utorak, 10. siječnja 2017.

REVIZIJA NA 80 0 P 056780 16 GŽ3

Povrede prava navedene u prvoj tačci tužbenog zahtjeva su u tome što mi je kao građaninu onemogućavano da za vrijeme LAŽNE istrage podnesem krivičnu prijavu i dostavim dokaze tužiocu direktno na zapisnik jer je cilj pripadnika mafije instaliranih u tužilaštvu, policiji i sudu, da zaštite pripadnike tajkunsko političke mafije koji su preko Bobar grupe pokrali oko 500 miliona KM, preko 3 banke koje kontroliše mafijaški režim Dodik Milorada oko 2 milijarde maraka a ukupna suma koju su pokrali mjeri se desetinama milijardi maraka.

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI


Predmet: 80 0 P 056780 16 Gž3
TUŽBA
Tužilac:
ZDENKO BAJO
MAJKE JEVROSIME 20 / 76300 BIJELJINA
Tuženi:
REPUBLIKA SRPSKA
Pravobranilaštvo RS, Vuka Karadžića broj 4, 78000 Banja Luka
Vrijednost spora:
1000000 KM

REVIZIJA NA PRESUDU 80 0 P 056780 14 P (80 0 P 056780 16 Gž3)

Predlažem da Vrhovni sud RS, shodno odredbama ZOPP-u, član 250 "(1) Ako revizijski sud utvrdi da je materijalno pravo pogrešno primijenjeno, presudom će usvojiti reviziju i preinačiti pobijanu presudu. (2) Ako revizijski sud ustanovi da je zbog pogrešne primjene materijalnog prava ili zbog povrede pravila postupka činjenično stanje nepotpuno utvrđeno i da zbog toga nema uvjeta za preinaku pobijane presude, rješenjem će usvojiti reviziju, ukinuti u cijelosti ili djelimično presudu drugostepenog suda i predmet vratiti na ponovno suđenje istom ili drugom vijeću drugostepenog suda. i član 251."Ako utvrdi da je pravomoćnom presudom donesenom u drugom stepenu prekoračen tužbeni zahtjev, revizijski sud će presudom preinačiti pobijanu presudu." (a s obzirom da se diskriminacije vrši neprekidno više od 5 godina sa karakteristikama da traje neograničeno dugo u budućnosti), usvoji ovu reviziju i preinači pobijanu presudu.


OBRAZLOŽENJE

Presuda 80 0 P 056780 16 Gž3 od 17.11.2016. nalazi se na 4 strane a suštinski 3, s obzirom da su na zadnjoj strani samo 3 klasična završna reda i pečat. Dakle na 3 strane "Presude" je prepisan moj kompletan tužbeni zahtijev koji se odbija a njegovo citiranje, poslije uvodnog dijela, zauzima cijele dvije strane. Obrazloženje presude je sadržano u cijelih 11, (jedanaest) redova te ga prenosim u potpunosti:
"Neosnovano je ukazivanje tužioca u žalbi da je trebalo udovoljiti njegovim navedenim tužbenim zahtjevima zbog nezakonitih kontinuiranih radnji organa tužene Okružnog tužilaštva u Bijeljini i Centra javne bezbjednosti Bijeljina, u vezi sa smrću njegove sestričine mldb. Ivone Bajo, kojim ga onemogućavaju da istraži i dokaže da je smrt njegove mldb. sestričine Ivone Bajo posljedica krivičnog djela određenog lica, a ne da se radi o njenoj zadesnoj smrti, te da mu tako tužena Republika Srpska preko svojih navedenih organa povređuje njegova prava ličnosti. Naime, iz spisa proizilazi da je prvostepeni sud dovoljno i pravilno utvrdio činjenično stanje i na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio materijalno pravo, a da pri tom nije počinio neku povredu postupka da bi se stoga moglo smatrati da je njegova naznačena presuda nepravilna i nezakonita i da bi je trebalo ukinuti i predmet vratiti, te da su razlozi naznačene presude prvostepenog suda dovoljni i pravno valjani."
Ovo je dakle sve što je od pravnog znanja i rada na predmetu pokazalo sudsko vijeće. Obrazloženje koje je 5-6 puta kraće od tužbenog zahtijeva a podsjećam da samo zapisnici sa rasprava na kojima sam dokazivao kršenje prava sadrže oko 100 strana a na kršenje odredbi postupka sam ukazivao još na ročištima te potom u žalbi a drugostepeni sud nije demantovao ništa od toga. Prije svega kada se radi o tome što je uopšte napisano, brutalno se falsifikuje moj opis iz tužbenog zahtjeva "za pretrpljene duševne bolove, povrede ugleda, časti i prava ličnosti (u periodu od 23.07.2009. do 31.01.2010. godine, uzrokovane sprečavanjem pristupa tužiocu i davanje izjave po saznanjima o krivičnim djelima, sprečavanjem podnošenja krivične prijave usmeno na zapisnik te dovođenjem u diskriminatorski, ponižavajući položaj" u opis da tužena RS čini radnje "kojim ga onemogućavaju da istraži i dokaže da je smrt njegove mldb. sestričine Ivone Bajo posljedica krivičnog djela određenog lica, a ne da se radi o njenoj zadesnoj smrti, te da mu tako tužena Republika Srpska preko svojih navedenih organa povređuje njegova prava ličnosti".
Jasno je da ja kao fizičko lice niti imam zakonsku mogućnost niti sam ikada tražio da "ISTRAŽIM I DOKAŽEM" bilo koje krivično djelo pa ni ubistvo ni prikrivanje ubistva Ivone Bajo koje se desilo prilikom šverca narkotika režimskih tajkuna Federacije BIH, Nijaza Hastora i Republike Srpske, Bobar Gavrila. Povrede prava navedene u prvoj tačci tužbenog zahtjeva su u tome što mi je kao građaninu onemogućavano da za vrijeme LAŽNE istrage podnesem krivičnu prijavu i dostavim dokaze tužiocu direktno na zapisnik jer je cilj pripadnika mafije instaliranih u tužilaštvu, policiji i sudu, da zaštite pripadnike tajkunsko političke mafije koji su preko Bobar grupe pokrali oko 500 miliona KM, preko 3 banke koje kontroliše mafijaški režim Dodik Milorada oko 2 milijarde maraka a ukupna suma koju su pokrali mjeri se desetinama milijardi maraka.
I to je sve što je "vidio" i obrazlagao drugostepeni sud. Vezano za taj dio sada prilažem dokumente koji dokazuju da su kriminalci instalirani u organima RS, prikrili ubistvo Ivone Bajo, sakrili materijalni dokaz, kako bi zataškali krijumčarenje narkotika i pljačkanje preko Bobar grupe koje je bilo u toku. Radi se prije svega o dokumentu Osnovnog suda u Bijeljini "Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)" od 15.04.2015. u kome se konstatuje da je dječji ruksak skinut sa ubijene djevojčice Ivone Bajo, dvostruko presječenog kaiša, dio nedostaje a ostatak je tretiran nekim hemijskim sredstvom. Prilog "Dokazni predmeti" sadrži nekoliko fotografija materijalnog dokaza ubistva koje su takozvani državni organi RS, sakrili, da bi prikrili ubistvo, šverc narkotika i pljačku u koju su umješani.

Tek poslije 6 godina, od ubistva Ivone Bajo, mafijaški servisi MUP i OT Bijeljina, odgovaraju da NEMAJU POJMA kako je došlo do presjecanja kaiša na ruksaku i drugih oštećenja te svaljuju krivicu i odgovornost jedni na druge pa čak i na sud. To se vidi u prilogu "Odgovori OT i CJB Bijeljina" i jasno je da su sve kriminalne radnje bile usmjerene na to da se prikrije ubistvo i krijumčarenje.
I neću se dalje time baviti nego u nastavku ističem tačke iz tužbenog zahtjeva i povrede prava koje "nije vidio" niti obrazlagao nijedan od sudova u Bijeljini.
Naime u obrazloženju presuda se uopšte ne pominje tačka c vezano za lažnu prijavu za "ugrožavanje sigurnosti" i posljedice koje je tužena RS izazvala svojim kriminalnim postupcima iako niko od aktera nije uočio niti naveo bilo koju riječ ili radnju kojom sam navodno ugrozio nekome sigurnost. Cilj je naravno bio da se zaplašim i da mi se oduzme računar sa dokazima krivičnih djela pripadnika tužilaštva i policije. Nakon 9 mjeseci računar mi je vraćen bez ijednog podatka na hard disku a osim dokaza kriminala imao sam oko 130 programskih paketa sa približno 250 fajlova programskog koda neprocjenjive vrijednosti a koji sam stvarao godinama.
Prilog "Odgovor OT Bijeljina IT-4915 08.12.2015." pokazuje da je tužena vršila istražne radnje na mom računaru a nije mi predala materijal o tome ni ranije ni tada a ni sada to ne želi da učini jer odbija ovom presudom narediti da mi se uruče kopirani podaci te da na taj način povratim programski kod.
Nevezano za to da li sam izvršio neko krivično djelo ili ne, odnosno čak i da jesam, tužena je bila u obavezi da me odmah obavjesti o otvaranju i pregledu računara u skladu sa ZKP-u, a onda da mi preda te podatke i materijal sačinjen nadzorom nada mnom po osnovu prava garantovanog Ustavom RS, član 23.
I tačka b, vezano za izdavanje neustavne, nezakonite naredbe da Zdenku Bajo, Budimki Bollin Bajo i drugim srodnicima, nije dozvoljen pristup u OT Bijeljina je ostala "nevidljiva" za sudije u Bijeljini i kršenje svih prava koje sam jasno i precizno naveo, citiram "pravo da rješenje o suspenziji prava dobije pismeno i ima pravo žalbe i pravo na jednaku zaštitu svojih prava u postupku pred sudom i drugim državnim organima i organizacijom garantovano članom 16 Ustava RS, pravo da dobije podatke koje je tužena RS prikupljala o njemu garantovano članom 23. Ustava RS, pravo da ne bude doveden u ponižavajuži položaj garantovano članom 14. Ustava RS, pravo da mu se prava garantovana Ustavom RS, ne mogu oduzeti niti ograničiti i pravo na sudsku zaštitu sloboda i prava garantovano članom 48, pravo na podnošenje krivične prijave garantovano ZOKP-u, pravo na pristup informacijama garantovano ZOSPI-a, te pravo na nediskriminaciju garantovano članom 4. Ustava BiH."
Umjesto toga se bez ikakve argumentacije odbacuje tužbeni zahtjev za utvrđenje, pod izgovorom da nemam pravni interes. Stav sudija u Bijeljini je dakle da građani Republike Srpske nemaju pravni interes niti da ostvare prava garantovana Ustavom i zakonima, niti da uopšte znaju kakva su njihova prava a naravno da je besmislena tvrdnja kako nemam pravni ineres, jer moj je interes da dobijem parnicu, da se naredi tuženoj da prestane sa radnjama koje povređuju pravo moje ličnosti a zahtjev za utvrđenje je bio samo tehničko sredstvo da pokažem sudu i tuženoj da mora poštovati ta prava.
Čak nije ni bilo potrebno da podnesem taj zahtjev, čak je nebitno što sud iznosi stav da nemam pravni interes, to su svejedno prava koja postoje i ne zavise od dobre volje bilo kog sudije, tužioca, policajca...
Izveo sam na desetine dokaza, zvaničnih dokumenata tužene RS iz kojih se vidi obilje krivičnih djela, falsifikata, laži, kršenja garantovanih prava na najpodmuklije načine. Neću naravno ponavljati sadržaj dokaznog postupka jer će biti dostupan Revizionom sudu a takav je da će kada zaživi pravna država biti dovoljno da se materijal iz njega preuzme za potrebe krivičnog postupka protiv aktera čiji sam kriminal dokazao posredno, dokazujući na koji način su kršili moja prava. Unutar tužene RS djeluje brojna zločinačka organizacija, kojoj je na čelu diktator i tiranin, mafijaški bos Dodik Milorad i sve kriminalne radnje usmjerene prema mojoj porodici su u skladu sa njegovim javnim priznanjem o CRNOJ KNJIZI, koja postoji odavno i instrukcijama pripadnicima mafije unutar sistema da brutalno napadaju sve koji su opasnost po tajkunsko političku mafiju.
U skladu sa njegovim instrukcijama, policija, tužilaštvo i sudovi u Bijeljini su dali logističku podršku za pljačke i mahinacije preko Bobar grupe i banke što u vrijeme podnošenja ove tužbe nije bilo poznato ali se razotkrilo do danas. Nažalost članovi te mafijaške mreže su u svim državnim organima i praktično su pretvorili državu u servis mafije, javne organe u zločinačke organizacije tako da u skladu sa ZOO-a, odgovornost za kriminal i štetu pripisujem tuženoj.
Republika Srpska, krade milijarde evra preko banaka koje kontroliše a što ne opljačka u trezoru, pošalje specijalnu policiju sa vatrenim oružjem u drumsku pljačku. RS, pere novac narko mafije, krijumčari narkotike i oružje, lažno optužuje građane, otima im prava primjenjujući fašističke metode, likvidira nepodobne građane dizanjem u vazduh, ubija ih bezbol palicama kada optuže njenog predsjednika, prikriva dokaze ubistva osmogodišnje djevojčice, da bi nastavila nesmetano sa svakodnevnim aktivnostima. Inspektori diluju naarkotike, bave se zelenašenjem, transakcije finansijskog kriminala se vrše preko računara iz suda u RS. Bezočno lažu okružni tužioci, laže MUP, sudska policija, sudije, falsifikuju se dokumenti, činjenice, izjave svjedoka, odgovori stranaka, krše se zakonske odredbe, gaze ljudska prava, (a što sam sa lakoćom dokazao u ovom postupku) i kako bi sve ovo moglo nekome da nanese bilo kakvu štetu, pita se i čudom čudi ovde tužena RS ???


- Drugostepeni sud je kao i prvostepeni, pogrešno primjenio materijalno pravo i pravila postupka. Za sud ne postoji Ustav ni prava garantovana tim Ustavom. Ne postoji obaveza iz člana 6 ZOS-a "Zaštita prava", ne postoje cijele tačke tužbenog zahtjeva o kojima nema ni riječi. Slijedeći materijalno pravo i pravila postupka, sud je morao naložiti tuženoj da prekine sa radnjama kojima se povređuje pravo ličnosti od čega sada potenciram samo prava garantovana članovima 16 i 23, ustava RS. Dužnost Revizionog suda je da prema obavezi iz člana 6 ZOS-a naredi prekid diskriminatorsko fašističkog tretmana koji se primjenjuje na sve srodnike ubijene djevojčice Ivone Bajo a što se tiče ostalih tačaka može presudu preinačiti i usvojiti tužbeni zahtjev ili vratiti predmet na ponovno suđenje...

PRILOZI

Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128)
Dokazni predmeti
Odgovori OT i CJB Bijeljina
Odgovor OT Bijeljina IT-4915 08.12.2015.

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902