nedjelja, 30. prosinca 2018.

ĆORAV KAD PROGLEDA, DALEKO VIDI

Sreća pa te nije čuo Galijašević inače bi te proglasio "bošnjačkim megafonom" a tek onaj Ćeranić... taj bi te još upisao u onu "crnu knjigu" a onda oni koji je prelistavaju mogli bi da te negdje "zadesno" sretnu i izvrše zadatu naredbu o borbi protiv lica iz te knjige, jer kako si ono naglasio Mile, TO MORAJU DA URADE...

ĆORAV KAD PROGLEDA, DALEKO VIDI

Ili da kažemo na drugi nacin :
Bolje ikad nego nikad...
Ovih dana su mediji objavili vijest koja djeluje kao da je iz rubrike "Vjerovali ili ne" ili kao jedna od prvoaprilskih šala. I pišu oni tako da je Milorad Dodik najavio, ukoliko uskoro ne bude tužilačke odluke u slučaju ubistva Davida Dragičevića, on lično će pozvati građane na proteste, pred Banjalučko okružno javno tužilaštvo.
I ne samo to, nego dalje kaže, citiram: "Da će pozvati građane pred tužilaštvo, da ih izbacimo iz njihovih kancelarija, jer oni ne rade dobro svoj posao, nikome nisu odgovorni, neradnici koji primaju dobre plate u tužilaštvu, samo se štele sa kriminalnim sektorom i ništa drugo ne rade i neka misle šta god hoće. Oni su bili dužni da objasne javnosti o čemu se radi a ne da ja to radim ili neko drugi, ovo je nedopustivo. Policija dovede pred njih počinioce raznih kriminalnih djela, za koje bi u svakoj normalnoj zemlji dobili pritvor, a tužioci ih puštaju na slobodu."
E baš je sve tako Mile i još gore ali jedan prosječan, neupućen stranački bot bi pomislio da je ovo u pitanju vijest sa portala koji objavljuju izmišljene članke ali osim teksta postoji i video snimak, gdje se sve ovo jasno čuje i vidi.
Ne znaju sad siroti šta da rade i pišu.
Da li i dalje da nas proglašavaju narkomanima, izdajnicima, soroševcima itd, ili da nam se pridruže u protestima.
Nisi to brate pažljivo uradio, iznenadio si ih mnogo.
Sreća pa te nije čuo Galijašević inače bi te proglasio "bošnjačkim megafonom" a tek onaj Ćeranić... taj bi te još upisao u onu "crnu knjigu" a onda oni koji je prelistavaju mogli bi da te negdje "zadesno" sretnu i izvrše zadatu naredbu o borbi protiv lica iz te knjige, jer kako si ono naglasio Mile, TO MORAJU DA URADE...
Manje bi se šokirali amerikanci da ih je Tramp izveo iz Nato pakta pa potpisao saveze sa Rusijom, Kubom i Sjevernom Korejom, sve u istom danu.
A sad, ovi tvoji, prosto su zamijenili i ne mogu sebi da dođu.
Isto su ko ti... ovaj ko kreme u Teheranu. Htjedoh reci ko ti u Sarajevu, što je isto ko Teheran, tako si govorio nedavno ali vidiš, nisi dobro vidio dok nisi otišao tamo.
Jest bilo nezgodno dok se nisi obiko koji dan. Nisi mogo zaspat bez zastave, ko djete bez si... bez cucle.
A onda ti je još odnesu, čim te uhvati prvi san, pa onda ti ujutro gledaš oko sebe tužan ko djete na tuti, bez papira.
I tako, evo izgleda da je poslije višegodišnjeg mog pisanja o tome da je tužilaštvo, kriminalna i mafijaška organizacija, čak i Milorad Dodik shvatio da je to tako, te poziva na proteste.
Lijepo je to zaista, samo šteta što nije davno ranije pozivao ali ipak nema smisla, nije u redu i nije po zakonu da ih izbacujemo iz kancelarija, nego te ljude koji su upetljani u kriminal, ne treba izbacivati iz kancelarija, nego pokrenuti postupke protiv njih, prema odgovarajućem članu iz zakona i sve one koji su upetljani u kriminalne poslove, naravno treba smjestiti na zasluženu robiju.
Nažalost, ova Dodikova poruka za sklapanje primirja, nije naišla na plodno tlo u narodu, te građani koji su do sada protestvovali, odgovaraju da nemaju namjeru ići s njim, te neka on ide sam da protestvuje.
Ne vjeruju ti građani Mile a doduše ne vjerujem ni ja ali dobro ajde, ako već kažeš da bi protestvovao, zašto da ne, evo idemo zajedno...
Ne moraš u Banjaluku. Evo dođi u Bijeljinu, to ti je duplo bliže a kriminala u tužilaštvu i ovdje ima koliko hoćeš, možda još više nego u Banjaluci, počev od pljački preko Bobar grupe pa do pljački u Zvorniku, preko Balkan investment banke, milijarde su tu u pitanju.
I tako, prilikom jednog mafijaškog posla, krijumčarenja u Bobar grupu, ubijena je osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo a saučesnici iz policije i tužilaštva su baš kao i u slučaju Dragičević, proglasili to ubistvo za "zadesnu" smrt i uklonili materijalni dokaz sa ubijene djevojčice.
Njen ruksak, čiji kaiš je presjekao predmet koji je i usmrtio Ivonu je skinut sa ubijene djevojčice. Dio kaiša nedostaje a ostatak je opran jakim hemijskim sredstvo, koje je čak i originalnu žutu boju skinulo, da bi se uklonili tragovi ubistva, vjerovatno masti i ulja od kamiona koji je dovezao švercovanu robu u Bobar grupu.
Evo, tu je fotografija ruksaka i jasno se vidi sve ovo što je opisano a postoji i izjašnjenje tužilaštva, staro skoro dvije godine u kome kažu da o tom materijalnom dokazu ubistva "nemaju nikakvih saznanja" jer policija o tome nije ništa evidentirala.
No, da je sve zaista ovako, nije izmišljeno, nego istina, dokazuje i sudski zapisnik o preuzimanju tog predmeta, gdje je precizno navedeno u kakvom je stanju a što se vidi i na fotografijama.
I što je najvažnije u svemu, tužilaštvo sada kaže da o tome nema pojma a u stvari lažu, jer im se više puta dostavljala informacija o tome i fotografije materijalnog dokaza ubistva.
Pa umjesto da odgovorno i profesionalno pokrenu istragu o tome, izdaje se naredba o zabrani pristupa svim srodnicima ubijene djevojčice u tužilaštvo, kako formalno niko ne bi mogao da dostavi taj dokaz a oni bi se pravili, odnosno glumili da o svemu ne znaju ništa.
Cijelo vrijeme su smatrali da iza njih stoji Dodik Milorad, da on ne želi da se taj zločin istraži s obzirom da je u sve umiješan bivši vlasnik Bobar grupe, odnosno kompletna Bobar grupa ali kako se vidi, to nije istina jer Dodik Milorad kaže da su oni neodgovorni, nesposobni, da ih treba izbaciti.
E, kad je tako, dođi Mile odmah u Bijeljinu, jer ovdje je prošlo već dvije godine od tog izjašnjenja tužilaštva a 9 godina od ubistva osmogodišnje djevojčice, pa možemo odmah na proteste i da ih natjeramo da rade.
Vidiš eto i ti sad imaš pred sobom materijalni dokaz ubistva, fotografiju koja bi i osnovicu bila jasna a znaš sigurno da je obaveza svakog službenog lica da prijavi krivično djelo o kome sazna na bilo koji način.
I nije to sve, ima ovdje toliko kriminala u tužilaštvu i kompletnoj takozvanoj pravosudnoj zgradi, mnogo više nego među pripadnicima bilo kog zatvora, što znači da će biti još posla za nas a onda na red dolaze i druga tužilaštva, koja su kako sigurno znaš, legla kriminala, prava mafijaška gnijezda, koja prikrivaju na stotine ubistava i pljačke milijardi evra svake godine.
Ima tu još kako vidiš puno tema al ostavimo to za naredne akcije a ti možeš lijepo, odmah iz tužilaštva kod Miće na kafu a možete pozvati i Zlatka. Znaš momke sigurno iz trke za gradonačelnika. Prvi je bio i ranije načelnik a drugi direktor bolnice. Mogli bi da znaju, zašto je nekadašnji vlasnik Bobar grupe, sahranjen bez obdukcije i istrage iako je "umro" 30.09.2014. a baš do kraja septembra je njegova banka morala naći nekoliko desetina miliona da popuni opljačkane rezerve. Para naravno nije bilo jer su pokradene a on umire baš na dan koji je određen kao krajnji rok za dokapitalizaciju. Naravno, javnost nije bila u to vrijeme upoznata da je Bobar banka klasična pljačkaonica ali vi u vlasti ste znali. Zar nije čudno da čovjek "zadesno" umre baš na dan kad mora namiriti dug. A baš si ti poslije govorio da tu nema krivičnog djela, da su u Agenciji za bankarstvo i u Investiciono razvojnoj banci, sve radili po zakonu. I tu se tužilaštvo nije mješalo u svoj posao a kako i da se mješa kad ti kažeš da je sve u redu, pa kontaju da u to ne smije da se dira i stvarno objaviše da nisu nadležni. Ali opet, zašto da tebe slušaju kad uvjek kažu da su nezavisni i logički ispada baš da su se utalili u te opljačkane milijarde.
E PA DOBRO SI REKAO, ŠTO JEST, JEST... TREBA IH ISTJERATI IZ KANCELARIJA A UTJERATI U ĆELIJE...

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902
zdenkobajo@gmail.com