petak, 20. ožujka 2020.

DOKAZI O SMIŠLJENOM TERORIZMU REŽIMA U BIH

Iz dokaza koje dostavljam, vidljivo je da je policija uklonila materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice, njen dječji ruksak, koji je dvostruko presječenog kaiša, predmetom koji je i ubio djevojčicu. Potom su tu torbu oprali benzinom da uklone tragove masti i ulja od kamiona koji je dovezao narkotike u Bobar grupu te ga sakrili iz svih istražnih radnji a konačno 7 godina kasnije, tužilaštvo koje je saučesnik u prikrivanju zločina, pismeno tvrdi da navodno "nemaju nikakvih saznanja" o tom dokazu, pošto ga policija smišljeno nije evidentirala...

DELEGATION OF THE EUROPEAN UNION TO BOSNIA AND HERZEGOVINA AND EUROPEAN UNION SPECIAL REPRESENTATIVE

DOKAZI O SMIŠLJENOM TERORIZMU REŽIMA U BIH

Opšte je poznato da su političari, pravosuđe i policija u Bosni i Hercegovini, ogrezli u kriminalu, pljačkama i nažalost mnogo težim zločinima kao što su smišljena ubistva koja se godinama prikrivaju.
Najpoznatija u posljednje vrijeme su ubistva Dženana Memića i Davida Dragičevića ali takvih zločina je mnogo više a jedan od najvećih i za koji postoji najviše dokaza je ubistvo i prikrivanje ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, koje se desilo prilikom šverca narkotika iz Federacije Bosne i Hercegovine u Bijeljinu u mafijašku Bobar grupu u Republici Srpskoj.
Danas je poznato da je u Bobar grupi u to vrijeme bilo i mnogo drugih kriminalnih radnji, uključujući pljačku stotina miliona maraka a vjerovatno i milijardi preko Bobar banke te su iz tih razloga, pripadnici mafije u navedenim institucijama, učinili sve da ubistvo osmogodišnje djevojčice predstave kao nesretan slučaj.
Iz dokaza koje dostavljam, vidljivo je da je policija uklonila materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice, njen dječji ruksak, koji je dvostruko presječenog kaiša, predmetom koji je i ubio djevojčicu.
Potom su tu torbu oprali benzinom da uklone tragove masti i ulja od kamiona koji je dovezao narkotike u Bobar grupu te ga sakrili iz svih istražnih radnji a konačno 7 godina kasnije, tužilaštvo koje je saučesnik u prikrivanju zločina, pismeno tvrdi da navodno "nemaju nikakvih saznanja" o tom dokazu, pošto ga policija smišljeno nije evidentirala.
Taj materijalni dokaz ubistva i druge predmete sam poslije sakrivanja od više godina konačno preuzeo početkom 2015-te i preduzeo aktivnosti da se pokrene istraga i procesuiraju krivci za prikrivanje zločina.
Paralelno sa tim djelovanjem sam sve dokaze kontinuirano objavljivao na internet portalima i blogovima što je izuzetno smetalo krivcima umiješanim u prikrivanje ubistava te su odmah pokrenuli akciju priprema mogu ubistva.
U tu svrhu su me tajno optužili za krivično djelo "povreda ugleda suda" jer sam javno pisao da su tužioci i sudije umiješani u prikrivanja pljački i ubistava te da umjesto po zakonu rade za interese mafijaškog režima.
Nevezano za to da li je to zaista bilo krivično djelo ili ne, protiv mene se nisu usudili pokrenuti postupak na teritoriji Bijeljine, gdje bih pred sudom razotkrio sve detalje njihovog kriminala, nego su falsifikovali, lažirali i montirali predmete, pred nenadležnim tužilaštvom i sudom na području Istočnog Sarajeva, odakle su i transportovani narkotici prilikom ubistva djevojčice.
Od juna 2015-te, pa sve do danas se pokreće i traje postupak nelegalnih "posebnih istražnih radnji" praćenja, snimanja komunikacija, ubacivanje provokatora, doušnika, i špijuna, koji su imali zadatak da prikupljaju podatke i pokušaju me odvući na neku udaljenu lokaciju gdje bi bilo izvršeno ubistvo.

Pošto sve to nije uspjelo, uključuju se pripadnici mafije iz tužilaštva i suda sa područja Istočnog Sarajeva te formiraju nelegalne predmete bez rješenja Republičkog tužilaštva RS i Vrhovnog suda Republike Srpske, sa osnovnim ciljem da me prisile da dođem tamo pod navodnim znacima "dobrovoljno" ili da me fizički dovuku, angažovanjem sudske policije što je i činjeno više puta.
Podvlačim da su prvi put, poslali sudsku policiju po mene, sat vremena prije izlaska sunca, pazeći da niko drugi to ne vidi te da ubistvo koje su pripremali predstave kao nesretan slučaj.
Bilo bi potrebno stotine stranica da opišem šta se sve dešavalo i kakvi su metodi korišteni za pokušaje ubistva a između ostalog kad jedne prilike nisu uspjeli da me u tišini odvuku na Sokolac, pokrenuli su protiv mene prekršajni postupak, optužujući me za kršenje javnoga reda i mira što nije uspjelo jer je sud donio rješenje da se oslobađam odgovornosti a u dokaznom postupku sam dokazao laži i smišljeno falsifikovanje dokumentacije od strane policije o čemu prilažem i falsifikovane dokumente i rješenje suda kao dokaz.
U prilozima ovog dopisa je obimna dokumentacija iz koje se mogu vidjeti najvažniji detalji a na kraju skrećem samo pažnju da sam dostavio i dokumente Republičkog tužilaštva Republike Srpske i Vrhovnog suda Republike Srpske iz kojih se vidi da ne postoji krivični predmet protiv mene na Vrhovnom sudu, odnosno da Vrhovnu sud nije nikome mogao dodijeliti nadležnost a Republičko tužilaštvo je naprotiv moju krivičnu prijavu protiv više lica za falsifikovanje službene dokumentacije, dodijelilo u rad tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.
Pošto nisu imali nikakav drugi dokument, odnosno nije im uspio plan da legalno pribave nadležnost, onda je glavni okružni tužilac Rajko Čolović, falsifikovao nadležnost, opravdavajući je tim donesenim rješenjem i cijelo vrijeme krijući taj dokument. Ipak, uspio sam da preživim sve zamke i dokažem njihove zločine, (istina samo pred VSITV-em a za sada je sve u tajnosti za javnost i nema krivične istrage protiv njih) te je u martu ove godine na mjesto glavnog tužioca postavljena druga osoba, odnosno Anica Vukadin a pokušaj saučesnika u kriminalu Luke Borovčanina, predsednike suda u Sokocu da preuzme tu poziciju i nastavi sa zataškavanje zločina nije uspio.
Rezultati su odmah bili vidljivi na terenu jer je pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića, samo mjesec dana kasnije bio neuspješan a pripadnici tima za likvidaciju, koji je bio jedan od onih angažovanih i za pokušaje mog ubistva su pohapšeni i trenutno se nalaze u pritvoru očekujući suđenje.
Ovaj materijal koji šaljem dokazuje svu monstruoznost i smišljeno razbojništvo pripadnika mafije, instaliranih u državne organe koji ne rade po zakonu, nego prema nalozima mafije, odnosno otvoreno planiraju likvidacije nepodobnih što je javno objavio jedan od njihovih šefova Dodik Milorad, objelodanjivanjem njihove "CRNE KNJIGE" sa licima upisanim u njoj a protiv koji oni kako kaže moraju voditi borbu.
Ta borba je u stvari brutalna zloupotreba pozicija i moći gestapovsko inkvizitorskim metodama, lažiranje, falsifikovanje, zastrašivanje, premlaćivanje, ucjenjivanje i na kraju likvidiranje svih onih protiv kojih drugi metodi ne uspiju...

PRILOZI

Motiv i monstruoznost režima
Krivična prijava za terorizam i više drugih krivičnih djela
Krivična prijava za terorizam i više drugih krivičnih djela - prilozi
Dodatak prijave za terorizam i više drugih krivičnih djela
Dodatak prijave za terorizam i više drugih krivičnih djela - prilozi
Pritužba za disciplinske prekršaje i terorizam
Pritužba za disciplinske prekršaje i terorizam - prilozi

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902