ponedjeljak, 15. travnja 2024.

PRIJAVA ZA PRODUŽENO KRIVIČNO DJELO PROTIV VIŠE LICA

Što se tiče odgovornosti direktora a sad i ministra vezano za napade na mene i prikrivanje kriminalaca o tome sam već izneo dokaze i biće ih još u nastavku a prema izjavi sestre ubijenog Vukelića u prilogu "Da je MUP radio svoj posao, moj brat bi bio živ" može se vidjeti šta drugi građani misle o ulozi policije. Sjetimo se da je još prije 10 godina, Glavni republički tužilac izjavio pred kamerama da "ZA PROCESUIRANJE KRUPNIH RIBA NEMA POLITIČKE VOLJE". Ta diplomatska izjava bukvalno znači da su političari i najveći kriminalci u zemlji iste osobe...

Napomena : Ova krivična prijava se dostavlja istovremeno u RJTRS i OJT Bijeljina, vezano za više krivičnih djela - terorističke aktivnosti, pripadnika MUP-a RS a da li će po dokaznom materijalu postupati Republičko ili Okružno tužilaštvo, hoće li biti proslijeđen u Tužilaštvo BIH ili bačeno u kantu za otpad, odlučite po svojoj savjesti.

REPUBLIČKOM TUŽILAŠTVU REPUBLIKE SRPSKE / OKRUŽNOM TUŽILAŠTVU U BIJELJINI

Po osnovu KRIVIČNOG ZAKONIKA REPUBLIKE SRPSKE, član "Produženo krivično djelo" a povezano sa krivičnim djelima "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", "Terorizam" i drugim, podnosi se :

PRIJAVA ZA PRODUŽENO KRIVIČNO DJELO PROTIV VIŠE LICA

Očekujem da Tužilaštvo odmah zatraži sudsku naredbu za praćenje komunikacija broja telefona 065991921 za šta ću razloge pojasniti u nastavku te preduzme sve potrebno da se zaštite životi drugih svjedoka i sankcionišu odgovorni. Početkom otobra 2023-e, ubijen je inspektor Nenad Marković što je samo jedno od više stradanja svjedoka krivičnih djela a na koja sam više puta pismeno upozoravao da će se desiti te tražio hitnu reakciju nadležnih do koje nije došlo. Jedan od tih dopisa je prilog "Koji su policajci u životnoj opasnosti od šefova mafijaškog kartela" od 21.02.2023. a koji i samim naslovom ukazuje na to te sam posebno ukazao na ugroženost pripadnika PS Bijeljina II. Vezano za to i više desetina drugih krivičnih prijava, uslijedio je "Poziv u PU Bijeljina za 17.07.2023." u kome se navodi da je po zahtjevu RJTRS na okolnosti prijave protiv bivšeg glavnog tužioca u OJTIS i trenutnog direktora policije RS. Usmeno mi je saopšteno da je materijal stigao iz OJTIS. Nije mi postavljeno nijedno pitanje nego saopšteno da sam opišem detalje što sam i uradio trudeći se da budem što kraći a to ću i sada učiniti uz opasku da su dodatni detalji u prilozima. Jedna od prelomnih tačaka je "Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020." koji je kako se vidi uz priloge koje sam poslao proslijeđen iz ureda Predsjednika RS u MUP RS na postupanje, prije oko 3 i po godine.
To je podvlačim bilo u vrijeme vanrednog stanja kada su ovlasti predsjednika RS bile na mnogo višem nivou nego u redovnim okolnostima a kasnije sam nakon telefonskog poziva uredu ministra, dobio podatak da je materijal kod direktora policije, koji umjesto da postupa po zakonu, nastavio je prikrivati pripadnike terorističke organizacije i ne samo to nego je na žalost od tada stradalo više svjedoka kriminala koji sam opisivao. Prvo je oko mjesec i po nakon nastanka dopisa stradao okružni tužilac iz OJTIS, Dragan Ninković od vatrenog oružja. Potom je obješen sudija Luka Borovčanin krajem marta 2021.e a onda je ubijen načelnik Radenko Bašić početkom 2022-e. Sredinom iste godine je objavljeno da je preminuo okružni tužilac Debeljević Milorad, (formalno jedina nenasilna smrt no ja ne isključujem trovanje i slično). I na kraju a navodim samo istaknute državne službenike koji su stradali - je ubijen inspektor Nenad Marković, koji je bio najviše upoznat u sve detalje krivičnih djela koje opisujem što se može i zaključiti samo na osnovu analize pozicija na kojima se nalazio. Time je odgovornost direktora policije daleko veća ne računajući da je u vrijeme više pokušaja mog ubistva te konkretno dana 27.09.2018. on bio na mjestu načelnika uprave kriminalističke policije RS te je prema ovlastima planirao i rukovodio svim akcijama koje su nezakonito vršene protiv mene a sa ciljem pripreme ubistva. Događaje od 27.09.2018. sam dokazao pred sudom u Bijeljini u predmetu 100636, uključujući brutalne falsifikate i laži MUP-a i sudske policije te priložio dokaze iz RJTRS i Vrhovnog suda RS, kojima sam dokazao lažiranje nadležnosti od strane Rajka Čolovića, vjerovatno obmanjivanje tada predsjednika suda u Sokocu Luke Borovčanina, čiji sud nije dobio nadležnost od Vrhovnog suda RS.
To je i sa velikim procentom pouzdanosti motiv za njegovo vješanje, (ubistvo) posebno imajući u vidu da je načelnik sudske policije Danko Borovčanin lagao službenicima, kako je navodno Osnovni sud u Bijeljini zatražio izuzeće te je kao Vrhovni sud dodijelio nepostojeći predmet protiv mene za "povredu ugleda suda" Osnovnom sudu u Sokocu. Danas je nakon razotkrivanja komunikacija preko aplikacije "SKY" poznato da su mnogi pripadnici MUP-a, umješani u promet narkotika i povezana krivična djela, uključujući i ubistva a prema pisanju blogera Slobodana Vaskovića, direktor policije Kostrešević Siniša je rukovodio transportima heroina i kokaina pod nadimkom "General". Vezano za pokušaj mog ubistva i teška krivična djela MUP-a i sudske policije 27.09.2018. sam tražio reakciju u PU Bijeljina ali umjesto da razotkriju počinioce, napadnut sam fizički obema rukama od strane službenika u mantilu uz psovke, uvrede i prijetnje ubistvom. Sve su posmatrali nekoliko uniformisanih službenika koji nisu spriječili nasilnika niti sačinili zabilješku o tome te su ga zaštitili, kada je pošto me nije uplašio, pobjegao na sprat PU Bijeljina a komanda i direktor policije štite sve do danas. Taj napad sam istog dana prijavio okružnom tužiocu M.Š. usmeno a 24.05.2019. predao pismenu krivičnu prijavu u OJT Bijeljina gdje očekivano nije urađeno ništa da krivci budu sankcionisani no uprkos svemu sam kasnije u pomenutom sudskom predmetu krajem 2019-te, dokazao nezakonite radnje policije. Razlog za konstantne napade na mene od strane kriminalaca iz policije je to što su ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, ćerku moje sestre prilikom šverca narkotika pristiglih iz Istočnog Sarajeva, odnosno ortaka iz Federacije a transportovane kod saučesnika u Bobar grupi, preko čije banke su prali novac. Materijal o tome je sadržan u prilozima pomenutog Dopisa službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. a dostavljao sam ga ranije u prethodnim prijavama.
Što se tiče izjave koju sam dao 17.07.2023. pokušao sam dobiti skeniranu kopiju iz RJTRS i OJTIS, što se vidi iz priloga "Zahtjev za informacije 135" od 29.08.2023. gdje sam i pojasnio razloge za to ali mi nije poslato ništa tako da tu izjavu ne mogu sada ni priložiti. Nakon ubistva inspektora Nenada Markovića, poslao sam Tužilaštvu BIH i na više zvaničnih internet adresa MUP-a, materijal, (Likvidacije svjedoka se nastavljaju - prijava) kako se može vidjeti iz priloga 22.10.2023. a već sutradan sam imao telefonski poziv na broj 065831902, inače naveden kako na dnu te prijave tako i u svim drugim tekstovima ranije. Sadržaj pomenute prijave je očito uznemirio kriminalne strukture u policiji te je zato i došlo do poziva sa broja 065991921 što se može vidjeti iz priloga "Pozivi telefonom". Moj telefon sa brojem 065831902 čije su 2 slike na vrhu tog priloga vrlo rijetko nosim uz sebe jer ne želim da me mogu locirati preko njega tako da sam poziv koji se vidi primjetio nakon povratka kući.
Dakle bio sam u gradu i viđen od nekoliko desetina osoba koje se bave nekim od "uličnih biznisa" kao što su prodaja robe i razmjena novca a koji su bukvalno svi informatori nekog od inspektora, inače se ne bi mogli baviti tim poslovima. Poziv na moj broj je uslijedio nakon što sam viđen u gradu te je to dojavljeno policiji a cilj pozivanja je moje lociranje i slanje ubica koje su pod kontrolom kriminalaca iz policije, ucjenjenih od ranije brojnim materijalima, koji se kriju po fiokama upravo iz tih pobuda. Na dnu pomenutog priloga je moj poziv na broj 065991921, obavljen 27.10.2023. sa mog drugog telefona, koji je ispravan za razliku od prvog kome ne funkcionišu tasteri a kompletan sadržaj razgovora se može pročitati u sadržaju priloga "Razgovor sa službenikom G.S.". Može se vidjeti da sam se odmah predstavio i ponovio svoje ime više puta a službenik MUP-a je tokom razgovora rekao svoje ime i potvrdio da je u pitanju službeni broj MUP-a. Njegovo puno ime neću ovde navoditi jer smatram da je sada i on u životnoj opasnosti. S obzirom da sam snimao sopstveni razgovor i izjave koje su meni namjenjene, ovaj audio snimak nije nezakonito pribavljen te ga Tužilaštvo može koristiti kao dokaz da je obavljen kao i da sam pozivan od strane službenika MUP-a, odmah nakon podnošenja prijave Tužilaštvu BIH. Službenik G.S. se naravno "ne sjeća" da me je pozivao no to nije bio jedini poziv nego je prethodno pozivao 12.09.2023. što se vidi na drugoj slicu u vrhu priloga o čemu smišljeno nisam ništa pominjao. Taj poziv dodatno dokazuje da nema govora o slučajnosti a uslijedio je 14 dana nakon mojih zahtjeva za kopije izjave što je dovoljno vremena da u MUP-u saznaju za njih a opet nekoliko minuta nakon što me je kontaktirao jedan od informatora policije. Podsjećam da mi je policija prijetila ubistvom 22.05.2019. ne računajući ranije pokušaje a tu prijetnju nikada niko nije negirao niti povukao, počinioci se prikrivaju te je time jasno da me i dalje pokušavaju ubiti za šta je preduslov moje lociranje. Što se tiče službenika koji me je pozivao o njemu su pisali kolege iz MUP RS-e još prije 8 godina što se vidi iz priloga "Optužnica za Bobar banku" u komentaru ispod članka pisanog 31.07.2015. Iz uvoda izdvajam dio : “Poštovani, molimo Vas da objavite ovo što smo napisali, jer su skoro svi mediji u RS zatvoreni za ovu temu. Pojedinci u MUP-u RS su se toliko osilili, postali su bahati, da njihovo ponašanje baca ljagu na svakog policajca koji pošteno radi svoj posao za 600 - 700 maraka mjesečno. Dok se jedni bogate i bahate, bruka ostaje na svima nama.” Sadržaj i krivična djela više pripadnika MUP-a neću opisivati ovdje da ne bih dodatno ugrozio nikoga od njih a ističem samo da je jedan od glavnih "junaka" upravo službenik koji me je pozivao telefonom. E sada, recimo da nikoga iz Tužilaštva ne brine to što kriminalci iz policije žele da me ubiju kao ni to što su već ubili i prikrivaju ubistvo ćerke moje sestre ali treba da se ima u vidu činjenica da su neki časni policajci objavili ove podatke o krivičnim djelima kolega kriminalaca što se jasno nikome od njih ne dopada i nesumnjivo bi htjeli spriječiti da se to ponovo dešava a posebno da nekada njihove kolege o tome svjedoče pred sudom. Dalje, uzmimo u obzir mogućnost da je autor ovog teksta ili jedan od onih koji su svjedoci nekog od krivičnih djela koja se opisuju, upravo ubijeni inspektor Nenad Marković što nas onda dovodi do motiva i nalogodavaca tog zločina. Priprema, motivacija, ucjenjivanje direktnih izvršilaca su puki tehnički detalji koje kriminalci iz policije sa fiokama prepunih dokaza protiv lokalnih narko dilera koje su sami stvorili, mogu upotrebljavati kad i kako žele a skrećem pažnju da sam upravo u prijavi "Likvidacije svjedoka se nastavljaju" opisao izjavu na tv emisiji bivšeg pripadnika MUP-a o tome da imaju u ladicama dokaze kriminala ali ih ne vade zarad "viših interesa". S tim u vezi, skrećem pažnju na činjenicu da me je službenik MUP-a nesporno pozivao 2 puta i umjesto da to bude tema, njega zanima isključivo to odakle ja znam da je u pitanju službeni broj ili da to napišem konkretnije : ZANIMA GA - ZANIMA IH KOJI MI JE NJIHOV KOLEGA REKAO DA JE TO BROJ IZ POLICIJE ! To se jasno može vidjeti i čuti iz sadržaja priloga koje dostavljam a dodajem da mi je već 31.10.2023. oko 18 sati kada je već bio mrkli mrak na vrata zalupalo nekoliko osoba koje su se predstavili kao policajci. Bilo ih je koliko sam mogao vidjeti 4-ica ali se niko nije ni predstavio a kamoli legitimisao. Ali ono što je još neobičnije od dolaska po mraku je to da su zatražili ličnu kartu da iznesem te kada sam se vratio, umjesto da mi predaju poziv ili "poziv" tražili su da idem sa njima do vozila na ulici sa izgovorom da tamo potpišem prijem. S obzirom da nije prvi put da mi se donose pozivi, ističem da ne samo da nikada niko nije tražio ličnu kartu nego posebno nije zahtijevano da izađem iz kuće i potpišem prijem u vozilu policije. Prije nekoliko godina sam u sudskim postupcima, prilagao tekst "Završni čin u bijeljinskoj pravosudnoj drami" iz koga se vidi na koji način se može izvršiti prevara - lažiranje policijskog rada a za pripremu ubistva ili pokušaja ubistva u sticaju sa više drugih krivičnih djela. Imajući od ranije iskustva o razbojničkim metodama policije i sa još aktuelnom prijetnjom da ću biti ubijen, izrečenom u zgradi PU Bijeljina te da napadača i brojne druge kriminalce krije sam komandni vrh, situacija da budem izvučen iz kuće i sjednem na ulici u vozilo sa jednim naoružanim tipom lijevo, jednim pored vozila a dvojicom iza sebe od kojih se neki možda već igra pištoljem nije mi se uopšte dopala - na stranu to što nema nikakvog zakonskog osnova da se potpisi o prijemu vrše u policijskom vozilu. Stoga sam im rekao da pošto me pokušavaju prevariti, neću ići do vozila, niti bilo šta potpisivati a da poziv mogu ostaviti u sanduče te zatvorio i zaključao vrata. Ovakav postupak - dolazak po mraku i insistiranje da sa ličnom kartom izađem iz kuće i odem do vozila mi ukazuje na pripremu ubistva. Da li direktno pred vozilom ili bi prvo uslijedilo saopštenje šefa koji je bio na vezi da je kao "upravo stigla" naredba da me odmah dovezu pa da završim u kanalu kao David Dragičević, nakon što mučenjem pokušaju izvući podatke ili na neki drugi način samo je pitanje odluke šefova koji su bijesni toliko da bi me zadavili svojim rukama. S obzirom da je prijetnja policije ubistvom konstantno na snazi te da sam podneo prijavu protiv direktora policije za koju sam dao izjavu o čemu je isti nesumnjivo obavješten, jasno je da ima više njih koji bi me rado vidjeli mrtvog. Druga važna činjenica je to da njih isključivo zanima ime službenika koji mi je po njihovim zaključcima rekao da je telefonski broj koji me je pozivao registrovan u policiji a ostavljam Tužilaštvu da procjeni šta bi se desilo, odnosno šta se dešava kada kriminalci iz policije saznaju da neki od njihovih časnih kolega razotkriva detalje njihovih zločina. Više puta sam pisao a koliko se sjećam to sam rekao i u izjavi da ni načelnik Radenko Bašić ni bilo koji drugi policajac nisu nikakva opasnost za narko dilere koje štite direktor policije i drugi nadređeni, nego su opasnost za kriminalce iz policije i prije svega su oni zainteresovani za likvidacije takvih osoba. Isto je slučaj i sa inspektorom Nenadom Markovićem. Ubica je osuđen za 2 "sitnija" krivična djela a nesumnjivo je to samo vrh ledenog brijega onoga što je počinio te je onima koji prikrivaju dokaze o tome lako manipulisati u takvim okolnostima gdje je sa jedne strane mogućnost 15 do 20 godina zatvora a sa druge ubistvo nezgodnog inspektora uz odglumljenu amneziju, odnosno privremenu neuračunljivost na šta se očito ide sudeći po izjavi koju su mediji objavili. Kad se ima u vidu kako je okončano suđenje za ubistvo g. Branislava Garića, možemo uskoro očekivati ubicu inspektora Markovića na slobodi i još pogodnijeg za zastrašivanja i uklanjanja opasnih svjedoka. Gomile takvih grupa su stvorili i manipulišu njima zločinci iz takozvanih obavještajnih službi, kako unutar policije tako i "penzionera" koji su uticajniji od zaposlenih načelnika a to se može vidjeti i na nedavnom primjeru opisanom u prilogu "Bijeg pedofila, divljanje huligana, kapitulacija policije" iz koga citiram dio : "Prije neki dan huligani su divljali Modričom, uz pratnju policije, preciznije policija se vozila iza njih ne ometajući iživljavanje na građanima. Nemoć je dodatno potkovana odlukom da zbog uzemirenosti građana radno vrijeme kafana u Modriči bude skraćeno, policija je tako priznala potpunu kapitulaciju pred nasilnicima i poslala poruku stanovnicima da je bolje da ne izlaze. Što je jako čudno, jer ako izlazite barem ste jednom morali vidjeti te racije sa dvadesetak policijskih vozila, tom istom policijom u moćnom izdanju pod maskama i punom borbenom opremom kako pod vikom i dugim cijevima ulaze u klubove i deru se na ljude, dok pojedini gosti od stresa doživljavaju napade. Ujutro nakon racije objave da su zaplijenili par grama neke droge..." Više puta sam u ranijim tekstovima opisivao ovakve metode zastrašivanja i vrbovanja čak i maloljetnika, kada stari saradnik policije, inače "ugledan" u društvu i pun novca, privuče maloljetnike, časti ih pićem, neko baci "travu" na sto, par džointa i slično pa "ode do toaleta" a onda upada policija i "pronalazi" pomenutih par grama narkotika čime onda ucjenjuje i djecu i njihove roditelje bilo da dilaju za njih ili da samo služe kao informatori kakvih su mi slali na desetine, uključujući i one koji su prijetili prebijanjima i ubistvom. Ovde se treba prisjetiti i izjave iz vrha MUP-a i pojma "legendiranje" što se u stvari odnosi na bande narko dilera i huligana koje formira policija pa onda koristi za sve prljave poslove. Dio toga je opisan u prilogu "MUP RS mijenja identitet kriminalcima" od 31.10.2019. gdje je u vrhu slika sa 2 prosječna policijska ortaka a pominje se nekoliko primjera, koje neću navoditi nego samo opis sa dna teksta : "Osim navedene trojice koji su, zahvaljujući vlastima RS-a promijenili identitete, treba se prisjetiti i slučaja Elvisa Keljmendija. Naime, sin narko bossa Nasera Keljmendija u trenucima dok mu je bio zabranjen ulazak u BiH uspio je dobiti ličnu kartu na svoje ime. Dokumente mu je u avgustu prošle godine izdao MUP Republike Srpske a prijavljen je u Zvorniku. Podjetimo, vlasti Republike Srpske planirale su, prilikom izmjena Zakona o unutrašnjim poslovima RS-a, uvesti institut "legendiranja", pri čemu bi MUP RS-a mogao bilo kojoj osobi, iz bilo koje države, dati drugi identitet." Ovakve policijske "legende" su idealna `publika` da im se plasiraju priče kako ih ja `cinkarim` u drugim policijskim upravama, da načelnik Bašić planira njihovo hapšenje u sadejstvu sa Tužilaštvom BIH ili inspektor Marković ili nepodobni sudija, javni tužilac, žele da ih osude a to mogu spriječiti samo likvidacijom takvih. To divljanje hordi nasilnika nije se tek tako desilo a posebno nije slučajno snimljeno pa objavljeno ali neću se sada baviti podmuklim planovima kriminalaca iz policije nego povlačim paralelu sa ubistvom Milana Vukelića, kome su takođe prijetili u zgradi policije kao i meni što je Vukelić objavio neposredno prije nego su ga raznijeli eksplozivom ispred zgrade MUP-a. Jasno je da nema mnogo stručnjaka za eksploziv u BIH te da su takvi radili ili i dalje rade u policiji, eventualno vojsci a kad se doda da je potrebna logistika, nadzor žrtve i vozila, navike, lokacija, jasno je da to ubistvo nije moglo biti izvršeno bez udjela nekoga iz policije a moguće i da je dugme za detonaciju pritisnuo neki aktivni službenik. Možda baš sadašnji direktor ili neki od "uglednih" komandira što i nije tako bitno jer zaštitom ubica su još veći zločinci od samih izvršilaca koji bez takvih sponzora ne bi ni postojali. Što se tiče odgovornosti direktora a sad i ministra vezano za napade na mene i prikrivanje kriminalaca o tome sam već izneo dokaze i biće ih još u nastavku a prema izjavi sestre ubijenog Vukelića u prilogu "Da je MUP radio svoj posao, moj brat bi bio živ" može se vidjeti šta drugi građani misle o ulozi policije. Kad se tome dodaju i javna priznanja članova SNSD-a, poput onoga iz priloga "Nema gore partije od SNSD-a, kćerka me se stidi što sam njihov član" koje opisuje Lazar Prodanović, dobija se koktel političko policijske mafije o čemu pišem već godinama a sjetimo se da je još prije 10 godina, Glavni republički tužilac izjavio pred kamerama da "ZA PROCESUIRANJE KRUPNIH RIBA NEMA POLITIČKE VOLJE". Ta diplomatska izjava bukvalno znači da su političari i najveći kriminalci u zemlji iste osobe. Što se tiče javnih tužilaca i sudija, trebaju imati u vidu poslednju izjavu ministra u prilogu "Ministar policije poručio - nema hapšenja Dodika" koju citiram doslovno : "Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da će ministarstvo koje predvodi zaštititi predsjednika Srpske Milorada Dodika, jer je napadnut ustavni poredak. Branićemo i štititi predsjednika Republike i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Kristijana Šmita. Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak a da je normalna država sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak Srpske", rekao je novinarima Karan, javila je Srna." Koliko ja znam zakone a poznajem ih bolje od onih koji su me pokušavali ubiti ili napadali na druge načine što sam dokazao u više pravosudnih postupaka, sudije i javni tužioci imaju imunitet za odluke koje donose u predmetima kojima su zaduženi. Njihove prekršaje je nadležan da konstatuje isključivo Ured disciplinskog tužioca u VSTV-u a nezakonite odluke, drugostepeni sud, Vrhovni pa Ustavni sud. Nijedan ministar bio on hirurg, ekonomista, pravnik itd nema nadležnost da procjenjuje i ocjenjuje rad tužilaca i sudija osim ako se ne sudi njemu, kada to može obrazlagati pismeno i usmeno. Ja kao običan građanin a bez ikakve veze sa državnim poslovima mogu kritikovati bilo koji državni organ što je presudio i Ustavni sud u jednom postupku ali neko ko prima narodni novac kao zaposlen u bilo kom državnom organu nema ni moralno pravo da napada druge službenike, posebno ne one iz Sudske vlasti koja je nezavisna od Skupštinske a posebno od Izvršne, koja je obavezna da izvršava naredbe sudova i tužilaštava. No ovde nije u pitanju samo nelegalno iznošenje mišljenja nego se bukvalno i otvoreno prijeti sudijama i javnim tužiocima, prvo tvrdeći da napadaju ustavni poredak a onda kaže da će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak. Dakle on ovdje prijeti hapšenjem sudijama i javnim tužiocima što je mnogo manji problem od onoga što je u sjenci a to su gomile narko grupa koje kontroliše policija, grupe huligana, reketaša pa i gomile kriminalaca zaposlenih u policiji koji su spremni ubiti bilo kog sudiju i tužioca te to predstaviti kao samoubistvo. Ili će posao odraditi neki "privremeno neuračunljivi" ucjenjeni ortak već zavisno na šta se odluče u konkretnom slučaju. Na pripadnicima RJTRS, OJT Bijeljina ali i drugima je da sami procjene, jesu li nasilne smrti koje policija okarakteriše kao samoubistva zaista to ili su u pitanju likvidacije koje izvršavaju isti oni koji rade uviđaje, odnosno njihove kolege kriminalci. Ovde dodajem činjenicu da je službenik policije koji me pokušavao locirati, izjavio da je forenzičar - dakle stručnjak za zataškavanje i prikrivanje zločina. Vezano za telefonske pozive, provociranje policije i posebno za slanje patrole sa instrukcijama da me izmame iz kuće na javno mjesto, poslao sam "Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina" kako se vidi 09.11.2023. u 22:02 sa rokom od 24 sata da mi odgovore na sva pitanja direktno povezana sa napadima na mene, pokušajima ubistva i ugrožavanjima života na šta naravno nisam dobio nikakav odgovor, čime se MUP okarakterisao kao zločinačka teroristička organizacija. Kako se ne bi pomislilo da je rok prekratak i da time pretjerujem u opisu, ističem da su takva pitanja postavljana i mnogo ranije što se može vidjeti iz priloga "Zahtjev i obavještenje ministru unutrašnjih poslova" od prije skoro godinu dana - 25.12.2022. te "Zahtjev policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku" sa samo 1 (JEDNIM) pitanjem koje citiram doslovno : "1. Imate li saznanja da sam ja - Zdenko Bajo, bilo kada bio angažovan u PU Bijeljina ili bilo kojoj Policijskoj upravi, odnosno kompletnom MUP-u RS-e, kao informator - ili kako to opisuje inspektor bloger Radovanović Borislav, (prilog "Komentari na članak") kao "jeftini doušnik", "sitni policijski doušnik", "smeće" te "policijska drukara" odnosno izjasnite se precizno i direktno na pitanje : DA LI SAM JA - ZDENKO BAJO, EVIDENTIRAN KAO INFORMATOR - SARADNIK MUPA REPUBLIKE SRPSKE ?" Laži inspektor blogera se mogu vidjeti u pomenutom fajlu a u nastavku citiram i objašnjenje iz tog zahtjeva - zbog čega je važna ta lična informacija, vezana isljučivo za mene : "Iz priloga "Komentari na članak" se vidi da su inspektor bloger Radovanović Borislav (i brojni saučesnici), godinama širili laži, koje su plasirali vođama narko klanova da ih ja navodno cinkarim policiji, gdje ih oni ne mogu zaštititi te naravno tog ko je "cinkaroš" ili kako to opisuje g. Radovanović, kao "jeftini doušnik", "sitni policijski doušnik", "smeće" te "policijska drukara" treba ubiti. Imena drugih osoba - posebno ucjenjenih ili prevarenih građana neću navoditi, iako imam dokaze i o tome koje sam čak prezentovao ranije u sudskim postupcima a iz razloga da ih to ne bi dovelo u opasnost. Što se tiče pomenutog gospodina on je kao kriminalistički inspektor bio savršeno svjestan šta znači opisivati bilo koga kao cinkaroša ljudima koji su spremni ubiti bez razmišljanja. Osim toga je u sadejstvu sa ortakom Kostrešević Sinišom i drugima, angažovao grupe ljudi koji su me kontaktirali i iznosili prijeteće stavove i to prema pripadnicima pravosuđa prvenstveno sa ciljem da me dovedu u zabludu kako u tome nema ničega nezakonitog a u stvarnosti je kažnjivo do 12 godina zatvora prema članu "Napad na sudiju ili javnog tužioca". Takav podmukao i kriminalan metod je doveo do velike afere o čemu se oglasilo i VSTV-e - vidljivo u prilogu "VSTV - saopštenje 14.08.2017." a o čemu se izjasnio i sam inspektor bloger, ismijavajući žrtve prijetnji vješanjem u sopstvenom tekstu koji prilažem pod alternativnim nazivom "`False flag` operacija" pošto original sadrži jedno lično ime. Vezano za plasiranje laži o tome da navodno cinkarim policiji pripadnike raznih kriminalnih grupa, angažovani su i provokatori koji su me pokušavali odvesti na udaljenu lokaciju - na nišan takvim grupama već izmanipulisanim i spremnim da me ubiju. Pošto taj nivo planirane likvidacije nije uspjevao, angažovani su i drugi saradnici te je u jednom pokušaju likvidacije 27.09.2018. asistirala PS Bijeljina 2, čineći više krivičnih djela, koje sam dokazao u sudskom postupku. No prije nego što je i počeo taj predmet pred sudom, prilikom pokušaja da dođem do informacija - garantovano članom 23 Ustava RS, napadnut sam 22.05.2019. u zgradi PU Bijeljina, fizički obema rukama uz psovke i prijetnje ubistvom od strane službenika u civilu, koji je pošto me nije uplašio, pobjegao na sprat. Sve prethodno je uzrokovano činjenicom da su pripadnici kriminalne grupe, ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, prilikom krijumčarenja narkotika u Bobar grupu te pokušavaju prikriti i taj zločin ali i brojne malverzacija oko pranja novca i pljački preko Bobar banke itd. DODATAK : Na osnovu Krivičnog zakona BIH, član "Osnovni pojmovi" stav : "Kad je kao počinilac krivičnih djela označeno službeno ili odgovorno lice, sva lica iz stavova (3) i (5) ovog člana mogu biti počinioci tih djela, ukoliko iz zakonskih obilježja pojedinog krivičnog djela ne proizlazi da počinilac može biti samo neko od tih lica." proizilazi da svako ko pruža pomoć izvršiocima i nalogodavcima - činjenjem ili nečinjenjem, odgovoran je za njihova krivična djela kao da ih je lično izvršio, počev od ubistva osmogodišnjeg djeteta te stradanja više svjedoka, preko više pokušaja likvidacije sve do brojnih "sitnijih" krivičnih djela." Kako se iz sadržaja vidi - ne samo da sam istakao da mi te laži o "cinkarenju" ugrožavaju život godinama nego i da su odgovorni svi koji prikrivaju počinioce krivičnih djela a što su sada nesporno i svi od komandira, preko načelnika i direktora do ministra, kao i svaki pripadnik MUP-a koji kompletan napada i ugrožava ne samo moj život nego i brojne druge osobe a više stotina hiljada ljudi je pobjeglo iz zemlje od njihovog terora. Na kraju ističem da kompletan MUP i sudsku policiju kao servise Tužilaštava i Sudova, tretiram kao bandu jer su učinili više krivičnih djela saučestvujući u pripremi pokušaja mog ubistva a to sam dokazao tek u sudskom postupku, pošto su falsifikovali dokumentaciju - činjenične opise i potpise. Svaki eventualni kontakt sa mnom tretiraću kao pokušaj ubistva sve dok mi komande i jednih i drugih ne odgovore na postavljenja pitanja u zahtjevima vezano za napade na moj život i prava. Što se tiče RJTRS i OJT Bijeljina, vaše je pravo da po eventualnoj prijavi protiv mene bila ona potpuno izmišljena ili kod vas izazivala sumnju da je možda istinita da sam "glavni snabdjevač" svih dilera u RS, inače policijskih ortaka ili sam uvrijedio nekog firera, poglavnika, satnika i slično - pokrenete istragu i protiv mene ali bande iz MUP-a ili sudske policije ne mogu biti asistenti u tome. Dokazao sam pred sudom da lažu čim zinu i ne može im se vjerovati makar mahali sa bilo kakvim papirom jer su falsifikovali i sudske presude a ne samo sopstvene zabilješke. Stoga ako bilo kada u budućnosti želite da me saslušate pošaljite mi obavjest o tome na ovde navedene mejlove i sam ću doći u nadležno OJT Bijeljina. Ako je potrebno opisati kriminal vezano za moje krivične prijave to ću naravno uraditi a ako eventualno policija ili bilo ko - mene prijavi za bilo šta, izjaviću da neću odgovarati ni na jedno pitanje sve dok ne budu ispunjeni moji zahtjevi o prestanku napada na prava garantovana Ustavom, prvenstveno iz člana 23, što obuhvata uvid u sve materijale, predmete i dokumente povezane sa mnom, koje su prikupljali MUP, Tužilaštva i sudska policija a koji se nakon lažnih prijava i nelegalnih "posebnih istražnih radnji" uz pokušaje ubistva, kriju od mene.

PRILOZI

Koji su policajci u životnoj opasnosti od šefova mafijaškog kartela, Poziv u PU Bijeljina za 17.07.2023.; Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020.; Zahtjev za informacije 135, Likvidacije svjedoka se nastavljaju - prijava, Pozivi telefonom, Razgovor sa službenikom G.S.; Optužnica za Bobar banku, Bijeg pedofila, divljanje huligana, kapitulacija policije, MUP RS mijenja identitet kriminalcima, Da je MUP radio svoj posao, moj brat bi bio živ, Nema gore partije od SNSD-a, kćerka me se stidi što sam njihov član, Ministar policije poručio - nema hapšenja Dodika, Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina, Zahtjev i obavještenje ministru unutrašnjih poslova, Zahtjev policijskoj upravi bijeljina - na ruke načelniku, Komentari na članak

Zdenko Bajo Majke Jevrosime 20 76300 Bijeljina Bajozdenko@gmail.com Zdenkobajo@gmail.com 065831902