petak, 21. lipnja 2019.

DOKAZ DA JE TUŽILAŠTVO SMIŠLJENO LAŽIRALO NADLEŽNOST

Prema podacima iz predmeta suda u Sokocu i spisa 80 0 P 097102 18 P u Osnovnom sudu u Bijeljini, po mojoj tužbi za utvrđenje diskriminacije, Osnovni sud u Sokocu se pismeno izjasnio da uopšte nema nikakav dokaz o nadležnosti tužilaštva u Istočnom Sarajevu a iz tog tužilaštva su već dvije godine na više mojih zahtjeva, odbijali da mi dostave taj dokument kako bi me pokušali prevariti i navesti da svojevoljno dođem na njihovu teritoriju, gdje bi me presrele plaćene ubice, koje su i ovdje prethodnih godina pokušavali da me odvedu na udaljenu lokaciju i likvidiraju...

OSNOVNOM SUDU U SOKOCU I REPUBLIČKOM TUŽILAŠTVU RS

Predmet:

89 0 K 058509 17 KPS

0

ZDENKO BAJO

Napomena : Ovaj dokument se dostavlja navedenim organima sa zahtjevom da preduzmete zakonom propisane radnje kako bi pripadnici mafijaškog klana koji su pokušali da na pravaru montiraju nezakonitu optužnicu, nezakonito me nadziru koristeći "posebne istražne radnje" i pripreme uslove za moju likvidaciju, dobiju zakonom predviđene kazne. Pri tome mislim da dostavite kopije ovih dokaza u VSTV-e, odnosno UDT-a, Tužilaštvu BIH i centrali SIPA.
PORUČUJEM SVIM UČESNICIMA U POSTUPKU DA JE OVAJ NEZAKONITI RAZBOJNIČKI NAPAD IMAO ZA CILJ MOJU LIKVIDACIJU I SVAKOGA KO U BUDUĆNOSTI NAPADNE NA BILO KOJE MOJE PRAVO ILI IZVRŠI KRIVIČNO DJELO - RADNJU, KOJOM POMAŽE PRIPADNICIMA MAFIJE, TRETIRAĆU KAO SAUČESNIKA NE SAMO U TOME NEGO I SVIM DRUGIM KRIVIČNIM DJELIMA KOJI SU PRETHODILI, POČEV OD UBISTVA IVONE BAJO.

DOKAZ DA JE TUŽILAŠTVO SMIŠLJENO LAŽIRALO NADLEŽNOST

S obzirom da je godinama u toku protivpravni razbojnički i fašistički napad na mene od strane zločinačke, terorističke organizacije RS i BIH a posebno tužilaštva, koristim se pravom iz člana "Nužna odbrana" i iznosim stav da kompletno tužilaštvo, sva okružna tužilaštva u RS i kantonalna tužilaštva u Federaciji BIH tretiram kao okupatorske bande gdje je još OJT Bijeljina, najmanje zločinačka od svih ostalih.
Isto mišljenje kao i ja ima Glavni republički tužilac, samo što je koristio manje precizne riječi, citiram "ZA PROCESUIRANJE KRUPNIJIH `RIBA` POTREBNA JE I POLITIČKA VOLJA" što kristalno jasno znači da svi tužioci rade po nalogu političko tajkunske mafije i umjesto da rade po zakonu, oni prikrivaju njihove zločine i pljačku. Ministar sigurnosti BIH je mnogo konkretniji i opisuje tužilaštvo riječima "LOPOVSKA I MAFIJAŠKA ORGANIZACIJA" a s obzirom na pristup informacijama on o tome ima obilje dokaza. Ovime želim spriječiti svaki naredni pokušaj pripadnika mafije iz tužilaštava da manipuliše sa nadležnošću jer su SVI ISTA BANDA...
Polazni dokument koji obrazlažem je takozvano "Izjašnjenje OJTIS od 26.03.2019." poslato Osnovnom sudu u Bijeljini po predmetu 80 0 P 097102 18 P a koje je nastalo poslije mog pismenog zahtjeva da se dostavi kompletan njihov spis kako bi se utvrdilo ko su odgovorni za lažiranje nadležnosti, što oni nisu htjeli da učine nego je dat zadatak tužiocu M. Đ. koji ranije nije imao nikakvih dodirnih tačaka sa predmetom da opravdava kriminalne radnje drugih lica.
Naime u takozvanom izjašnjenju se lažno tvrdi kako je Republičko tužilaštvo dodijelilo njima u rad predmet protiv mene za povredu ugleda suda poslije "Dopisa OJT Bijeljina za RJT po T14 0 KT 0014420 15 od 07.05.2015.". Tačnije, izbjegava se obrazloženje teksta odluke i preciziranje koji im se predmet dostavlja ali se već u narednom redu pominje da je to "PREDMET PROTIV BAJO ZDENKA" a šta zaista piše u odluci RJT vidi se u prilogu "RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15" koji u cjelosti citiram:
"Broj: T12 0 KTA 0000398 15, Banja Luka, Dana, 01.06.2015. god.
OKRUŽNO TUŽILAŠTVO ISTOČNO SARAJEVO
Predmet: Dostavljanje predmeta na nadležnost
U prilogu, dostavlja se prijava Bajo Zdenka iz Bijeljine, koju je podnio protiv određenih lica Pravobranilaštva RS sa sjedištem u Bijeljini, a u samom podnesku isti je naveo - podnio prijavu protiv tužilaca Okružnog tužilaštva u Bijeljini kao i sudije Osnovnog suda u Bijeljini, pa ne bi bilo svrsishodno da postupanje u ovom predmetu vrši Okružno tužilaštvo u Bijeljini te vam radi objektivnosti u rješavanju ove pravne stvari dostavljamo predmet na donošenje tužilačke odluke.
Glavni republički tužilac : Mahmut Švraka"

Da je priča o dodjeli predmeta protiv Zdenka Baje, gnusna laž vidi se iz ovog teksta odluke Glavnog republičkog tužioca jer u stvari njima dodijeljuje na postupanje moju krivičnu prijavu protiv više lica za sačinjavanje falsifikata.
Povodom tog krivičnog djela sam tokom godina podnio više krivičnih prijava, kako sam dolazio do novih dokaza a sada prilažem dopis pod nazivom "Ko su falsifikatori" na kome se vidi da je predat Osnovnom sudu u Bijeljini 16.01.2015. a poštom sam ga poslao na više drugih adresa uključujući i Republičko tužilaštvo.
Kako se vidi u prilogu tog dopisa je bila i moja krivična prijava te sudska rješenja iz kojih se moglo vidjeti da se radi o falsifikovanju.
Nije mi poznato da li se odluka Glavnog republičkog tužioca, odnosila na dopis dostavljen poštom od mene ili je to učinio neko od predsjednika sudova po službenoj dužnosti, odnosno neko drugi kome sam dostavio ili je čak reagovano na moj članak objavljen na internetu u 25.03.2015. na adresi "http://kriminaluvlasti.blogger.ba/arhiva/2015/03/25/3811798".
U svakom slučaju, ono što je potpuno sigurno je da u odluci Republičkog tužilaštva nema ni pomena o nekom predmetu protiv mene a dopis tužilaštva u Bijeljini se uopšte ne pominje što je nelogično jer kako se vidi u jednom drugom slučaju "RTRS T12 0 KTA 0000367 14 od 05.12.2014." koji prilažem, kada glavni republički tužilac postupa po takvom prijedlogu iz decembra 2014-te, onda se navodi datum i broj tog dopisa.
Sa druge strane čak i da su teoretski dobili neki predmet protiv mene u nadležnost, prema Zakonu o krivičnom postupku, morali su optužnicu predati mjesno nadležnom sudu u Bijeljini na šta sam ih pismeno upozorio a ne osnovnom sudu u Sokocu, koji prema Zakonu o sudovima niti je nadležan, niti može sam sebi dodjeljivati nadležnost, nego je to isključivo u nadležnosti Vrhovnog suda RS.
Prema podacima iz predmeta suda u Sokocu i spisa 80 0 P 097102 18 P u Osnovnom sudu u Bijeljini, po mojoj tužbi za utvrđenje diskriminacije, Osnovni sud u Sokocu se pismeno izjasnio da uopšte nema nikakav dokaz o nadležnosti tužilaštva u Istočnom Sarajevu a iz tog tužilaštva su već dvije godine na više mojih zahtjeva, odbijali da mi dostave taj dokument kako bi me pokušali prevariti i navesti da svojevoljno dođem na njihovu teritoriju, gdje bi me presrele plaćene ubice, koje su i ovdje prethodnih godina pokušavali da me odvedu na udaljenu lokaciju i likvidiraju.
Zbog toga nisu ni htjeli da dostave kompletan spis, sudu u Bijeljini, kako bi prikrili sve svoje kriminalne radnje a zanimljivo je da na dnu tog izjašnjenja piše da se postupak ne vodi zbog toga što se ne odazivam na pozive a sudska policija ne može realizovati naredbe, što je praktično ismijavanje i sa zakonom i sa Republikom Srpskom jer je zakonom predviđena mjera pritvora u takvim slučajevima.
Pripadnici kriminalnog klana koji su lažirali predmete se naravno ne usuđuju zatražiti pritvor, jer bi to moralo pismeno da se predloži i obrazloži, uključujući i dokaz o nadležnosti, pa čak kad bi sud i prihvatio takav prijedlog tužilaštva morala bi mi se omogućiti žalba u roku od 24 sata o kojoj bi moralo odlučivati sudsko vijeće u narednih 48 sati kada bi se zločinački plan razotkrio.
S obzirom da nije ni bila namjera, vođenje nekog postupka, nego isključivo priprema uslova za moju likvidaciju, pritvor nikada nije zatražen, pošto plan nije predviđao pripadnike sudskog vijeća ni drugostepeni sud i njihovo uključivanje u ove nezakonite radnje.
Razlog za ovaj kriminal i pokušaj mog ubistva je moje višegodišnje pisanje krivičnih prijava i objavljivanje članaka na internetu, vezano za prikrivanje ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo i krijumčarenje narkotika u Bobar grupu u šta su umiješani pripadnici policije i tužilaštva u Bijeljini, kao dolaznoj destinaciji a naravno i pripadnici policije tužilaštva i suda sa područja Istočnog Sarajeva kao polazne tačke, odnosno centra auto i narko mafije, odgovorne za desetine nerješenih likvidacija tokom godina, ne samo na tom području nego u cijeloj zemlji, uključujući i načelnike policijskih stanica...

PRILOZI

Izjašnjenje OJTIS od 26.03.2019.
RJT za OTIS iz predmeta T17 0 KT 0006630 15
Ko su falsifikatori
Dopis OJT Bijeljina za RJT po T14 0 KT 0014420 15 od 07.05.2015.
RTRS T12 0 KTA 0000367 14 od 05.12.2014.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902