petak, 15. studenoga 2019.

ZAHTJEV I OBAVJEŠTENJE ZA OJTIS

Pripadnici mafijaškog klana su 23.07.2009. prilikom šverca narkotika sa područja Istočnog Sarajeva do firme iz Bobar grupe u Bijeljini, ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, ćerku moje sestre. Članovi tog mafijaškog klana iz policije i tužilaštva su uklonuli materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice, oprali ga hemijskim sredstvom te sakrili iz istražnih radnji kako bi ubistvo predstavili kao nesretan slučaj te nesmetano nastavili sa krijumčarenjem narkotika i pljačkom preko Bobar banke...

OKRUŽNOM JAVNOM TUŽILAŠTVU U ISTOČNOM SARAJEVU

NA RUKE : GJOT VUKADUN ANICA - OJT JOVANA TOMAŠ

Na osnovu prava garantovanih ustavom RS, članovi 23 "Zajamčena je zaštita tajnosti podataka o ličnosti. Prikupljanje, obrada i svrha korištenja ličnih podataka, uređuje se zakonom. Zabranjeno je korištenje podataka o ličnosti koje je suprotno utvrđenoj svrsi njihovog prikupljanja. Građani imaju pravo da traže i dobijaju sve podatke o sebi, sadržane u aktima državnih organa i u drugim službenim evidencijama." te 48, člana 6 Zakona o sudovima, kao i prava iz ZOP-a, ZKP-u i Zakona o slobodi pristupa informacijama. U skladu sa navedenim članovima i pravima iz zakona i ustava podnosim :

ZAHTJEV I OBAVJEŠTENJE ZA OJTIS

Od strane osnovnog suda u Bijeljini, poslije mojih pismenih prijedloga za obezbeđenje dokaza i svjedoka, sugerisano mi je da prethodno ponovo lično pokušam pribaviti potrebni materijal a ukoliko to ne uspije onda će sud preduzeti potrebne radnje. Ja naravno ne očekujem da će sud obezbijediti svjedočenje osoba koje sam predložio ali je važno i takve činjenice pokazati. Kopiju ovog zahtjeva sa skeniranom potvrdom pošte o slanju preporučene pošiljke dostaviću Osnovnom sudu u Bijeljini.
Ukoliko ste tehnički u mogućnosti, kopije traženih dokumenata i odgovora, pošaljite i na moj mejl "Zdenkobajo@gmail.com" naveden i na dnu, jer se zbog zloupotrebe posebnih istražnih radnji, pošiljke presreću i po potrebi odnosno nečijoj procjeni uništavaju a za šta kao dokaz imam dokumentaciju od pošta Srpske i suda u Strazburu.
U skladu sa tim a vezano za prava iz ustava iz zakona, očekujem od vas da dostavite osnovnom sudu u Bijeljini, (sudija Lazarević Siniša) sa pozivom na predmet 80 0 Pr 100636 18 Pr, sledeću dokumentaciju i odgovore:

1. Kopiju odluke Republičkog tužilaštva Republike Srpske od 1. juna 2015. navedenu u optužnici T17 0 KT 0006630 15.
2. Kopiju odluke, ukoliko postoji kojom se predmet T17 0 KT 0006630 15, dodjeljuje u rad okružnom tužiocu Jovani Tomaš.
3. Kopiju odluke, ukoliko postoji, kojom se predmet T17 0 KT 0006630 15, prethodno još 2015 dodjeljuje nepoznatom XX tužiocu.
4. Kopiju odluke nepoznatog XX tužioca, ukoliko postoji a kojom se nalažu posebne istražne radnje.
5. Ukoliko se predhodni dokumenti, vezano za nepoznatog XX tužioca, smatraju tajnim, onda bilo koji dokument iz koga se vidi koji je tužilac postupao u navedenom predmetu prije Jovane Tomaš.

Sa ciljem da se izbjegne potreba ličnog svjedočenja, očekujem da osnovnom sudu u Bijeljini dostavite i odgovore na sljedeća pitanja:
a) Kog datuma je Jovana Tomaš, imenovana na dužnost okružnog javnog tužioca u tužilaštvu u Istočnom Sarajevu
b) Kog datuma je okružnom javnom tužiocu Jovani Tomaš, dodijeljen predmet T17 0 KT 0006630 15 u rad.
c) Da li je okružni javni tužilac Jovana Tomaš, prilikom preuzimanja navedenog predmeta imala uvid u odluku republičkog tužilaštva kojom se navodno dodjeljuje nadležnost u tom predmetu.
d) Da li okružni javni tužilac Jovana Tomaš, danas ima saznanja o tome da je nadležnost u predmetu za "povredu ugleda suda" lažirana, odnosno da je odlukom republičkog tužilaštva Republike Srpske, tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, dodijeljena krivična prijava Zdenka Baje, protiv više lica za sačinjavanje i prikrivanje falsifikata sudskog rješenja.
e) Kog datuma je Tomaš Jovana otišla na porodiljsko bolovanje ?

OBRAZLOŽENJE

Pripadnici mafijaškog klana su 23.07.2009. prilikom šverca narkotika sa područja Istočnog Sarajeva do firme iz Bobar grupe u Bijeljini, ubili osmogodišnju djevojčicu Ivonu Bajo, ćerku moje sestre.
Članovi tog mafijaškog klana iz policije i tužilaštva su uklonuli materijalni dokaz ubistva sa ubijene djevojčice, (Ručni rad policije i tužilaštva - dokaz ubistva) oprali ga hemijskim sredstvom te sakrili iz istražnih radnji kako bi ubistvo predstavili kao nesretan slučaj te nesmetano nastavili sa krijumčarenjem narkotika i pljačkom preko Bobar banke.
Ovo nisu moje prazne priče nego se zasnivaju prije svega na dokazima poteklih od osnovnog suda u Bijeljini gdje je u prilogu "Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015." konstatovano u kakvom se stanju nalazi materijalni dokaz.
Može se uočiti da su plan i radnje za montiranje optužnice te pripreme za moju likvidaciju, počele neposredno po preuzimanju tog materijalnog dokaza i mojih pismenih aktivnosti po tom pitanju što je očito dovelo do reakcije kriminalaca, odgovornih za prikrivanje ubistva.
Nadalje se iz izjašnjenja tužilaštva u Bijeljini, (Potpisi i imena najodgovornijih zločinaca) vidi u vrhu da oni navodno nemaju saznanja o stanju u kome se taj predmet nalazi jer kako kaže policija to nije navela u zahtjevu za deponovanje. Ispod tog izjašnjenja su skenirani djelovi dokumenata iz kojih se vide potpisi kriminalaca koji su prikrili ubistvo.
Zaista je istina da policija nije navela u kakvom je stanju materijalni dokaz ubistva ali je i činjenica da sam više puta nadležnom tužiocu dostavljao dokaze o tome što je ista ignorisala, odnosno smišljeno je saučestvovala u prikrivanju ubistva i krijumčarenja.
Fotografije materijalnog dokaza, koji je policija uklonila sa ubijenog djeteta i oprala brzinom vide se u prilogu a na vrhu su upravo snimci koje je policija načinila, dok su ispod fotografije koje sam lično snimio nakon preuzimanja od suda.
MUP-u je više puta dostavljan zahtjev, vezano za stanje u kome se predmet nalazi a sada prilažem jedan od posljednjih, (Zahtjev za informacije od 29.01.2018.) u kome pod točkom 8 postavljam pitanje o tome i na njega mi naravno nije odgovoreno.
U međuvremenu sam uprkos svim otežavajućim okolnostima, otkrio da je potpisnik zahtjeva za deponovanje, pripadnik MUP-a Stanišić Stanko a u tom predmetu su saučestvovali u prikrivanju ubistva i Marković Dragoslav te Vrućinić Siniša koji je i sačinio foto dokumentaciju.
Umjesto profesionalnog postupanja, Marković Dragoslav, inače porijeklom sa Sokoca je skupa sa saučesnicima Borovčanin Dankom, Novakom Kovačevićem, Lukom Borovčaninom i drugim ortacima sa područja Istočnog Sarajeva, sačinio plan za moju likvidaciju, prilikom čega su korišteni klanovi koje su slali u Bijeljinu da me navuku u klopku a kad to nije uspjelo, odlučeno je da me dovuku njima na nišan u vrijeme, kada će oni znati točan sat i mjesto a za šta je zloupotrebljeno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i falsifikovana nadležnost te su obmanuli više službenika koji za ovo falsifikovanju nadležnosti nisu znali.
Jedna od angažovanih ekipa za likvidaciju je bila i ona koja je pokušala ubistvo Slobodana Vasiljevića a koja je godinama bila pod direktnom zaštitom Rajka Čolovića te više saučesnika iz MUP-a i drugih institucija i naravno Rajka Dukića.
Da se zaista radilo o krijumčarenju može se vidjeti iz priloga "Izjave aktera šverca i ubistva" te direktora firme datih tužiocu, odnosno vidljivo je da su dovezena 4 paketa a direktor je zatekao samo paket, što znači da su 3 paketa nestala tokom noći, neposredno poslije ubistva djevojčice.
Time je u potpunosti jasan i motiv pripadnika mafijaškog klana koji godinama želi da me likvidiraju a kakav su gnusan zločin napravili ubivši osmogodišnju djevojčicu i prikrivši dokaz njenog ubistva može se vidjeti na priloženoj fotografiji "Ručni rad republike srpske - ubijena djevojčica"...

PRILOZI

Ručni rad policije i tužilaštva - dokaz ubistva
Zapisnik o predaji predmeta
080-0-Su-15-000 011(-128) od 15.04.2015.
Potpisi i imena najodgovornijih zločinaca
Zahtjev za informacije od 29.01.2018.
Izjave aktera šverca i ubistva
Ručni rad republike srpske - ubijena djevojčica

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902
Zdenkobajo@gmail.com