subota, 20. lipnja 2020.

JAVNI POZIV TUŽILAŠTVU NA SARADNJU SA GRAĐANIMA

Javni poziv tužilaštvu na saradnju sa građanima
Osim, da se tako izrazim, blagih krivičnih dijela, vezano za falsifikovanje nadležnosti i težih kao što su saučesnistvo u planiranju i pokušajima mog ubistva, Rajko Čolović je godinama štitio grupu plaćenih ubica, koja je uhapšena tek poslije njegovog smjenjivanja a nakon napada na Slobodana Vasiljevića...

OKRUŽNOM JAVNOM TUŽILAŠTVU U ISTOČNOM SARAJEVU

NA RUKE : GJOT VUKADIN ANICA - OJT JOVANA TOMAŠ

JAVNI POZIV TUŽILAŠTVU NA SARADNJU SA GRAĐANIMA

S obzirom na okolnosti, odnosno stanje uzrokovano proglašenom pandemijom, šaljem ovaj zahtjev elektronskim putem na službeni mejl da bi se izbjegla opasnost od zaraze službenih lica te tražim da mi na isti način bude odgovoreno na mejl Zdenkobajo@gmail.com, što je i sigurnije, posebno imajući u vidu da se dio pošiljki presreće i uništava za šta imam pismene dokaze od Pošta Srpske.
Dopisom UDT DI 009312 19 od 27.01.2020. pismeno sam obaviješten da je nekadašnjem glavnom okružnom tužiocu Rajku Čoloviću prestao mandat.
Da pomenuta osoba, nije više na poziciji glavnog tužioca, znao sam još polovinom predhodne 2019. pošto je objavljeno da je na tu poziciju imenovana gospođa Anica Vukadin.
Ostalo je nejasno, odnosno nisu objavljeni razlozi, zbog kojih gospodin Čolović, više nije glavni tužilac, iako je njegov mandat isticao tek u decembru te godine, no s obzirom da sam protiv njega podnio više pritužbi, zbog teške zloupotrebe službenog položaja i više krivičnih dijela, izvršenih sa ciljem da se nezakonito prikupljaju podaci o meni i iskoriste za pripremu ubistva, pretpostavljao sam da su te činjenice povezane.
Danas je poznato a i u nekoliko sudskih predmeta u Bijeljini su kao dokaz priloženi dokumenti iz kojih se jasno vidi da je gospodin Čolović zloupotrijebio svoj položaj, kako bi falsifikovao nadležnost te pokrenuo nezakoniti predmet protiv mene i posebne istražne radnje a kada svi pokušaji da budem ubijen na teritoriji Bijeljine, od strane pripadnika mafije nisu uspjeli, odlučeno je da se predmet dodijeli u rad novom tužiocu te isprovocira moj dolazak ili prisilno dovođenje na teritoriju Istočnog Sarajeva, gdje bih bio laka meta plaćenim ubicama.
Detalje o tim pokušajima ubistva neću sada opisivati, nego ću samo istaći da sam osim već navedenih činjenica ustanovio da gospođa Jovana Tomaš stupa na dužnost okružnog tužioca tek 2017. dok je predmet protiv mene otvoren dvije godine ranije, što asocira da ga ona nikako nije mogla otvoriti i da je po svoj prilici i sama prevarena, odnosno obmanuta od strane tadašnjeg glavnog tužioca ili nekog posrednika kako bi vjerovala da je sve po zakonu.
Neposredno poslije jednog pokušaja ubistva, (jun 2017.) dobio sam poziv da dođem u tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i izjasnim se pred tužiocem na šta sam odmah zatražio pismeno rješenje o prenosu nadležnosti, koje tada nisam dobio ali je moguće tom prilikom tužilac Tomaš Jovana, shvatila da nije sve zakonito u tom predmetu ili je sa druge strane, neke daljnje korake preduzeo tadašnji glavni okružni tužilac Rajko Čolović.
Osim, da se tako izrazim, blagih krivičnih dijela, vezano za falsifikovanje nadležnosti i težih kao što su saučesnistvo u planiranju i pokušajima mog ubistva, Rajko Čolović je godinama štitio grupu plaćenih ubica, koja je uhapšena tek poslije njegovog smjenjivanja a nakon napada na Slobodana Vasiljevića.
I što je posebno bitno, gospodin Čolović je pripadnik terorističke organizacije, koja je ubila osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, ćerku moje sestre, prilikom šverca narkotika koji su sa teritorije Sarajeve dopremljeni u Bobar grupu a potom godinama pokušava prikriti ubistvo, što nisu uspjeli, pošto sam razotkrio sve detalje tog zločina i ta činjenica je glavni motiv mafijaškog klana koji želi da me ubije i otkloni opasnost od sebe.
S obzirom da postoje i drugi saučesnici koji su tada učestvovali u ubistvu i prikrivanju ubistva devojčice te pokušajima mog ubistva, koji se nastavljaju i danas, očekujem od tužilaštva, posebno trenutnog glavnog tužioca gospođe Vukadin Anice i tužioca Tomaš Jovane, koja je bila zadužena nelegalnim predmetom da postupe u skladu sa zakonom, da sarađuju sa građanima u ostvarenju njihovih prava te da ne prikrivaju dokaze, izvršioce i činjenice izvršenih krivičnih djela.
Na osnovu prava garantovanih ustavom RS, članovi 23 "Zajamčena je zaštita tajnosti podataka o ličnosti. Prikupljanje, obrada i svrha korištenja ličnih podataka, uređuje se zakonom. Zabranjeno je korištenje podataka o ličnosti koje je suprotno utvrđenoj svrsi njihovog prikupljanja. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama." te člana 48, kao i prava iz ZKP-u i Zakona o slobodi pristupa informacijama. U skladu sa navedenim članovima i pravima iz zakona i ustava podnosim :

ZAHTJEV I JAVNI POZIV ZA OJTIS

U skladu sa pravima iz Ustava i zakona očekujem da mi odgovorite na naredna pitanja u elektronskoj poruci kao što je to činjeno i od strane Visokog sudskog i tužilačkog vijeća i kabineta predsjednika Republike...
... te po mogućnosti pošaljete i skenirane kopije najbitnijih dokumenata:

Ko je tužilac, koji je otvorio 2015. predmet T17 0 KT 0006630 15 ?
Kog datuma je okružni tužilac Tomaš Jovana, stupila na dužnost u OJTIS ?
Kog dana je okružni tužilac Jovana Tomaš, zadužila predmet broj T17 0 KT 0006630 15 ?
Da li je tužilac Tomaš Jovana, potpisala poziv na ispitivanje, koji mi je upućen dana 22.06.2017. ?
Da li je OJT, Tomaš Jovana u vrijeme kada je zadužena predmetom broj T17 0 KT 0006630 15, posjedovala navodno rješenje kojim se taj spis dodijeljuje u rad njihovom tužilaštvu ili je o postojanju istog bila obmanuta ?
Da li je tužilac Jovana Tomaš, poslije slanja mog zahtjeva za dostavu navodnog rješenja, zatražila asistenciju policijske uprave Bijeljina i moje izjašnjavanje u toj ustanovi ili je to učinio neki drugi službenik tužilaštva ?
Da li je okružni tužilac Tomaš Jovana, potpisala optužnicu 29.11.2017. ili je njen potpis falsifikovan od strane drugog lica ?
Da li je okružni tužilac Tomaš Jovana, privremeno prekinula posao zbog bolovanja prije 29.11.2017 ili poslije tog datuma ?
Da li su okružni tužilac Tomaš Jovana i sadašnji glavni okružni tužilac Vukadin Anica, ikada vidjeli bilo kakvo rješenje kojim se bilo kakav predmet u kome sam ja osumnjičeni, dodjeljuje u rad njihovom tužilaštvu ?
Da li danas pomenute osobe, imaju saznanja da je u stvari dopis "RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015." kojim se opravdava podizanje optužnice protiv mene, dodijelio okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, moju krivičnu prijavu protiv kriminalne grupe zbog falsifikovanja rješenja osnovnog suda u Bijeljini ?


Osim odgovara na prethodna pitanja tražim da mi na navedeni mejl dostavite skenirane dokumente :

1. Kopiju odluke, ukoliko postoji kojom se predmet T17 0 KT 0006630 15, dodjeljuje u rad okružnom tužiocu Jovani Tomaš.
2. Kopiju odluke, ukoliko postoji, kojom se predmet T17 0 KT 0006630 15, prethodno još 2015 dodjeljuje nepoznatom XX tužiocu.
3. Kopiju odluke nepoznatog XX tužioca, ukoliko postoji a kojom se nalažu posebne istražne radnje.
4. Ukoliko se predhodni dokumenti, vezano za nepoznatog XX tužioca, smatraju tajnim, onda bilo koji dokument iz koga se vidi koji je tužilac postupao u navedenom predmetu prije Jovane Tomaš.


Ukoliko na ova moja pitanja ne bude odgovoreno, želim zbog javnosti i građana da istaknem, kako prema dosad prikupljenim dokazima i činjenicama, proizilazi da okružni tužilac Tomaš Jovana, niti je znala za falsifikovanje nadležnosti, niti je saučestvovla u krivičnim djelima i pokušajima mogu ubistva ali imaće priliku i ona i trenutni glavni tužilac da se izjasne po tom pitanju ako žele.
Ako to ipak ne učine, neće biti u pitanju samo obična pristrasnost, nego će direktno pružiti pomoć i podršku, pripadnicima monstruozne i opasne terorističke organizacije, koja je odgovorna za više teških krivičnih dijela pljački, likvidacija, silovanja, premlaćivanja u posljednjih 25 godina od završetka rata do danas...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902
Zdenkobajo@gmail.com