subota, 15. svibnja 2021.

ZAHTJEV I KRIVIČNA PRIJAVA DIREKTORU POLICIJE I NAČELNIKU PU BIJELJINA

MUP RS je od ranije poznat građanima po brojnim zločinima te učešću u krivičnim djelima svake vrste i najbolje je za sam pojam organizovanog kriminala uzeti primjer MUP-a, kao klasične terorističke organizacije, čiji je osnovni cilj, zaštita šefova mafije i saučesnika u kriminalu koji organizuju a sporedne aktivnosti su borba sa suparničkim organizacijama, dok posao za koji su plaćeni i obavezni zakonom, kao što su pozivi za intervenciju, pomoć ili tražanje pravde, proglašavaju prekršajima a građane progone u stilu nacista pred drugi svjetski rat, istovremeno pružajući zaštitu izvršiocima i nalogodavcima brojnih zločina...

ZAHTJEV I KRIVIČNA PRIJAVA DIREKTORU POLICIJE I NAČELNIKU PU BIJELJINA

POLICIJSKOJ UPRAVI BIJELJINA - MUP RS

NAČELNIKU POLICIJSKE UPRAVE BIJELJINA / DIREKTORU POLICIJE

Veza : Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020., Rješenja 80 0 Pr 100636 18 Pr, Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128), Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017., Zahtjev za informacije 29.01.2018., Zahtjev za deponovanje 10-023.2-230-662-09 od 01.09.2009. ITD...
Na osnovu Zakona o slobodi pristupa informacijama, Ustava RS i ZKP-u :

ZAHTJEV

Napomena : S obzirom na opasnost od zaraze, odnosno mogućnost kontaminacije prilikom transporta, dostavljam ovaj materijal u digitalnom obliku na zvanične mejlove te tražim da mi na isti način bude odgovoreno... na mejl Zdenkobajo@gmail.com.
Kopija će biti informativno proslijeđena Predsjedniku Republike Srpske i Ministru unutrašnjih poslova RS i Ministarstvu sigirnosti BIH, kako bi bili upoznati sa organizovanim kriminalom i ulozi policije u pljačkama, ubistvima, rasturanju narkotika, reketiranjima, oružanim pljačkama po auto putevima i svim drugim oblicima kriminala. ZAKON O POLICIJI I UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA - Članovi, Kontrola nad radom Ministarstva : Kontrolu nad radom Ministarstva ostvaruju predsjednik Republike Srpske, Narodna skupština Republike Srpske, odnosno Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske, Vlada, Ustavni sud, redovni sudovi i građani. Odnosi sa predsjednikom Republike Srpske : (1) Odluke i smjernice predsjednika Republike Srpske iz oblasti bezbjednosti sprovodi Ministarstvo, u skladu za zakonom. (2) Ministarstvo je dužno da obavještava predsjednika Republike Srpske o svim pitanjima od značaja za donošenje odluka iz stava 1. ovog člana.
Istovremeno se dopis u skladu sa njihovim ovlaštenjima dostavlja :

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV DIREKTORA POLICIJE I NAČELNIKA PU BIJELJINA
KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MUP-A RS

Za krivična djela : "Terorizam", "Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja", "Produženo krivično djelo", "Davanje lažnog iskaza", "Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave", "Nepružanje pomoći", "Saizvršilaštvo", "Pomaganje", Povreda ravnopravnosti građana", "Udruživanje radi vršenja krivičnih djela", "Samovlašće", "Podstrekavanje", "Sprečavanje dokazivanja", "Nesavjestan rad u službi", "Povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja", "Neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela", "Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca", "Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela", "Navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", "Stvaranje terorističkih grupa ili organizacija" i druga.
Svjedoci : Sudski policajci : Lazić Milan, Jelačić Srebrenko, Radić Dragan, Petričević Dragiša; pripadnici MUP-a, Srećko Panić, Dejan Minić, Stanko Stanišić, Zarić Milan, Radenko Knežević; sudija Malović Branka,Aleksandar Despenić i Siniša Lazarević, okružni tužilac Jovana Tomaš, administracije Vrhovnog suda RS i Republičkog tužilaštva, ministar Anton Kasipović, administracija službe predsjednika RS, Ministar Dragan Lukač i drugi čija imena se kriju a novodim njihove uloge u tekstu.
Najvažniji dokazi : Predmet "80 0 Pr 100636 18 Pr", Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128), Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017., Zahtjev za informacije 29.01.2018.,Zahtjev za deponovanje 10-023.2-230-662-09 od 01.09.2009., Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020.

Ovaj zahtjev za pristup informacijama se šalje Direktoru policije MUP-a RS, Načelniku PU Bijeljina i istovremeno Tužilaštvu Bosne i Hercegovine kao krivična prijava zbog kontinuiteta napada na moja prava i život od strane kompletnog MUP-a, zbog dokaznog materijala koji sam razotkrio o ubistvu osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, prilikom šverca narkotika sa područja Sarajeva u Bobar grupu i prikrivanja ovih teških krivičnih dijela. I dalje veliki broj pripadnika mafijaškog klana, konstantno pokušava da me ubije a komanda MUP-a im cijelo vrijeme pomaže i štiti, prikrivajući dokumentaraciju i njihova imena te me stalno izlažu životnoj opasnosti a sa druge strane otežavaju poziciju u sudskim postupcima.
Stoga u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama, pravima iz Ustava i Zakona o krivičnom postupku od MUP-a tražim odgovore na sledeća pitanja te :

ZAHTJEVAM

Ko je, imenom i prezimenom skinuo sa smrtno ranjene djevojčice Ivone Bajo, 23.07.2009. materijalni dokaz ubistva, njen dječiji ruksak, koji je nosila preko ramena a koji je prema načinjenim fotografijama oštećen, odnosno predmet koji je ubio djevojčicu je dvostruko presjekao kaiš tog ruksaka.
Ko je, imenom i prezimenom, otkinuo dio presječeno kaiša a sa ostatka istog, jakim hemijskim sredstvom prao tragove masti i ulja, potekle od kamiona, koji je dovezao švercovanu robu u Bobar grupu i pobjegao prije dolaska istražitelja.
Ko su pripadnici MUP-a koji su fotografisali i obrađivali pomenuti dječji ruksak, naveden kao četvrta stavka u dokumentu "Zahtjev za deponovanje 10-023.2-230-662-09 od 01.09.2009.".
Koji su pripadnici MUP-a odgovorni za to što informacije o tome da je pomenuti materijalni dokaz dvostruko presječenog kaiša, dio nedostaje a ostatak opran hemijskim sredstvom, nisu dostavljeni Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.
Ko su pripadnici MUP-a, odgovorni zbog neodgovaranja na mojih više pismenih zahtjeva, vezano za ovu temu i nepreduzimanja bilo kakvih istražnih radnji da bi se ustanovila odgovornost kriminalaca, koji su pokušali prikriti ovaj zločin.
Kakva je uloga inspektora Dejana Minića u radnjama za prekršajni postupak iz predmeta "80 0 Pr 100636 18 Pr" vezano za događaje od 27.09.2018. godine, nakon razbojničkog terorističkog napada na mene.
Da li je inspektor Dejan Minić 27.09.2018. u ime MUP-a, naložio pripadnicima Policijske stanice Bijeljina II da mi ne ukažu hitnu medicinsku pomoć, koju sam tražio zbog gušenja a koje su oni izazvali ili je to tražio neki zločinac izvan MUP-a i njegovo ime.
Ko je imenom i prezimenom, pripadnik MUP-a, koji je poslat 22.05.2019. godine da me vrijeđa, prijeti, fizički napadne i nastavlja prijetiti da ću biti ubijen ako ikada više dođem tražiti neka svoja prava.

Ostavljam Načelniku policijske uprave Bijeljina i direktoru policije odnosno MUP-u Republike Srpske rok do kraja radnog dana 19.03.2021. da mi na lični mejl "Zdenkobajo@gmail.com" odgovore na postavljena pitanja i odmah bez odlaganja pokrenu sve potrebne radnje da se ustanovi ko su odgovorni za prikrivanje materijalnog dokaza ubistva Ivone Bajo, pokušaje mog ubistva i napade na zdravlja, život i prava iz ustava i zakona, te da se o svemu obavijesti Tužilaštvo BIH, javnost i mediji, inače će u suprotnom navedeni i kompletan MUP-u imati status terorista, odnosno terorističke organizacije, odgovorne za krijumčarenje narkotika, ubistva, pljačke, likvidacije i druga krivična djela za koje sam dostavljao dokaze.
OBRAZLOŽENJE

MUP RS je od ranije poznat građanima po brojnim zločinima te učešću u krivičnim djelima svake vrste i najbolje je za sam pojam organizovanog kriminala uzeti primjer MUP-a, kao klasične terorističke organizacije, čiji je osnovni cilj, zaštita šefova mafije i saučesnika u kriminalu koji organizuju a sporedne aktivnosti su borba sa suparničkim organizacijama, dok posao za koji su plaćeni i obavezni zakonom, kao što su pozivi za intervenciju, pomoć ili tražanje pravde, proglašavaju prekršajima a građane progone u stilu nacista pred drugi svjetski rat, istovremeno pružajući zaštitu izvršiocima i nalogodavcima brojnih zločina.
U ovom dopisu neću mnogo opisivati brojna krivična djela, koja su izvršili pripadnici takozvanog MUP-a jer sam to ranije dostavljao i upozoravao i druge komandire a i ovdje prijavljene, direktora policije i načelnika policijske uprave Bijeljina, što se može vidjeti prije svega iz priloga "Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020." a onda i mojih posljednji pismenih upozorenja pod nazivom "Direktoru policije o organizovanom kriminalu službenika ministarstva" od 05.09.2020., "Obavjest i zahtjev direktoru policije i načelniku PU Bijeljina" od 29.10.2020. i "Upozorenje direktoru policije i načelniku PU Bijeljina" od 18.01.2021. a iz pdf fajla "Linkovi" se vidi koliko sam dopisa i tekstova napisao, samo poslije napada na mene u policijskoj upravi Bijeljina i prijetnji ubistvom maja 2019-te a za svo ovo vrijeme, MUP krije napadača i nalogodavce ne samo u tom, nego i u drugim brojnim teškim zločinima.
Prema podacima koje imam, direktor policije Republike Srpske je gospodin Siniša Kostrešević a načelnik policijske uprave Bijeljina, gospodin Stjepan Terzić i nijedan od njih nisu bili na tim pozicijama ni u vrijeme napada na mene i prijetnji ubistvom a naravno ni ranije, no oni nisu krenuli iz početka sa poslom koji obavljaju, nego nastavljaju rad prethodnika i dužni su postupati prema zakonu te dovesti u okvire zakona, rad drugih pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova, što oni ne samo da ne čine, nego nastavljaju štititi kriminalce u svojim redovima.
Moguće da su pomenuta gospoda najčasnije pripadnici policije, koji nikada nisu izvršili nijedno krivično djelo ali je isto tako otvorena mogućnost da su lično komandovali u terorističkim napadima na mene i pokušajima ubistva ili učestvovali u prikrivanju ubistva Ivone Bajo u likvidaciji Milana Vukelića ili drugim sličnim "akcijama" policije.
Takođe, postoji mogućnost da su navedena gospoda u strahu za svoj život i o tome Tužilaštvo treba voditi računa no to ih sigurno ne opravdava jer svako ko se boji, može i treba napustiti policiju i svaku službenu funkciju te pošteno uzgajati povrće, čuvati ovce, taksirati ili se baviti bilo kakvim časnim poslom za razliku od mafijaškog kartela MUP-a Republike Srpske.
Prošlo je dakle skoro dvije godine od brutalnog, bahatog i razbojničkog napada na mene u Policijskoj upravi Bijeljina, koju je izvršio službenik MUP-a u civilu, odnosno MUP, pred više prisutnih uniformisanih policajaca, koji su sve to gledali i ništa nisu preduzeli, odbili su sačiniti zabilješke o tome i reći mi ime napadača a takođe je uskoro i godina dana od kada je služba predsjednika Republike dostavila pomenuti dopis, vezano za to krivično djelo i druga razbojništva vršena ranije što nedvosmisleno znači da MUP nema nikakve veze sa zakonom, nego je kao što sam i rekao običan mafijaški kartel.
No neposredno po slanju dopisa službe predsjednika MUP-u u javnosti je nastupio ministar unutrašnjih poslova na TV ekranima i između ostalog, (Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020.) pozvao građane da se za bilo koji problem obrate policiji, pominjući ustav koji garantuje ista prava svim građanima i posebno ističem da je rekao, kako svaki pripadnik MUP-a, mora odbiti nezakonite naredbe, bilo od koga da ih dobije, da li od njega kao ministra, direktora ili bilo koga drugog, jer takvo nezakonito naređenje neće, odnosno ne bi smio sprovesti.
U praksi se kompletan MUP, ponaša potpuno drugačije i umjesto da radi po zakonu, građanina koji donosi dokaze o teškom kriminalu, napadaju, prijete, vrijeđaju, zastrašuju i upozoravaju da će biti ubijen.
No ono što službenici na nižim pozicijama (od ministra) možda nisu razumjeli je to da se ovim obraćanjem, ministar distancira od svih krivičnih dijela i da se niko neće moći u budućnosti pravdati time da je dobio naredbu od njega ili bilo koga drugog, nego da će morati odgovarati za svaku nezakonitu naredbu koju je izvršio.
Sa druge strane, upozoravam i ministra i sve druge komandire u policiji da ih ovakav stav ne može amnestirati od odgovornosti ako su izdavali nezakonite naredbe po kojima su počinjena krivična djela jer su odgovorni i više od onih koji su te zločine izvršavali.

PRILOZI

Dopis službe predsjednika 01-2-059-1414-1-20 od 13.05.2020., Direktoru policije o organizovanom kriminalu službenika ministarstva, Obavjest i zahtjev direktoru policije i načelniku PU Bijeljina, Upozorenje direktoru policije i načelniku PU Bijeljina, Linkovi, Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020., Rješenja 80 0 Pr 100636 18 Pr, T17 0 KT 0006630 15 Optužnica od 29.11.2017., RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015., Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018., Izjave aktera šverca i ubistva, Zahtjev za informacije MUP-u 04.03.2011., Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128), Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017., Zahtjev za deponovanje 10-023.2-230-662-09 od 01.09.2009., Snimci dječjeg ruksaka, Vrh MUP-a Republike Srpske diluje drogu, Mafija upravlja policijom, Sporazumno priznao da je prijetio Gordani Tadić, Ko štiti ubice Saleta Pantića, Još uvijek bez odgovora policije o slučaju Čamber, Ubica Čamber je vojnik Dodikovog trulog, bolesnog, nenarodnog režima, Udaren vozilom i pretučen do smrti

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902