subota, 5. kolovoza 2023.

LOKALNA POLICIJA U SLUŽBI INTERNACIONALNE MAFIJE

Lokalna policija u službi internacionalne mafije
Sudskom policijom i unutar MUP-a, komanduju zločinci koji prikrivaju ubistva, pripremaju likvidacije, lažu, falsifikuju, diluju desetine i stotine kilograma narkotika po tovaru, zločinci koji su spremni ubiti svakoga a imaju pregled kada ko ulazi i kada izlazi iz zgrade te istovremeno imaju stotine sitnih dilera koje su prvo raznim manipulacijama uhvatili u svoje mreže a sada ih ucjenjuju na razne načine, kako lažima tako i stvarnim dokazima koje imaju protiv njih i drže u fiokama...

Veza : VSTV - saopštenje 14.08.2017. i drugi dokumenti navedeni u popisu priloga.

LOKALNA POLICIJA U SLUŽBI INTERNACIONALNE MAFIJE

Namjena ovog dopisa je prije svega da informiše o nekim važnim temama vezano za sigurnost službenika.
U prilogu "Odgovor po žalbi PS Bijeljina II na rješenje 80 0 Pr 100636 18 Pr" vezano za prethodno pomenutu žalbu policije na 7-oj od 10 strana sam opisao jedan od zanimljivijih pokušaja "obavještajnih službi " da me likvidiraju, citiram nešto duži dio :
"Nisam ja nikakav vidovnjak poput Neškovića nego sam prethodnih godina sreo gomile doušnika, špijuna i provokatora koje su mi slali sa ciljem da me odvuku u klopku i ubiju. Audio zapis "Agent.mp3" koji sam ranije dostavio sudu u drugim postupcima pokazuje taj sistem, (gdje se zanimljivo pokušavam odvući baš u pravcu i blizinu mjesta odakle je g. Nešković) a ovom prilikom prvi put javno iznosim da mi je mafijaški klan slao i jednog Neškovića sa zadatkom da me navuče u zamku. Došao mi je na vrata objašnjavajući da mu već duže od godinu dana prijatelji kažu kako sam mu ja jedini spas. Naime, njegov sin je osuđen za dvostruko ubistvo 2007-e kod Ugljevika ali je kako kaže nevin za šta "ima dokaze" pa bi mu trebao neko poput mene da ukaže na najbolje rješenje a da bih vidio dokaze trebalo je da pođem sa njim. Pominjao je i "prijatelje" iz policije koji bi pomogli i sudiju M.Đ. koji mu je navodno lično pokazivao dokaze i slično što je dodatno djelovalo kao izmišljena priča i mamac za mene. Više je nego jasno da je gospodinu R.N. obećana pomoć u oslobađanju sina, (amnestijom, nekim "novim" dokazima i slično) ukoliko im dovede nekoga na nišan bez svjedoka. Naravno da nisam htio ići nigdje nego sam mu rekao da dokumente donese kod mene sutra u 12 sati da ih skeniram. Pošto nije uspio prvobitni plan da me odvede u zamku, nije se pojavio nikad više. Osim toga sam iste noći istraživao taj slučaj i ustanovio da je njegov sin V.N. priznao ubistvo tužiocu što mi nije pomenuto nego upravo suprotno i pošto sam te detalje javio sestri a policija sve komunikacije nezakonito snima, bilo je jasno planerima te podvale da im plan neće uspjeti te su se poslije više sličnih promašaja odlučili da me odvuku ubicama sa teritorije Istočnog Sarajeva iz narko i auto mafijaških klanova, tako što će lažirati nadležnost i prema njihovom mišljenju prevarom me prisiliti da "dobrovoljno" odem prijeteći pritvorom a računajući da nemam pojma o zakonskim odredbama i nadležnostima."
U to vrijeme su još uvjek bili živi pomenuti svjedoci ovih i povezanih događaja te sada ukazujem na slijed uzročno posljedičnih događaja od kojih je prvi dokaz - prilog "Javni poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima - mejl" poslat kako se vidi 20.06.2020. gdje se vide i veoma zanimljiva pitanja koja sam postavio. Odgovor na zahtjev po ZOSPI-a nikada nisam dobio do danas a umjesto toga je unutar predviđenih 15 dana za odgovor, konkretno 30.06.2020. okružni javni tužilac g. Dragan Ninković - svjedok krivičnih djela koje sam pominjao, dobio metak u glavu.
Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije - mejl je poslat 12.03.2021. a "Zahtjev i krivična prijava direktoru policije i načelniku - mejl" kako se vidi 17.03.2021. i to ne samo prijavljenima nego i Tužilaštvu BIH, koje je shodno tome upoznato sa činjenicom da niti na jedno pitanje nije odgovoreno ni iz sudske policije niti iz MUP-a a umjesto toga je unutar 15 dana, sahranjen akter i svjedok opisanih krivičnih djela sudija Luka Borovčanin.
O datumu sahrane i samoj smrti sam saznao tak krajem aprila i to bez ikakvih opisa uzroka a čak 6 mjeseci kasnije sam uspio dobiti usmenu informaciju da je g. Borovčanin Luka pronađen obješen - upravo onako kako je prijećeno 2017-te.
Polovinom 2022-e sam dobio potvrdu te informacije i u međuvremenu saznao da je pomenuti g. Borovčanin, smjenjen sa mjesta predsjednika, odnosno 04.03.2021. je za predsjednika suda imenovana druga osoba sa datumom stupanja na dužnost 22.03.2021.
Analizirajući sve okolnosti, proizilazi da je g. Borovčanin vjerovatno obješen - ubijen, bukvalno istog dana kada zvanično nije više bio predsjednik suda. Sve ove detalje sam otkrio nakon pronalaska vijesti o smrti g. Borovčanina i u vrijeme pisanja pomenutih krivičnih prijava nisam znao da je VSTV-e, izvršilo pomenutu smjenu a nakon mojih brojnih pritužbi i prijava potkrepljenih dokazima o višestrukom lažiranju nadležnosti i pokušajima ubistva ali prijavljeni "obavještajci" iz sudske policije i MUP-a su očito vjerovali da sam to znao te kada se doda činjenica da se krajem marta 2021-e pripremalo i izvršeno je hapšenje više sudija, osnovana je sumnja da "obavještajci" koji su pripremali moje ubistvo i u te svrhe nagovorili pojedine osobe da otvore nezakonite predmete izvan nadležnosti - u strahu da neki svjedok ne progovori nakon hapšenja o drugim izvršiocima i nalogodavcima, odlučuju ukloniti, odnosno ubiti svakog ko im se učini da bi ih mogao ugroziti svojim svjedočenjem. Sličnost sa vješanjem inspektora UIOBIH je očigledna.
Zbog razumjevanja događaja i povezanosti sa akterima, sada se vraćam nazad u 2017-tu, kada je 2 dana prije nastanka dokumenta "VSTV - saopštenje 14.08.2017." nastao tekst inspektor blogera Radovanović Borislava, koji prilažem pod alternativnim nazivom "`False flag` operacija" jer se u originalu pominje ime svjedoka - žrtve prijetnji. U tom članku g. Radovanović, ismijava žrtvu te podstiče i opravdava prijetnje vješanjem, riječima citiram doslovno uz prikrivanje originalno navedenih imena :
"Treba ih hapsiti, a može se neke i vješati javno, što da ne. Je li neko u međuvremenu obješen? Da li je ijednom vlastodršcu, računajući i XX i YY, pofalila dlaka sa glave ?"
Da je inspektor bloger Radovanović u stvari na "obavještajnom" zadatku i samo glumi sukob sa komandom, shvatio sam odavno a da bi mene i druge građane prevario, prikupljao informacije, izmanipulisao da shodno postupcima njihovih informatora, takođe zaprijetimo nekom sudiji i tako obezbjedimo sebi do 12 godina zatvora ili alternativno ako sve to ne uspije da pripremi likvidaciju. Detalje o njemu smišljeno sam rijetko - skoro nikako pominjao i jedini izuzetak je bio već pominjani prilog "Dvostruki državni udar mafijaškog klana" u kome na dnu strane 6 navodim :
"Isti Adam Šukalo i lažni buntovnik inspektor Borislav Radovanović su konstantno bili uz Čedomira Kneževića, (vođu štrajka željezničara) koga su izmanipulisali a nađen je mrtav na dan zakazanog ročišta po njegovoj tužbi."
Uz pomenute manipulacije, jedna od najopasnijih su bile laži Radovanovića i ortaka iz "bezbjednosnih" službi te više saučesnika iz gomile informatora, koje su plasirali vođama narko klanova da ih ja navodno cinkarim policiji u drugim PU, gdje ih oni ne mogu zaštititi te naravno tog ko je "cinkaroš" ili kako to opisuje inspektor Radovanović Borislav, (prilog "Komentari na članak") kao "jeftini doušnik", "sitni policijski doušnik", "smeće" te "policijska drukara" treba ubiti.
Nakon što sam taktički iznudio priznanje inspektor blogera te postavio pitanje zašto je opravdavao prijetnje vješanjem i tražio da objavi dokaze za svoje laži da sam "policijska drukara" poslao sam zahtjeve u PU Banjaluka, PU Prijedor i Direktoru policije sa osnovnim pitanjem da se izjasne da li sam ikada bio evidentiran kao saradnik bilo koje policijske uprave na šta niko nije htio da odgovori a samo je PU Prijedor poslala formalni dopis u kome piše da "ne mogu udovoljiti zahtjevu zbog `zaštite` trećih lica".
Neka od postavljenih pitanja a na koja "obavještajne službe" neće da odgovore se mogu pročitati u prilogu "Krivična prijava protiv organizovane terorističke kriminalne grupe". Osim onih koja se tiču mog "cinkarenja" ovde citiram jedno koje je značajnije za ovaj dopis : "5. Da li je brutalno ubijeni načelnik Radenko Bašić s obzirom na položaj na kome se nalazio, imao ili mogao imati saznanja o pomenutim lažima Radovanovića ili drugim nezakonitim radnjama, što bi predstavljalo motiv, posebno imajući u vidu činjenicu da je Radovanović na svom blogu opisivao g. Bašića prije ubistva kao "nesposobnjakovića".
Detaljnije o zločinima kriminalaca iz policije sam pisao u više krivičnih prijava a sada prilažem "Mafijaški kartel otvoreno ucjenjuje i prijeti novim likvidacijama" iz koje izdvajam prijetnje inspektor blogera Radovanovića koji nastavlja sa pružanjem podrške napadima na pripadnike pravosuđa a ovaj put su to bile "stotine ugroženih policajaca". Na kraju citiram stavove koje je pisao u svojim tekstovima na internetu - izvori navedeni u tekstu prijave :
"Nakon ovog javnog upozorenja slijedi logično pitanje: može li policija samoinicijativno započeti veliko čišćenje?!"
Lično ne bi me iznenadilo da se inspektori i policajci koji stoje iza ovog za naše prostore neuobičajenog akta, samoinicijativno organizuju u nekakvoj akciji obračuna sa kriminalcima u sopstvenim redovima i njihovim jaranima u pravosuđu.
...sad je ubistvom načelnika Bašića pređena granica "okretanja glava" ili tolerancije.
Danas znamo jesam li dobro procjenio situaciju i da više nema zaštićenih ili nedodirljivih spram nagomilanog bijesa naše policije. Zato ovo pismo vidim kao najavu obračuna sa kategorijom koja se doista smatrala nedostižnom za "običnu policiju", odnosno kao pripremu terena za sljedeći nivo udara. Govorimo o okorjelim kriminalcima u pravosuđu."

Teren je očigledno pripremljen i dio udara na pravosuđe smo mogli vidjeti nakon prvostepene presude o kojoj se oglasio sudija Perić a šta su još smislili ovi "bezbjednjaci" ostaje svima da sami procjene.
Ali, nisam ja počeo da pominjem "bezbjednjaka" Radovanovića tek nakon likvidacije svjedoka g. Bašića, načelnika u istoj PU Prijedor gdje je zaposlen i pomenuti inspektor bloger, vidljivo u prilogu "Žalba na rješenje VSTV-a 01-07-10-6-109-2021" od 31.05.2021. što je 10 mjeseci prije ubistva načelnika, odakle izdvajam uokvireni dio sa druge strane :
"I na kraju, podsjećam da je tokom primjene posebnih istražnih radnji, osim pokušaja ubistva, bilo i više provokacija, koje su imale za cilj da me obmanu i dovedu u zabludu, odnosno navedu da uputim ozbiljne prijetnje po život i tijelo, nekome od sudija ili tužilaca za šta je predviđena kazna do 12 godina zatvora. To je činjeno na takav način, što su angažovane osobe, pokušavale da me podstaknu na izjavljivanje prijetnji, čak čineći to i sami, kako bi javnost doveli u zabludu da u tome nema ničega nezakonitog. Od više takvih primjera ističem slučaj iz 2017-te godine, kada je tadašnja zamjenica predsjednika Vijeća R.J. zatražila zaštitu, nakon što su joj upućene prijetnje od osobe, koja je prethodno angažovana da mene kontaktira, razgovara sa mnom audio, kako bi se ti razgovori mogli snimati a sve sa ciljem da budem isprovociran i izreknem neku prijetnju koja bi bila upotrebljena protiv mene. Taj slučaj je vjerujem poznat svim pripadnicima pravosuđa jer su reagovali "Udruženje sudija u Federaciji BiH - saopštenje 15.08.2017." a takođe se dan ranije oglasilo i Vijeće "VSTV - saopštenje 14.08.2017.". Od tada su prošle 4 godine i javnost nije saznala ko je upućivao te prijetnje, jer su tajne službe zaštitile svog agenta na zadatku, koga su angažovali specijalno da mene "navuče" u zamku od 12 godina zatvora. Pripadnicima VSTV-a to nije bilo poznato te je trenutno i uzburkana javnost ali se vrlo brzo sve stišalo i zataškalo, uključujući i identitet provokatora, čije ime H.P.G. ja naravno znam. Pitanje je samo kako se završavaju ovakve provokacije takozvanih policijskih tajnih službi, kada neka osoba umjesto prijetnji, odluči da recimo izvrši ubistvo te se to predstavi kao "samoubistvo" ili prirodna smrt. Dovoljno je podsjetiti da dva izuzetno važna svjedoka iz OJTIS i suda u Sokocu, više nisu među živima a zvanično u javnosti nije iznesena sumnja u krivično djelo."
Nakon što sam pomenuo stradanja g. Ninković Dragana i Luke Borovčanina, taj prilog sam završio riječima :
"Osnovano sumnjam da su za njihove smrti odgovorna "treća lica" i ponovo ukazujem da su i drugi pripadnici tužilaštava, sudova i MUP-a, koji su svjedoci krivičnih djela u velikoj životnoj opasnosti i svako dalje prikrivanje dokaza, može značiti smrt još nekog učesnika u krivičnim djelima ili možda na žalost i nekog nevinog svjedoka...
Djelovanje inspektor blogera Radovanovića, koji je podsticao i opravdavao opisane prijetnje vješanjem sam potencirao i narednih mjeseci u drugim smjerovima koje neću navoditi zbog zaštite osoba kojima sam na to ukazivao a činjenica je da je nakon nekoliko mjeseci ubijen načelnik u PU Prijedor, koji je nesumnjivo morao imati uvid u djelovanje Radovanović Borislava. Svako ko se o tome želio informisati se logično morao obratiti njemu a to je bila opasnost za "obavještajce" i kako se kasnije ispostavilo, PU Prijedor neće da odgovori na pitanja jer štiti "treća lica" što je baš izraz koji sam ja upotrijebio godinu i po ranije da su za smrti svjedoka odgovorna "treća lica".
Opisivanje ove, treće po redu nasilne smrti najvažnijih svjedoka g. Radenka Bašića je nešto duže trajalo zbog složenosti a sada ukazujem na prilog "Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala - mejl" koji je kako se vidi poslat 11.06.2022. na adresu OJT Bijeljina, odnosno glavnom tužiocu uz proslijeđivanje krivične prijave poslate Tužilaštvu BIH nekoliko dana ranije. Sadržaj tog dopisa je pisan 10.06.2022. dan prije slanja a može se kompletan pročitati u prilogu "Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala".
Osim tema koje sam djelimično već pominjao u ovom dopisu sam jasno ukazao na opasnost po svjedoke i u vrhu druge strane napisao :
`U skladu sa ovlaštenjima koje ima glavni okružni tužilac, sugerišem i očekujem da preduzmete sve potrebno da se zaštite životi pripadnika OJT Bijeljina ali treba imati u vidu da su u vrhu i MUP-a i sudske policije članovi mafije, čija krivična djela sam dokazivao i pred sudom u Bijeljini te podneo više krivičnih prijava kao što je "Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije" od 12.03.2021.`
Unutar teksta sam pomenuo 3 lica kao aktere i svjedoke krivičnih djela a konkretno na dnu druge strane sam naveo i g. Debeljević Milorada i na samom kraju ponovio da glavni tužilac treba citiram :
"...u sadejstvu sa Tužilaštvom BIH, preduzeti sve potrebne mjere da se životi SVIH, svjedoka zaštite jer inače za svaku narednu žrtvu bi bili i vi odgovorni."
Povratne informacije, vezano za činjenje ili nečinjenje po ovom dopisu nisam dobio a potom sam 29.06.2022. otišao lično do PU Bijeljina tražeći svjedoke - aktere krivičnih djela Stanka Stanišića i Dejana Minića, kao i načelnika Gajića, kojih "nije bilo" u sred radnog vremena a niko drugi takođe "nije bio" na komandnim pozicijama te sam službenicima u portirnici izneo upozorenja da su i njihove kolege kao i drugi svjedoci ugroženi a nakon što su stradali prethodno navedeni.
I ponovo kao i u prethodnim slučajevima, samo nekoliko dana kasnije je objavljena vijest da je "preminuo" zamjenik glavnog okružnog tužioca g. Debeljević Milorad. Ovi navodni znaci ne znače da osporavam zvanični opis ali pošto sam isti ovakav vidio i vezano za vješanje g. Luke Borovčanina, odnosno nije bilo nikakvih podataka o uzroku smrti a što je uobičajeno, (iznenadna smrt, duga i teška bolest, korona itd.) osnovano sumnjam da ni ova smrt nije prirodna, posebno imajući u vidu da se u te svrhe mogu koristiti i otrovi, odnosno brojna farmaceutska sredstva.
Sve druge osobe mogu naravno imati svoje mišljenje o ovome - da budu oprezne ili da smatraju kako je u pitanju slučajnost, odnosno koincidencija te da se pouzdaju u "profesionalce" koji komanduju naoružanim formacijama koje bi trebalo da ih štite.
U isto vrijeme, krajem juna sam telefonski kontaktirao OJTIS i Osnovni sud u Sokocu te ih upozorio na opasnost i potrebu da se poveća opreznost a potom poslao prilog "Da li će svjedoci preživjeti taktiziranje tužilaštva" uz uvodnu napomenu da "Ovaj dopis neće biti proslijeđen ni Tužilaštvu BIH, ni VSTV a posebno ne nekakvim takozvanim policijskim bezbjednosnim službama."
te potom napisao :
"Osnovni razlog ovog upozorenja je katastrofalno loša i opasna bezbjednosna situacija po živote građana i posebno sve više službenika, koji bi mogli u budućnosti svjedočiti o kriminalu lokalnih članova internacionalnog mafijaškog kartela. Ukoliko budete procjenili da su argumenti koje ću izneti osnovani, sugerišem da se pismeno obratite VSTV-u i zatražite da ONI zaštite sigurnost i živote vaših službenika ali i svih drugih sudova i tužilaštava. Time biste uradili onoliko koliko je u vašoj moći, kao što uostalom činim i ja pismenim upozorenjima i krivičnim prijavama. VSTV-e ima sa druge strane, odgovornost i uticaj na Tužilaštvo BIH, te može i obavezno je da ih upozore i ohrabre da djeluju u skladu sa zakonom i svojim obavezama te najhitnije nalože pritvaranja svih lica, unutar naoružanih policijskih struktura a za koje postoje dokazi da su pripadnici mafijaške terorističke organizacije."
Zaključak ovog dopisa je sugestija da bi i sudovi u Bijeljini trebalo da se obrate VSTV-u i insistiraju na primjeni ozbiljnih mjera zaštite sudija ali i državnih tužilaca prije svega a potom i svih građana a što je nemoguće dok sudskom policijom i unutar MUP-a, komanduju zločinci koji prikrivaju ubistva, pripremaju likvidacije, lažu, falsifikuju, diluju desetine i stotine kilograma narkotika po tovaru, zločinci koji su spremni ubiti svakoga a imaju pregled kada ko ulazi i kada izlazi iz zgrade te istovremeno imaju stotine sitnih dilera koje su prvo raznim manipulacijama uhvatili u svoje mreže a sada ih ucjenjuju na razne načine, kako lažima tako i stvarnim dokazima koje imaju protiv njih i drže u fiokama.
Na kraju prilažem i krivičnu prijavu pod nazivom "Strategija `prave policije` nije da suzbija kriminal nego ga organizuje i upravlja njime" koja je jedan od više dopisa u kojima sam i lično zatražio da Tužilaštvo BIH, zaštiti sve svjedoke krivičnih djela i druge ugrožene osobe a priložio sam i dokumente u kojima se opisuje djelovanje i stavovi inspektor blogera Radovanovića, ortaka Siniše Kostreševića, koji prema podacima iz komunikacija preko aplikacije "SKY" djeluje sa pozicija "generala" narko kartela a usput "honorarno" za džeparca uzima i platu direktora policije sa koje osigurava bezbjednost transporta narkotika te nadzire i sve druge mafijaške poslove.
Tokom jednog od tih aktivnosti "obavještajne službe" su da podsjetim ubile osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo te pokušali prikriti taj zločin uklanjanjem materijalnog dokaza sa nastradalog djeteta koji su potom oprali benzinom i sakrili iz istražnih radnji tako da sve do danas nadležna tužilac "NEMA SAZNANJA" o tome, dok je "časni profesionalac" Borovčanin Danko, spreman da uradi sve pa i da me ubije samo da ne bih doneo materijalni dokaz o ubistvu, odnosno kako bi pomenuta i dalje mogla glumiti da "NEMA POJMA" a po potrebi svu krivicu za eventualne propuste prebaciti na sud pa ako je neophodno nekome i podmetnuti odgovornost.
Ili možda neko misli da su to časni ljudi koji će radije lično u zatvor na višegodišnju robiju...

PRILOZI

VSTV - saopštenje 14.08.2017.; Fitosanitarni isnpektor izvršio samoubistvo, Predložen pritvor za uhapšenu šeficu UIO BiH i druge, Političke grupacije koriste pravosuđe za obračune, Kako zločinci iz takozvanih bezbjednosnih službi ugrožavaju živote sudijama, Zahtjev sudiji od 28.12.2016.; Obavjest i zahtjev sudu u predmetu 80 0 Pr 100636 18 Pr, Dvostruki državni udar mafijaškog klana, Odgovor po žalbi PS Bijeljina II na rješenje 80 0 Pr 100636 18 Pr, Javni poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima - mejl, Zahtjev i krivična prijava direktoru sudske policije - mejl, Zahtjev i krivična prijava direktoru policije i načelniku - mejl, `False flag` operacija, Komentari na članak, Krivična prijava protiv organizovane terorističke kriminalne grupe, Mafijaški kartel otvoreno ucjenjuje i prijeti novim likvidacijama, Žalba na rješenje VSTV-a 01-07-10-6-109-2021, Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala - mejl, Sve je veća opasnost za svjedoke organizovanog kriminala, Da li će svjedoci preživjeti taktiziranje tužilaštva, Strategija `prave policije` nije da suzbija kriminal nego ga organizuje i upravlja njime

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Bajozdenko@gmail.com
Zdenkobajo@gmail.com
065831902