petak, 27. travnja 2018.

MAFIJAŠKE METODE TUŽILAŠTVA I POLICIJE

PROTIV MRTVE OSOBE SE NE PODIŽE OPTUŽNICA !!!???
To oni dobro znaju i nema šansi da su pogriješili u tome.


MAFIJAŠKE METODE TUŽILAŠTVA I POLICIJE

S obzirom da su mi dobro poznate gestapovske metode tužilaštva i policije, pomislio sam na jednu mogućnost prije par dana kada je objavljen snimak o presretanju Davida Dragičevića na trgu u Banjaluci a to je.
DA JE TUŽILAŠTVO IZDALO NAREDBU ZA PRIVOĐENJE, (SASLUŠAVANJA) DAVIDA I DA JE TO TADA IZVRŠENO KAD SU GA PRESRELI.
Nije isključeno ni to da je neki moćnik iz MUP-a samovoljno naredio saslušavanje kako bi "dopunio" izvještaj protiv osumnjičenog koji je očito bio bazvrijedan i bez osnova za podizanje optužnice.
Pošto su ga pretukli, vjerovatno mučili da progovori, moguće gurali glavu u kofu s vodom i tako ubili, onda se krenulo u operaciju zataškavanja.

PROTIV MRTVE OSOBE SE NE PODIŽE OPTUŽNICA !!!???

To oni dobro znaju i nema šansi da su pogriješili u tome.

ZAKON O KRIVIČNOM POSTUPKU REPUBLIKE SRPSKE : Član "Obustava postupka u slučaju smrti osumnjičenog, odnosno optuženog"

Kada se u toku krivičnog postupka utvrdi da je osumnjičeni, odnosno optuženi umro, postupak će se obustaviti.

Jedina mogućnost i objašnjenje je to da su ga prijavili ranije, pokrenuli tajne istražne radnje:

ZAKON O KRIVIČNOM POSTUPKU REPUBLIKE SRPSKE :
POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE
Član "Vrste posebnih istražnih radnji i uslovi za njihovu primjenu"


(1) Protiv lica za koje postoje osnovi sumnje da je samo ili zajedno s drugim licima učestvovalo ili učestvuje u izvršenju krivičnog djela iz člana 227. ovog zakona mogu se odrediti posebne istražne radnje, ako se na drugi način ne mogu pribaviti dokazi ili bi njihovo pribavljanje bilo povezano s nesrazmjernim teškoćama.
(2) Istražne radnje iz stava 1. ovog člana su:
a) nadzor i tehničko snimanje telekomunikacija,
b) pristup kompjuterskim sistemima i kompjutersko sravnjenje podataka,
v) nadzor i tehničko snimanje prostorija,
g) tajno praćenje i tehničko snimanje lica, transportnih sredstava i predmeta koji su u vezi sa njima,
d) prikriveni istražitelj,
đ) simulovani i kontrolirani otkup predmeta i simulovano davanje potkupnine,
e) korištenje prikrivenih istražitelja i korištenje informatora.
(3) Istražne radnje iz stava 2. ovog člana mogu se odrediti i prema licu za koje postoje osnovi sumnje da učiniocu, odnosno od učinioca krivičnog djela iz člana 227. ovog zakona prenosi informacije u vezi s krivičnim djelom, odnosno da učinilac koristi njegovo sredstvo telekomunikacije.
(4) Na razgovore lica iz stava 1. ovog člana i njegovog branioca shodno se primjenjuju odredbe o komunikaciji osumnjičenog i branioca.
(5) Pri izvršavanju mjera iz tač. d) i đ) stav 2. ovog člana policijski organi ili druga lica ne smiju preduzimati aktivnosti koje predstavljaju podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela. Ako su preuzete takve aktivnosti, to je okolnost koja isključuje krivično gonjenje podstrekavanog lica za krivično djelo učinjeno u vezi s ovim radnjama.
(6) Prikriveni istražitelj je posebno obučeno ovlašteno službeno lice koje istražuje pod izmijenjenim identitetom.
Prikriveni istražitelj smije pod svojim izmijenjenim identitetom učestvovati u pravnom prometu. Ukoliko je to neophodno za formiranje i održavanje tog identiteta, mogu se izraditi, izmijeniti ili koristiti odgovarajuća dokumenta.

OVAJ ODJELJAK IZ KZRS "POSEBNE ISTRAŽNE RADNJE" SADRŽI JOŠ DESETAK ČLANOVA KOJI SU POSEBNO ZANIMLJIVI ZA SVE GRAĐANE JER SE KORISTE ZA PRAĆENJE I PRISLUŠKIVANJE BUKVALNO SVAKOG POJEDINCA KOJI SE NAĐE NA METI MAFIJAŠKOG REŽIMA.

Dakle, ne postoji nikakva mogućnost da se protiv preminule osobe podigne optužnica ali je sada savršeno jasno da je postojala prijava protiv Davida Dragičevića i da su primjenjivane posebne istražne radnje jer materijal za optužnicu ne bi ni postojao da nije bilo istražnih radnji.
Kriminalci iz policije i tužilaštva su poslije istrage, praćenja i ubistva "osumnjičenog" ko god da je to izvršio, pokušali predstaviti sve kao samoubistvo bezočno blateći preminulog tvrdnjama o izazivanju tuče, pljački i na kraju nevjerovatna tvdrnja da je "SKOČIO U KANAL".

Kao da je lično ministar tome prisustvovao, direktor policije i kompletno tužilaštvo.
Potrebno je izvršiti uvid i detaljno pregledati sve spise jer je jedino moguće da je optužnica podignuta ranije i postoji šansa da se to može pronači u dokumentima osim ako i to ne pokušaju lažirati, pa sad falsifikuju datume da prikriju istražne radnje prije smrti i praćenje Davida Dragičevića od strane agenata u civilu.
PREMA INFORMACIJAMA KOJE SAM ČUO POSLIJE PISANJA PRETHODNIH REDOVA U OBRAĆANJU DRAGANA ČAVIĆA NA BNTV, OPTUŽNICA JE PODIGNUTA 28.02.2018. ŠTO NEDVOSMISLENO POTVRĐUJE OPCIJU DA JE ŽRTVA PRAĆENA I PRISLUŠKIVANA KAKO DANIMA PRIJE TAKO I NA DAN UBISTVA...




Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902