subota, 25. svibnja 2024.

DODATAK PRIJAVE PROTIV SINIŠE KARANA I SAUČESNIKA

Kompletan MUP je kako sam više puta isticao, teroristička zločinačka organizacija ali postoje službenici kojima nije prijatno prisustvovati razbojništvima kolega i nadređenih a posebno ne žele činiti zločine i uz sve to su nezgodni svjedoci kao stradali Bašić i Marković te mafiji treba grupacija sastavljena od suspendovanih policajaca, narko dilera, pljačkaša... koji su spremni izvršiti čak i ubistvo po nalogu šefova. Kako novinara, konobara, trgovaca, tako i inspektora, javnih tužilaca, sudija... ko god nanosi štetu kartelu i njegovo ime se nalazi u "CRNOJ KNJIZI"...

Veza : VSTV - saopštenje 14.08.2017.; Operativna akcija „Divič“, Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023.; Od crne knjige do krvavih ruku - 24.09.2023.; Reakcije iz policije na krivičnu prijavu od 02.11.2023. i više prethodnih povezanih prijava.

TUŽILAŠTVU BOSNE I HERCEGOVINE MINISTARSTVU ODBRANE BOSNE I HERCEGOVINE

Na osnovu Krivičnog zakona BIH, član "Osnovni pojmovi" stav : "Kad je kao počinilac krivičnih djela označeno službeno ili odgovorno lice, sva lica iz stavova (3) i (5) ovog člana mogu biti počinioci tih djela, ukoliko iz zakonskih obilježja pojedinog krivičnog djela ne proizlazi da počinilac može biti samo neko od tih lica." te člana "Tok i prekid zastarjelosti krivičnog gonjenja", stavovi "(3) Zastarijevanje se prekida svakom procesnom radnjom koja se poduzima radi gonjenja učinitelja zbog učinjenog krivičnog djela. (4) Zastarijevanje se prekida i kad učinitelj, u vrijeme dok teče rok zastarjelosti, učini isto tako teško ili teže krivično djelo." te člana "Produženo krivično djelo" stav "(2) Produženo krivično djelo je učinjeno kad je učinilac s umišljajem učinio više istih ili istovrsnih krivičnih djela koja s obzirom na način učinjenja, njihovu vremensku povezanost i druge stvarne okolnosti koje ih povezuju čine jedinstvenu cjelinu." vezano za "Terorizam", "Ugrožavanje sigurnosti", "Napad na ustavni poredak", "Napad na sudiju ili javnog tužioca" te više drugih krivičnih djela koje sam navodio u ranijim krivičnim prijavama.

DODATAK PRIJAVE PROTIV SINIŠE KARANA I SAUČESNIKA

Na osnovu činjenice da su prijavljeni Karan i optuženik Dodik, javno prijetili pripadnicima Tužilaštva i Suda BiH, potpuno je jasno da je besmisleno obraćenje bilo kom Tužilaštvu u RS što sam lično odavno zaključio i to je je osnovni razlog da poslednjih godina sve krivične prijave šaljem Tužilaštvu BIH, čiji pripadnici nisu na direktnom udaru kao kolege oko kojih šetaju kriminalci iz terorističke organizacije kojom upravljaju pomenuti i njihovi saučesnici. Osim već navedenih krivičnih dijela posebno ističem da su Siniša Karan, Kostrešević Siniša, Terzić Zoran, Nešković Milan kao komandno odgovorni te više drugih službenika, planirali, pripremali, pokušavali te i dalje nastoje da me ubiju na način da prate sve moje komunikacije, pokušavaju me locirati a svojim ortacima iz narko / auto i drugih mafija lažu da ih ja cinkarim u policijskim upravama sa drugog područja na koje ne mogu da utiču te im takvim manipulacijama straraju motive da izvrše likvidaciju. Da su to činili u prošlosti, dokazao sam u prethodnim prijavama a da čine i dalje opisaću u nastavku.
Protiv Kostrešević Siniše, (poznatog u medijima pod kodnim imenom "narko general") sam prije oko godinu dana podneo obimnu prijavu na ukupno 20 strana a sada je prvo prijavljeni g. Siniša Karan, (kao pripadnik mnogo opasnijeg kartela, opisivan u medijima pod kodnim imenom "Sinicer Charan") dok je njegov ortak koga kako kaže štiti, opisan kao "Milrad Dodik". Iako sam u prilogu "Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023." naveo da će biti podijeljenja na 2 dijela, događaji koji su uslijedili utiču na to da će biti za sada 3 dijela a možda i više - prije svega zbog toga što na nekim internet adresama postoje ograničenja za veličinu priloga, (4-5 megabajta). S obzirom na aktuelnosti i tematiku ova prijava se dostavlja i Ministarstvu odbrane BIH. U sadržaju priloga "Od crne knjige do krvavih ruku - 24.09.2023." koji je poslat i na adresu Ministarstvu odbrane BIH, naveo sam imena nekoliko svjedoka koji su stradali ranije a samo nekoliko dana kasnije je u Bijeljini ubijen inspektor Nenad Marković, koji je bio upoznat sa svim krivičnim djelima, tokom desetak prethodnih godina a koje sam opisivao u prijavama. Na dnu pomenute prijave sam čak istakao jasno upozorenje, (jedno od brojnih) koje citiram doslovno : "Prije svega upozoravam sve zaposlene u PU Bijeljina - naročito svjedoke krivičnih djela da im je život u opasnosti a imajući u vidu da je već više lica smrtno stradalo. Osim što sam tražio hitno smjenjivanje i procesuiranje direktora policije, ostale detalje za sada ne bih otkrivao te je ostatak zatamnjen. Od načelnika i komandira tražim da prekinu sa napadima na mene i zaštitom kriminalaca koji su pokušavali da me ubiju i da otkriju sve činjenice i dokaze o radnjama i odgovornim licima vezano za to a ako nastave raditi za mafiju, očekujem od Tužilaštva BIH da sve saradnike kartela, hitno pritvori jer u suprotnom će vrh kartela na čelu sa Kostreševićem i Dodikom poslati plaćene ubice i na njih." Detalje o likvidaciji inspektora Markovića sam opisivao u prilogu "Likvidacije svjedoka se nastavljaju - prijava" od 22.10.2023. a već sutradan me je u svrhu lociranja i pripreme ubistva pozivao službenik policije G.S. sa službenog broja 065991921 što sam opisao uz dokaze unutar prijave "Reakcije iz policije na krivičnu prijavu od 02.11.2023.".
Prije nego nastavim dalje, skrećem pažnju na prilog "Dosje `Istrage`" u kome su opisane brojne veze - "BRATSTVO I JEDINSTVO" kriminalaca iz entiteskih policijskih službi međusobno ali i sa kriminalcima iz policija susjednih zemalja što je samo mali procenat njihovih zločina. Vezano za Ministrastvo odbrane BIH i aktuelne izjave o pomičnim kampovima, najbitniji je dio o likvidaciji Slaviše Krunića te posljedicama tog ubistva. Tekst je objavljen 19.11.2021. i u uvodnom dijelu se pominje nedavno hapšeni "bezbjednjak" Siniša Rakita a odmah ispod toga se navodi : "Bio je april 2019. godine kada su policijske agencije i obavještajne agencije dobile informaciju iz kriminalnih krugova da Ljuban Ećim sprema likvidaciju tadašnjeg ministra sigurnosti Dragana Mektića. Bojan Cvijetić je, prema informacijama Istrage, hitno otišao u Bijeljinu na sastanak sa Željkom Radovanovićem zvanim Krečo. Radovanović je višestruko presuđivao narkodiler iz Bijeljine koji je povezan sa kriminalnom grupom okupljenom oko Ljubana Ećima i Luke Bojovića i kojem se u Srbiji 2007. godine sudilo zajedno sa Ećimom zbog optužbi za krijumčarenje kokaina. Cvijetić je od njega namjeravao saznati informacije o pripremi likvidacije Dragana Mektića. No, dok su sigurnosne i obavještajne agencije bile fokusirane na sigurnost ministra sigurnosti, nekoliko dana kasnije u blizini Banje Luke, 22. aprila 2019. godine, ubijen je Slaviša Krunić. Vlasnika zaštitne agencije Sector Security izrešetali su dok se vraćao kući. Prema informacijama Istrage, neposredno prije ubistva Krunića je u Beograd pozvao Ljuban Ećim kako bi “raščistili neke stvari”. Ećimov prijatelj i bivši Arkanov pratilac Saša Milaković iz Prijedora otvoreno je putem društvenih mreža prijetio Slaviši Kruniću. Nakon ubistva, Krunićeve poslove je neformalno preuzeo Igor Dodik koji se, u međuvremenu, zbližio sa suprugom ubijenog biznismena. Tako danas na banjalučkoj Alternativnoj televiziji često možete vidjeti oglašavanje tvrtke Sector Security. No na toj televiziji sve se rijeđe može vidjeti Dragan Lukač, ministar unutarnjih poslova RS-a." Dakle - potpuna je laž "obavještajnih" agencija da su se fokusirali na zaštitu ministra. Naprotiv, policija je aktivno sa svojim ortacima pripremala likvidaciju Slaviše Krunića a svoje aktivnosti su pravdali navodnom zaštitom Mektića. Naravno da nikakvi pojedinci ne mogu organizovati praćenje i nadzor žrtve, posebno tako dobro štićene, nego je to činila policija. No u svemu tome su napravili više grešaka a posebno katastrofalna je u tome što su navodnog atentatora Ž.K. ubili na drugom mjestu te već mrtvog donijeli na lice mjesta pa položili na put nakon izvšenog atentata. Dokaz da je to istina je uzrok smrti konstantovan obdukcijom a to je gubitak krvi nakon presjecanja arterije a na terenu oko pomenutog nema ni kapi krvi nego samo sjenka tijela. Pokušajte prosuti samo čašu vode u dvorištu pa ćete vidjeti kolika je to mrlja a kamoli nekoliko litara krvi.
O tom propustu "bezbjednjaka" i forenzičara koji su pripramali mjesto zločina sam pisao nekoliko puta, čak i `Na ruke : GLAVNOM REPUBLIČKOM TUŽIOCU" podnoseći "ZAHTJEV ZA POKRETANJE ISTRAGE" uz priloženi tekst "Politička volja i pravosudna mafija" sa čijeg dna citiram : "I Slaviša Krunić je ubijen nakon banalne prijave koja je poslužila kao izgovor za posebne istražne radnje a tijelo navodnog ubice je doneseno na put i ostavljeno što se može zaključiti iz činjenice da oko njega nema ni kapi krvi, odnosno da je ubijen na drugom mjestu te onda donet na mjesto zločina da bi se osnovna odgovornost prebacila na njega i presjekle veze sa nalogodavcima." Zanimljivo je da nakon što sam skretao pažnju na ovaj detalj, pomenutu fotografiju više nije moguće pronaći na internetu a ni tekstove ATV o tome. Tek uz pomoć Tor browsera sam uspio naći prikrivene tekstove ali bez slika što se vidi u prilogu "Klasična sačekuša - Ubijen Slaviša Krunić". Sporna fotografija je bila na vrhu prve stranice a sada je samo simbol ATV, dok je na poslednjoj strani pod tagom "Slaviša Krunić" nekoliko linkova ka tekstovima neposredno nakon ubistva i nijedan nema slike koje su nekada postojale. Očito je da su na Alternativnoj televiziji, nakon što je Dodik preuzeo kontrolu, skriveni testovi i pobrisane sve fotografije iz tog vremena, kojima se dokazuje moja tvrdnja. Jedini članak koji sadrži pomenutu sliku je ostao na portalu koji lično uređujem a gdje sam preneo tekst blogera S.V. uz naslovnu sliku sa Ž.K. koji leži na cesti. Da nema ni kapi krvi pored njega može se vidjeti u prilogu "Detalji surove likvidacije iz mafijaške sačekuše" koji sam objavio 28.04.2019. nekoliko dana nakon ubistva Krunića. Može se iz svega zaključiti zašto je preuzeta kontrola nad ATV ali i zaštitarskom agencijom - a ovaj dio je bitan za Ministarstvo odbrane BIH. Slaviša Krunić je za života obavjestio javnost da mu Dodik šalje prijetnje i prisiljava ga da mu prepusti agenciju, što je on odbijao a desilo se da je preuzeta nakon likvidacije. Što se tiče pokretnih kampova za obučavanje paravojnih formacija, jasno je da ako postoje za njih moraju znati i Dodik i Karan ali ne ulazeći uopšte u to da li je podatak o tome istinit, ovde skrećem pažnju da je takav kamp od recimo 20-30 ljudi, potpuno minoran u odnosu na to da Dodik već ima kontrolu nad preko 1000 naoružanih zaštitara iz firme preuzete od Krunića. Time se ukazuje i motiv ubistva. To je već respektabilna paravojna formacija, kao i žandarmerija za čije formiranje ne postoji nijedan razlog osim zaštite kartela kojim upravljaju Dodik, Karan itd. Kompletan MUP je kako sam više puta isticao, teroristička zločinačka organizacija ali postoje službenici kojima nije prijatno prisustvovati razbojništvima kolega i nadređenih a posebno ne žele činiti zločine i uz sve to su nezgodni svjedoci kao stradali Bašić i Marković te mafiji treba grupacija sastavljena od suspendovanih policajaca, narko dilera, pljačkaša... koji su spremni izvršiti čak i ubistvo po nalogu šefova. Kako novinara, konobara, trgovaca, tako i inspektora, javnih tužilaca, sudija... ko god nanosi štetu kartelu i njegovo ime se nalazi u "CRNOJ KNJIZI". U prethodnim redovima povezanim sa ubistvom Slaviše Krunića, izneo sam podatke vezano za montiranje mjesta zločina, odnosno zaineresovana lica što je tema za Tužilaštvo BIH, dok je komandovanje naoružanom formacijom, djelokrug Ministarstva odbrane a u nastavku ću opisati uglavnom poslednje događaje iz kriminalne sfere. Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023. je dakle prethodila ovoj a kako se vidi "Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina" poslat je 09.11.2023. gdje sam u uvodu istakao : "S obzirom da - osim više pokušaja ubistva sam napadnut i u zgradi PU Bijeljina od strane službenika u mantilu a pred više uniformisanih službenika te da napadača i druge počinioce krivičnih djela krije komandni vrh, time je svaki službenik MUP-a, saučesnik shodno odredbama zakona koje ću citirati na kraju. Nakon poslednjih događaja, pokušaja lociranja i namamljivanja na nišan ubicama, svaki kontakt pripadnika MUP-a sa mnom bilo kada i bilo gdje, tretiraću kao pokušaj ubistva - sve dok ne dobijem odgovore na sva postavljena pitanja, vezano za ugrožavanje mog života i pokušaje ubistva. Za bilo kakav eventualni napad na mene i posljedice toga, odgovornost je na navedenima i drugim komandirima i načelnicima, koji eventualno budu učestvovali u komandnom lancu. Imajući u vidu da sam već slao više zahtjeva na koje nije odgovarano nego su stradali svjedoci, počev od okružnog tužioca Dragana Ninkovića 2020-te - vatrenim oružjem, sudije Luke Borovčanina - vješanjem 2021-e, načelnika Radenka Bašića - vatrenim oružjem 2022-e, okružnog tužioca Debeljević Milorada iste godine te na kraju inspektor Nenad Marković - vatrenim oružjem 2023-e, zahtjevam da mi zbog hitnost bude odgovoreno ODMAH, (24 sata) a najkasnije do 10.11.2023. u 23:59:59." S obzirom da nije odgovoreno ni u navedenom roku kao ni bezbroj slučajeva ranije ni nakon 15 radnih dana a jasno sam dokazao njihovu odgovornost za konstantne napade na moj život i prava, očekujem da ih Tužilaštvo BIH procesuira hitno i to ne zbog opasnosti po mene nego po druge građane koji su pod njihovim terorom. A koliko su ozbiljne teme koje sam potencirao i direktno povezane sa mnom može se vidjeti iz postavljenih pitanja : - Imate li saznanja da sam ja - Zdenko Bajo, bilo kada bio angažovan u nekoj Policijskoj stanici ili bilo kojoj Policijskoj upravi, odnosno kompletnom MUP-u RS-e, kao informator - ili kako to opisuje inspektor bloger Radovanović Borislav, (prilog "Komentari na članak") kao "jeftini doušnik", "sitni policijski doušnik", "smeće" te "policijska drukara" ? - Ukoliko posjedujete bilo kakve dokumente iz kojih bi se dokazalo da sam bilo kada tajno dostavljao informacije bilo kojoj organizacionoj jedinici MUPRS-e, (izuzev krivičnih prijava i javnih obavještenja koje objavljujem na internetu i šaljem na preko 100 zvaničnih mejlova državnih organa i medija) pošaljite mi kopije tog materijala na navedene mejlove. - Izjasnite se precizno i direktno na pitanje : DA LI SAM JA - ZDENKO BAJO, EVIDENTIRAN KAO INFORMATOR - SARADNIK MUPA REPUBLIKE SRPSKE ? - Ko je imenom i prezimenom službenik MUP-a koji me je u zgradi PU Bijeljina napao i prijetio ubistvom 22.05.2019. u prisustvu više uniformisanih službenika koji su gledali taj napad i ništa nisu preduzeli te prikrili ime napadača, kazavši samo da je u pitanju službenik ? - Da li je telefon MUPRS, broj 065991921, korišten za moje provociranje u dane 12.09.2023. te 23.10.2023. sa ciljem lociranja, zbog pripreme pokušaja mog ubistva, upotrebljavan po naredbi komande ili je to činjeno od strane pojedinaca izvan redovnih aktivnosti. - Da li je MUPRS poslao 31.10.2023. sa prvim mrakom, (oko 18 sati) svoje službenike da mi lupaju na vrata sa izgovorom da žele uručiti poziv te ako jeste po čijem su nalogu došli i o kojim se osobama radi. - Da li je i kojim odredbama propisano da policija traži od građana da napuste kuću, radno mjesto, stan - siđu niz stepenište itd te ih iz privatnog posjeda "navuku" na javno mjesto kako bi citiram noćne posjetioce iz noći 31.10.2023. - "potpisao prijem kod vozila". - Da li je i kojim odredbama propisano da policija građaninu koji je dobrovoljno prihvatio lišenje slobode i stavljanje lisica na leđima, potom divljački gura glavu prema zemlji kao što se desilo 27.09.2018. a što sam dokazao u sudskom postupku 100636, pred sudom u Bijeljini. - Kako je ime inspektoru koji je istog dana 27.09.2018. naložio službenicima PS Bijeljina 2 da ne pozivaju medicinsku pomoć koju sam tražio zbog gušenja izazvanog prethodnim divljačkim postupkom, te da falsifikuju dokumentaciju i ne provjeravaju moje tvrdnje da su predmeti protiv mene za "povredu ugleda suda" u organima iz Istočnog Sarajeva lažirani, odnosno da ne postoje zakonom propisana rješenja o dodjeli nadležnosti iz RJTRS i Vrhovnog suda RS, (zbog čega su nakon toga i stradali pomenuti svjedoci). - Ko je tog dana - 27.09.2018. bio nadređen inspektoru iz prethodnog pitanja, odnosno ko su bili načelnik kriminalističke policije u Bijeljini te Načelnik uprave kriminalističke policije RS.
Dakle, potpuno je jasno da napade na mene nije činila neka grupica korumpiranih policajaca nego se radi o razbojništvu kompletnog komandnog vrha, skupa sa Dodikom kao koautorom "crne knjige" što sam im takođe pojasnio na kraju kao i njihove motive :
Neki od pripadnika MUP-a su lagali svojim ortacima - vođama narko grupa da ih ja cinkarim u drugim PU ili Tužilaštvima, gdje ih oni ne mogu zaštititi čime su im stvarali motive za likvidaciju. Zavisno od `publike` kojoj su plasirane laži, dodatno sam opisivan i kao strani plaćenik, ustaša, balija, četnik itd. Istinu da je BH narko mafija, ubila osmogodišnju ćerku moje sestre dok su švercovali narkotike iz Federacije BIH u ortačku Bobar grupu, naravno nikome ne saopštavaju a neodgovaranjem na moje pitanje da li sam informator policije ili nisam, Ministar i svi ostali navedeni saučestvuju u pripremama novih pokušaja ubistva pošto smišljeno održavaju narko dilere u zabludi da im predstavljam opasnost koju je neophodno ukloniti. Kao odgovor na izjavu Siniše Karana "da će biti pohapšeni, sudije i javni tužioci" koji vode postupak u kome je njegov ortak u kriminalu Dodik optužen, predlažem da Tužilaštvo BIH, HITNO podnese Sudu BIH, prijedlog za pritvaranje svih osoba o kojima sam dostavljao dokaze, kao recimo u prilogu "Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika od 21.07.2023." gdje sam opisao napad na ustavni poredak, suspendovanjem dejstva odluka Ustavnog Suda BIH te više drugih krivičnih djela, inače ostavljete u životnoj opasnosti brojne građane uključujući policajce, sudije i sopstvene službenike. U priloženom tekstu "Stub bezbednosti građana srpske" citira se izjava zločinca Karana : "Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS, veruje da MUP svaki dan stiče sve veće poverenje i da je građanima Srpske stub stabilnosti. - MUP RS će ostati stub bezbednosti Srpske i svih institucija, pogotovo onih koje su napadnute golom silom, neustavno i nezakonito, kao što je predsednik Republike - poručio je Karan. On je naglasio da MUP stoji iza svih svojih institucija i iza svog predsednika." Podsjećam prvo da je ova teroristička banda razbojnika, svrgnula 1999-e svog predsjednika - koga je narod izabrao a da bi kompletnu vlast preuzeo zločinac Dodik Milorad sa kojim skupa pljačkaju i ubijaju narod godinama. Što se tiče "povjerenja" koje kao narod sve više stiče, ovo nije samo gnusna laž nego i izrugivanje. Dovoljno je pogledati komentare građana ispod tekstova o policiji kojom upravlja i o Dodiku a podsjećam da ih Davor Dragičević odavno naziva fašističkom organizacijom dok sam ja priložio dokaze da je SNSD logo sačinjen od 2 preklopljena nacistička kukasta krsta "priheftana" krugom a nacističku prirodu dokazuje i njihov "Mein Kampf", (CRNA KNJIGA).
Ovde je dakle bilo jedno naručeno pitanje novinara gdje se ministar razbacuje lažima, umjesto da ga pitaju i da odgovori, odakle to da pored "stuba stabilnosti" grupa krijumčara sastavljena od granične policije, carine i njegove policije, godinama švercuje bez problema po RS a da su morali intervenisati "neustavni" i "nezakoniti" Tužilaštvo i Sud BIH, kako bi prekinuli taj kriminal. Kako to da je istog dana kad se odvijala akcija „Divič“ u sred centralne zgrade policije u Bijeljini obješen čovjek a rezultata obdukcije nema već 20 dana dok je recimo u slučaju Dragičević to obavljeno 2 dana po "pronalasku" tijela. Zašto i kako je prije oko godinu dana, paralelno sa akcijom "Brend" u kojoj su hapšeni pripadnici UIOBIH, objavljena vijest o slučaju "samoubistva" vješanjem opet na području opštine Bijeljina 22.12.2022. gdje je žrtva - koja koincidencija, upravo inspektor UIOBIH-e. Naravno da niko "nije primjetio" povezanost između tih događaja osim mene a pošto dobro znam kakvih ubica ima u policiji, ozbiljno sumnjam u svako njihovo saopštenje, posebno vezano za navodna samoubistva. Nema nikakve sumnje da je obješeni inspektor znao mnogo i mogao svjedočiti o kriminalu povezanim sa akcijom "Brend" a kad se šire sagleda i o aktivnostima uhapšenih u nedavnoj akciji "Divič". Završavam sa poređenjima ovih akcija te nastavljam sa detaljima od 15.11.2023. i to prvo sa vremenom 12:50, kada je navodno neimenovani policijski službenik pronašao tijelo i posebno bitan detalj da je preminuli bio uhapšen prethodnog dana te očito proveo noć u zgradi PU Bijeljina na `kriminalističkoj obradi`. Što se `kriminalističke obrade` tiče, postoje mnoge prijave iz kojih se vidi da se u stvari radi o mučenjima uhapšenih, tokom kojih može doći i do smrti od udaraca, davljenjem rukama ili gušenjem najlonskom kesom, kako ne bi ostajali vidljivi tragovi. Kako god - nema sumnje da u situaciji kada su nekome stavljene lisice na ruke nije nikakav problem objesiti čovjeka bez nanošenja povreda a potom to predstaviti kao samoubistvo vješanjem. Dalje, pošto ne vjerujem u slučajnosti, postoji velika vjerovatnoća da je stradali presretnut i priveden dan ranije upravo zbog akcije `Divič` koja je trebalo da se sprovodi sutradan ali je nesumnjivo za nju i ranije znalo više osoba, počev od direktora SIPA g. Darka Ćuluma, koji se "proslavio" tokom zataškavanja ubistva Davida Dragičevića pa do onih koji su trebali izvršavati akciju na terenu. Dakle za akciju su znali i pojedinci iz PU Bijeljina još u vrijeme hapšenja D.T. a ono što ne znaju je to ko je Tužilaštvu BIH podneo prijavu, odnosno dostavio podatke. Ovde podsjećam na činjenicu koju sam opisao u povezanoj prijavi da mi je nekoliko policijskih službenika zalupalo na vrata 31.10.2023. te su me pokušali na prevaru izmamiti na ulicu kod vozila i kako sam naveo pripremiti ubistvo uz pokušaj da mučenjem saznaju koji mi policijski službenik dostavlja informacije - bar tako oni misle. Lako je vidjeti isti obrazac prilikom pokušaja da mene izmanipulišu i situacije oko hapšenja stradalog D.T. te sam uvjeren da je isti ubijen a jedino što je nejasno je to da li je ugušen nenamjerno tokom mučenja ili je njegovim ubistvom smišljeno poslata poruka svim građanima potencijalnim svjedocima ali i uhapšenima da ne otkrivaju "krupnije ribe" inače bi oni ili članovi porodica mogli završiti na sličan način. Ovde nije kraj povezanostima sa prijavama koje sam poslao Tužilaštvu BIH, 02.11.2023. te u RJTRS i OJT Bijeljina 14.11.2023. a posebno je zanimljivo da je patrola policije sa vozilom i 3 službenika dolazila oko 10:30 na moja vrata, (bez uspjeha) istog dana kada je sprovođena akcija `Divič` - 15.11.2023. i to je bilo prije nego su objavljene vijesti o samoj akciji ali i vijest o "samoubistvu" u pritvoru. Postavlja se pitanje šta je policija htjela od mene u sred tolikog posla, plus sa mrtvim tijelom u pritvoru te da li je i prije godinu dana obješeni inspektor UIOBIH imao posjetu policije u zadnjim trenucima života. Odgovornost za likvidacije pripadnika policije kako Nenada Markovića tako i Radenka Bašića, pored sebe i direktora kao "stubova stabilnosti" ministar takođe ne pominje a naravno ni za brojne zločine o kojima godinama postavljam pitanja i podnosim zahtjeve. Prilog "SKY aplikacija otkrila savjetnika direktora bh. tajne službe" od 30.11.2023. pokazuje "profesionalnost" kadrova policije RS - citiram pasus iz teksta : "Pripadnici SIPA-e vrše pretres Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH u Banjaluci. Kako javlja reporter BN TV, SIPA pruža asistenciju pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji nisu mjesno nadležni na području Banjaluke. Pretres se vrši po nalogu Tužilaštva BiH, prema nezvaničnim informacijama istražuje se radnik OBA u Banjaluci, koji je osumnjičen za brojna krivična djela." Djeluje da su Tužilaštvo i Sud BIH, konačno shvatili da je kontraproduktivno asistiranje MUPRS-e inače bi vjerovatno ponovo imali nekoga "samoobješenog" tokom akcije. Ono "odavanje službene tajne i za davanje informacija kriminalnim grupama" za šta je Siniša Rakita osumnjičen se odnosi i na laži koje policija plasira svojim ortacima o navodnim cinkarenjima. Dalje što se tiče "povjerenja" građana u Karanove razbojnike, vidljivo je iz priloga "Ko je koga udarao u Policijskoj stanici u Milićima" gdje se opisuje događaj sličan onome kada sam ja napadnut u PU Bijeljina sa tom razlikom da nisam ja pobjegao nego je službenik koji me je napao, pobjegao na sprat a to što ga štite i prikrivaju do danas uprkos prijetnje ubistvom samo pokazuje zločinački karakter policije i daje mi puno pravo da ih nazivam bandom. Sramota za ministra i ostatak komande prema službenicima koji bi željeli raditi po zakonu ali na žalost to nije moguće sve dok su na čelu zločinci. Kako se građani osjećaju "sigurno" pokazuje još jedan primjer "povjerenja" u "stub stabilnosti" kroz tekst "Napad na Jovanu Kisin - Zagajac, advokaticu, nije nikakva slučajnost" od 28.11.2023. a radi se nesporno o osobi iz "crne knjige". Iz sadržaja se vidi da je osoba praćena te je napadaču dojavljeno da dolazi što je šema koju sam opisivao u nedavnim prijavama da osobe koje se u Bijeljini, bave nekim od uličnih "biznisa" kad me vide dojavljuju to nekome od inspektora a onda me pokušavaju locirati telefonskim pozivima. Komantar napadnute žene sa dna druge strane "Dan je kratak, a noću vrlo lako završiš u policijskoj stanici. Ne ako si nasilnik. Već ako puno pričaš." u potpunosti opisuje pokušaj policije od 30.10.2023. kada su me sa prvim mrakom pokušali na prevaru izmamiti iz kuće na ulicu što sam takođe opisivao ranije. Ovaj - drugi dio prijave završavam sa 2 povezana teksta od kojih je prvi "Uhapšeni poznati kriminalci - pločom tukli Paljanina" od 30.11.2023. gdje se opisuje navodni pokušaj ubistva ispred crkve sa pozadinom ubistva 2 policajca iz Federacije BIH 2018-te koji su bili smetnja krijumčarima narkotika no mnogo zanimljiviji je tekst "Reakcija člana porodice" u kome, (pretpostavljam otac, koji se i meni ranije javljao sličnim povodom) šalje blogeru S.V. slike načinjene nakon mučenja osobe M.O. od strane monstruma iz Federalne policije što dodatno pokazuje da se ne razlikuju od ortaka iz RS a što potvrđuju afere "Memić" i "Dragičević" kao uostalom i ubistvo Ivone Bajo - osmogodišnje djevojčice prilikom krijumčarenja narkotika od ortaka policajaca iz Federacije ka saučesnicima iz RS na relaciji "Hastor - Bobar". U pomenutom tekstu član porodice M.O. dalje navodi da je “nekom odgovaralo da se zatvori dječak od 20 godina dok se svi dokazi posakrivaju” što djeluje logično no mnogo zanimljivije za mene i teme koje sam opisivao u prethodnim prijavama je ovaj citat : "Hoćete da vam ja kažem zbog čega je došlo do tuče : taj isti M.P. je davao lažne izjave u Sarajevu, zbog čega su S. i M. mučeni u Sarajevu." Ovo je potpuno isti metod kakav kriminalci iz policije primjenjuju pokušavajući da me ubiju - pričajući naokolo da ja cinkarim narko dilere koje čak i ne poznajem po imenu a kamoli likom. Odgovorite gospodo Glavni Tužioče i Ministre odbrane - ne meni nego sebi, odgovorite da li biste otkrili ime informatora osumnjičenom posebno ako je proživio ovakvo mučenje. Za ministra znam - gledao sam pokušaje voditelja da otkrije izvore informacija koji nisu uspjeli a uvjeren sam da to ni tužioci ne čine. Ostaju dakle samo "dobri" prijatelji iz policije koji su "u povjerenju" ispričali momcima ko ih je "cinkao". Znam da lažu za mene i da im je to raširen vid podmukle manipulacije te zato i neće da mi odgovore da li sam njihov informator jer bi im se čitava planina laži odmah raspala. Pojavili bi se onda neki kojima je lagano da ih inspektor Marković progoni, da ih načelnik Bašić želi prijaviti, da ih tužilac Ninković planira optužiti a sudija Borovčanin osuditi itd. Takođe skrećem pažnju na godine M.O. koje pominje član porodice a to je 20 u vrijeme mučenja, (poznat od ranije - dakle vrbovan kao maloljetnik) što opet dokazuje da sam istinito opisao metode policije koja na podmukle načine uz asistenciju starijih ortaka, uvlači maloljetnike u kriminalne vode, podmećući kesicu marihuane u kefeu gdje ih namami doušnik a onda upada policija i plete svoje gestapovske mreže kako oko djece tako i oko roditelja. Stoga sugerišem da ovu prijavu dostavite i nadležnima tužiocima za akciju "Divič" odnosno za ubistvo D.T. u Bijeljini - možda im bude od koristi a i fotografiju sa mjesta ubistva Slaviše Krunića možda postupajući tužilac želi analizirati. Na kraju - iako dobro znam kakvi su lažljivci kriminalci iz policije, neću da automatski vjerujem ni suprotnim izjavama, uključujući i moguće "false flag" operacije sa ili bez znanja aktera. Sve u svemu ova hiper produkcija afera i terora povezanog sa policijom je efikasna metoda distrakcije (za veći dio javnosti) kojom se skreće pažnja sa veoma neprijatnih hapšenja "sitnih riba" u akciji „Divič“ te posebno sa vješanja D.T. u policiji za šta se pokušava smisliti neka prihvatljiva bajka, ukoliko tužilac i obducent budu dovoljno ucjenjeni i zastrašeni da sarađuju na scenariu, pošto bi "samovješanja" istih bile prevelike "slučajnosti" čak i za ovakve zlikovce koji trenutno komanduju policijom.

PRILOZI

Od crne knjige do krvavih ruku - 24.09.2023.; Likvidacije svjedoka se nastavljaju - prijava, Reakcije iz policije na krivičnu prijavu od 02.11.2023.; Dosje `Istrage`, Politička volja i pravosudna mafija, Klasična sačekuša - Ubijen Slaviša Krunić, Detalji surove likvidacije iz mafijaške sačekuše, Krivična prijava protiv Siniše Karana i saučesnika od 24.11.2023.; Zahtjev ministru i načelniku PU Bijeljina, Krivična prijava protiv Dodik Milorada i saučesnika od 21.07.2023.; Stub bezbednosti građana srpske, SKY aplikacija otkrila savjetnika direktora bh. tajne službe, Ko je koga udarao u Policijskoj stanici u Milićima, Napad na Jovanu Kisin - Zagajac, advokaticu, nije nikakva slučajnost, Uhapšeni poznati kriminalci - pločom tukli Paljanina, Reakcija člana porodice

Zdenko Bajo Majke Jevrosime 20 76300 Bijeljina Bajozdenko@gmail.com Zdenkobajo@gmail.com 065831902