subota, 10. listopada 2020.

JAVNI POZIV KOMANDIRIMA POLICIJSKIH JEDINICA DA PREKINU ŠTITITI MAFIJAŠKE KLANOVE

Kriminalistička policija, odnosno MUP je dužan da "položi račune", porodici ubijene djevojčice i saopšti, ko se usudio ukloniti materijalni dokaz za ubijene Ivone Bajo, kako je i čime presječen kaiš, ko je oprao ostatak kaiša tog ruksaka hemijskim sredstvom i ko se usudio prikriti taj dokaz od tužilaštva te da li kriminalistika policija formalno išta zna o tome ili "ne zna" u kom slučaju je dužna pokrenuti istražne radnje i utvrditi ko su odgovorni za prikrivanje materijalnog dokaza ubistva, odnosno za samo ubistvo i krijumčarenje.

MINISTARSTVU UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE

UREDU NAČELNIKA KRIMINALISTIČKE POLICIJE U BIJELJINI / KOMANDI POLICIJSKE STANICE BIJELJINA II

JAVNI POZIV KOMANDIRIMA POLICIJSKIH JEDINICA DA PREKINU ŠTITITI MAFIJAŠKE KLANOVE

Informativno : PREDSJEDNIKU REPUBLIKE, MINISTRU UNUTRAŠNJIH POSLOVA, DIREKTORU POLICIJE, NAČELNIKU PU BIJELJINA, KOMANDI POLICIJSKE STANICE BIJELJINA, TUŽILAŠTVU BIH, SIPA, MEDIJIMA I GRAĐANIMA...
U naslovu se koristi riječ `komandiri` ali je ne treba shvatiti bukvalno s obzirom da zvanično postoje i drugi nazivi te se misli na sve one koji komanduju bez obzira da li se zovu komandiri, načelnici, zamjenici, direktori ili bilo kako drugačije.
Konkretno u ovom slučaju, najdirektnije mislim na komandu kriminalističke policije u Bijeljini a potom i na komandu policijske stanice Bijeljina II, jer su zajedničkim snagama, organizovano i planski saučestvovali u više kriminalnih aktivnosti 27. septembra 2018. u terorističkom i protivpravnom napadu na mene, koji je imao za cilj moje ubistvo.
Već je odavno poznato i dokazano u sudskom postupku u predmetu "80 0 Pr 100636 18 Pr" pred sudom u Bijeljini da je u pozadini svega podmukli plan pripadnika terorističke organizacije, koja godinama pokušava da me ubije, tako što su lažirali nadležnost nenadležnih organa sa teritorije Istočnog Sarajeva te su zloupotrijebili pripadnike policije da me odvuku tamo i ostave na ulici kao metu ekipi plaćenih ubica koje su čekale spremne.
Uvjeren sam da većina službenika, nisu bili upoznati o ovim nezakonitim detaljima ali s obzirom da je od tad prošlo preko dvije godine a komande policijskih organizacija i dalje prikrivaju učesnike u ovoj razbojničkoj akciji, time je potpuno jasno da se i same deklarišu kao terorističke organizacije i snose odgovornost za sva krivična djela, izvršena ne samo tog dana nego i za organizovanje prikrivanja ubistva djevojčice Ivone Bajo, koji se desilo 23.07.2009. tokom šverca narkotika sa područja Sarajeva u Bobar grupu.
Osoba koja povezuje navedene događaje je kriminalac, bivši inspektor Marković Dragoslav, koji je aktivno sudjelovao u prikrivanju dokaza ubistva djevojčice Ivone Bajo a porijeklom je sa područja Istočnog Sarajeva i samo je pitanje gdje je bio i šta je radio 27.septembra 2018. ali i 22. maja 2019. godine, kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova, poslalo službenika u civilu da me fizički napadne, vrijeđa i prijeti ubistvom u prizemlju zgrade policijske uprave Bijeljina a i tu osobu prikrivaju do današnjeg dana, iako su napadu prisustvovali uniformisani policijski službenici.
Više puta sam tokom ove godine slao dopise na zvanične mejlove ministarstva unutrašnjih poslova, (prethodnih mjeseci i godina više puta pismeno) ali nije bilo reakcije, što sam i očekivao, jer ne samo u policiji, nego na nivou kompletne države, djeluje mafijaški klan, koji je umiješan ne samo u šverc narkotika, nego i u mnoga druga krivična djela, pljačke zemlje i građana, kao i brojne zločine, likvidacije i ubistva.
Ovaj dopis će sadržati i direktan zahtjev komandi kriminalističke policije ali i policijske stanice Bijeljina II, te ukoliko u roku od 48 sati, ne budu poslali nikakav odgovor na moj mejl o tome će biti obaviješteni drugi organi, kojima ću dostaviti i kopiju ovog dopisa.
Istovremeno, tražim trenutnu reakciju Policijske stanice Bijeljina, da u okviru svojih nadležnosti, zaustavi konstantno kršenje zakona od strane kriminalističke policije i drugih nadležnih službi zaduženih za odgovore i prosljeđivanje informacija građanima u skladu sa zakonom o slobodi pristupa informacijama, pravom garantovanim članom 23 ustava i te po osnovu zakona o zabrani diskriminacije.
Već sam ranije poslao dopis "Pravni osnov za postupanje policijske stanice" u kome sam detaljno opisao pravni osnov za djelovanje policije a sada podsjećam na to da je ovakav vid diskriminacije, kojim se krši pravo garantovano ustavom, podložno i prekršajnim kaznama, prema zakonu o zabrani diskriminacije a takođe ima elemente prekršaja i po zakonu o javnom redu i miru iz člana 8, jer se ovakvim razbojničkim postupcima pripadnika policije, građani osjećaju uznemireni i ugroženi a takođe i prema članu 7 - nepristojno i drsko ponašanje.
Da bi svima bilo potpuno jasno, upozoravam vas da ste prikrivanjem dokaza i počinilaca krivičnih djela, postali saučesnici zločinačke organizacijem čiji je pripadnik Marković Dragoslav smišljeno uklonio materijalne dokaze ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, kako bi prikrio ne samo njeno ubistvo nego i krijumčarenje nelegalne robe u Bobar grupu, koja je konstantno učestvovala u brojnim krivičnim djelima, uključujući i organizovanu pljačku preko Bobar banke o kojoj je danas upoznat praktično svaki građanin.
Svjedoci ili saučesnici tog krivičnog djela su službenici Stanko Stanišić i Siniša Vrućinić i neka sami odaberu hoće li otkriti detalje tih zločinačkih aktivnosti ili će zajedno sa Marković Dragoslavom krivično odgovarati i dobiti zatvorske kazne za sve što su uradili.
Svi oni koji su do sada štitili kriminalce ili u budućnosti budu nastavili da pomažu, štite i prikrivaju podatke o izvršiocima krivičnih dijela, moraju biti spremni da takođe krivično odgovaraju u skladu sa relevantnim članovima iz krivičnog zakona.
Podsjećam i podvlačim da postoji direktna veza Dragoslava Markovića sa pripadnicima Sokolačkog klana, koji je osim pomenutog 27. septembra 2018. više puta ranije a i poslije toga pokušavao da me ubije.
Kriminalac Rajko Čolović, bivši glavni okružni tužilac u Istočnom Sarajevu, koji je direktno odgovoran za lažiranje nadležnosti a preko godinu dana je odbijao dostaviti mi eventualno rješenje o tome je već odavno smijenjen sa te pozicije odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, (UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.) a MUP i dalje nastavlja pomagati ne samo njega, nego i druge članove terorističke organizacije, koji pokušavaju prikriti svoje učešće u tim zločinačkim aktivnostima.
Kriminalistička policija je direktno izvršila razbojnički napad na moja prava, zdravlje i život, preko službenika Dejana Minića o čemu se detalje ranije iznosio a u svemu tome su asistirali pripadnici policijske stanice Bijeljina II, uključujući i falsifikovanje službene dokumentacije, ometanje mojih prava u sudskom postupku "80 0 Pr 100636 18 Pr" i svim drugim pravnim sredstvima te su isplanirali i sproveli čak i pokušaj lažnog svjedočenja pred sudom.
S obzirom da je sudski policajac J.S. dobio nalog da prikrije kriminal svog načelnika, (zločinca Borovčanin Danka) on je u sudskom postupku svu odgovornost svalio na policijsku stanicu Bijeljina II, priznavši pred sudom da je čuo kako od njih tražim hitnu pomoć zbog gušenja što ne samo da nije učinjeno, nego je i lažno predstavljeno, odnosno falsifikovano u dokumentima "da sam se odbio izjasniti" iako mi ni jedno od više zakonom predviđenih prava nije ni saopšteno.
Potpuno je jasno da je kriminalistička policija, aktivno i planirano učestvovala u toj razbojničkoj akciji a od ranije je odgovorna za ugrožavanje mog života, jer na pismeni zahtjev, predat u januaru 2018. vezano za lažirane predmete, nisu odgovorili, očito smišljeno, kako bi mogli i dalje nastaviti sa svojim razbojničkim akcijama i pokušajima mog ubistva.
Dakle, potpuno je nebitno da li je recimo, samo kriminalac Marković Dragoslav bio upoznat sa detaljima te obmanuo svoje kolege, pošto su u zaštitu počinilaca, nakon toga i sve do današnjeg dana, stali kompletna kriminalistička policija i policijska stanica Bijeljina II, pružajući im podršku i pokušavajući ih zaštititi od zaslužene zatvorske kazne.
Podsjećam i na to da postoje dokumenti osnovnog suda u Bijeljini i Okružnog tužilaštva u Bijeljini, čije sam kopije više puta dostavljao iz kojih se vidi da je kriminalistička policija smišljeno prikrila stanje u kome se nalazi materijalni dokaz ubistva i o tome nisu sprovodili nikakve istražne radnje, niti obavijestili tužilaštvo.
Naprotiv, "Dječji ruksak" koji je ubijena djevojčica nosila preko ramena, (Materijalni dokaz ubistva) je oštećen prilikom smrtonosnog ranjavanja, odnosno kaiš je dvostruko presječen, predmetom koji je i ubio djevojčicu a potom su pripadnici kriminalističke policije na čelu sa Marković Dragoslavom uz asistenciju saučesnika iz Bobar grupe uklonili taj dokaz sa ubijenog djeteta i ostatak kaiša oprali hemijskim sredstvom, kako bi uklonili tragove masti i ulja nastale od kamiona, koji je dovezao švercovanu robu u Bobar grupu a potom uz njihovu pomoć pobjegao sa lica mjesta o čemu takođe nisu napisali ni jednu jedinu riječ.
Na više mojih pismenih zahtjeva tokom godina, kriminalistika policija nije reagovala na zakonom propisani način, nego je organizovala grupe plaćenika i doušnika sa ciljem da me likvidiraju.
Istovremeno je saučesnik u ovim zločinačkim nedjelima, kriminalac Danko Borovčanin kao načelnik sudske policije a zanimljivo da je i on porijeklom sa Sokolačkog kraja, fašističkim metodama sprečavao pristup svim srodnicima ubijene djevojčice Ivone Bajo u prostorije tužilaštva, kako bi nas spriječio da dođemo do pismenih dokaza o svemu te smo dokumente iz suda uspjeli pribaviti tek 2015-te, (Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015.) a iz Okružnog tužilaštva 2017-te, (Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.) nakon čega su intenzivirani pokušaj mog ubistva i otvoreni pomenuti lažirani predmeti, pred nenadležnim organima, gdje kriminalci Marković i Borovčanin imaju obilje saučesnika iz Sokolačkog mafijaškog klana.
Iako su u sudskom postupku "80 0 Pr 100636 18 Pr" pred sudom u Bijeljini, sve umiješane institucije imale priliku dostaviti dokaze o pravnom osnovu svog postupanja na dan 27.09.2018. niko to nije učinio, uključujući i policijsku stanicu Bijeljina dva, odnosno MUP, čime je samo dodatno dokazano da su sve njihove radnje bile nezakonite.
Sa druge strane, ja sam priložio dokaze iz Republičkog tužilaštva Republike Srpske, (RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015.) i Vrhovnog suda Republike Srpske, (Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018.) iz kojih se vidi da niko od njih nije dodjelio nadležnost u bilo kom postupku protiv mene ni nekom tužilaštvu, niti sudu, što nedvosmisleno znači da je montiranje i lažiranje nadležnosti učinjeno svjesno i planski, pogotovo imajući u vidu da sam više od godinu dana, pismeno tražio eventualno rješenje o tome, koje nikada nisam dobio iz tužilaštva u Istočnom Sarajevu a ni od suda u Sokocu.
RJT je moju krivičnu prijavu za falsifikovanje sudskog rješenja u čemu je učestvovao kriminalac Borovčanin Danko, dodjelilo u rad u OJTIS, što se može vidjeti te je jasan motiv Borovčanina da preko svojih ortaka lažira nadležnost i uz saradnju sa saučesnicima - kriminalcima iz policije prikuplja podatke za pripremu likvidacije.
Jedino je sudija Malović Branka poslala dopis nakon intervencije VSTV-a, (Sokolac sud odgovor od 03.10.2018.) da ona odnosno sud nemaju nikakvo rješenje o tome, te da se oslanjaju na eventualno rješenje koje bi kao trebalo imati tužilaštvo a sud ga ne posjeduje u spisu.
Time je praktično iznela stav da je bila obmanuta od strane pripadnika tužilaštva i vjerovatno izbjegla krivičnu odgovornost no sa druge strane to nisu učinili pripadnici MUP-a, jer konstantno prikrivaju počinioce krivičnih djela i odbijaju se izjasniti o ulozi svojih službenika u svemu.
I na kraju da zaključim i potpuno zanemarim sve pokušaje mog ubistva i napade na garantovana prava.
Kriminalistička policija, odnosno MUP je dužan da "položi račune", porodici ubijene djevojčice i saopšti, ko se usudio ukloniti materijalni dokaz za ubijene Ivone Bajo, kako je i čime presječen kaiš, ko je oprao ostatak kaiša tog ruksaka hemijskim sredstvom i ko se usudio prikriti taj dokaz od tužilaštva te da li kriminalistika policija formalno išta zna o tome ili "ne zna" u kom slučaju je dužna pokrenuti istražne radnje i utvrditi ko su odgovorni za prikrivanje materijalnog dokaza ubistva, odnosno za samo ubistvo i krijumčarenje.
Očekujem da komanda kriminalističke policije reaguje odmah i da me pismeno obavijesti na navedeni mejl - šta zna o svemu a najkasnije do 15.10.2020. Ako se to ne desi o svemu ću obavjestiti ministra, direktora policije, tužilaštva i druge istražne organe, uključujući i neke iz inostranstva a onda lično doći u Policijsku upravu Bijeljina i zahtijevati da odgovorne službe rade posao za koji su plaćeni novcem građana.
Osobe iz ureda načelnika kriminalističke policije i drugi službenici, koji su odgovorni za prikrivanje navedenih zločina, imaju obavezu da razotkriju sve detalje o brojnim krivičnim djelima ili će što je mnogo vjerovatnije, krivci angažovati nekog kriminalca iz redova doušnika, provokatora, informatora sa ulice i slično ili nekog od brojnih kriminalaca u samom MUP-u, te mi ispaliti metak u leđa, što je jedini preostali način da me zaustave ali to će samo ubrzati njihov kraj i procesuiranje, jer neće moći izbjeći vezu između toga i brojnih dokaza o ubistvu djevojčice Ivone Bajo i pokušajima prikrivanja o kojima sam sakupio i objavio obilje dokaza.
U pismenim zahtjevima prethodnih godina iznio sam više zahtjeva a sada navodim samo najbitnije od njih i dodajem još neke veoma važne te prema odredbama ZOSPI-a i Ustava RS tražim odgovore i podnosim :

ZAHTJEV

- Kakva su saznanja kriminalističke policije, odnosno MUP-a o tome, kako je došlo do presjecanja kaiša na ruksaku, ubijene djevojčice Ivone Bajo, ko je "Dječiji ruksak" uklonio sa ubijene djevojčice, ko je i zbog čega ostatak kaiša oprao hemijskim sredstvom i o tome nije obavijestio tužilaštvo.
- Na kakvom zadatku i pod čijom komandom je bio inspektor Dejan Minić, 27. septembra 2018. kada je napao na moja prava, zdravlje i život.
- Ko je službenik u civilu, koji me je fizički napao 22.05.2019. u prizemlju PU Bijeljina.
- Koji je tužilac učestvovao u kriminalističkim, odnosno kriminalnim aktivnostima 27.09.2018. i davao nezakonite instrukcije pripadnicima MUP-a. Da li je to bio kriminalac Rajko Čolović, koji je nakon toga smijenjen ili neki drugi pripadnik tužilaštva, moguće obmanut od pomenutog kriminalca.
- Da li je kriminalac Marković Dragoslav,obavljao službene radnje u dane 27. septembra 2018. i 22. maja 2019. odnosno je li bio umješan u događaje u PS Bijeljina II i fizičkom napadu na mene.

Ukoliko do 15.10.2020. ne dobijem odgovore na moj mejl, očekujem od ministra unutrašnjih poslova i direktora policije da odmah suspenduju odgovorne osobe i o svemu obavijeste tužilaštvo, koje već vodi istragu.
I ja ću naravno poslati dodatne dopise uz opise eventualno novih krivičnih djela, ako do njih dođe a do tada pozivam sve pripadnike MUP-a da rade isključivo po zakonskim propisima i ne pružaju pomoć kriminalcima zaposlenim u policiji, jer će time i sami izvršiti krivično djelo na šta vam je ukazao i ministar lično, (Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020.) te postati saučesnici i u prethodnim krivičnim djelima uključujući i ubistvo osmogodišnje devojčice Ivone Bajo.

PRILOZI

Pravni osnov za postupanje policijske stanice
UDT DI 009312 19 od 27.01.2020.
Materijalni dokaz ubistva
Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015.
Izjašnjenje po 80 0 K 065467 17 Kpp 3 od 16.01.2017.

RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015.
Vrhovni sud RS 118-0 SuI-18-000 176 od 14.06.2018.
Sokolac sud odgovor od 03.10.2018.
Javne instrukcije policiji o pravilnom postupanju 29.07.2020.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
Zdenkobajo@gmail.com
065831902