subota, 5. lipnja 2021.

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE SEKRETARU TUŽILAŠTVA

Zahtjev za informacije sekretaru tužilaštva
Od vas, odnosno vašeg tužilaštva sam tražio određene podatke i za potrebe postupka 80 0 Pr 100636 18 Pr, te je konkretno materijal trebalo dostaviti Osnovnom sudu u Bijeljini, što ni vi, ni 3 druga organa, nisu učinili, te je nedvosmisleno da je na mene 27.09.2018. izvršen razbojnički teroristički napad, bez ikakvog pravnog osnova, što je Osnovni sud u Bijeljini i konstatovao u svom Rješenju 80 0 Pr 100636 18 Pr od 29.10.2019. utvrdivši da ja nisam ni na koji način prekršio zakon, nego su to učinili državni službenici, što je potvrđeno pravosnažnom odlukom Okružnog suda u Bijeljini...

OKRUŽNO JAVNO TUŽILAŠTVO U ISTOČNOM SARAJEVU

NA RUKE SEKRETARU OJTIS

ZAHTJEV ZA INFORMACIJE SEKRETARU TUŽILAŠTVA

Na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama (Službeni glasnik RS 20/01), prava iz ZKP-u, prava garantovanih ustavom RS, članovi 23 "Zajamčena je zaštita tajnosti podataka o ličnosti. Prikupljanje, obrada i svrha korištenja ličnih podataka, uređuje se zakonom. Zabranjeno je korištenje podataka o ličnosti koje je suprotno utvrđenoj svrsi njihovog prikupljanja. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama." te člana 48. U skladu sa navedenim članovima i pravima iz zakona i ustava tražim :*

□ obavještenje da li posjeduje traženu informaciju;
□ uvid u dokument koji sadrži traženu informaciju;
□ kopiju dokumenta koji sadrži traženu informaciju;
□ dostavljanje kopije dokumenta koji sadrži traženu informaciju.**
                     □ poštom

                     □ elektronskom poštom

                     □ faksom

Ovaj zahtjev se odnosi na sljedeće informacije:

U skladu sa navedenim pravima iz Ustava i zakona očekujem da mi odgovorite na naredna pitanja u elektronskoj poruci kao što je to činjeno i od strane Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, Republičkog javnog tužilaštva, kabineta predsjednika Republike itd, te po mogućnosti pošaljete i skenirane kopije najbitnijih dokumenata:
Ko je tužilac, koji je otvorio 2015. predmet T17 0 KT 0006630 15 ?
Kog datuma je okružni tužilac T.J. stupila na dužnost u OJTIS ?
Kog dana je okružni tužilac T.J. zadužila predmet broj T17 0 KT 0006630 15 ?
Da li je tužilac T.J. potpisala poziv na ispitivanje, koji mi je upućen dana 22.06.2017. ?
Da li je OJT, T.J. u vrijeme kada je zadužen predmetom broj T17 0 KT 0006630 15, posjedovala navodno rješenje kojim se taj spis dodijeljuje u rad vašem tužilaštvu ili je o postojanju istog bila obmanuta ?
Da li je tužilac T.J. poslije slanja mog zahtjeva za dostavu navodnog rješenja, zatražila asistenciju policijske uprave Bijeljina i moje izjašnjavanje u toj ustanovi ili je to učinio neki drugi službenik tužilaštva ?
Da li je okružni tužilac T.J. potpisala optužnicu 29.11.2017. ili je njen potpis falsifikovan od strane drugog lica ?
Da li je okružni tužilac T.J. privremeno prekinula posao zbog bolovanja prije 29.11.2017 ili poslije tog datuma ?
Da li su okružni tužilac T.J. i sadašnji glavni okružni tužilac V.A. ili bilo koji drugi službenik OJTIS, ikada vidjeli bilo kakvo rješenje kojim se bilo kakav predmet u kome sam ja osumnjičeni, dodjeljuje u rad vašem tužilaštvu ?
Da li danas pomenute osobe, imaju saznanja da je u stvari dopis "RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015." kojim se opravdava podizanje optužnice protiv mene, dodijelio okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, moju krivičnu prijavu protiv kriminalne grupe zbog falsifikovanja rješenja osnovnog suda u Bijeljini ?


Osim odgovara na prethodna pitanja tražim da mi na navedeni mejl dostavite skenirane dokumente :

1. Kopiju odluke, ukoliko postoji kojom se predmet T17 0 KT 0006630 15, dodjeljuje u rad okružnom tužiocu T.J.
2. Kopiju odluke, ukoliko postoji, kojom se predmet T17 0 KT 0006630 15, prethodno još 2015 dodjeljuje nepoznatom XX tužiocu.
3. Kopiju odluke nepoznatog XX tužioca, ukoliko postoji a kojom se nalažu posebne istražne radnje.
4. Ukoliko se predhodni dokumenti, vezano za nepoznatog XX tužioca, smatraju tajnim, onda bilo koji dokument iz koga se vidi koji je tužilac postupao u navedenom predmetu prije J.T.


Obrazloženje
Pripadnici internacionalne mafije, odgovorni za promet i distribuciju narkotika te pranje novca i druga teška krivična djela organizovanog finansijskog kriminala, pokušavaju godinama da me ubiju jer sam razotkrio brojne detalje njihovih zločina i o tome prikupio dokaze.
Osim toga u prethodnom periodu, pripadnici pomenutog mafijaškog klana, ubili su više osoba a pošto sam uvjeren da životna opasnost, prijeti i nekim vašim službenicima, neću navoditi njihova konkretna imena da ih ne bih dodatno dovodio u opasnost no sami će se moći prepoznati po brojevima predmeta.
Zbog toga se i ne obraćam nikome konkretno po imenu nego organu koji je tehnički zadužen za medije i javnost.
Osnovano sumnjam da je jedan od vaših kolega ubijen tokom 2020. godine a to ubistvo su pripadnici mafijaškog klana iz policije predstavili kao "samoubistvo" sa vjerovatno unutarnjim obrazloženjem da se to čini kako se ne bi "uznemiravala" javnost. No cilj mafije naravno nije da otkrije bilo šta, nego da nezakonito - "odokativno" tumačenje policije ostane zacementirano zauvjek.
Mene konkretno žele ubiti i to predstaviti kao "zadesnu smrt" ili takođe eventualno kao "samoubistvo" jer sam razotkrio sve detalje o krijumčarenju narkotika 23.07.2009. prilikom čega je ubijena osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo, ćerka moje sestre.
Pripadnici mafije unutar kriminalističke policije, konkretno bivši inspektor Marković Dragoslav i saučesnici su sa ubijene djevojčice, uklonili materijalni dokaz ubistva, njen dječiji ruksak, čiji je kaiš, dvostruko presječen predmetom, koji je i ubio djevojčicu te su ga oprali benzinom i sakrili iz svih istražnih radnji a nakon što sam dobio dodatne dokaze i dokumente o tome iz suda i tužilaštva u Bijeljini, intenzivirali su pokušaje mog ubistva.
Dio materijala koji dokazuju moje tvrdnje možete vidjeti u fajlu "Prilozi.pdf" koji sadrži 7 dokumenata na 11 strana.
Kad ti pokušaji ubistva na teritoriji Bijeljine nisu uspjeli, odlučeno je da se aktivira montirani nelegalni predmet, pred nenadležnim organima i pomoću toga obmanem i navedem doći na udaljenu teritoriju, gdje bih bio laka meta ubicama.
Rješenja o eventualnom prenosu nadležnosti sam tražio više puta, što odgovorna osoba R.Č, nije htjela da mi dostavi, iako je i Visoko sudsko i tužilačko vijeće bilo obaviješteno i pismeno tražilo ta rješenja, (Vstv 01-07-10-28-121-2018 od 30.07.2018. i Vstv 014-07-10-28-181-2018 od 04.10.2018.) nakon čega je poslije mojih dopisa uz dokaze u VSTV, došlo do smjene te odgovorne osobe, (UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.) i disciplinskog kažnjavanja jednog sudije, (UDT 18065-18 od 30.12.2020.) koji je saučestvovao u pripremama mog ubistva, napadima na prava garantovana Ustavom i zakonima, kao i višegodišnjim pokušajima prikrivanja ubistva Ivone Bajo.
Od vas, odnosno vašeg tužilaštva sam tražio određene podatke i za potrebe postupka 80 0 Pr 100636 18 Pr, te je konkretno materijal trebalo dostaviti Osnovnom sudu u Bijeljini, što ni vi, ni 3 druga organa, nisu učinili, te je nedvosmisleno da je na mene 27.09.2018. izvršen razbojnički teroristički napad, bez ikakvog pravnog osnova, što je Osnovni sud u Bijeljini i konstatovao u svom Rješenju 80 0 Pr 100636 18 Pr od 29.10.2019. utvrdivši da ja nisam ni na koji način prekršio zakon, nego su to učinili državni službenici, što je potvrđeno pravosnažnom odlukom Okružnog suda u Bijeljini.
S obzirom da mi ništa od traženog, nikada nije dostavljeno ne bih vam se više ni obraćao da se nedavno nije pojavila vijest u medijima, koja dodatno ukazuje na izuzetnu opasnost, kojoj su izloženi državni službenici te vas upozoravam na to.
Dakle u posljednjih mjesec dana, pojavila se vijest da je gospodin Vladimir Cvijan, bivši savjetnik 3 predsjednika Srbije, nekadašnji narodni poslanik i jedna od najuticajnih ličnosti, tokom nekoliko godina političkog života, 2018. - dakle prije 3 godine, pronađen utopljen u Beogradu, te je izvršena obdukcija a tijelo kremirano svega 14 dana nakon pronalaska.
Potpuno je jasno da nikakva istraga nije mogla biti okončana u tako kratkom periodu i nije se smjelo dozvoliti kremiranje tijela a još čudnije je to da smrt tako poznate osobe, uopšte nije objavljena ni u jednom mediju, nego je sakrivena a urna sa pepelom je sahranjena pod pločom na kojoj je napisano samo ime `Vladimir` te godina rođenja i smrti, bez prezimena, kako bi se taj događaj dodatno prikrio.
Petnest dana nakon pronalaska tijela Vladimira Cvijana sa 6 metaka ispaljenih u leđa, ubijen je političar Oliver Ivanović a dva mjeseca nakon toga u Banjaluci je otet, mučen i ubijen David Dragičević, te je taj zločin takođe pokušavan od strane policije da se predstavi kao "samoubistvo" nakon lažirane pljačke o čemu su detalji naknadno razotkriveni, zbog protesta porodice i prijatelja te se vodi postupak protiv pripadnika MUP-a za uništavanje dokaznog materijala, na sličan način kako su to učinili nakon ubistva djevojčice Ivone Bajo.
Cijelo to vrijeme, mafijaški klan nastojao je istovremeno i mene da ubije na različite načine, uključujući i pokušaje odvlačenja na teritoriju Istočnog Sarajeva, gdje su u tu svrhu montirani nelegalni i nezakoniti predmeti nenadležnih organa.
Uz podsjećanje da je u oktobru iste godine, izvršeno ubistvo dvojice policajaca, (Šehovića i Vujinovića) iz Sarajskog kantona, nakon čega su ubice pobjegle na teritoriju Istočnog Sarajeva a naredne godine je ubijen Slaviša Krunić, dodajem i važan podatak da je nedavno u Beogradu uhapšena navijačka grupa Veljka Belivuka, odgovorna za više likvidacija izvršenih na monstruozan način.
Ta grupa je bila direktno povezana i pod komandom takozvanih tajnih službi policije i državne bezbjednosti a na isti način, pripadnici klana unutar MUP-a u Bosni i Hercegovini, koriste takve navijačke grupe, koje su bile upotrebljavane i protiv mene Uz sve to takve kriminalne grupe djeluju na teritoriji više zemalja a sve uz zaštitu i pod komandom kriminalaca iz tajnih službi policije, što vam je vjerujem poznato.
Ono što mene povezuje sa navedenim ubijenim osobama je to što smo istraživali i prikupljali podatke, odnosno imali dokaze o djelovanju narko mafijaškog klana tokom prethodnih godina i da smo neki od nas, posebno Oliver Ivanović i Vladimir Cvijan, javno na to ukazivali ili pisali članke te objavljivali na internetu.
Može se dakle zaključiti da je 2017. i 2018. bio period sistematski organizovanih likvidacija, kojima je mafijaški kartel pokušavao da ukloni sve svjedoke svojih zločina.
Neki od nas su podatke i dokaze o tome slali i interpolu i u FBI, te agenciji DEA, zaduženoj za razotkrivanje prometa narkotika.
Zbog povratnog pritiska tih agencija, došlo je do hapšenja kriminalnog navijačkog klana i što je još zanimljivije, razotkrivanja višemilionskih pljački tajkunskog mafijaškog kartela na čelu sa Slavišom Kokezom.
Objelodanjene su djelom i veze tog kriminalnog klana sa saradnicima u Bosni i Hercegovini, političarima i pripadnicima policije a ovdje je poznato da je preko firme Prointer u sve umiješan i sam vrh režima.
Veliko je pitanje da li je vlasnik firme Prointer uopšte pomenuti Kokeza ili Dodik Milorad, posebno imajući u vidu činjenicu da je gradonačelnik Banjaluke, nedavno objavio spisak sa preko 50 firmi, koje su u direktnoj vezi sa Dodikom i njegovim kumovima a preko kojih se pljačka narod i budžet Republike.
Ove mafijaške frakcije godinama djeluju intenzivno i na teritoriji Istočnog Sarajeva uz zaštitu pojedinih uticajnih političara i državnih slubenika i iz svega iznesenog, jasno je da su spremni ubiti svakoga ko bi mogao svjedočiti o njihovim zločinima a najbolji način da im se obesmisli motiv za likvidaciju je to da se dokazi objelodane.
Stoga zahtjevam da mi, kako je i obeleženo u tabelama, dostavite na lični mejl `Zdenkobajo@gmail.com` skenirane dokumente :

U Bijeljini
19.04.2021. godine

Podnosilac zahtjeva : Bajo Zdenko
Adresa : Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina

Drugi podaci za kontakt : Zdenkobajo@gmail.com
Potpis : Zdenko Bajo