srijeda, 4. listopada 2017.

OBAVJEST SUDU O PREDMETU T17 0 KT 0006630 15

"Najelegantniji" način da se dobije izjava Stjepanović je da se optužim za zastarjelu stvar vezanu za njene radnje te da se od nje uzme službeno izjava u svojstvu "svjedoka". Na osnovu te izjave, kada će potvrditi autentičnost, (kako sam obavješten već je potvrdila) dostavljenog snimka i obilja drugih dokaza koji postoje osoba Stjepanović će biti optužena za mnogo ozbiljnija krivična djela.

OSNOVNOM SUDU U BIJELJINI - PREDSJEDNIKU SUDA

OBAVJEST SUDU O PREDMETU T17 0 KT 0006630 15

U prilogu ovog dopisa su zapisnici MUP-a, (skenirani djelovi) "15-02/1-193/17" od 07.07.2017. iz koga se vidi da sam osumnjičen za "Povredu ugleda suda" i "15-02/1-195/17" od 07.07.2017. prema kome se sumnjičim za "Neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje".
Što se tiče predmeta vezanog za tonsko snimanje on nema nikakvog uticaja na rad sudova u Bijeljini a nastao je poslije moje krivične prijave (u prilogu "Postupanje tuzioca" od 08.08.2014.).
Dakle ja sam dostavio disk sa snimcima tog datuma tako da je nemoguće da je razgovor obavljen tek 24.09.2014. kako to stoji u opisu zapisnika. Tog dana sam tekst prijave objavio na internetu a sam razgovor je iz 2009-te godine što se može vidjeti i po temama o kojima se govori. Radilo se o periodu kada je Stjepanović glumila da istražuje nešto a okončalo se 04.01.2010. što znači da je prema KZ, čak i da postoje elementi propisani zakonom došlo do zastarjevanja.
Tih elemenata čak uopšte nema jer sam snimao svoje razgovore - izjave meni namjenjene i bez namjere da ih zloupotrjebim, odnosno namjera je dokazivanje krivičnih djela više lica.
OVA "ISTRAGA" PROTIV MENE JE U STVARI ZAMKA ZA OSOBU STJEPANOVIĆ DANICU ZA OPTUŽNICU PROTIV NJE
Naime u ovakvim okolnostima kako sam obavješten "najelegantniji" način da se dobije izjava Stjepanović je da se optužim za zastarjelu stvar vezanu za njene radnje te da se od nje uzme službeno izjava u svojstvu "svjedoka". Na osnovu te izjave, kada će potvrditi autentičnost, (kako sam obavješten već je potvrdila) dostavljenog snimka i obilja drugih dokaza koji postoje osoba Stjepanović će biti optužena za mnogo ozbiljnija krivična djela.
Istina je da nisam dobio neki pisani dokument o saslušavanju Stjepanović u svojstvu svjedoka nego samo usmenu informaciju ali nemam ništa protiv što će ovi podaci doći do nje i ako možda još nije saslušavana neka razmišlja o tome jer vrlo dobro zna da je taj događaj u odnosu na predviđenu kaznu zastario a njene radnje nisu.
No za sud i sudije mnogo je važniji zapisnik "15-02/1-193/17" iz koga se vide osobe koje su me prijavile, uticale na druge da me prijave, pokrenu istražne radnje ili su saslušavani odnosno biće saslušavani kao svjedoci u predmetu T17 0 KT 0006630 15. Vezano za to već sam napisao zahtjev tražeći imena sudija a kako sam ih dobio od MUP-a dostavljam ih sudu.
Vakićić Željka, Đurić Dragoljub, Dević Smiljka, Đonlić Mensur, Destanović Senad, Marković Jelena, Mićić Ljubiša i Aleksandar Matković.
Neću komentarisati o okolnostima mnogo osim činjenice da je u uvodu korišten izraz iz opisa krivičnog djela "PORUGA" a na kraju se riječi koje mi se pripisuju karakterišu kao "UVREDE"...
Očekujem od predsjednika suda da obavjesti navedene osobe o ovim činjenicama da su prema zakonu obavezni da se izuzmu iz predmeta u kojima sam ja stranka. Nedavno sam ukazao na primjer osobe Marković Jelene, koja je (sigurno ne slučajno) zadužila SVA TRI tekuća predmeta u kojima sam ja tužitelj i čak pomenuo da bi mogla biti svjedok u nekim drugim postupcima. Tada nisam imao pismenu potvrdu ni imena sudija ali sam odavno obavješten o istražnim radnjama kojima sam podvrgnut.
Nema ništa sporno u tome da navedene sudije podnesu krivičnu prijavu o bilo kom krivičnom djelu samo tada ne mogu nepristrasno i objektivno postupati u predmetima i kojima je prijavljena osoba stranka u postupku.
UKOLIKO POSTOJI JOŠ NEKI SUDIJA ZA KOGA ZNATE DA JE MOGUĆI SVJEDOK, PRIJAVITELJ ILI JE NA NEKI DRUGI NAČIN POVEZAN SA OPTUŽBOM ZA "POVREDU UGLEDA SUDA" PROTIV MENE, OBAVJESTITE ME PISMENO KAKO BIH MOGAO ŠTITITI SVOJE INTERESE U POSTUPCIMA U KOJIMA SAM STRANKA I GDJE MOGUĆE ODLUČUJU OSOBE KOJE SU ME PRIJAVILE, KOJE ME MRZE, KOJI SU SPREMNI DA KRŠE ZAKONSKE ODREDBE KAKO BI MI NANJELI ŠTETU IZ OSVETE ILI SOLIDARNOSTI SA SUPROTNOM STRANOM...

PRILOZI

Zapisnik za neovlašteno tonsko snimanje 07.07.2017.
Zapisnik za povredu ugleda suda 07.07.2017.
Postupanje tuzioca


Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902