli dovesti u vezu sa tim i sličnim projektima pa su nakon velikog truda da se prijetnje vješanjima prikriju, nastavili sa pokušajima mog ubistva krajem 2017-te i cijele 2018-te. Tada je uključen tadašnji predsjednik suda u Sokocu L.B. da prihvati nelegalnu optužnicu protiv mene no pošto je taj sudija kasnije obješen, nemam sigurne podatke da li mu je podmetnut neki falsifikat o prenosu nadležnosti, (kako je lagao Danko Borovčanin sudskim policajcima) ili je u pitanju neka druga opcija što nije adekvatno da se analizira o preminuloj osobi.
S obzirom da su stradali i neki drugi svjedoci te da sam događaje vezano za lažiranje nadležnosti detaljno opisivao u ranijim prijavama kao i prilagao dokaze za lažiranje, (kao u prilogu "Produženo krivično djelo terorističke organizacije od 15.03.2024.") neću to sada ponavljati nego prilažem dokaz "Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018." kojim se od strane VSTV-a traži da tadašnji glavni tužilac OJTIS i predsjednik suda dostave kopije odluka o "prenosu nadležnosti" a što naravno nikada nisu uradili s obzirom da tih odluka nema.
Osim VSTV-a, Vrhovnog suda RS, RJTRS-e, o ovoj podmukloj akciji sam obavjestio i Okružni sud u Istočnom Sarajevu te Ustavni sud BIH a dokazi su stigli i do ministarstva pravde tako da su se nalogodavci našli u neprijatnoj situaciji tako da su se odlučili za uklanjanje svjedoka, počev od stradanja okružnog tužioca Dragana Ninkovića. Ali prije toga sam prilikom pokušaja da prijavim odgovorne za kriminal, napadnut čak i u PU Bijeljina 22.05.2019. što je opisano u prilogu "Prijava protiv više lica i NN lica za više krivičnih djela". Istovremeno sa pokušajima da me ubiju, zločinci iz policije su svako moje odbijanje da sarađujem u sopstvenom stradanju i zahtjeve da mi se uruče dokazi o nadležnosti - po zakonu nenadležnih organa, predstavljali kao "prekršaje" i pokretali postupke protiv mene koji su, (5 zahtjeva za PPP-a pretočena u 3 predmeta) svi okončani konstatacijama sudova da nisam ni na koji način kršio zakon te da su to činili pripadnici policije. Iz tog obimnog materijala prilažem "Zahtjev i obavještenje MUP-u po osnovu prava iz ustava i zakona" te "Potvrde pošte o prijemu 11.09.2019." gdje se vidi da sam slične zahtjeve osim MUP-u, poslao i sudskoj policiji te u OJTIS i Sud u Sokocu. Pomenuti zahtjevi sadrže brojne teme a suštinski se traži da dovedu u okvire zakona svoje aktivnosti posebno na dan 27.09.2018. ali i ranije a što niko od pobrojanih nije uradio. Time je u sudskim spisama ostao trag i dokazi da je kompletna RS najobičnija banda koja je pogazila sopstveni Ustav i zakone sa namjerom da me ubije u sadejstvu sa grupama narko dilera i ratnih zločinaca. Naravno da je bilo i časnih osoba čijom sam zaslugom dobio važne dokaze ali to ne briše monstuoznost i razbojništvo drugih koji su i danas na slobodi dok je u međuvremenu stradao veliki broj svjedoka i nevinih građana. Jedna od rijetkih osoba koja je reagovala zakonito nakon dopisa službe predsjednika RS od 13.05.2020. je bivši ministar Lukač, koji je oko 2 mjeseca kasnije izneo u tv nastupu jasna uputstva kako treba da radi policija a najvažnija od njih sam izdvojio u prilogu "Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020." te ih citiram :
"1 ) Mislim da svakako, kao što sam rekao, nijedan građanin, kada ima problem o kom sam već pričao, neće pokušati da to sam riješi ili da riješi na neki drugi način već će se obratiti policiji, kao što i treba da uradi i ja ih pozivam da uvijek imaju apsolutno povjerenje u policiju i da sve probleme koje ih neko ugrožava, na bilo koji način, njih, njihove živote, njihovu imovinu, lični integritet da zovu policiju i sigurno će dobiti zaštitu od policije Republike Srpske. 2) Ustav Republike Srpske, garantuje ista prava svim građanima Republike Srpske i svakako da su svi zakoni, upravo napisani na takav način. Ne smiju biti diskriminatorski po bilo kom osnovu, počev od vjerskog, nacionalog, bilo kog drugog pristupa. Kada ima policajac posla s bilo kojim građaninom, znači to su Ustavom zagarantovana prava i nijedan policajac ne smije da ih krši. 3) Otkud meni pravo da dovedem bilo kog inspektora u tu situaciju da sutra bude krivično odgovoran ? Drugo, njega "Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima" obavezuje... ako dobije nezakonito narađenje, dal od mene kao ministra od direktora, od njegovog nadređenog, od bilo koga... da ga odbije, jer je nezakonito i neće ga provesti...
Sve 3 stavke a posebno treća je povezana sa gestapovskim metodama policije a posebno na dan 27.09.2018. i direktno proizilazi iz tema koje je MUP dobio od službe predsjednika a koje sam ja uz dokaze prethodno poslao. No ovaj "izliv zakona i prava u mozak" nije uticao da se poštuje zakon nego je taj ministar trasirao put za svoje uklanjanje poslije prvih - narednih, (POKRADENIH) izbora nakon čega je na tu poziciju zasjeo Siniša Karan, višegodišnji savjetnik i saradnik Dodik Milorada, kako u pisanju CRNE KNJIGE, tako i u brojnim pljačkama i likvidacijama. Nakon već pomenutog stradanja tužioca Ninkovića, (samo nekoliko dana nakon mog dopisa u OJTIS), krajem marta 2021-e, bukvalno odmah nakon smjene sa mjesta predsjednika suda, obješen je g. Luka Borovčanin, koga sam pominjao kao svjedoka i aktera u krivičnim prijavama protiv komandi sudske policije i MUP-a, pisanim nekoliko dana ranije. Ulogu inspektor blogera sam izbjegavao da opisujem kako ne bih otkrio da znam čime se sve bavi a nakon 2019-te, kada sam to pomenuo u priloženom podnesku sudu, na temu prijetnji vješanjem sam ukazao VSTV-u a nedugo potom je ubijen g. Radenko Bašić, načelnik iz iste PU Prijedor u kojoj je radio Radovanović Borislav. Potom je objavljeno da je preminuo g. Debeljević Milorad nakon mog obraćanja u OJT Bijeljina o čemu Tužilaštvo BIH ima dostavljene podatke. I na kraju je ubijen inspektor Marković, iako sam pismeno upozoravao da su u opasnosti svjedoci iz policije a posebno iz PS Bijeljina II. On je bio jedan od najupućenijih osoba u kriminal koji opisujem od 2009 do danas a posebno ga je zainteresovalo falsifikovanje sudskog rješenja iz 2010-e, koje sam detaljno opisivao u prethodnoj prijavi. Vezano za podmukle laži policije kako navodno cinkarim neke osobe u drugim PU-a, čime su izmanipulisali svoje ortake iz narko kartela te im stvarali motiv da me ubiju, uspio sam da isprovociram Radovanović Borislava da to napiše na svom blogu što se vidi na prilogu "Komentari na članak". Iako sam jasno opisao prijetnje VSTV-u, a potom stradanja g. Kneževića i Bašića, inspektor bloger nijednom riječju nije negirao svoju umješanost, nego me opet optužio da sam "smeće", "policijska drukara" i slično za šta nije izneo nijedan dokaz uprkos tome što sam ih tražio.
Moje pisanje da će Dodik, on i mnogi drugi uskoro završiti u zatvoru, tada nije bilo nešto značajno ali kada je oko 10 mjeseci kasnije pokrenut lanac događaja koji je doveo do suđenja Dodiku, mnogi iz policije su se uspaničili te obnovili pokušaje lociranja i ubistva uz čak pokušaje da me u noćnim satima izvuku na ulicu što sam opisivao u krivičnoj prijavi "Reakcije iz policije na krivičnu prijavu". Dodatni dokazi da je policija zločinačka teroristička banda su gomila mojih zahtjeva sa pozivom da prekinu sa napadima na mene i pokušajima ubistva te da prekinu prikrivati zločince i odgovore na pitanja vezano za izvršioce i dokaze te da odgovore da li sam ja njihov saradnik - informator, kako me je lažno opisivao inspektor bloger ali i drugi inspektori svojim ortacima iz narko mafije. Jedini formalni odgovor sam dobio iz PU Prijedor te ga i prilažem pod nazivom "Odgovor PU Prijedor od 20.10.2022." iz koga se vidi da mi uopšte nije odgovoreno ni na jedno pitanje zbog "zaštite trećih lica". Očito zaštite lažljivaca i ubica. Tekst dopisa koji je prethodio ovom dokazu se može pročitati u prilogu "Zahtjev za PU Prijedor".
Narednih nekoliko priloga su dio mojih zahtjeva dostavljenih na više adresa na koje naravno nikada nije odgovoreno čime se dodatno pokazuje smišljeno izvršavanje a potom i prikrivanje brojnih zločina koji su teme tih priloga a u pitanju su : "Zahtjev za informacije - direktoru sudske policije od 22.11.2022.", "Zahtjev za PU Banjaluka", "Zahtjev i obavještenje ministru unutrašnjih poslova od 25.12.2022.", "Zahtjev policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku", "Policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku od 27.01.2023." te "Zahtjev za informacije direktoru policije - dopuna krivične prijave" od 05.11.2022. čiji se kompletan tekst može pročitati u prilogu "Zahtjev za informacije 122" iz koga citiram pasus pri dnu : `S obzirom da me te laži policije izlažu stalnoj opasnosti po život od pripadnika klanova kojima se serviraju, zahtjevam od direktora policije da mi HITNO pošalje odgovor na navedene mejlove, (pošto se poštanske pošiljke presreću i kradu) a osim ZOSPI-a pozivam se prije svega na pravo garantovano članom 23 Ustava RS, stav 3 "Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama". Svako kršenje mojih prava, svaki protivpravni i teroristički napad, posebno imajući u vidu da me je MUP napao fizički i uz psovke i prijetnje prijetio ubistvom 22.05.2019. u zgradi PU Bijeljina - tretiraću kao pokušaj ubistva i prema svim pripadnicima policije i njihovim ortacima primjenjivaću pravo opisano u KZBIH u članovima "Nužna odbrana" i "Krajnja nužda".` Svi ovi prilozi su istovremeno dostavljani i Tužilaštvu BIH sa ciljem da posluže kao dokaz organizovanog kriminala komandnih struktura u svrhu prikrivanja brojnih zločina. I na kraju vezano za zahtjeve, poslao sam i prilog "Zahtjev za informacije 136 od 28.02.2024." u OJT Bijeljina na šta sam dobio "Odgovor OJT Bijeljina od 12.03.2024." u kome je navedeno da su formirana 2 predmeta nakon mojih nedavnih prijava te da je vezano za ostala pitanja, moj zahtjev proslijeđen na navedene brojeve predmeta, bez navođenja imena tužioca. Dodatne podatke nakon toga nisam dobio te koristim priliku da ponovim kako je svaki tužilac u RS u životnoj opasnost ako se samo usudi pokrenuti istragu protiv nekog zločinca iz policije te bi rad na ovim i povezanim događajima kao što je ubistvo inspektora Markovića trebalo da preuzme Tužilaštvo BIH. U prilogu "Smišljeni i organizovani napad parapolicijske mafije na pravosuđe od 08.03.2024." sam opisao neke od aktivnosti brojnih udara na sudije i tužioce a podsjećam i na prijetnje inspektor blogera glavnom tužiocu Tužilaštva BIH. Prilog "Sudije Ustavnog suda BiH rade pod velikim pritiskom" od 22.03.2024. pokazuje da se jadan dio mojih upozorenja obistinio veoma brzo što je konstatovano iz samog Ustavnog suda BIH. A iz RS u kojoj su sudije i tužioci, uvedeni u haos od strane šefova ZONTO, nakon ukidanja Ustavnog suda BIH, odnosno nepriznavanja njegovih odluka, izjasnile su se sudije a vidljivo u prilogu "Oglasile se sudije - nema zakonitog smanjenja plate", odakle citiram :
"Izjava predsjednika Republike Srpske da su “sudije dio jedne od najvećih generisanih korupcija, čast poštenim ljudima, da nista ne rade, da im treba smanjiti platu”, samo podstiče i dodatno urušava integritet nosilaca pravosudnih funkcija i povjerenje javnosti u njihov rad, a znajući da sudije obavljaju najteži i najodgovorniji posao, ističe se u saopštenju Udruženja sudija RS. Udruženje sudija najoštrije odbija ovakve pozive pojedinih političara i nosilaca funkcija izvršne vlasti, te ih poziva da poštuju Ustav i zakon, jer svako umanjenje stečenih prava (plate), bilo bi protivno Ustavu Republike Srpske, kao najvišem pravnom aktu, navodi se u saopštenju. Sudije podsjećaju da ustavno uređenje svake države počiva na tri stuba vlasti - zakonodavoj, izvršnoj i sudskoj. - Pokušaji urušavanja, omalovažavanja bilo kog stuba vlasti u konačnici dovodi do urušavanja ustavnog poretka.
Ovde podsjećam da sam ranije podneo prijave protiv više lica sa akcentom na Dodika i Karana za "Napad na ustavni poredak", "Terorizam" i druga krivična djela, vezano za suludo suspendovanje Ustavnog suda BIH, čime se odgovorni srozavaju na nivo razbojničke družine. Logičan nastavak i posljedice toga se vide iz priloga "Dodik najavio da će da smanji plate sudijama i tužiocima" odakle citiram :
"Šta rade sudije i tužioci, osim što namještaju predmete i presude jedni drugima. Ja ću, kao predsjednik Republike Srpske, lično insistirati da im se smanje plate 20 odsto i da se taj novac prebaci administrativnim radnicima“, kazao je Dodik na konferenciji za novinare. Naveo je da će, ako bude potrebno, promeniti i zakon radi sprovođenja te odluke, iznoseći niz teških optužbi na račun sudija i tužilaca. „Kako ih nije stid što godinama nisu riješili pitanje stradanja mladića Davida Dragičevića i agoniju njegove porodice“, naveo je Dodik.
Ovaj podmukli plan je mnogo monstruozniji nego što na prvi pogled izgleda jer osim što za zločine koje je izvršila policija, Dodik optužuje sudije, (čak i kad nije podignuta optužnica) stvara se razdor i sukob sudija i tužilaca sa jedne strane te administracije sa druge strane stvaranjem iluzije da jedni nemaju dio novca krivicom drugih, odnosno da im oni prvi žele oteti dio novca. Korisno je znati da su Dodik i policija pokrali izbornu volju naroda više puta a u nelegalnoj Skupštini je po nalogu šefova mafije izglasan budžet za Dodika preko 56 miliona maraka a poredeći okolne zemlje bilo bi dovoljno 6 miliona što znači da je 50 miliona KM više od optimalnog - opljačkano od naroda. Uzmimo da je oteto 48 miliona, (preko 8 ostaje za Dodika) što je 4 miliona mjesečno. Kada bi bilo čak 10000 službenika u administraciji pravosuđa, svaki od njih bi mogao samo na osnovu ove opljačkane sume da dobije povećanje plate za, (4000000/10000) 400 KM. Koliko su opljačkali i koliko pokradu ukupno možete samo da zamišljate ali je i ovo dovoljno da sudije, tužioci i administracija razumiju KO KRADE NJIHOVE PLATE. Da iskoristim Dodikovu argumentaciju - pradlažem da se u budžetu Dodika kao lažnog predsjednika, koji je ne samo beskoristan po narod nego i enormno štetan i opasan, ostavi oko 8 miliona a 48 miliona da se izuzme i upotrijebi za dodatak na plate pravosudne administracije. Svi koji to žele i koji se usuđuju, mogu preuzeti ovaj prijedlog i javno ga koristiti za razriješenje krize. U međuvremenu je došlo do "nametanja" izbornog zakona čime se nagovještava prestanak mogućnosti organizovanje krađe izborne volje naroda što se mafijaškom režimu nimalo ne dopada te su u panici najavili reakciju što se vidi iz priloga "Sutra posebna sjednica NS RS, na dnevnom redu jedna tačka" i "Stevandić otkrio - hitno zasjedanje zbog ataka na Ustav". Uz podsjećanje da bi g. Stevandić mogao biti optužen za ratne zločine, kao i za "pandemijske" i druge pljačke, vidi se da "SVE ŠTO SMATRAJU PRIJETNJAMA PO SEBE ŽELE PROGLASITI ZA TERORIZAM" no ovde je mnogo bitnija reakcija građana koji u komentarima - oko 140 ukupno, jasno pokazuju da o mafijaškom režimu misle sve najgore, citiram jedan od komentara : "Ajmo brzo novu odluku o nepoštivanju i neprovođenju zakona koji je donio Šmit. Ako može da je Rudonja potpiše prije sudskog ročišta 5 aprila. Da ga sud zbog ponavljanja krivičnog djela u toku samog postupka, odmah i zadrži u pritvoru. Dobro je da narod još uvjek može na svo zlo odgovarati satirom ali da stanje može lako da eskalira u nešto mnogo opasnije vidi se iz priloga "Policija Srpske na oprezu zbog terorističkog napada u Moskvi" u kome ministar Siniša Karan, kaže : "Smatramo da takav događaj može biti povod svim onim esktremno nastrojenim licima u BiH da počine krivično djelo radi zastrašivanja javnosti i širenja panike", izjavio je Karan. Mjere koje će MUP preduzimati zbog terorističkog napada jesu, kako kaže, pojačana bezbjednost na mjestima javnih okupljanja, koju će obezbjeđivati pripadnici MUP-a sa dugim cijevima." Ovo su naravno laži i izgovori da se podigne borbena gotovost pripadnika mafije u uniformama koji su formirani, (kao žandarmerija) isključivo sa ciljem da po potrebi brane šefove mafije. Kada je došlo do sličnog ali mnogo većeg po obimu i broju žrtava, napada "terorista" na području Palestine/Izraela, nisu preduzimane nikakve radnje "pojačane bezbjednosti" iako su u Evropu ali u u BIH, pristigle poslednjih godina brojne formacije bivših ratnika ISIL-a, lažno predstavljanih kao "ekonomski migranti". Na to sam već ukazivao u dopisu "Podmukli manipulatori zločinačke terorističke organizacije se razotkrivaju" i "Reakcije iz policije na krivičnu prijavu". Razlika je u tome što je u vrijeme akcije Hamasa, (kako je zvanično predstavljeno) ovdašnji mafijaški kartel još uvjek smatrao da će se izbjeći suđenje jednom od šefova bande a sada su u strahu od robije ne samo on nego i mnogi drugi kako ovde navedeni, tako je još više onih koji im služe. I ovde je narod u komentarima pokazao da policiju ne smatra svojom da je ne tretira kao zaštitnike nego upravo kao teroriste a koliko sam upoznao njihove metode, spremni su da insceniraju neki napad kao izgovor za prekid komunikacija sa Federacijom BIH, Sudom BIH itd, odnosno neodlazak na suđenja optuženih "institucija" zbog opasnosti od terorističkog napada. Šta više pominjanje "esktremno nastrojenih lica" daje prostor policiji da prvo puca a onda pita ko ide te da bilo kakav incident predstave kao ubistvo "teroriste" pri napadu na policiju. Najgora varijanta je da kidnapuju neku od osoba koje im ometaju provođenje pljački, ubiju ga te odnesu na mjesto gdje izvedu teroristički napad a onda ubijenog proglase za napadača stradalog u borbi sa policijom. Ako neko misli da ovo nije moguće, podsjećam na likvidaciju Slaviše Krunića, kada su prave ubice, prethodno likvidirale i lažnog "atentatora" te ga donijeli i ostavili na licu mjesta a što je nedavno razotkrio Vrhovni sud RS, konstatujući da na tlu nema krvi oko "napadača" koliko bi moralo s obzirom da je smrt nastupila zbog krvarenja iz butne vene.
Odgovorni i za ovaj zločin, odnosno pokušaj prikrivanja i lažiranja lica mjesta ne spavaju mirno i ne trebaju im ni administracija a posebno ne neke profesionalne sudije i državni tužioci. TI ODGOVORNI SU SPREMNI UBITI BILO KOGA JER SU DOTJERANI DO PROVALIJE... Bukvalno je nemoguće priložiti i opisati sve dokaze terorizma mafijaškog kartela a da to ne bude preobimno te ukazujem još samo ne neke važnije dokumente kao što je "Žalba PS od 11.11.2019. na rješenje 80 0 Pr 100636 18 Pr" u kojoj se na drugoj strani navodi da sam "izneo niz optužbi, stavljajući akcenat na zloupotrebu službenog položaja, potencijalnu otmicu i lišenje života" te su navodno zbog toga prikupljali obavještenja. No to je brutalna laž jer - iako sam na to zaista više puta upozoravao, nijedna riječ nije navedena ni u Zahtjevu za PPP-a, ni u Izvještaju niti u zabilješkama što se vidi iz sadržaja priloga "Zahtjev za PPP 15-01-3-211-30-1619-18" koji na 5 strana sadrži navedene dokumente. Tako bi da je uspio plan za likvidaciju na Sokocu, sve ono na šta sam ukazivao, ostalo sakriveno a napisano je u žalbi policije tek onda kada sam to kao činjenice dokazao tokom postupka, ispitivanjem svjedoka i priloženim dokumentima. Uostalom evo do danas i nakon preko 5 godina, policija krije šta je to ustanovila, ne odgovara na pismene zahtjeve, ne postupa prema uputama predsjednika od 13.05.2020., nastavlja da štiti notorne ubice, pokušava konstantno da me ubije uz stradanje više svjedoka njihovih zločina. U seriji dokumenata poslatih na adrese odgovornih u komandama policije, sadržani su noviji materijali, nastali u poslednjih godinu i po za vrijeme mandata trenutnog Glavnog tužioca Tužilaštva BIH, sa kojima je kontinuirano upoznavan ali to naravno nisu jedini dokazi, nego sam sve opisivao i ranije što se vidi iz priloga "Prijava protiv terorista iz komande sudske policije od 10.12.2020." a kompletan sadžaj se može pročitati u tekstu "Prijava protiv terorista iz komande sudske policije" gdje sam još tada napisao da su BANDA, citiram : "Odgovornost sudske policije, kao i MUP-a je utoliko teža, što su 27.09.2018. osim protivpravnog izvršili i fizički napad na mene, ugrozili mi zdravlje i život i sve to pokušali da zataškaju i do današnjeg dana, prikrivaju imena nalogodavaca te ih do daljnjeg, tretiram kao najobičniju bandu i svakog njihovog službenika kao ubicu, pripadnika bande koja konstantno napada na moj život i moja prava, od čega ću se braniti pravom na nužnu odbranu, bilo kada i bilo gdje ako bilo ko od njih pokuša da mi ugrozi život, garantovana prava, slobode i pravne interese." Stoga, pozive službenim telefonom policije, pokušaje lociranja, odnosno ubistva, dolaske u noćnim satima i pokušaje izvlačenja na ulicu treba posmatrati kao nastavak višegodišnjih pokušaja ubistva ali dignite na viši nivo gdje se više ne oslanjaju na ortake iz narko kartela i ratne zločince, nego likvidaciju treba da izvrše kriminalci u policijskim uniformama. Korisno je pročitati kompletan pomenuti prilog a ovde izdvajam najvažnije dijelove :
"Prijava će biti informativno poslata i pripadnicima terorističke organizacije iz sudske policije te Vrhovnom sudu RS, Republičkom tužilaštvu RS, Osnovnom i Okružnom sudu u Bijeljini sa poentom da ta banda, (sudska policija) koje je pokušala da me ubije, godinama fašističkim metodama prikriva ubistvo osmogodišnje djevojčice, te evo preko 2 godine, prikriva imena zločinaca koji su izdavali naredbe o napadu na moje zdravlje i život, nema nikakav legitimitet. Komanda sudske policije Republike Srpske je sastavni dio ogromne, monstruozne mafijaške, terorističke i fašističke mreže kriminalaca najgore vrste, sastavljane od ratnih zločinaca, švercera, profitera, poslijeratnih tajkuna i pljačkaša, koji su raspoređeni, prije svega u redovima kriminalističke policije, sudske policije i takozvanih bezbjednosnih službi ali i u drugim organima. Da je plan uspio, odnosno da su me likvidirali kako je zamišljeno ili čak da sam se ugušio tokom transporta, prema tada sačinjenoj dokumentaciji je vidljivo da se ništa od razbojništva sudske policije ne bi saznalo, jer ne samo da su prikrili podatke o zdravstvenim problema i gušenju, nego su falsifikovali i činjenicu da me presreli bez sudske naredbe, lažući da je Vrhovni sud donio rješenje o prenosu nadležnosti. Važno je istaći da sam dokaze o lažiranju nadležnosti, prezentovao sudu u Bijeljini u navedenom postupku, dok MUP koji je bio stranka u postupku, te sudska policija kao svjedok a takođe i tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i sud u Sokocu, kojima sam pismeno poslao zahtjeve, nisu dostavili nikakve dokaze o svojoj nadležnosti, što suštinski znači da je u pitanju bio smišljeni razbojnički napad. U već pomenutom sudskom postupku sam ih opisao kao terorističku organizaciju u rangu Gestapoa ili ustaške satnije, što je za prostor Republike Srpske nešto preciznija odrednica, koju većina stanovnika bolje razumije no ističem sada i svim pravosudnim organima, počev od Vrhovnog suda i Republičkog tužilaštva da sudsku policiju i MUP tretiram kao bandu u bilo kom trenutku i u bilo koje vrijeme a da to jesu, dokazao sam u nekoliko sudskih postupaka. Takvi kakvi jesu ne mogu asistirati pravosuđu, sve dok zločinci iz komande ne budu pohapšeni i na njihovo mjesto imenovani ljudi koji nemaju veze sa mafijom, kojih nadam se ima ako ne u trenutnom kadru, onda među nezaposlenima. S obzirom da imam dokaze, kakve su sve laži, krivična djela i falsifikate činili tokom godina, nemam razloga da im vjerujem u budućnosti, šta god da kažu ili kakav god dokument da mi pokažu. Sve to imajući u vidu da je sasvim legitimno pretpostaviti i da protiv mene bilo ko, podnese krivičnu prijavu recimo čak da sam lično ja nezakonito i nelegitimno prisluškivao pripadnike visokog sudskog i tužilačkog vijeća i njihove razgovore sa sudijama te snimake dostavio novinarima. To naravno nije istina ali je teoretski moguće i tužilac bi očekivano mogao zatražiti da se izjasnim po tom pitanju i upravo zbog toga skrećem pažnju da sudsku policiju i MUP, koji bi eventualno bili korišteni u takvim slučajevima, tretiram kao bandu, bez ikakvog legitimiteta a za šta su oni lično krivi te pozivam i sve druge časne i poštene građane da navedene terorističke organizacije ne priznaju kao legalne i da ih tretiraju kao okupatorske, zločinačke, fašističke trupe. S tim u vezi ističem da sam dokaz o lažiranju nadležnosti u OJTIS, dokument "RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15" pokazao sudiji Despenić Aleksandru u Bijeljini, (predmet "80 0 Pr 092159 17 Pr" dana 25.06.2018.) dokazavši mu time o kakvom se kriminalu radi te tražio da se to ne zavodi u spisu i zatraži kopija rješenja o prenosu nadležnosti iz Istočnog Sarajeva, sve sa ciljem da se krivci nikako ne mogu u budućnosti izgovarati na "slučajne greške". Tome je prisustvovao predstavnik MUP-a a "svjedočila" sudska policija, čime su prvi put shvatili da ne samo da znam sve o lažiranju nadležnosti, nego imam i pismene dokaze o tome na šta je reakcija bilo hitno pravljenje novog plana za likvidaciju, koji je pokušan da se realizuje 27.09.2018. Postupak "80 0 Pr 092159 17 Pr" je prekinut "do daljnjeg" jer MUP po običaju nije dostavio dokaze za drugu stranku u postupku a onda je MUP inicirao nastavak, tek 11.10.2018. pošto nisu uspjeli da me ubiju nekoliko dana ranije. Prikrivajući detalje, imena i činjenica, umiješanih lica, prvenstveno onih koji su naredili da mi se ne ukaže hitna pomoć, komanda sudske policije, učestvuje u produženom krivičnom djelu, krši moja prava i ugrožava mi život, posebno imajući u vidu činjenicu na koju sam ih upozorio, da pokušaji mog ubistva i dalje traju, te prije nešto više od mjesec dana poslat je pripadnik terorističke grupe da mi dođe u dvorište i lupa na vrata više puta tokom nekoliko sati. Da li je u torbi koju je nosio, imao oružje ili neki otrov, prilagođen trenutnim aktuelnim okolnostima sa lažnom "korona pandemijom" kada svakog političkog, poslovnog ili bilo kog drugog protivnika, mafija može otrovati na licu mjesta ili u u bolnici pa to proglasiti kao smrt od korone, nije sad ni bitno, koliko to da komanda sudske policije, svjesnim prikrivanjem imena umiješanih nalogodavaca, nastavlja da mi ugrožava život, omogućivši tim zločincima da zahvaljujući uticaju koji imaju, angažuju nove plaćene ubice ucjenjene predmetima, formiranim protiv njih ili koji su čak već u zatvoru, obećavajuć im brzu slobodu, ukoliko poslije slobodnog vikenda, izvrše likvidaciju i uklone neko ime iz "crne knjige" koju je sačinio mafijaški, fašistički, zločinački režim, Dodik Milorada, čiji je sastavni dio komanda sudske policije.
ZONTO - Zločinačka Okupaciona Nacistička Teroristička Organizacija je već proglasila pripadnike Tužilaštva i Suda BIH za nelegalne i nepodobne a sada i sve sudije i tužioce u RS kao korumpirane ljude koji ne rade ništa osim što namještaju presude jedni drugima a u takvim okolnostima, koalicija ratnih zločinaca, švercera, pljačkaša i ubica, izvodi naoružane terorističke horde na ulice da zastrašuju narod, grupe štrajkača i demonstranata, sudije, tužioce i glasače za naredne izbore sa unaprijed isplaniranim aktivnostima koje će onda predstaviti kao napade na njih. Možda samo ako se uplaše hapšenja šefova iz vrha kartela ali sigurno neće propustiti da ubiju svakoga koga smatraju opasnim svjedokom što je na Tužilaštvu BIH da spriječi i zaustavi ovo sve intenzivnije razbojništvo i terorizam kriminalaca navedenih u uvodu, njihovih ortaka i sluga.

PRILOZI

Produženo krivično djelo terorističke organizacije od 15.03.2024.; Zahtjev za otvaranje istrage na osnovu novih činjenica od 13.02.2024.; Mektić - nesposobni ljudi vode pravosuđe, Mišljenje VSTV-a BiH, Hapsi mektiću samo hapsi, Ili ona ili on, U BiH uhapšen maloljetnik zbog pripremanja terorističkog napada, VSTV - saopštenje 14.08.2017.; `False flag` operacija, Dodik najavio `Crnu knjigu`; Od crne knjige do krvavih ruku - 24.09.2023.; Treći zahtjev za primjenu člana 23 Ustava RS i 131 - 135 ZPP-u, Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima, Agent.mp3, Agent - transkript razgovora, `Tri ratna druga`, Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.; Prijava protiv više lica i NN lica za više krivičnih djela, Zahtjev i obavještenje MUP-u po osnovu prava iz ustava i zakona, Potvrde pošte o prijemu 11.09.2019.; Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020.; Komentari na članak, Odgovor PU Prijedor od 20.10.2022.; Zahtjev za PU Prijedor, Zahtjev za informacije - direktoru sudske policije od 22.11.2022.; Zahtjev za PU Banjaluka, Zahtjev i obavještenje ministru unutrašnjih poslova od 25.12.2022.; Zahtjev policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku, Policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku od 27.01.2023.; Zahtjev za informacije direktoru policije - dopuna krivične prijave, Zahtjev za informacije 122, Zahtjev za informacije 136 od 28.02.2024.; Odgovor OJT Bijeljina od 12.03.2024.; Smišljeni i organizovani napad parapolicijske mafije na pravosuđe od 08.03.2024.; Sudije Ustavnog suda BiH rade pod velikim pritiskom, Oglasile se sudije - nema zakonitog smanjenja plate, Dodik najavio da će da smanji plate sudijama i tužiocima, Sutra posebna sjednica NS RS, na dnevnom redu jedna tačka, Stevandić otkrio - hitno zasjedanje zbog ataka na Ustav, Policija Srpske na oprezu zbog terorističkog napada u Moskvi, Žalba PS od 11.11.2019. na rješenje 80 0 Pr 100636 18 Pr, Zahtjev za PPP 15-01-3-211-30-1619-18, Prijava protiv terorista iz komande sudske policije od 10.12.2020.; Prijava protiv terorista iz komande sudske policije

PODNOSILAC :

Zdenko Bajo Majke Jevrosime 20 76300 Bijeljina Bajozdenko@gmail.com Zdenkobajo@gmail.com 065831902