petak, 20. siječnja 2017.

ZAHTJEV SUDIJI SAVIĆU

Okružni tužilac Stjepanović Danica čija je dužnost da vrši istražne radnje nije istražila kako je, kada i čime presječen kaiš ruksaka, gdje je nastao dio i zašto je tretiran hemijskim sredstvom a sada odgovornost i krivicu prebacuje na Osnovni sud u Bijeljini.
Okružni tužilac Stjepanović Danica u jednom drugom predmetu, (Ubistvo maloljetnog dječaka) iako je njena dužnost istraga i karakterisanje krivičnog djela te podizanje optužnice, javno pred kamerama glumi razočaranje odlukom Osnovnog suda i poziva na proteste i ponovo prebacuje krivicu na Osnovni sud iako sud ne može da se kreće izvan zakonske granice za određeno krivično djelo.

OKRUŽNOM SUDU U BIJELJINI
SUDIJI JOVANU SAVIĆU

ZAHTJEV PO PRAVIMA GARANTOVANIM USTAVOM RS I BIH

Veza: Zapisnik o predaji predmeta 080-0-Su-000 011(-128) od 15.04.2015. po Naredbi 80 0 K 065167 15 Kpp 2 od 16.03.2015.

Na osnovu prava garantovanog Ustavom RS, član 16, stav 1 "Svako ima pravo na jednaku zaštitu svojih prava u postupku pred sudom i drugim državnim organom i organizacijom", a vezano za članove 10, 17 i 48 Ustava RS te Ustava BIH, član "Član 2. Ljudska prava i temeljne slobode" stav "(3) Popis prava. Sve osobe unutar podrucja Bosne i Hercegovine uzivaju ljudska prava i temeljne slobode iz gornjeg stavka (2), koje ukljucuju:" tačka "(k) Pravo na imovinu."


ZAHTEVAM

1. Izjašnjenje Osnovnog suda u Bijeljini o tome zašto dana 15.04.2015. nije vraćena privatna imovina, stavka 11 - "Mrežasta metalna korpa" koja se navodi u više dokumenata, (80 0 K 065167 15 Kpp od 03.03.2015.), da li je nestala, da li se nalazi u sudskom depou i dalje ili Osnovni sud u Bijeljini nema nikakva saznanja o tome.

2. Izjašnjenje Osnovnog suda u Bijeljini o tome kako je došlo do oštećenja privatne imovine, stavka 4 "Dječji ruksak - neseser", (oštećenje opisano u zapisniku). Da li je do oštećenja došlo pod nadzorom suda ili je predmet preuzet u takvom stanju ili Osnovni sud nema nikakva saznanja o tome.


DOPUNA I POJAŠNJENJE

- CJB Bijeljina u svom izjašnjanju vezano za oštećenje privatnog vlasništva "dječjeg ruksaka" 12-02/1-230-1789/15 od 18.11.2015. upućuje da se za pojašnjenje obratim u OT Bijeljina.
- OT Bijeljina u svom izjašnjanju vezano za oštećenje privatnog vlasništva "dječjeg ruksaka" IT-38-15 od 26.10.2015. upućuje da se za pojašnjenje obratim u policiju ili Osnovni sud.
- OT Bijeljina u svom izjašnjanju vezano za vraćanja "metalne korpe" IT-38-15 od 26.10.2015. upućuje da se za povrat iste obratim u Osnovni sud.

- MUP I OT BIJELJINA PREMA NJIHOVIM ODGOVORIMA "NEMAJU POJMA" KAKO JE OŠTEĆEN MATERIJALNI DOKAZ SKINUT SA DJEVOJČICE IVONE BAJO KOJA JE USMRĆENA PROBODOM KROZ GRUDNI KOŠ U TRENUTKU KADA JE PREKO RAMENA NOSILA POMENUTI RUKSAK
- Okružni tužilac Stjepanović Danica čija je dužnost da vrši istražne radnje nije istražila kako je, kada i čime presječen kaiš ruksaka, gdje je nastao dio i zašto je tretiran hemijskim sredstvom a sada odgovornost i krivicu prebacuje na Osnovni sud u Bijeljini.
- Okružni tužilac Stjepanović Danica u jednom drugom predmetu, (Ubistvo maloljetnog dječaka) iako je njena dužnost istraga i karakterisanje krivičnog djela te podizanje optužnice, javno pred kamerama glumi razočaranje odlukom Osnovnog suda i poziva na proteste i ponovo prebacuje krivicu na Osnovni sud iako sud ne može da se kreće izvan zakonske granice za određeno krivično djelo.
- U prilogu na poleđini u vrhu su "FOTOGRAFIJE ISTRAŽNIH ORGANA PRIJE ODLAGANJA U SUDSKI DEPO" sa komentarima službenih lica bez pomena o oštećenjima iako se jasno vidi dvostruko presječeni kaiš.
- U prilogu na poleđini ispod predhodnih su "PRIVATNE FOTOGRAFIJE NAČINJENE POSLIJE PREUZIMANJA PREDMETA" koje sam lično načinio i komentarisao uočivši i "sitnija" oštećenja koja nisu bila vidljiva na snimcima službenih lica.
- I dvostruko presjecanje kaiša, dio koji nedostaje i pranje ostatka jakim hemijskim sredstvom je bilo suviše "sitno" za osobu Stjepanović Danicu ili je smišljeno prikrila materijalni dokaz ubistva djeteta jer se desio prilikom krijumčarenja režimskih tajkuna o čemu imam dokaze a i pljačka preko Bobar grupe u koju je vršen šverc je bila godinama u toku.

PREMA IZJAŠNJENJIMA OT BIJELJINA I POLICIJE ONI NI O ČEMU NIŠTA NE ZNAJU, ZA SVE ODGOVORNOST PREBACUJU NA OSNOVNI SUD, ŠTO JA NE VJERUJEM I NEMAM TAKVIH PODATAKA ALI AKO SUD NE DEMANTUJE NJIHOVE TVRDNJE BIĆU PRISILJEN DA SVOJA PRAVA, ODBRANU TIH PRAVA, PROTESTE I JAVNO OBJAVLJIVANJE KRIMINALA USMJERIM I NA OSNOVNI SUD U BIJELJINI.
DA LI JE OSOBA STJEPANOVIĆ DANICA ZASLUŽILA DA JOJ SUD I SUDIJE PRUŽAJU POMOĆ I PRIKRIVAJU NJENE ZLOČINE ???

PRILOG

Snimci dječjeg ruksaka

Zdenko Bajo
Majke Jevrosime 20
76300 Bijeljina
065831902