srijeda, 20. studenoga 2019.

MOTIV MUP-A, SUDA, TUŽILAŠTVA, RS ZA POKUŠAJE UBISTVA

Danas je poznato da je većina zaposlenih u Bobar grupi, bila prisiljena uzimati fiktivne kredite od uglavnom 10000 KM, od čega nikada nisu dobili ni marke a morali su ih otplaćivati narednih mjeseci, odbijanjem od zarada, dok je kompletan novac uzimao vlasnik i dijelio sa ostalim šefovima mafije. Glavna pljačka je bila preko milionskih kredita, davanih bez ikakvih garancija, koji takođe nisu isplaćivani, nego su šefovi mafije, zadržavali najveći dio a potpisnicima davali mrvice kao nadoknadu...

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI

Predmet : 80 0 Pr 100636 18 Pr

MOTIV MUP-A, SUDA, TUŽILAŠTVA, RS ZA POKUŠAJE UBISTVA

Pripadnici kriminalnog klana u takozvanim institucijama Republike Srpske su prethodnih godina u saradnji sa saučesnicima iz klasičnih ili da tako kažem "običnih" mafijaških klanova, narko mafijom, auto mafiju i slično, više puta pokušavali da me ubiju.
Pošto više doušnika koje su slali da me navuku u zamku na neku udaljenu lokaciju nisu uspjeli u tome, onda su pripadnici mafije iz institucija a po nalazima iz CRNE KNJIGE, koju je javno objelodanio jedan od mafijaških šefova, Dodik Milorad, napravili plan da lažiraju nadležnost pred nenadležnim organima iz Istočnog Sarajeva te me na taj način prisile da "dobrovoljno" dođem tamo ili da me odvezu i ostave kao metu plaćenim ubicama, koji su tako znali točan sat i datum kada da izvrše likvidaciju.
Od 27.09.2018. kada je pokušana realizacija tog plana do danas, izvršeno je najmanje 7 ubistava vatrenim oružjem te jedan pokušaj ubistva a u sve su direktno umiješani Republika Srpska i kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva, koje su bile pod zaštitom, prije svega Rajka Čolovića iz OJTIS-u, kao i više drugih saučesnika iz sudova i policije.
Od kada Čolović nije više na poziciji glavnog okružnog tužioca, taj godinama uhodani sistem se raspada pa su neki od plaćenih ubica, danas u pritvoru neki u bjekstvu a ostali su se pritajili u strahu od hapšenja ili da ne budu ubijeni kao nezgodni svjedoci.
Tako je zbog nedostatka plaćenika sa ulice a u strahu zbog obilja dokaza koje su ostavili ne samo pokušavajući moje ubistvo, nego i prikrivanjem ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, došlo do toga da mafijaški klan šalje službenike Republike Srpske u civilu da me fizički napadaju i prijete ubistvom čak i u zgradi MUP-a.
U prilogu ovog dokumenta je materijal koji sam predao službeniku na ulazu "Dokazi predati MUP-u 22.05.2019." a namijenjeni za načelnike PU Bijeljina poslije čega sam napadnut, umjesto da MUP profesionalno istraži dokumentaciju i pokrene postupke protiv odgovornih kriminalaca.
Taj materijal pokazuje direktnu odgovornost pripadnika MUP-a, Marković Dragoslava, Siniše Vrućinića i kako sam u međuvremenu otkrio, Stanka Stanišića ali naravno i Darka Kovrlije i više drugih pripadnika MUP-a koji su učestvovali u prikrivanju ubistva djevojčice i zataškavanju krijumčarenja te pljačke preko Bobar grupe. Takođe se pominje odgovornost PS Bijeljina II, koja je pokrenula ovaj postupak, zbog falsifikovanja dokumentacije i neukazivanja medicinske pomoći koju sam tražio zbog gušenja polenom ambrozije.
Direktni saučesnici u prikrivanju tog zločina su već tada bili Danica Stjepanović i Novak Kovačević te još neke njihove kolege iz tužilaštva u Bijeljini a narednih godina im se pridružuju i neke sudije prije svega Željka Vakičić, Jelena Marković i Cvijeta Sekulić, te naravno Danko Borovčanin, načelnik sudske policije.
Najodgovorniji kriminalci su radili u sjenci i njihovo ime nije na nekom zvaničnom dokumentu, nego su samo izdavali naloge prethodno navedenima i drugima kako da ih zaštite.
Neki od njih su višegodišnji pripadnici mafijaškog klana a jedan dio su suštinski i sami žrtve mafije što ih ne opravdava. Prije nekoliko dana je objavljena informacija "Poslije 11 mjeseci počelo suđenje Slavici Injac" iz koje se vidi da je još u julu 2009. imala saznanja o finansijskom kriminalu u Bobar banci.
Ona je o tom kriminalu naravno znala i mnogo ranije kao i drugi saučesnici sve do šefa mafije, Dodik Milorada ali nisu smišljeno ništa preduzimali, pošto su zajednički učestvovali u pljački.
Taj mjesec je odabran kao ključni jer je tada prilikom šverca narkotika u firmu iz Bobar grupe, ubijena osmogodišnja djevojčica Ivona Bajo, što je zataškano ali se izvršio dodatni pritisak na tadašnjeg vlasnika Bobar grupe da se intenzivira pljačka i da njegov dio bude manji. To je mafiji bilo neophodno, pošto je došlo do raspada prethodne mafijaške Hypo banke čiju ulogu je preuzela Bobar banka.
Danas je poznato da je većina zaposlenih u Bobar grupi, bila prisiljena uzimati fiktivne kredite od uglavnom 10000 KM, od čega nikada nisu dobili ni marke a morali su ih otplaćivati narednih mjeseci, odbijanjem od zarada, dok je kompletan novac uzimao vlasnik i dijelio sa ostalim šefovima mafije.
Glavna pljačka je bila preko milionskih kredita, davanih bez ikakvih garancija, koji takođe nisu isplaćivani, nego su šefovi mafije, zadržavali najveći dio a potpisnicima davali mrvice kao nadoknadu. Što se tiče kredita za fizička lica oni su takođe korišteni kao sredstvo za ucjenu i instaliranje novih saučesnika unutar policije, sudova i tužilaštva, tako što su pojedine osobe morali na taj način otplatiti uslugu imenovanja na određenu poziciju i naravno time što će donositi odluke onako kako im se naredi.
Primjer toga je "Vakičić Željka - kredit" koji je formalno dobila buduća sudija osnovnog suda u Bijeljini, Vakičić Željka a datumi podnošenja i odobravanja kredita su upravo u julu 2009. kada je ubijena Ivona Bajo.
Osoba Vakičić Željka, vjerovatno takođe nije dobila ni marku od navedenih 25 hiljada maraka ili možda samo jedan dio ali pošto su ti krediti obračunavani u švajcarskim francima, morala je narednih godina izvršavati sve naloge jer je postala vječiti dužnik banke, čak i sa natprosječnom zaradom. Njeno imenovanje za sudiju je kako se vidi iz odgovora uprave suda "Osnovni sud 080-0-Su-18-000 025( -2)" izvršeno znatno kasnije, odnosno kada je pomenuta finansijska malverzacija izvršena.
Takvih primjera je mnogo a istakao sam ovaj zbog toga što je montirana optužnica protiv mene pokrenuta upravo vezivanjem za kriminalni rad sudije Vakičić Željke a da je kriminal mnogo veći, pokazuje i prilog iz koga se vidi da je opljačkani novac iz bankarskog sektora, (Sa IP adrese VSTV-a prebacivani milioni KM) izvlačen iz zemlje transakcijama sa IP adrese, visokog sudskog i tužilačkog vijeća.
Predsjednik visokog sudskog i tužilačkog vijeća je javno i pred kamerama pojasnio da se radi o jednom od osnovnih sudova u republici srpskoj, (mala slova su namjerna) sa čijeg je računara to učinjeno ne navodeći koji je sud u pitanju i koji službenici su obavljali taj kriminal.
Razotkrivanje ubistva osmogodišnje djevojčice i više saučesnika koji su u to umiješani dovelo bi u opasnost veliki broj pripadnika MUP-a, sudova i tužilaštva koji saučestvuju u krijumčarenju narkotika od Istočnog Sarajeva do Banjaluke, te je potpuno jasan motiv, zbog čega su osim uobičajenih kriminalnih radnji u regularnim predmetima, pojedini pripadnici tužilaštva i suda, odlučili da čak i lažiraju nadležnost, bukvalno potpuno privatizujući organe kojima rukovode a sve sa ciljem da prikupljaju podatke o meni i pripreme teren za odvlačenje na udaljenu lokaciju. gdje bi me lakše ubili i to predstavili kao "zadesnu" smrt.

PRILOZI

Dokazi predati MUP-u 22.05.2019.
Poslije 11 mjeseci počelo suđenje Slavici Injac
Vakičić Željka - kredit
Osnovni sud 080-0-Su-18-000 025( -2)
Sa IP adrese VSTV-a prebacivani milioni KM

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902
Zdenkobajo@gmail.com