srijeda, 15. studenoga 2023.

TUŽILAŠTVU BIH - INFORMACIJE O ORGANIZOVANOM KRIMINALU

Najmanje u tri slučaja su nasilne smrti a osnovano sumnjam da su za sva 4 navedena primjera u pitanju ubistva - likvidacije svjedoka sa ciljem presjecanja veza sa nalogodavcima iz vrha mafijaškog kartela. Ovo je samo mali dio materijala koji imam i može poslužiti kao osnova za radnje koje obavezuju Tužilaštvo BIH, prema ZKP-u i KZBIH a imajući u vidu činjenicu da je MUPRS, sastavni dio narko mafijaškog kartela od koga prijeti opasnost i pripadnicima Tužilaštva BIH...

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Veza : Rješenje broj A-I-ZSPI-92/22 OD 09.02.2023.

TUŽILAŠTVU BIH - INFORMACIJE O ORGANIZOVANOM KRIMINALU

U skladu sa stavovima iznesenim u rješenju Tužilaštva BIH a posebno vezano za moje pitanje : "Da li će Glavni tužilac Tužilaštva BIH, odnosno Tužilaštvo BIH, sarađivati sa građanima i konkretno sa mnom u razotkrivanju pripadnika mafijaškog kartela unutar MUP-a i saučesnika na drugim nivioma te u redovima građana ? Dostavljam vam dokumente, odnosno dokaze, koji su u najbližoj vezi sa događajima nakon prijetnji upućenih pripadnicima pravosuđa.
1. `Javni poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima` koji sam posalao u OJT Istočno Sarajevo 20.06.2022. što se može i vidjeti iz priloga "Javni poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima - mejl". - Nikakav odgovor nikada nisam dobio a umjesto toga je 10 dana kasnije, 30.06.2022. okružni javni tužilac Dragan Ninković iz OJTIS, kao svjedok brojnih kriminalnih radnji, vezanih za pitanja koja sam postavio - dobio metak u glavu. 2. `Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije od 12.03.2021.` poslato istog dana a vidljivo iz priloga "Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije - mejl. 3. `Zahtjev i krivična prijava direktoru policije i načelniku PU Bijeljina` - poslato 17.03.2021. što se vidi i iz priloga "Zahtjev i krivična prijava direktoru policije i načelniku - mejl". - Odgovore na poslate zahtjeve nisam dobio ali je unutar 15 dana zakonskog roka za reakciju, obješen svjedok - sudija Luka Borovčanin iz Sokoca a koga sam više puta pominjao u prethodnim prilozima. 4. `Žalba na rješenje VSTV-a 01-07-10-6-109-2021 od 31.05.2021.` u kome na drugoj strani pominjem događaje za prijetnje pripadnicima pravosuđa i neke od konkretnih aktera. - Narednih mjeseci sam detaljnije informisao neke osobe čija imena neću pominjati da ih ne bih ugrozio ali o tome vam dodatne informacije može prenijeti bivša glavna tužiteljica G.T. ako smatra da time neće ugroziti izvor od koga joj je kako sam obavješten, proslijeđen materijal. Dana 21.03.2022. je ubijen načelnik Radenko Bašić, svjedok aktivnosti, službenika iz njegove PU Prijedor, povezanih sa prethodnom temom. 5. `Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala` je obavjest koju sam poslao u OJT Bijeljina, kako se može vidjeti iz priloga "Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala - mejl od 11.06.2022.". - Nikakve povratne reakcije nije bilo ni na ovaj dopis a nakon što sam 29.06.2022. lično išao do PU Bijeljina i upozorio službenike na ulazu, (pošto nikoga iz komande nije bilo u sred radnog vremena) na životnu opasnost za sve svjedoke, samo nekoliko dana kasnije je objavljena vijest o smrti zamjenika glavnog tužioca u OJT Bijeljina Debeljević Milorada, koji je svjedok više krivičnih djela tokom poslednih 13 godina a pomenuo sam ga u prethodnom prilogu, pri dnu druge strane.
Najmanje u tri slučaja su nasilne smrti a osnovano sumnjam da su za sva 4 navedena primjera u pitanju ubistva - likvidacije svjedoka sa ciljem presjecanja veza sa nalogodavcima iz vrha mafijaškog kartela. Ovo je samo mali dio materijala koji imam i može poslužiti kao osnova za radnje koje obavezuju Tužilaštvo BIH, prema ZKP-u i KZBIH a imajući u vidu činjenicu da je MUPRS, sastavni dio narko mafijaškog kartela od koga prijeti opasnost i pripadnicima Tužilaštva BIH.

PRILOZI

Javni poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima, Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije, Zahtjev i krivična prijava direktoru policije i načelniku PU Bijeljina, Žalba na rješenje VSTV-a 01-07-10-6-109-2021 od 31.05.2021.; Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala

Zdenko Bajo Majke Jevrosime 20 76300 Bijeljina Bajozdenko@gmail.com Zdenkobajo@gmail.com 065831902