srijeda, 21. studenoga 2018.

PRITUŽBA PROTIV RAJKA ČALOVIĆA I OSTALIH

S obzirom da vrlo dobro znaju da nisu nadležni onda je potpuno jasno da im nikada nije ni bio cilj vođenje postupka nego isključivo žele da me ubiju, pošto sam opasnost za njih i njihove saučesnike koji su godinama u kriminalnim poslovima počev od mnogih nerazriješenih likvidacija, upravo na području Istočnog Sarajeva te uhodanog transporta narkoticima iz Sarajeva preko Bijeljenje do Banjaluke te dalje prema Evropi...

VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM VIJEĆU

UREDU DISCIPLINSKOG TUŽIOCA

PRITUŽBA PROTIV RAJKA ČALOVIĆA I OSTALIH

Veza : Rješenje VSTV-a, 01-07-10-28-121/2018 od 30.07.2018.
Prošlo je već 5 mjeseci od kada sam javno razotkrio kriminalni plan grupe od više lica, koji su zloupotrijebili svoj položaj i montirali nelegalnu optužnicu protiv mene, pred nenadležnim sudom, odnosno tužilaštvom ali uprkos tome, nastavlja se sa pokušajima provođenja zamišljenog plana da me se natjera na udaljenu lokaciju, gdje bi me likvidirali njihovi saučesnici iz narko mafijaških grupa.
U najkraćem, radi se o manipulaciji pripadnika Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu uz saučesništvo načelnika sudske policije te više lica iz suda i pravobranilaštva Republike Srpske.
Vidljivo je da na zvaničnoj internet stranici OJTIS, ne postoji optužnica protiv mene, koja je podignuta 29.11.2017. a formalno potvrđena 07.12.2017.
Iz svega proizilazi da su odgovorni u tužilaštvu, pošto sam razotkrio njihov kriminalni plan, uklonili tu optužnicu sa sajta, (prilog "OJTIS internet stranica - OPTUŽNICE") ali je ne povlače iz nenadležnog suda u Sokocu, kako bi održavali privid legalnosti i imali osnova da nastave sa nezakonitim nadzorom i pokušajima da me "uslužno" prevezu do Sokoca uz asistenciju sudske policije, koja bi se vratila nazad a ja ostao na nišanu mafijaškim klanovima iz tog područja.
(PISANO 07.09.2018. A PREDVIĐANJE SE OBISTINILO 27.09.2018.)
Pošto sam ih ranije uhvatio u kriminalu kada su falsifikovali sudsko rješenje i dijeli ga godinama okolo na štetu moje porodice i mene sa ciljem da se nastavi prikrivanje ubistva osmogodišnje djevojčice Ivone Bajo, te podnio krivičnu prijavu povodom toga protiv više lica, sa druge strane su pripadnici te grupe uzvratili prijavom za "povredu ugleda suda" te je zatraženo od republičkog tužilaštva da se za postupanje odredi drugo tužilaštvo.
Potom je donesena odluka, (RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015.) da se MOJA krivična prijava protiv više lica, dodijeli tužilaštvu u Istočnom Sarajevu a onda su pripadnici kriminalne grupe, odlučili da tu odluku zloupotrijebe i izvrše manipulaciju na taj način što su umjesto moje krivične prijave protiv njih uz odluku republičkog tužilaštva spojili krivičnu prijavu protiv mene i pokrenuli tajne istražne radnje koje su trajale oko dvije godine.
Moja krivična prijava je uprkos odluci republičkog tužilaštva da se dodijeli drugom tužilaštvu, zadržana u OJT Bijeljina, te mi je uručena odluka o tome 29.06.2016. sa lažnim datumom, (T14 0 KTA 0012900 14 2 od 27.03.2015.) od preko godinu dana ranije.
Ali to je drugi krak mafijaške hobotnice a sada ću se fokusirati na nezakonito montiranu optužnicu T17 0 KT 0006630 15, protiv mene. Naime, da bi da mahinacija bila izvedena morali su dokazi i dokumenti, proći kroz ruke najmanje 4-ro, visoko stručnih lica iz tužilaštva i suda.
Prvo je kompletan predmet morao pregledati glavni okružni tužilac u Istočnom Sarajevu, gospodin Rajko Čalović te provjeriti je li sve u skladu sa zakonom a onda uručiti predmet, odnosno dodijeliti ga nekom od tužilaca što je u ovom slučaju Jovana Tomaš. Iako bi i djeca iz osnovne škole uočila nelogičnosti zbog odluke republičkog tužilaštva da se moja krivična prijava dodijeli u rad u OJTIS a uz nju je priložena sasvim druga krivična prijava, oni su otvorili predmet i nadzirali me nezakonito dvije godine, tokom čega je više lica uspostavijalo kontakt sa mnom i pokušavali me odvesti da neke lokacije izvan Bijeljine sa različitim izgovorima.
Kada sve to nije uspjelo, poslali su mi poziv iz tužilaštva u Istočnom Sarajevu na koji sam odmah reagovao, (Zahtjev za informacije za OTIS od 27.06.2017.) da mi dostave rješenje o svojoj nadležnosti i uprkos tome što je od tada prošlo više od godinu dana i što sam slao i druge zahtjeve nikada mi nije odgovoreno.
Potom je predata i optužnica te ju je obrađivao lično predsjednik suda u Sokocu, Borovčanin Luka i "potvrdio" a onda predmet dodijelio u rad sudiji Branki Malović što je još dvoje stručnih lica koji su morali uočiti manipulaciju a nisu reagovali. To je najbolji dokaz da nije u pitanju slučajna greška nego dobro razrađeni kriminalni plan.
U sklopu toga se uporno krše moja prava i zakon o slobodi pristupa informacijama te se odbija dostava materijala koji sam tražio a kako se vidi iz zahtjeva predatog prije više od mjesec dana, (Zahtjev za informacije za OTIS od 19.07.2018.) tražim podatke o bitnim odlukama iz kojih se lako može zaključiti ko je sve imao pristup predmetu i smišljeno vršio kriminalne radnje.
Ali s obzirom da sam podatke tražio od tužilaštva kojim rukovodi glavni okružni tužilac to i odgovornost za prekršaje, stavljam gospodinu Rajku Čaloviću koji je odgovoran zbog bezakonja i kršenja mojih prava koje se nastavlja i pored dopisa "Vstv 01-07-10-28-121-2018 za OJTIS" od 31.07.2018.
Ovdje čak nisam više u pitanju samo ja nego se maltretira i sudska policija koju šalju smišljeno, nezakonito sa nalozima da me dovode pred nadležno tužilaštvo i sud a s obzirom da vrlo dobro znaju da nisu nadležni onda je potpuno jasno da im nikada nije ni bio cilj vođenje postupka nego isključivo žele da me ubiju, pošto sam opasnost za njih i njihove saučesnike koji su godinama u kriminalnim poslovima počev od mnogih nerazriješenih likvidacija, upravo na području Istočnog Sarajeva te uhodanog transporta narkoticima iz Sarajeva preko Bijeljenje do Banjaluke te dalje prema Evropi.

PRILOZI

OJTIS internet stranica - OPTUŽNICE
RJT za OTIS po T12 0 KTA 0000398 15 od 01.06.2015.
T14 0 KTA 0012900 14 2 od 27.03.2015.
Zahtjev za informacije za OTIS od 27.06.2017.
Zahtjev za informacije za OTIS od 19.07.2018.


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902