petak, 15. prosinca 2023.

INFORMISANJE JAVNOSTI O KRIMINALU MAFIJAŠKOG REŽIMA

Prilog "Milorad Dodik iznio neistine i teške i neargumentovane optužbe na račun tužilaštava" se odnosi na reakcije nakon likvidacije načelnika Radenka Bašića a koji je takođe važan svjedok. On je naime bio zaposlen u PU Prijedor odakle je i inspektor bloger Radovanović Borislav, koji je glumeći lažnog disidenta, prikupljao informacije za mafiju te između ostalog, širio laži među ortacima iz narko kartela da ih ja navodno cinkarim policiji, (prilog "Komentari na članak"), čime je stvaran motiv da me ubiju...

INFORMISANJE JAVNOSTI O KRIMINALU MAFIJAŠKOG REŽIMA

U prilozima vam šaljem dio materijala koji dokazuje teška krivična djela pripadnika mafijaškog režima i saučesnika. Neću ovde detaljno opisivati o čemu se radi nego samo kraći sadržaj a detalji se mogu vidjeti unutar dokumentacije. Pozadina je djelovanje regionalne narko mafije sa naglaskom na aktivnosti njihovih članova unutar policije, tužilaštava i sudova te likvidacija koje su izvršavali. Najpoznatije iz tog perioda su ubistva Dženana Memića, Davida Dragičevića, Olivera Ivanovića, Vladimira Cvijana, Slaviše Krunića, Miloša Ostojića itd a neka bitnija ću kasnije potencirati. Prvi pdf fajl "Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima" sadrži materijal koji je tadašnji predsjednik, (iz 2020-te) poslao preko svog kabineta u MUP a koji je prema relevantnom zakonu, (ZOPIUP) obavezan postupati prema uputama i smjernicama predsjednika - na stranu to što je obavezan i bez toga.
U sklopu 13 strana tog priloga su dokazi, uključujući dokumente suda i tužilaštva iz kojih se vidi da je policija smišljeno ukonila materijalni dokaz ubistva sa smrtno ranjene djevojčice, (prilikom šverca narkotika u Bobar grupu), oprali su ga benzinom i o tome nisu izvjestili tužilaštvo, kao ni reagovali na brojna pismena upozoravanja.
Prilog "Rješenja 80 0 Pr 100636 18 Pr" sadrži odluke sudova vezano za dan 27.09.2018. kada je kartel čiji sam prethodni zločin razotkrio, umjesto da postupi prema zakonu, pokušao da organizuje moje ubistvo uz asistenciju policije na taj način što su me nelegalno optužili za "povredu ugleda suda" te pokušali namamiti - kasnije prisilno odvući na teritoriju Istočnog Sarajeva, iako tamošnje tužilaštvo i sud nisu nadležni čak i da je postojalo krivično djelo. Ortaci iz narko klanova su imali zadatak da izvrše likvidaciju. Pošto taj i drugi slični planovi nisu uspjeli a nakon dopisa predsjednika, koji nije ispoštovan, smrtno je stradalo više svjedoka opisanog kriminala što se može vidjeti u dokumentaciji unutar kompresovanog fajla "Dokazi o kriminalu" i to počevši od "Saopštenje za javnost 30.06.2020." kada je oko mjesec i po nakon dopisa predsjednika, okružni tužilac iz OJTIS, Dragan Ninković, dobio metak u glavu. Samo nekoliko dana ranije sam poslao materijal u OJTIS što se vidi iz priloga "Javni poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima - mejl". Prilog "In memoriam L.B." opisuje smrt svjedoka - sudije suda u Sokocu, gdje se ne navodi da je isti nađen obješen. Neposredno pred vješanje pomenutog sam poslao Tužilaštvu BIH prilog "Zahtjev i krivična prijava direktoru policije i načelniku - mejl" gdje se stradali sudija pominje više puta. Prilog "Milorad Dodik iznio neistine i teške i neargumentovane optužbe na račun tužilaštava" se odnosi na reakcije nakon likvidacije načelnika Radenka Bašića a koji je takođe važan svjedok. On je naime bio zaposlen u PU Prijedor odakle je i inspektor bloger Radovanović Borislav, koji je glumeći lažnog disidenta, prikupljao imformacije za mafiju te između ostalog, širio laži među ortacima iz narko kartela da ih ja navodno cinkarim policiji, (prilog "Komentari na članak"), čime je stvaran motiv da me ubiju.
Isti je tokom 2017-te, podsticao i opravdavao prijetnje vješanjem pripadnika VSTV o čemu sam pred likvidaciju načelnika R.B. obavjestio i VSTV-e i neke svjedoke o čemu ne prilažem materijal da ne bi stradali i ti svjedoci. Prilog "In memorioam M.D." se odnosi na pripadnika OJT Bijeljina, koji je bio upoznat sa detaljima svih povezanih zločina tokom više od decenije. Uzrok smrti se ne navodi kao ni kod sudije L.B. i nisam ga ni istraživao no kako su prethodne 3 smrti nesporno nasilne, osnovano sumnjam da su u sva 4 slučaja ubistva. Neposredno pred njegovu smrt sam poslao dopis "Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala - mejl od 11.06.2022." na adresu OJT Bijeljina u kome sam pomenuo gospodina M.D. Dokumenti iz kojih se vidi da su pripadnici kartela lažirali nadležnost i pokrenuli nezakonite predmete protiv mene u Istočnom Sarajevu su prilozi "RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15" te "Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018." a prilog "Žalba PS od 11.11.2019. na rješenje 80 0 Pr 100636 18 Pr" tak tada nakon prvostepene odluke suda u predmetu 80 0 Pr 100636 18 Pr, sadrži činjenicu da sam upozoravao policiju na planiranje ubistva što su tada i u sačinjenim dokumentima te pripremljenim za sud, smišljeno prikrili a što sam razotkrio u dokaznom postupku. Kompletan materijal, izjave svjedoka, brojne falsifikate itd ne prilažem sada da ne bih suviše širio temu ali sve dodatne materijale i informacije, možete dobiti naknadno ako želite. Koliko je obiman materijal u pitanju može se procjeniti ako se zna da sam tekstove objavio na web portalu "https://razotkrivanjemafijaskogrezima.cloudaccess.host" te još nekima a sadrži preko 1200 članaka. Dokumente iz priloga možete koristiti na način koji smatrate da je prikladan. S poštovanjem :

PRILOZI

Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020. sa prilozima Rješenja 80 0 Pr 100636 18 Pr Dokazi o kriminalu

Zdenko Bajo Majke Jevrosime 20 76300 Bijeljina Bajozdenko@gmail.com Zdenkobajo@gmail.com 065831902